16. kolo
10.12.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Doria padla, tři body si odváží Lazio

Sampdoria po většinu zápasu s římským Laziem tahala za kratší konec a ani pozdní branka Patrika Schicka jí na body nestačila. O to se postarala produktivní pětiminutovka Lazia z konce prvé půle, ve které se trefili Milinković-Savić a Parolo.

Sampdoria chtěla ukázat, že její forma není ničím náhodným, třebaže se jí do cesty postavilo hodně silné mužstvo. Tím byli hosté z Věčného města v podobě Lazia, které má taktéž výtečnou formu a pohárové ambice. Oba celky se prezentují ofenzivním herním stylem, který v domácím dresu ztělesňují především Muriel, Quagliarella nebo Linetty. Hosté zase spoléhali na Bigliu, Andersona nebo Immobileho.

Polský záložník Karol Linetty se jako první zastřeloval, ale brankář Federico Marchetti jej bez potíží zneškodnil. Sampdoria velmi dobře zajišťovala ofsajdové pasti, do kterých se Lazio často chytalo. Brankář Puggioni pár střel chytal, ale jinak se nudil. Stejně jako jeho protějšek v bráně Lazia, stejně jako diváci, kterým chyběla akce.

V podání Lazia to byl jeden ofsajd za druhým. Přerušil je až mladý záložník Sergej Milinković-Savić. Ve 40. minutě první půle si jako obr naskočil na centr brazilského kolegy Felipeho Andersona a hlavou překonal bezmocně zasahujícího brankáře Puggioniho - 1:0 pro hosty z Říma.

Lazio v tu chvíli dostalo křídla a kulo železo, dokud bylo žhavé. Ciro Immobile si skvěle zpracoval centr ze strany a vypálil, takže brankář Puggioni musel napnout všechny síly i své končetiny, aby jeho pokus zneškodnil. Ani Puggioni ale nepomohl Dorii o pár minut později. Felipe Anderson opět rychle rozjel gólovou akci, v klidu počkal s centrem na spoluhráče, kterým byl Marco Parolo. Ten zůstal osamocen a nehlídán, takže ve skluzu umístil balon do sítě!

Sampdoria se z tohoto šoku musela vzpamatovávat v šatně, protože první půle byla minulostí. Do hry pak nastoupili čerství Dennis Praet s Patrikem Schickem. Ani ti ale Dorii moc nepomáhali a brankář Puggioni musel vytahovat další zákroky, aby likvidoval snahy hostí. Po hodině hry využil také toho, že si Ciro Immobile příliš předkopl balon, takže mu jej brankář Blucerchiati odebral. Po faulu Wallaceho se z 18 metrů málem prosadil Fabio Quagliarella, který podstřelil zeď Lazia, jenže narazil na výtečného brankáře Strakoshu.

Z dálky pálil Linetty a po něm také mladík Lucas Torreira, jenže oba minuli. A jak je poslední dobou zvykem, "faktor Schick" opět zapůsobil. Český talent si seběhl na střed, kam dostal nahrávku a vypálil. Brankář hostujícího Lazia si sice na balon sáhl a vyrazil jej na tyč, od níž se však balon odrazil za brankovou čáru! Doria ucítila šanci, ale s pár minutami do konce jí už nezbyl na zvrat čas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele