27. kolo
04.03.2017 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol veze z Říma tři body

AS Řím chtělo odčinit pohárovou porážku s Laziem, ale dnes to nedopadlo. Další výpadek znamenal další ztrátu s přímým rivalem v boji o Ligu mistrů. Rozhodl především výkon útočníka Driese Mertense, který se prosadil dvakrát.

Před brankářem Szczesnym figurovali hráči jako Manolas, Fazio, Rüdiger nebo Juan Jesus, do hry se dostali i De Rossi, Strootman nebo Nainggolan. Samozřejmostí byl Edin Džeko, kterého doplňovali El Shaarawy s Perottim. Hosté přijeli s obranou Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam, v záloze se objevil mladíček Rog. Marek Hamšík pak podporoval rychlostní a nevysoký útok ve složení Callejón, Mertens a Insigne.

Od římského AS se po minulém kole italského poháru čekal lepší výkon, ale v prvních minutách se mu vůbec nedařilo překonat hostující obranu. Ke střele z velké dálky se odhodlal Nainggolan, ale brankář Reina v klidu zasáhl. Španělský gólman celkově moc práce neměl, třebaže opticky vypadalo AS mnohem nebezpečnější. V podstatě se opakoval scénář z italského poháru proti Laziu.

Ani dva pasy za obranu na vysunutého Edina Džeka nepomohly. Domácí hráči sice vstřelili gól, konkrétně si jej mohl na konto připsat Diego Perotti ranou z voleje, jenže před tím si míč zpracoval rukou. Což se podle fotbalových pravidel samozřejmě nepovažuje za správnou končetinu. A Neapol trestala. Využila totiž chyby, kterou se AS v obraně opět dopustilo.

Výtečnou nahrávku za obranu Fazio nezaregistroval včas, respektive se snažil zahrát ofsajd systém. Další dva obránci ale nepochopili jeho smýšlení, takže mohl Dries Mertens mířit na bránu. A pak už mu zbývalo jen překonat brankáře Szczesnyho - 1:0 pro hosty.

AS na Stadio Olimpico neprohrává, ale dnes k tomu mělo blízko. Odpovědět na nepříznivý stav utkání mohl Kevin Strootman, který se po třiceti minutách objevil ve vápně hostí, jenže jeho rána směřovala hodně mimo! Pět minut před koncem první půle Dries Mertens vstřelil druhý gól, ale tentokrát mu jej sudí neuznal pro nepříliš zřetelný faul na obránce AS.

Do druhé půle chtěli Vlci vstoupit mnohem lépe. Zpoza šestnáctky napřáhl Nainggolan, jeho střela byla ovšem sražena na rohový kop. Vlci si opět nepohlídali zadní vrátka a Neapol se evidentně učila od Lazia. Obránce Federico Fazio totiž fatálně na vlastní polovině nahrál soupeři, Lorenzo Insigne dostal míč na kraji hřiště a centrem hledal někoho ze spoluhráčů. Na zadní tyči našel Driese Mertense, který se nemýlil - 2:0 pro Neapol.

V tu chvíli už to domácí měli hodně těžké a Neapoli stačilo vlastně jen v poklidu bránit. Po hodině hry se ke slovu dostal také kanonýr Edin Džeko, ale dal vzpomenout svým dřívějším omylům. V dobré šanci totiž pálil hodně mimo! Řím obléhal soupeřovu bránu, ale nedařila se mu najít správná cesta. Opět to bylo spíše statické hledání mezery v obraně, bez nějaké větší invence.

Další skvělou ránu musel likvidovat brankář Wojciech Szczesny, na druhé straně vybíhal za obranu rychlík Mohamed Salah. Tomu se sice povedlo překonat brankáře Reinu, ale s jeho tyčí si už neporadil. K bodům domácím nepomohlo ani to, když Diego Perotti pronikl do vápna a do druhé vlny nahrál Kevinu Strootmanovi. Jeho střela sice zaplula k tyči a brankář Reina byl bezbranný, ale pro AS už bylo pozdě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
KillSwitch

evysledky majú pri kolónke zranenia, že má Nainggolan niečo s nohou...čo je na tom pravdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se bude lámat chleba .... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rimania sú doma veľmi silný tipujem 2:0

Reagovat
kopajda

škoda že poslední dva zápasy AS nevyšly..zrovna tak důležité

pohár jsem neviděl ale dnes AS nebylo horší, možná bych řekl že i lepší, neapol dala gol a zalezla, celkem měla čtyři šance. nutno ale říct že střed obrany AS byla katastrofa (hlavně fazio, viz druhý gol), škoda že na to doplatili v tomto zápase o 6 bodů. jinak tyčka, břevno, !neuznany regulérní prvni gol zápasu! a klidně i jedna penalta se dala taky písknout...

nevadí, pořád jsme druzí a hledíme dopředu...

Reagovat
smazaný uživatel

lol aha 4 šance... Hlavně, že Perroti ani neprotestoval při prvním golů, protože ve fotbale si nemůžeš spracovat balón rukou. Ruglérní neuznaný gól byl spíš na naši stranu kdy Fazio neumí chodit upadne, když je asi 4metry vyšší, než Mertens. Ta penalta to snad nemyslíš vážně. :D. Dyť frajer dostal žlutou kartu za simulování.

Reagovat
kopajda

pozor pičo já nemyslím tu penaltu na perottiho... ale na salaha... perotti žlutá bez diskuze

a opakovanej záběr ukázal že to perottiho trefilo do břicha a neprotestoval páč se smál rozhodčímu, který ruku na srdce v prvním poločase dost poškodil AS

ale jinak ano - 4 šance

jinak fal na fazia nemůžeš popřít, ve fotbale totiž nemůžeš porazit nohy soupeřovi to spíš tam měl pustit ten jeden ofsajd který nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Neskutečně zvládnutý zasloužně vyhraný teď úterý REal madrid !!!!!!! Řím padl po dlouho době doma

Reagovat
atlee

Úplná haluz. Zápas dvoch talianskych mužstiev a v nich hralo vrátane striedajúcich hráčov dokopy dva a pol taliana.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele