Serie A - souhrn 16. kola

10.12.2016, 19:55, aktualizováno 12.12.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
AS Řím ve šlágru zdolal AC Milán a usadil se na druhé pozici. Fiorentina porazila Sassuolo, Inter si zásluhou Marcela Brozoviče poradil s Janovem. Turínské derby lépe zvládl favorizovaný Juventus. Neapol řádila v Cagliari, venku uspěly i celky Chieva a Udinese. Lazio se oklepalo z nepovedeného derby a vyloupilo stánek Sampdorie, které nepomohla ani branka Patricka Schicka. Pescara se bude rovněž po tomto kole pohybovat na sestupových pozicích, když neuspěla v Crotone...

AS Řím - AC Milán 1:0

12.12.2016 21:00

Góly: 62. Radja Nainggolan

Návrat do Věčného města se trenérovi Montellovi příliš nepovedl, neboť jeho AC nestačilo na domácí Vlky. Ti měli ale spíše více štěstí, protože milánský celek rozhodně nehrál druhé housle. O body jej vlastně připravila neproměněná Niangova penalta, takže domácím stačila krásná trefa Nainggolana.

Věčné město hostilo atraktivní souboj dvou celků se stejným počtem bodů na kontech. Domácí AS v něm hostilo tradiční AC Milán, které má ve svém kádru několik v Římě dobře známých tváří. Oba týmy musely čelit několika absencím. Domácím Vlkům se hodně ulevilo, když byl dvouzápasový distanc klíčového záložníka Kevina Strootmana zrušen, ale stále chyběli Alessandro Florenzi, Francesco Totti a Mohamed Salah.

AC Milán se pod římskou legendou a nynějším trenérem Vincenzem Montellou opět škrábe nahoru a má jednoznačně pohárové ambice. I když Rossoneri občas zaváhají, stále dokážou být nepříjemným soupeřem, který navíc produkuje velmi kvalitní fotbal. Dnes se Montellovi svěřenci nemohli spolehnout na Giacoma Bonaventuru, vedle něhož chyběl také Kolumbijec Carlos Bacca.

I přesto jsme se na trávníku dočkali mnoha hvězd. Na straně domácích to byli Džeko, Manolas, Szczesny, Fazio nebo De Rossi s Perottim a Nainggolanem. Hosté vytáhli na Řím s Locatellim, Abatem, Donnarummou, Romagnolim nebo Susou. Byl to rovněž duel dvou střelců, kteří v poslední době táhnou svůj klub, když domácí Edin Džeko vyzval zlepšujícího se Gianlucu Lapadulu. Hned ve druhé minutě se musel mladý brankář Rossoneri Donnarumma ukázat, protože jej tvrdou pozemní střelou vyzkoušel Edin Džeko.

Po menším intermezzu bez šancí hledal Suso nabíhajícího Lapadulu před bránou polského brankáře AS, jenže mladý Ital na míč těsně nedosáhl! Problém pro AS nastal ve chvíli, kdy Gianluca Lapadula vpadl do vápna domácích a brankář Wojciech Szczesny jej fauloval! K penaltě se postavil mladík Mbaye Niang, jenže ten v poslední době není právě v pohodě. Projevilo se to i při penaltě, protože brankář Szczesny svou chybu odčinil a pokutový kop lapil!

Hostujícímu celku narostla křídla i přesto, že se stav neměnil. Vlkům chyběla v ofenzivní fázi větší důraznost i početní převaha, takže si hostující obránci dokázali vždy poradit. Na krásný pas od Antonia Rüdigera si naběhl osamocený Edin Džeko, který si balon zpracoval a hnal se skrz dvojici protihráčů do zakončení! To se mu nakonec povedlo, jenže jeho rána těsně minula tyč hostující brány!

Bruno Peres dnes nenastupoval do zápasu úplně ve formě a ještě horší to bylo po zranění. V utkání zkušený Brazilec nemohl pokračovat, takže své někdejší spoluhráče mohl konfrontovat výplod milánské akademie Stephan El Shaarawy. Ten sice vnesl do hry Giallorossi trochu rychlosti a tahu na branku, jenže nervózně hrající domácí se nedokázali dostat alespoň na dostřel Donnarummovy brány. První poločas očekávaného duelu očekávání nenaplnil.

Po nástupu do druhého poločasu se pokusil střelou zaskočit brankáře Donnarummu Stephan El Shaarawy, na opačné straně pálil někdejší Říman Bertolacci. Hru ale velmi často brzdila nepřesnost domácích či zbytečně ostré fauly hostujícího celku. Pak zničehonic domácí udeřili. Stačil jeden vyhraný souboj ve středu pole a rychlé nohy Belgičana Nainggolana. Ten vstřelil druhý gól v derby proti Laziu a dnes obdobným způsobem překonal Donnarummu - 1:0 pro Vlky.

Trenér Montella poslal na hřiště zkušeného Brazilce Luize Adriana, který v AC zatím paběrkuje. Do hry milánského velkoklubu se ale stále častěji vkrádala nepřesnost, která slibně rozjíždějící se akce AC zastavovala. Po další ztrátě míče se vpřed hnal Edin Džeko, ale dnes mu zkrátka nebylo přáno - Donnarumma byl na místě včas.

Postupem času tempo utkání upadalo a domácí celek se spoléhal stále více na bránění hubeného náskoku. Hostům chyběly síly na zvrat, třebaže se snažili. V nastaveném čase pálil po kličce v pokutovém území Vlků Mati Fernandez, jenže s jeho slabou střelou už nemohl mít brankář Szczesny problémy.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Sassuolo 2:1

12.12.2016 19:00

Góly: 10. Nikola Kalinić, 40. Nikola Kalinić - 76. Francesco Acerbi

Dvě krásné branky chorvatského forvarda Nikoly Kaliniće rozhodly o vítězství Fiorentiny nad Sassuolem. Viola se díky tomu posunula už na sedmé místo a stále má jedno utkání k dobru. Naopak Sassuolo se dál propadá a v tuto chvíli je patnácté.

Byl to střet dvou pohárových týmů, ovšem zatímco Fiorentina si Evropskou ligu zahraje i na jaře, Sassuolo v ní končí už po základních skupinách. Svěřenci Eusébia Di Francesca chtěli napravit páteční domácí porážku od Genku, ovšem na Stadio Artemio Franchi se to nepovedlo.

Fiorentina byla o něco lepším týmem a velice brzy se dostala do vedení. Badelj vrátil nákopem balón do šestnáctky, Viole přitom zafungoval ofsajd systém a Nikola Kalinić jen takovým ťuknutím přehodil brankáře Consigliho. Sassuolo po inkasované brance alespoň na chvíli převzalo iniciativu, žádnou větší příležitost si však nevytvořilo. Naopak, dál nebezpečná byla Fiorentina. Ve 35. minutě ještě Kalinić neuspěl, ale za další čtyři minuty už se mohl radovat z druhé trefy. Federico Chiesa poslal na malé vápno přesnou přihrávku a Kalinić efektivně patičkou potupil hostujícího brankáře. Na poločasovém výsledku 2:0 pro domácí se nic nezměnilo ani po střele Ricciho, kterou Tatarusanu dokázal vyrazit.

Domácí zbytečně nebláznili, vědomi si svého náskoku nechali Sassuolo hrát a jeho útočné akce včas zastavovali. Sami pak hrozili z rychlých kontrů, po jednom z nich Tello minul branku a vzápětí přišlo snížení. Neroverdi rozehrály rohový kop, po kterém nastaly v pokutovém území zmatky a až Francesco Acerbi dokázal prostřelit Tatarusana! Sassuolo mělo na další branku zhruba čtvrthodinu, ale Fiorentina si výsledek zkušeně hlídala. Hlavní sudí zápasu pan Fabbri přidal navrch dalších pět minut, ale ani během nich se Sassuolo do žádné další šance nedostalo.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Janov CFC 2:0

11.12.2016 20:45

Góly: 38. Marcelo Brozović, 69. Marcelo Brozović

Inter Milán zabral a janovské Grify doma porazil 2:0. Trenéru Stefanu Piolimu se tak vyplatilo šetření hlavních opor. Inter utkání zvládl zejména takticky, Grify snad s výjimkou jediné šance k ničemu nepustil.

Znovu to ale v podání Interu nebylo nic jednoznačného, Janov byl dokonce v úvodních minutách o něco lepším týmem. Danko Lazović měl po čtvrthodině hry na kopačce vedoucí gól, ale z pohledu Interu skvěle zasáhl obránce D'Ambrosio. Slavný stadion Giuseppe Meazzy byl opět z poloviny prázdný a příznivci domácích dávali najevo svojí nespokojenost s herním projevem. Inter si první vážnější šanci vytvořil až ve 36. minutě, ovšem rána Icardiho byla zablokována. Argentince to nemuselo mrzet, neboť hned o dvě minuty později už Inter vedl. K odraženému balónu se dostal Marcelo Brožović a povedenou ranou k tyči nedal Perinovi žádnou šanci, ten zůstal pouze stát. Nerazzuri tedy první poločas ovládli, byť herně nepřesvědčovali.

Nějakého výrazného zlepšení jsme se nedočkali ani po změně stran. Janov byl směrem dopředu bezzubý a nepomohl ani příchod Nikoly Ninkoviće. Zkrátka Handanovič byl bez práce a v 69. minutě domácí zničehonic podruhé udeřili. Znovu se o to postaral chorvatský záložník Marcelo Brožović, mimochodem pod Frankem De Boerem dlouho opomíjený. Brožović tentokrát těžil z dobré práce Joaa Maria, převzal si přihrávku a pohodlně zavěsil.

To už Inter získal jistotu a Miranda dokonce mohl zvýšit, jeho nebezpečnou hlavičku Perin vytěsnil nad břevno. Janov se ani v závěru zápasu k ničemu nedostal, z tohoto pohledu byl Inter pozorný a směrem dopředu podal dobrý výkon.

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC 1:3

11.12.2016 15:00

Góly: 16. Andrea Belotti - 28. Gonzalo Higuaín, 82. Gonzalo Higuaín, 90. Miralem Pjanić

Jeden z nejnapínavějších duelů v italské lize se dnes přesunul do Turína, kde se odehrálo tradiční Derby della Mole. Tedy souboj dvou týmů v rámci jednoho města. Tím šťastnějším se stal Juventus, který si poradil s Býky poměrem 3:1. Prosadili se oba největší střelci na obou stranách, Gonzalo Higuaín však vstřelil o jednu branku víc než Belotti.

V dresu domácích s publiku představili hráči jako Baselli, Falqué, Belotti, Ljajić, Barreca nebo Hart, slavnější Juventus ale také nehodlal ponechat něco náhodě. Do hry se od začátku dostali hvězdní Khedira, Marchisio, Higuaín, Mandžukić nebo brankář Buffon, šanci pak od začátku dostal i mladík Rugani.

O první střelecký pokus se postaral Valdifiori, Buffon ale zasahovat nemusel. Před otevřenou a nehlídanou bránu Turína si nabíhal mladík Sturaro, který však v skluzu míč jen těsně minul! Mandžukić se dostal k hlavičce, ale ta nebyla nijak nebezpečná pro Harta. Do skvělé šance se pak dostal i Mario Mandžukić, který výborně tečoval ránu svého kolegy, jenže brankář Hart se ukázal a výtečným zákrokem ránu zneškodnil.

Domácím hráčům se start povedl o něco málo lépe. Mladý záložník Baselli stačil doběhnout přihrávku ještě před postranní čárou, míč poslal do pokutového území a tam jej hlavou do sítě dostal Andrea Belotti!

Býci byli nadále aktivnějším týmem a zkoušeli své štěstí. Obránce Zappacosta to zkusil z hodně velké dálky, avšak brankář Buffon mohl zůstat v klidu. Poté se sice Gonzalo Higuaín ještě neprosadil, ale vše si napravil o chvíli později. Zkušený argentinský střelec proběhl mezi dvěma bránícími protihráči a vyběhnutého Harta překonal snadnou ranou na zadní tyč - 1:1.

Do konce první půl se nestalo nic zajímavějšího, co by stálo za připomenutí. Do kabin odcházely oba týmy za nerozhodného stavu, který oba soupeři chtěli jistě změnit. Nutno podotknout, že první půle byla hodně vyrovnaným fotbalem. Hned po návratu ze šaten to zkoušel z otočky mladík Sturaro, který chtěl zapůsobit a naplno využít šanci, kterou mu trenér Allegri dal. To se mu ale nepovedlo a jeho pokus mířil mimo.

Právě Sturara po chvíli střídal čerstvý bijec středu pole Lemina. Jeho první kontakty s míčem nebyly nijak slavné, ale mohla za to i dobrá strategie domácích Býků. Ti k bránění klíčových mužů soupeřova týmu přistupovali velmi zodpovědně. Jednoznačně se aktivita na stranu Juve strhla až poté, co se naštvaný Mario Mandžukić poroučel z hrací plochy a nahradil jej mladík Paulo Dybala.

Ještě předtím ale málem udeřili domácí. Srb Adem Ljajić si míč zpracoval na levé straně, poté točenou ranou zamířil ke vzdálenější tyči, kterou těsně minul. Ještě deset minut před koncem utkání panoval nerozhodný stav a zdálo se, že jej už nikdo nezmění. Chyba lávky. Dlouhý pas za obranu našel Gonzala Higuaína, který si míč zpracoval na prsa, obtočil se kolem protihráče a nedal krásnou ranou brankáři Hartovi žádnou šanci zasáhnout - 2:1.

Turínskému FC už nezbývalo moc času ani sil na zvrácení výsledku, ale přesto jsme se ještě jedné branky dočkali. Ve druhé minutě nastavení se o ni postaral Miralem Pjanić, který navázal na parádní sólo Paulita Dybaly. Mladý Argentinec prošel přes dva protihráče a krásně našel Gonzala Higuaína. Toho sice brankář Hart vychytal, ale na dorážku Miralema Pjaniće už sám stačit nemohl a kapituloval - 3:1 pro Juventus.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Chievo Verona 0:2

11.12.2016 15:00

Góly: 14. Valter Birsa, 49. Sergio Pellissier

Palermo dál kráčí od porážky k porážce a tentokrát doma odevzdalo všechny body Chievu. Sicilané jsou stále jediným týmem, který v domácím prostředí nezískal ani bod! O prodloužení této žalostné bilance se postarali skórující Birsa a Pellissier.

Byla to domácí premiéra nového kouče Eugenia Coriniho, ale podobně jako u jeho předchůdců končí špatně, tedy porážkou. Vše odstartovala už 14. minuta a špatné bránění domácí defenzívy, při kterém osamosený Valter Birsa překonal brankáře Posavece. Chievo navíc nadále kontrolovalo hru a mohlo přidat další zásahy. Riccardo Meggiorini měl výbornou pozici, jenže rozvlnil jen boční síť. Velmi dobrou šanci měl i Pellissier, ale Posavec si na jeho přízemní ránu počíhal. Na druhé straně se položil do hlavičky Quaison a Sorrentino měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil na rohový kop.

Chievo mělo v prvním poločase mírně navrch a vedlo zcela zaslouženě. Pokud chtělo Palermo pomýšlet na bodový zisk, muselo přidat, jenže veškeré naděje vzaly za své krátce po změně stran a obrovské chybě Andělkoviče. Ten chtěl hrát malou domů, jenže přihrávku vystihl Pellissier, vyhnul se Posavecovi a pohodlně do prázdné zvýšil na 2:0.

Tahle chyba vyšla domácí hodně draho. Na druhou stranu Sicilané si nedokázali ve zbytku zápasu vytvořit prakticky žádnou šanci a s Chievem prohráli zaslouženě. Jejich čekání na první domácí body tak pokračuje.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Udinese Calcio 1:3

11.12.2016 15:00

Góly: 47. Jasmin Kurtić - 45. Duván Zapata, 72. Seko Fofana, 87. Cyril Théréau

Už druhou porážku v řadě utrpěla Atalanta a to proti neoblíbenému Udinese. Se Zebrami má v posledních letech zápornou bilanci a ani po tomto zápase se nic nezmění, byť domácí byli jasně lepším týmem. Výhra hostů má dva hlavní strůjce - brankáře Karnezise a Cyrila Théréau.

Do první vážnější příležitosti se dostali domácí, Gómez se v 10. minutě rychle uvolnil a svojí střelou donutil k zákroku Karnezise. Tím starosti řeckého brankáře ve službách Udine nekončily, naopak po Petangově ráně musel zase na zem a proti Kurtičově placírce ho zachránilo břevno. Ve 23. minutě neuspěl ani Conti, opět se předvedl Karnezis, když jeho ránu vyrazil na rohový kop.

Před koncem prvního poločasu už to vypadalo, že se Atalanta konečně dočká. Po pěkné akci se podařilo Karnezise vyšachovat ze hry, ale na brankové čáře se objevil Danilo a parádním obranným zákrokem nebezpečí zažehnal! A potom přišla 45. minuta a pořádný šok pro domácí, kteří do té doby byli lepším týmem. Defenzíva Bergamaschi nezachytila rychlý útok a Duván Zapata z dorážky poslal Udine do vedení.

Poločasový výsledek vůbec neodpovídal průběhu, ale to už se ve fotbale občas stává. Na druhou stranu Atalanta měla vynikající začátek druhého poločasu a hned ve 48. minutě srovnala. Krásný centr zprava dokázal hlavou usměrnit do sítě Jasmin Kurtić - 1:1. Za dalších devět minut mohla Atalanta dokonce vést, ale Gagliardi ani Gómez na balón nedosáhli! Atalanta byla znovu lepší, měla více ze hry, častěji balón na svých kopačkách, ale obrana Udine jako by byla začarovaná.

A opět, jak už to občas bývá, přišel další šok. Théréau vyslal pěknou příhrávkou do tutovky Fofanu, ten si srovnal mířidla a překonal Sportiella, čímž vrátil vedení na stranu Zeber. To už bylo na otřesenou Atalantu přespříliš a navíc tři minuty před koncem přišla rána z milosti. Udine se vřítilo do otevřené obrany domácích a Théréau zvýšil na 3:1! Atalanta nebyla horší, ovšem doma s Udinese opět padla.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Empoli FC 0:0

11.12.2016 15:00

Góly: -

Bologna sice byla v utkání s Empoli lepším týmem, ale ani to jí na body nestačilo. Felsinei totiž nedokázali s trochou smůly překonat obranu Toskánců, kteří se tak radují z cenného bodu ze hřiště soupeře. Empoli zůstává 17., Bologna je jen o příčku výš.

Poměrně vyhrocené a nervózní utkání mezi Empoli a Bolognou mělo určit, kdo že bude mít menší problémy s udržením se v první lize. Oba celky jsou totiž na příčkách nebezpečně blízkých sestupové oblasti a dnešní přímá konfrontace jim mohla sloužit jako dobrý odrazový můstek směrem k postupu tabulkou. Diváci se ale na Stadio Renato Dall'Ara nudili.

Bologna sice byla lepším týmem a na její hře byla vidět alespoň snaha něco změnit, jenže hodně smůly pro ni znamenala špatná či často pomalá kombinace. Ani častokrát si nabíhající Ladislav Krejčí nedokázal změnit bezbrankový stav. Hodně nezáživný první poločas moc nezlepšila ani série domácích standardních situací. Federico Viviani se dostal k dalšímu centru, tentokrát míč propadl za překvapeného Masinu, který však nakonec situaci zažehnal.

Bologna se sice snažila a takový Mattia Destro byl častokrát ve velmi dobré palebné pozici, ale když už se do ní dostal a míč mu nesklouzl z kopačky, vždycky jej zneškodnil brankář Lukasz Skorupski, který v Empoli odvádí výtečnou práci. Rovněž Empoli mělo své šance, když veterán Massimo Maccarone z pravé strany pálil nebezpečně Massimo Maccarone, ale Antonio Mirante bravurně vyrazil.

Festival nepřesností a zmařených pološancí pokračoval i změně stran, neboť ani jednomu z týmů se nedařilo konečně prolomit smůlu. Finální nahrávku jsme snad ani jednou neviděli v dostatečné rychlosti nebo tak, aby překvapila brankáře, oba týmy působily dojmem, jako by se předem domluvily na bezbrankové remíze. A když už se jednalo o nějakou ráznější šanci, jako třeba Federico Viviani a jeho prudká rána z druhé vlny, skončilo to vedle tyče.

Patnáct minut před koncem utkání si Ladislav Krejčí naběhl do vápna a dostal se do zakončení, ale branku těsně minul. Jako poslední uzavřel dnešní poměrně nudné utkání Costa střelou hodně mimo, takže se oba celky rozešly smírně a s bodem na kontě. Nejvíc utrpěl platící divák.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SSC Neapol 0:5

11.12.2016 12:30

Góly: 34. Dries Mertens, 45. Marek Hamšík, 51. Piotr Zieliński, 69. Dries Mertens, 72. Dries Mertens

Hodně ošklivý debakl schytalo k obědu Cagliari. Sardiňané vůbec nestačili na Neapol, která zamířila do černého rovnou pětkrát! Hattrick nastřílel ve vynikající formě hrající Dries Mertens a po jedné brance si připsali Hamšík se Zielińskim.

Neapol byla jasně lepší po celý zápas a do vedení se mohla dostat mnohem dřív, než tomu bylo "až" ve 34. minutě. Tutovku zahodili v první desetiminutovce Zieliński a Mertens a po čtvrthodině hry i Marek Hamšík, který z malého vápna netrefil prázdnou branku, nýbrž před sebou stojícího obránce! Cagliari mělo v prvním poločase a vlastně v celém utkání jen jednu velkou příležitost, kterou však neproměnilo, protože Padoina na poslední chvíli zablokoval Hysaj.

Pak už přišla 34. minuta a první branka Partenopei. Dries Mertens se otočil s balónem a přesně umístěnou střelou na zadní tyč dodal Neapoli potřebný klid. Ještě do poločasu se podařilo hostům zvýšit. Nejprve Insigne orazítkoval břevno a po něm rychlou dorážkou překonal Storariho Marek Hamšík - 2:0.

Poločasové vedení 2:0 bývá leckdy hodně ošemetné, nicméně Sarriho svěřenci žádné drama, natož zvrat, nedovolili a v 51. minutě vstřelili třetí gól. Ze střední vzdálenosti napřáhl Zieliński a Storari se opět natahoval marně! Defenzíva Cagliari se v tento moment totálně sesypala a na Storariho se valil jeden útok za druhým. V 69. minutě zvyšoval už na 4:0 Dries Mertens a pátá branka přišla vzápětí a opět se o ní postaral ve skvělé formě hrající Dries Mertens. Belgický štírek zkompletoval hattrick a o vítězi utkání samozřejmě dávno nebylo pochyb.

Partenopei měli dostatek času skóre ještě navýšit, Callejónovu střelu však Storari vyrazil. Další branka tedy nepadla, Neapol zvítězila drtivě 5:0 a v tuto chvíli stahuje manko na třetí AC Milán na rozdíl jediného bodu.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SS Lazio 1:2

10.12.2016 20:45

Góly: 89. Patrik Schick - 40. Sergej Milinković-Savić, 44. Marco Parolo

Sampdoria po většinu zápasu s římským Laziem tahala za kratší konec a ani pozdní branka Patrika Schicka jí na body nestačila. O to se postarala produktivní pětiminutovka Lazia z konce prvé půle, ve které se trefili Milinković-Savić a Parolo.

Sampdoria chtěla ukázat, že její forma není ničím náhodným, třebaže se jí do cesty postavilo hodně silné mužstvo. Tím byli hosté z Věčného města v podobě Lazia, které má taktéž výtečnou formu a pohárové ambice. Oba celky se prezentují ofenzivním herním stylem, který v domácím dresu ztělesňují především Muriel, Quagliarella nebo Linetty. Hosté zase spoléhali na Bigliu, Andersona nebo Immobileho.

Polský záložník Karol Linetty se jako první zastřeloval, ale brankář Federico Marchetti jej bez potíží zneškodnil. Sampdoria velmi dobře zajišťovala ofsajdové pasti, do kterých se Lazio často chytalo. Brankář Puggioni pár střel chytal, ale jinak se nudil. Stejně jako jeho protějšek v bráně Lazia, stejně jako diváci, kterým chyběla akce.

V podání Lazia to byl jeden ofsajd za druhým. Přerušil je až mladý záložník Sergej Milinković-Savić. Ve 40. minutě první půle si jako obr naskočil na centr brazilského kolegy Felipeho Andersona a hlavou překonal bezmocně zasahujícího brankáře Puggioniho - 1:0 pro hosty z Říma.

Lazio v tu chvíli dostalo křídla a kulo železo, dokud bylo žhavé. Ciro Immobile si skvěle zpracoval centr ze strany a vypálil, takže brankář Puggioni musel napnout všechny síly i své končetiny, aby jeho pokus zneškodnil. Ani Puggioni ale nepomohl Dorii o pár minut později. Felipe Anderson opět rychle rozjel gólovou akci, v klidu počkal s centrem na spoluhráče, kterým byl Marco Parolo. Ten zůstal osamocen a nehlídán, takže ve skluzu umístil balon do sítě!

Sampdoria se z tohoto šoku musela vzpamatovávat v šatně, protože první půle byla minulostí. Do hry pak nastoupili čerství Dennis Praet s Patrikem Schickem. Ani ti ale Dorii moc nepomáhali a brankář Puggioni musel vytahovat další zákroky, aby likvidoval snahy hostí. Po hodině hry využil také toho, že si Ciro Immobile příliš předkopl balon, takže mu jej brankář Blucerchiati odebral. Po faulu Wallaceho se z 18 metrů málem prosadil Fabio Quagliarella, který podstřelil zeď Lazia, jenže narazil na výtečného brankáře Strakoshu.

Z dálky pálil Linetty a po něm také mladík Lucas Torreira, jenže oba minuli. A jak je poslední dobou zvykem, "faktor Schick" opět zapůsobil. Český talent si seběhl na střed, kam dostal nahrávku a vypálil. Brankář hostujícího Lazia si sice na balon sáhl a vyrazil jej na tyč, od níž se však balon odrazil za brankovou čáru! Doria ucítila šanci, ale s pár minutami do konce jí už nezbyl na zvrat čas.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Delfino Pescara 2:1

10.12.2016 18:00

Góly: 24. Raffaele Palladino (pen.), 83. Gianmarco Ferrari - 82. Hugo Campagnaro

Tak to byl opravdu hodně divoký zápas, který zažili diváci na Stadio Ezio Scida v Crotone! Domácí se o výhru nad Pescarou přetahovali do posledních chvil a nakonec berou tři body. V utkání planulo hodně emocí, jak je na pravý záchranářský duel správné, takže sudí vyloučil jednoho hráče na každé straně.

Bitva o záchranu vypukla a dnes odpoledne se do sebe pustily dva týmy, které jsou mnohými pasovány do hlavních favoritů na sestup. Domácí Crotone sice v prvních minutách moc chutě do utkání nemělo, ale postupem času sbíralo síly. Pescaru potkal nemilý osud, když musel trenér Massimo Oddo zasáhnout do základní sestavy už v 16. minutě. Na zranění veterána Pepeho reagoval nasazením Alberta Aquilaniho.

Pescara nezačala moc dobře a vše bylo ještě horší, když bek Alessandro Crescenzi zahrál ve vápně rukou! Sudí Damato okamžitě pískal penaltu, ke které se postavil Raffaele Palladino. Ten sice trochu riskoval, když pálil do středu brány, jenže zkušený veterán Albano Bizzarri skočil na stranu - 1:0.

Do středu brány poslal svou penaltu také Memushaj. Minutu před koncem první půle pískal arbitr penaltu také na opačné straně, jenže tentokrát se skóre neměnilo. Memushaj totiž zvolil hodně zvláštní a krkolomný rozběh, po němž napálil balon ostrou ranou doprostřed po zemi. Brankář Cordaz jen zůstal stát a vlastně nic dělat nemusel.

Pescaře se skóre samozřejmě vůbec nelíbilo a do druhé půle místo Verreho nastoupil útočník Rey Manaj. Pescara si však cestu za případnými body sama zkomplikovala, když zkušený záložník Alberto Aquilani fauloval už podruhé a dostal po zásluze také druhou žlutou kartu! Následovalo tedy početní oslabení pro prohrávající hosty. To však vydrželo jen sedm minut.

V rozmezí patnácti minut totiž za dva fauly dostal červenou kartu také Leonardo Capezzi, takže se síly vyrovnaly. Ostatně, stejně jako skóre. Centr ze strany stačil vysokému obránci Hugovi Campagnarovi k tomu, aby hlavou balon umístil do sítě - 1:1.

Radost hostů z bodu však také neměla dlouhého trvání, protože po zahrávání standardní situace se balon dostal k obránci Gianmarcu Ferrarimu, který jej hlavou poslal mimo dosah brankáře Bizzarriho - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC16130335:1439
2.AS Řím16112336:1635
3.AC Milán16102427:2032
4.SSC Neapol1694332:1531
5.SS Lazio1694329:1731
6.Atalanta Bergamo1691625:2028
7.ACF Fiorentina1575324:1726
8.Turín FC1674532:2225
9.Inter Milán1673624:2124
10.Chievo Verona1664616:1622
11.UC Sampdoria1664620:2222
12.Udinese Calcio1663722:2421
13.Janov CFC1555517:1720
14.Cagliari Calcio1662823:3720
15.US Sassuolo1652921:2817
16.Bologna FC1645714:2217
17.Empoli FC162597:2411
18.FC Crotone16231114:309
19.Delfino Pescara16151013:298
20.Città di Palermo16131211:316

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (320)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele