16. kolo
11.12.2016 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Turínské derby ovládl Juvntus

Jeden z nejnapínavějších duelů v italské lize se dnes přesunul do Turína, kde se odehrálo tradiční Derby della Mole. Tedy souboj dvou týmů v rámci jednoho města. Tím šťastnějším se stal Juventus, který si poradil s Býky poměrem 3:1. Prosadili se oba největší střelci na obou stranách, Gonzalo Higuaín však vstřelil o jednu branku víc než Belotti.

V dresu domácích s publiku představili hráči jako Baselli, Falqué, Belotti, Ljajić, Barreca nebo Hart, slavnější Juventus ale také nehodlal ponechat něco náhodě. Do hry se od začátku dostali hvězdní Khedira, Marchisio, Higuaín, Mandžukić nebo brankář Buffon, šanci pak od začátku dostal i mladík Rugani.

O první střelecký pokus se postaral Valdifiori, Buffon ale zasahovat nemusel. Před otevřenou a nehlídanou bránu Turína si nabíhal mladík Sturaro, který však v skluzu míč jen těsně minul! Mandžukić se dostal k hlavičce, ale ta nebyla nijak nebezpečná pro Harta. Do skvělé šance se pak dostal i Mario Mandžukić, který výborně tečoval ránu svého kolegy, jenže brankář Hart se ukázal a výtečným zákrokem ránu zneškodnil.

Domácím hráčům se start povedl o něco málo lépe. Mladý záložník Baselli stačil doběhnout přihrávku ještě před postranní čárou, míč poslal do pokutového území a tam jej hlavou do sítě dostal Andrea Belotti!

Býci byli nadále aktivnějším týmem a zkoušeli své štěstí. Obránce Zappacosta to zkusil z hodně velké dálky, avšak brankář Buffon mohl zůstat v klidu. Poté se sice Gonzalo Higuaín ještě neprosadil, ale vše si napravil o chvíli později. Zkušený argentinský střelec proběhl mezi dvěma bránícími protihráči a vyběhnutého Harta překonal snadnou ranou na zadní tyč - 1:1.

Do konce první půl se nestalo nic zajímavějšího, co by stálo za připomenutí. Do kabin odcházely oba týmy za nerozhodného stavu, který oba soupeři chtěli jistě změnit. Nutno podotknout, že první půle byla hodně vyrovnaným fotbalem. Hned po návratu ze šaten to zkoušel z otočky mladík Sturaro, který chtěl zapůsobit a naplno využít šanci, kterou mu trenér Allegri dal. To se mu ale nepovedlo a jeho pokus mířil mimo.

Právě Sturara po chvíli střídal čerstvý bijec středu pole Lemina. Jeho první kontakty s míčem nebyly nijak slavné, ale mohla za to i dobrá strategie domácích Býků. Ti k bránění klíčových mužů soupeřova týmu přistupovali velmi zodpovědně. Jednoznačně se aktivita na stranu Juve strhla až poté, co se naštvaný Mario Mandžukić poroučel z hrací plochy a nahradil jej mladík Paulo Dybala.

Ještě předtím ale málem udeřili domácí. Srb Adem Ljajić si míč zpracoval na levé straně, poté točenou ranou zamířil ke vzdálenější tyči, kterou těsně minul. Ještě deset minut před koncem utkání panoval nerozhodný stav a zdálo se, že jej už nikdo nezmění. Chyba lávky. Dlouhý pas za obranu našel Gonzala Higuaína, který si míč zpracoval na prsa, obtočil se kolem protihráče a nedal krásnou ranou brankáři Hartovi žádnou šanci zasáhnout - 2:1.

Turínskému FC už nezbývalo moc času ani sil na zvrácení výsledku, ale přesto jsme se ještě jedné branky dočkali. Ve druhé minutě nastavení se o ni postaral Miralem Pjanić, který navázal na parádní sólo Paulita Dybaly. Mladý Argentinec prošel přes dva protihráče a krásně našel Gonzala Higuaína. Toho sice brankář Hart vychytal, ale na dorážku Miralema Pjaniće už sám stačit nemohl a kapituloval - 3:1 pro Juventus.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele