16. kolo
12.12.2016 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Domácí Nainggolan popravil jediným gólem AC Milán

Návrat do Věčného města se trenérovi Montellovi příliš nepovedl, neboť jeho AC nestačilo na domácí Vlky. Ti měli ale spíše více štěstí, protože milánský celek rozhodně nehrál druhé housle. O body jej vlastně připravila neproměněná Niangova penalta, takže domácím stačila krásná trefa Nainggolana.

Věčné město hostilo atraktivní souboj dvou celků se stejným počtem bodů na kontech. Domácí AS v něm hostilo tradiční AC Milán, které má ve svém kádru několik v Římě dobře známých tváří. Oba týmy musely čelit několika absencím. Domácím Vlkům se hodně ulevilo, když byl dvouzápasový distanc klíčového záložníka Kevina Strootmana zrušen, ale stále chyběli Alessandro Florenzi, Francesco Totti a Mohamed Salah.

AC Milán se pod římskou legendou a nynějším trenérem Vincenzem Montellou opět škrábe nahoru a má jednoznačně pohárové ambice. I když Rossoneri občas zaváhají, stále dokážou být nepříjemným soupeřem, který navíc produkuje velmi kvalitní fotbal. Dnes se Montellovi svěřenci nemohli spolehnout na Giacoma Bonaventuru, vedle něhož chyběl také Kolumbijec Carlos Bacca.

I přesto jsme se na trávníku dočkali mnoha hvězd. Na straně domácích to byli Džeko, Manolas, Szczesny, Fazio nebo De Rossi s Perottim a Nainggolanem. Hosté vytáhli na Řím s Locatellim, Abatem, Donnarummou, Romagnolim nebo Susou. Byl to rovněž duel dvou střelců, kteří v poslední době táhnou svůj klub, když domácí Edin Džeko vyzval zlepšujícího se Gianlucu Lapadulu. Hned ve druhé minutě se musel mladý brankář Rossoneri Donnarumma ukázat, protože jej tvrdou pozemní střelou vyzkoušel Edin Džeko.

Po menším intermezzu bez šancí hledal Suso nabíhajícího Lapadulu před bránou polského brankáře AS, jenže mladý Ital na míč těsně nedosáhl! Problém pro AS nastal ve chvíli, kdy Gianluca Lapadula vpadl do vápna domácích a brankář Wojciech Szczesny jej fauloval! K penaltě se postavil mladík Mbaye Niang, jenže ten v poslední době není právě v pohodě. Projevilo se to i při penaltě, protože brankář Szczesny svou chybu odčinil a pokutový kop lapil!

Hostujícímu celku narostla křídla i přesto, že se stav neměnil. Vlkům chyběla v ofenzivní fázi větší důraznost i početní převaha, takže si hostující obránci dokázali vždy poradit. Na krásný pas od Antonia Rüdigera si naběhl osamocený Edin Džeko, který si balon zpracoval a hnal se skrz dvojici protihráčů do zakončení! To se mu nakonec povedlo, jenže jeho rána těsně minula tyč hostující brány!

Bruno Peres dnes nenastupoval do zápasu úplně ve formě a ještě horší to bylo po zranění. V utkání zkušený Brazilec nemohl pokračovat, takže své někdejší spoluhráče mohl konfrontovat výplod milánské akademie Stephan El Shaarawy. Ten sice vnesl do hry Giallorossi trochu rychlosti a tahu na branku, jenže nervózně hrající domácí se nedokázali dostat alespoň na dostřel Donnarummovy brány. První poločas očekávaného duelu očekávání nenaplnil.

Po nástupu do druhého poločasu se pokusil střelou zaskočit brankáře Donnarummu Stephan El Shaarawy, na opačné straně pálil někdejší Říman Bertolacci. Hru ale velmi často brzdila nepřesnost domácích či zbytečně ostré fauly hostujícího celku. Pak zničehonic domácí udeřili. Stačil jeden vyhraný souboj ve středu pole a rychlé nohy Belgičana Nainggolana. Ten vstřelil druhý gól v derby proti Laziu a dnes obdobným způsobem překonal Donnarummu - 1:0 pro Vlky.

Trenér Montella poslal na hřiště zkušeného Brazilce Luize Adriana, který v AC zatím paběrkuje. Do hry milánského velkoklubu se ale stále častěji vkrádala nepřesnost, která slibně rozjíždějící se akce AC zastavovala. Po další ztrátě míče se vpřed hnal Edin Džeko, ale dnes mu zkrátka nebylo přáno - Donnarumma byl na místě včas.

Postupem času tempo utkání upadalo a domácí celek se spoléhal stále více na bránění hubeného náskoku. Hostům chyběly síly na zvrat, třebaže se snažili. V nastaveném čase pálil po kličce v pokutovém území Vlků Mati Fernandez, jenže s jeho slabou střelou už nemohl mít brankář Szczesny problémy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Eldarion

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Milán nás přehraje, rozhodovat bude Edinovo proměňování šancí.

Nutně potřebujeme aby Stephan proti svým předvedl to, co dělají už léta ex-římané proti nám.

Bez ohledu na příští zápas na Juve si myslím, že vyhrajeme, a doma pak neporazíme Chievo. Jak jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

betonárka domácích to takhle zařídí

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele