27. kolo
05.03.2017 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta s Fiorentinou po bodu a bez branek

V poledním klání v Bergamu se diváci nedočkali toho pravého koření fotbalu, protože domácí Atalanta nevstřelila ani jeden gól. A protože se to nepodařilo ani hostům z Toskánska, oba kluby si připisují po bodu.

Zatímco Atalanta bojuje o poháry a navzdory čekání mnoha odborníků jí dech stále nedochází, Fiorentina naopak nedokázala prorazit a zdá se, že v létě bude klub hledat nového trenéra i nové hráče. Přesto byl jejich střet zajímavým utkáním a čekalo se hodně ofenzivní podívané. Domácí opět spoléhali na stoperskou trojku v podání Tolói, Caldara a Masiello, do hry vyběhl i Gómez, Petagna nebo Spinazzola s D'Alessadrem.

Fiorentina dala důvěru hráčům jako Astori, Chiesa, Vecino, Badelj, Tello, Valero nebo Kalinić, který se měl starat především o branky. Někdejší brankář Atalanty Sportiello začal jen na lavičce Violy. Už ve čtrté minutě málem jeho konkurent kapituloval, ale nakonec se po standardní situaci Alejandro Gómez i přes veškeré snahy neprosadil. Zkušeného útočníka Bergamaschi hledal mladík Petagna, který si pohrál s Rodriguezem, ale i jeho pokus obránci Violy překazili.

Obránci Violy měli problémy rovněž s rychlostními typy jako Spinazzola nebo D'Alessandro, ale snaha ani jednoho z nich nenašla Petagnu, adresáta většiny nahrávek. Po třiceti minutách se hnal do šance mladík Tello, který prošel až do vápna, kde ranou po zemi překvapil domácího gólmana. Fiorentině nepomohla ani následná kombinace Iličiće s Kalinićem. právě ti dva měli být hlavní zbraní Violy.

Rovněž nástup do druhé půle Viola vypadala mnohem lépe a aktivněji. Tello opět hledal Kaliniće, jenže ani tentokrát mu nahrávka nesedla ideálně. Po hodině hry pálil z hodně zajímavé standardní situace záložník Freuler, který sice vyslal hodně tvrdý projektil, nicméně chyběla mu přesnost. Atalanta dál tlačila, přeci jen tento stav jí moc nestačil. Věděla, že Fiorentina v obraně není právě jistá.

Z pravého křídla zamířil Kalinič do pokutového území. Byl sice v těžké pozici, ale i přesto dokázal zakončit alespoň do míst, kde byl Berisha. Krásnou nahrávku za obranu na rozeběhnutého Nikolu Kaliniće na poslední chvíli zneškodnil Andrea Conti výtečným skluzem. S další ránou na druhé straně přispěchal Freuler, který pálil z pětadvaceti metrů po zemi, třebaže nepříliš razantně.

Deset minut před koncem utkání se zrodila obrovská šance, kterou měla na svědomí domácí Atalanta. Freuler v malém vápně dorážel a míč mířil za čáru, jenže těsně před ní zasáhl brankář Ciprian Tătăruşanu, který míč nadvakrát skvěle lapil! V poslední šanci utkání se s míčem rozeběhl Gómez, který pronikl do vápna a nahrával na Freulera, který však přestřelil! Atalanta tak doma získala bod a dál sní o Evropě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele