16. kolo
11.12.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna se s Empoli rozešla smírně

Bologna sice byla v utkání s Empoli lepším týmem, ale ani to jí na body nestačilo. Felsinei totiž nedokázali s trochou smůly překonat obranu Toskánců, kteří se tak radují z cenného bodu ze hřiště soupeře. Empoli zůstává 17., Bologna je jen o příčku výš.

Poměrně vyhrocené a nervózní utkání mezi Empoli a Bolognou mělo určit, kdo že bude mít menší problémy s udržením se v první lize. Oba celky jsou totiž na příčkách nebezpečně blízkých sestupové oblasti a dnešní přímá konfrontace jim mohla sloužit jako dobrý odrazový můstek směrem k postupu tabulkou. Diváci se ale na Stadio Renato Dall'Ara nudili.

Bologna sice byla lepším týmem a na její hře byla vidět alespoň snaha něco změnit, jenže hodně smůly pro ni znamenala špatná či často pomalá kombinace. Ani častokrát si nabíhající Ladislav Krejčí nedokázal změnit bezbrankový stav. Hodně nezáživný první poločas moc nezlepšila ani série domácích standardních situací. Federico Viviani se dostal k dalšímu centru, tentokrát míč propadl za překvapeného Masinu, který však nakonec situaci zažehnal.

Bologna se sice snažila a takový Mattia Destro byl častokrát ve velmi dobré palebné pozici, ale když už se do ní dostal a míč mu nesklouzl z kopačky, vždycky jej zneškodnil brankář Lukasz Skorupski, který v Empoli odvádí výtečnou práci. Rovněž Empoli mělo své šance, když veterán Massimo Maccarone z pravé strany pálil nebezpečně Massimo Maccarone, ale Antonio Mirante bravurně vyrazil.

Festival nepřesností a zmařených pološancí pokračoval i změně stran, neboť ani jednomu z týmů se nedařilo konečně prolomit smůlu. Finální nahrávku jsme snad ani jednou neviděli v dostatečné rychlosti nebo tak, aby překvapila brankáře, oba týmy působily dojmem, jako by se předem domluvily na bezbrankové remíze. A když už se jednalo o nějakou ráznější šanci, jako třeba Federico Viviani a jeho prudká rána z druhé vlny, skončilo to vedle tyče.

Patnáct minut před koncem utkání si Ladislav Krejčí naběhl do vápna a dostal se do zakončení, ale branku těsně minul. Jako poslední uzavřel dnešní poměrně nudné utkání Costa střelou hodně mimo, takže se oba celky rozešly smírně a s bodem na kontě. Nejvíc utrpěl platící divák.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele