Serie A - souhrn 11. kola

31.10.2009, 19:58, aktualizováno 01.11.2009, 22:41
Komentáře a souhrny
Inter uniká všem soupeřům, obhájce titulu dnes vyhrál v Livornu a vede o sedm bodů. Juventus totiž doma prohrál s Neapolí a Sampdoria jen remizovala s Bari. Po bodu si rozdělilo také Palermo s Janovem. AS Řím porazil Bolognu, Fiorentina Catanii. Cagliati přehrálo Atalantu, včera uspěl i AC Milán proti Parmě.

Juventus FC - SSC Neapol 2:3

31.10.2009 18:00

Góly: 35. David Trézéguet, 54. Sebastian Giovinco - 59. Marek Hamšík, 64. Jesús Dátolo, 82. Marek Hamšík

Juventus si vůbec nevzal ponaučení ze zápasu Neapol - AC Milán, a podobně jako milánský klub ztratil nadějně rozehranou partii. Stará dáma vedla po trefách Trezegueta a Giovinca 2:0, jenomže Datolo s Hamšíkem vyrovnali, a slovenský reprezentant osm minut před koncem strhl vedení na stranu Neapole, která tak vyhrála 3:2.

Diváci sledovali velmi povedené utkání, plné brankových příležitostí. Tu první měl už po dvou minutách hry Sebastian Giovinco, který se vyhnul ofsajdové pasti, nicméně branka z této příležitosti nepadla. O pár minut později zahrozili i hosté, Christian Maggio vybídl křižnou střelou do šance Germána Denise, ale ani on síť nerozvlnil. Rušno bylo v obou šestnáctkách, Grossovu střelu zlikvidoval De Sanctis a Aronica na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci. Neapol měla v jednu chvíli obrovské možnosti na skórování, jenomže Juventus tento tlak přežil. Po půlhodině hry navíc domácí vstřelili úvodní branku, čímž vytrestali Neapol za neproměňování svých šancí. David Trezeguet si dobře naběhl na centr Zdeňka Grygery a hlavou překonal brankáře De Sanctise - 1:0 pro Juventus. Do poločasu měl ještě plné ruce práce s Garganovým přímým kopem Buffon, nicméně Stará dáma poločasové vedení udržela.

Po změně stran navíc domácí svůj náskok navýšili. Trezeguetovu přihrávku nedokázal odvrátit obránce Contini a Sebastian Giovinco jeho zaváhání dokonale potrestal - 2:0. Kdo by si v tuto chvíli vsadil na Neapol, nejspíš by byl považován za blázna. Jenomže v Turíně se začaly dít nesmírně zajímavé věci. V zápase velmi nebezpečný Jesus Datolo připravil branku pro Marka Hamšíka a slovenský reprezentant ještě vykřesal naději na zvrat - 2:1. Uběhlo sotva šest minut a Neapol senzačně vyrovnala, a opět u toho byl nezastavitelný Datolo, který tentokrát sám branku vstřelil. Datolo nejprve připravil šanci pro Denise, jenže ten nedokázal překonat Buffona, až sám Datolo rozvlnil síť a vyrovnal na 2:2.

Juventus byl jako opařený a domácí fanoušci nemohli uvěřit, že jejich borci, stejně jako hráči AC Milán, ztratili dvoubrankové vedení. Jenomže zatímco Milán si připsal alespoň bod, Juventus neměl mít ani to. Osm minut před koncem dokonal fantastický obrat Marek Hamšík, který zakončil nebezpečný protiútok při rohovém kopu Juventusu - 2:3. Stará dáma mohla ještě odpovědět a vyrovnat, jenže De Ceglie branku minul. Juventus tak prohrál a může přijít o druhou příčku.

Více informací k zápasu

AC Milán - Parma FC 2:0

31.10.2009 20:45

Góly: 12. Marco Borriello, 90+3. Marco Borriello

Generálka na domácí utkání s Realem Madrid se fotbalistům Rossoneri povedla. AC Milán totiž ve druhém sobotním zápase zdolal Parmu 2:0 a v tabulce se posunul na čtvrté místo právě před svého soupeře. Hrdinou utkání se stal autor obou branek Marco Borriello, velkou zásluhu měl na nich i Ronaldinho.

Milánské AC mělo hned v úvodu utkání velké štěstí, Blerim Dzemaili se totiž pořádně opřel do míče a domácí borce zachránilo od pohromy břevno. Rossoneri pak předvedli ukázkový protiútok, Ronaldinho zatáhl míč až k pokutovému území, kde vybídl chytrou přihrávkou ke skórování Marca Borriella. Italský útočník svojí šanci využil a poslal AC Milán do jednobrankového vedení - 1:0. Parmu ale rychlá branka do kolen nesrazila, vyrovnat mohl Bojinov, ale jeho hlavička v síti neskončila. Také milánský Pato se zkoušel prosadit hlavou, stejně jako bulharský útočník ve službách Parmy byl neúspěšný.

Po změně stran vyslal první střelu na branku Milána Galloppa, ale Dida byl ve střehu. To samé platilo i na druhé straně, kdy si Mirante poradil se střelou Andrea Pirla. Rossoneri měli vůbec poměrně dost šanci utkání rozhodnout, ale to se jim nedařilo. Pojistit výsledek mohl stoper Tiago Silva, jenomže při vší smůle domácích trefil zblízka hlavou břevno. V nastaveném čase se domácí fanoušci dočkali druhé branky a opět u toho byla spolupráce Ronaldinha s Borriellem. Brazilec obešel dva hostující obránce a přesným centrem našel Borriella, jenž krásně zakončil polonůžkami - 2:0 pro AC. Domácí výsledek pochopitelně udrželi a díky výhře se posunuli na čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 3:0

01.11.2009 15:00

Góly: 33. Nenê, 36. Nenê, 46. Alessandro Matri (pen.)

Cagliari zaznamenalo teprve druhé vítězství na domácí půdě, ovšem to stálo za to. Domácí v prvním poločase nastříleli všechny tři branky, čímž prakticky rozhodli o svém vítězství. Atalanta si připsala už druhou porážku po sobě.

Utkání na Sardinii nebylo příliš pohledné a samotnému vývoji pomohla až první branka. Tu vstřelil po půlhodině hry z rohovém kopu hlavou Nené a domácí vedli 1:0. Atalanta nestačila vstřebat úvodní branku a už prohrávala 2:0, autorem branky byl znovu Nené. Hosté mohli snížit Doniho přímý kop Marchetti vyrazil a poradil si i s dorážkou Valdese. Před koncem prvního poločasu dokonal zkázu Bergama Matri. Lazzari upadl po souboji s Pelusem a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Matri - 3:0 pro Cagliari. Domácí tak šli do šaten za pro ně velice příznivého stavu 3:0.

Po změně stran se opět připomenul Nené, který byl při chuti, ale hattrick nezkompletoval. Atalanta se sice snažila o vstřelení co nejrychlejší branky, ale domácí si veškeré situace dobře hlídali. Druhý poločas se nesl ve znamení toho prvního, tedy alespoň co se týče úvodní půlhodiny. Šance přicházeli pouze ojediněle, o častou střelbu se pokoušel Tiribocchi, jenomže branku nevstřelili a Cagliari tak nakonec mohlo slavit výhru 3:0.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Udinese Calcio 1:1

01.11.2009 15:00

Góly: 70. Mario Yepes - 27. Antonio Floro Flores

Body se dělily i v Chievu, kam dorazilo Udinese. To sice vezlo zásluhou branky Flora Florese z prvního poločasu, ale nakonec se muselo smířit s remízou, protože dvacet minut před koncem vyrovnal Yepes.

Na lavičce hostů zůstal sedět nejlepší střelec ligy Antonio Di Natale a v úvodu přihlížel tomu, jak Granoche hned dvakrát hlavičkou nebezpečně prověřil Handanoviče. Do třetice musel hostující brankář likvidovat hlavičku Mantovaniho. Handanovičův protějšek Stefano Sorrentino musel poprvé zasahovat proti Floru Floresovi, s jehož dalekonosnou ranou si ale poradil. Ve 23. minutě museli hosté střídat, zraněného Sancheze nahradil Lodi a ten mohl po třech minutách na hřišti slavit vedoucí branku. Nebyl sice jejím střelcem, ale sám se o ní výrazně přičinil. Dlouhým pasem za obranu totiž našel Flora Florese, který si míč sklepl a poslal ho za záda Sorrentina. Střelec úvodní branky se ale ještě před poločasem zranil a naskočit musel Di Natale. Chievo mohlo nakonec ještě do přestávky vyrovnat, ale na Pellissierův centr nedosáhl Granoche.

Ve druhém dějství zahodil slibnou šanci Yepes, na druhé straně to stejné provedl s Pepeho centrem Lodi. Cuadrado poté udělal obrovskou chybu, kterou však Lodi nepotrestal. Další šance Chieva přišla po skvělé spolupráci, která začala u Ioriho. Ten vyslal po pravé straně běžícího Pellissiera, který přihrál zpět Bentivogliovi a ten akrobatickým volejem pořádně rozhýbal Handanoviče. Vyrovnávací branka nakonec přišla v 70. minutě, nutno říci, že zasloužená. Handanovič sice dělal co mohl, aby zastavil Yepesovu hlavičku, ale na dorážku domácího obránce již neměl.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Calcio Catania 3:1

01.11.2009 15:00

Góly: 5. Marco Marchionni, 69. Marco Marchionni, 86. Alberto Gilardino - 48. Giuseppe Mascara

Marco Marchionni se blýskl v nedělním zápase s Catanií dvě brankami, čímž zařídil Fiorentině zisk tří bodů. Catanii nepomohla ani vyrovnávací branka Mascary, poslední slovo měl nakonec Gilardino. Utkání poznamenaly dvě červené karty.

Ve Florencii se na branku příliš dlouho čekat nemuselo. Už po čtyřech minutách našel Vargas Marchionniho a ten dělovkou propálil bezmocného Andujara. Catania se snažila zabojovat a vyrovnat, ale Plasmatiho nejprve zlikvidoval Frey, vzápětí stejný hráč přestřelil. Oba borci, tedy Marchionni s Plasmatim, se snažili zakončit také hlavičkou, ale tentokrát dobře zakročili oba brankáři. Do kabin šla sice Viola s jednobrankovým vedení, ale zároveň bez Daria Dainelliho, jenž v nastavení inkasoval druhou žlutou kartu. Ale nebylo by dobré zapomenout na to, že příliš nechybělo a stav 1:0 by po 45 minutách neplatil. Po faulu Dainelliho totiž Catania zahrávala trestný kop a jen díky velké smůle Mascary Viola neinkasovala. Mascara totiž trefil břevno, od něhož se míč odrazil do Freyova ramena a následně si to zamířil pryč od branky.

Jenže početní převahu využili hosté krátce po změně stran. Potenza posunul míč na Mascaru, který v běhu nechytatelně napálil míč do branky. Hra poté byla na několik minut přerušena kvůli ošetřování Freyova prstu. V 11 nakonec nedohráli ani sicilští, kteří přišli o vyloučeného Capuana v 58. minutě. A deset minut nato už prohrávali. Druhý přesný zásah odpoledne si připsal Marchionni, který zakončil nekompromisně pod břevno. Na 3:1 mohl zvýšit Gilardino, ale po Vargasově centru minul. Nakonec se ale přeci jen povedlo italskému útočníkovi vstřelil gól, když dorážel De Silvestriho vyražený pokus.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Inter Milán 0:2

01.11.2009 15:00

Góly: 49. Diego Milito, 80. Maicon

Inter Milán v Livornu nepředvedl bůhvíjaký výkon, ale odehrál to, co mu stačilo k zisku tří bodů. Ty pro hosty vystřelili Milito s Maiconem a pomohli se Nerazzurri odpoutat na čele tabulky už na rozdíl sedmi bodů.

V sestavě úřadujícího mistra dostal ojedinělou příležitost Amantino Mancini a připsal si první šanci zápasu, ale ideální pozici prováhal. Na Stadio Picchi se toho v prvním dějství mnoho nedělo, fanoušci se v zimě nudili. Po půlhodině hry musel střídat Muntari, nahradil ho Cambiasso. Ve 37. minutě mohl favorita zaskočit Candreva, jehož trestný kop mířící pod břevno ale skvěle vytáhl Julio Cesar.

Do druhého poločasu již nenakoukl mladý Slovinec Rene Krhin, kterého Mourinho nahradil zkušenějším Eto'em. A druhá půle začala pro Inter skvěle, když Diego Milito využil ojedinělou šanci a přesnou ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. To bylo to, co Nerazzurri potřebovali a Mourinho reagoval dalším střídáním. Dejan Stankovič uvolnil místo Walterovi Samuelovi a Inter se uchýlil k defenzivnějšímu rozestavení. Tavano měl příležitost vyrovnat, ale branku přestřelil a na druhé straně vzápětí o definitivní výhře rozhodl Maicon.

Více informací k zápasu

AS Řím - Bologna FC 2:1

01.11.2009 15:00

Góly: 35. Mirko Vučinić, 52. Simone Perrotta - 32. Adaílton

AS Řím přerušil třízápasovou šňůru bez zisku jediného bodu a na Olympijském stadionu zdolal Bologna 2:1. Vlci to ale neměli jednoduché, protože v prvním poločase prohrávali po trefě Adailtona 1:0, do poločasu vyrovnal Vučinič a výhru zařídil ve druhém poločase Simone Perrotta.

Římané měli před zápasem co napravovat, a podle toho také do utkání vstoupili. Jenomže Bologna velmi dobře bránila a domácímu favoritu příliš nedovolila. Riiseho střela z přímého kopu šla vedle a o chvíli později hlavičkoval Mexes jen do boční sítě. Další Riiseho ránu s potížemi vyrazil Viviano, brankář Bologni na míč neviděl, ale i tak dokázal dobře zareagovat. Bologni stačila jedna šance na to, aby vstřelila gól.

Hosté Římany parádně vyškolili a akcí na jeden dotek se dostali do vedení. Hosté vybojovali míč, poslali ho na Di Vaia, který vybídl ke skórování Lannu - 1:0 pro Bolognu. AS Řím dlouho s vyrovnáním neotálel, Vučinič se po jednom závaru ocitl sám před brankou a svojí příležitost dokonale využil - 1:1. V závěru prvního poločasu se dožadoval Marco Di Vaio penalty, ovšem pokud by jí hlavní rozhodčí odpískal, jednalo by se o hodně přísnou penaltu.

Na začátku druhého poločasu strhl AS Řím vedení na svojí stranu. Střelu Meneze hostující brankář vyrazil před sebe a dobíhající Simone Perrotta už neměl se vstřelením branky žádný problém. Zvýšit výsledek a uklidnit tak domácí borce mohl Riise, ale ve vyložené šanci mu byl odmáván ofsajd. Čtvrthodiny před koncem hlavičkoval Andreolli po centru Perrotty, jenomže hlavou přestřelil. Bologna se do závěrečného tlaku nedostala a AS Řím vedení 2:1 udržel.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Bari 0:0

01.11.2009 15:00

Góly: -

Bari si sice ze hřiště Sampdorie Janov odváží cenný bod za bezbrankovou remízu, avšak nechybělo mnoho a mohla si vést body tři. Biancorossi totiž nebyla uznána regulérní branka a Barreto neproměnil penaltu.

Nemohl to být nikdo jiný, než úžasný Antonio Cassano, který poprvé prověřil gólmana Gilleta. Ten se však vyznamenal povedeným zákrokem. Na druhé straně sice nemusel Castellazzi zasahovat, avšak oddechl si, když se Langellově pokusu rozezvučelo břevno. Mannini sice poté vstřelil úvodní branku, když za záda Gilleta umístil povedený akrobatický kop Pazziniho, ale stál v ofsajdu. Bari reagovalo Barretovým nepříjemným pokusem. Gólman hostů se poté musel znovu vytáhnout proti Cassanovi. Nejprve před přestávkou vyškrábl do branky směřující trestný kop a po změně stran vyrážel Cassanův centr a následně zasahoval proti Manniniho dorážce.

V 52. minutě mělo obrovskou šanci Bari, ale Alvarez stojící sám před brankářem neuvěřitelně vyhořel, když míč napálil přímo do gólmana. Na druhé straně se ještě snažil zahrozit Cassano, ale již nebyl tolik nebezpečný. Naopak v nastaveném čase musel přihlížet tomu, jak Castellazzi při snaze odkopnout míč místo kulatého nesmyslu trefil nohu Meggioriniho a proti Sampdorii byla odpískána penalta. Na ní se postavil Barreto a minul! Pro hostujícího záložníka to byla už letošní druhá neproměněná penalta. Blucerchiati se však o bod museli strachovat i nadále. V páté minutě nastaveného času totiž trestný kop do branky usměrnil Barreto, jenže sudí gól neuznal kvůli údajnému ofsajdu. Opakovaný záběr však prokázal, že se rozhodčí mýlili.

Více informací k zápasu

AC Siena - SS Lazio 1:1

01.11.2009 15:00

Góly: 32. Massimo Maccarone - 8. Stefano Mauri

Marcovi Baronimu se trenérská premiéra na lavičce Sieny celkem vyvedla, když si jeho mužstvo ze zápasu s Laziem odnáší bod za remízu 1:1.

Přitom Siena nezačala zrovna nejlépe a už po osmi minutách prohrávala. Foggiův centr zužitkoval hlavičkující Mauri, který míč poslal za Curciho záda. V další akci Římanů měl opět prsty Foggia a znovu nahrával. Tentokrát ale Julio Cruz ve skluzu trefil tyč. Kuriózní situace se poté udála v pokutovém území, kde Siviglia tahal Ghezzala za dres tak horlivě, až ho vysvlékl. Rozhodčí však nezapískal. Siena pak ve 32. minutě vyrovnala, když se zleva vyřítil Massimo Maccarone a prostřelil Musleru.

Ve 37. minutě došlo k zajímavému rozhodnutí sudích, když sice nejprve ten hlavní Pierpaoli ukázal Muslerovi červenou kartu, ale po konzultaci s asistentem změnil názor. Další Foggiův centr už Cruz trefil a dokonce vstřelil branku, ale stál v ofsajdu. V 76. minutě měla Siena smůlu, když Ghezzalova střela sice překonala Musleru, ale nakonec skončila na břevně. Žádné další ohrožení jedné či druhé branky nepřišlo a remíza 1:1 je úspěchem spíše pro Lazio.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Janov CFC 0:0

01.11.2009 20:45

Góly: -

Zápas Palermo - Janov snad ani nemohl skončit jinak než remízou, ačkoliv je pravda, že domácí měli o něco větší šance. Nicméně Grifové předvedli dobrý výkon a bod si zaslouží.

Už ve druhé minutě vstřelil branku Edison Cavani, ale už předtím bylo pískáno a sudí Brighi ho ještě odměnil žlutou kartou za to, že hrál po jeho hvizdu. V brance Janova se sice objevil Alessio Scarpi, který běžně nenastupuje, avšak chytal na jedničku. Jeho první akcí bylo zlikvidování Bresciana a Pastoreho. Další vynikající zákrok Scarpi předvedl po kolmici Simplicia, která vyslala samotného Miccoli. Tomu se ale neohroženě pod nohy vrhl hostující gólman a velkou šanci zastavil. Palermo ale nadále dominovalo, dva Miccoliho trestné byly sraženy, dělovku Bresciana vyrazil Scarpi.

Ve 40. minutě stáhl Miccoliho Rossi a domácí byli odměněni trestným kopem těsně před šestnáctkou, ale opakovaný záběr ukázal, že Rossi fauloval až ve vápně. Nicméně penalta se nekopala a Miccoliho střela byla sražena na roh. Těsně před přestávkou poprvé výrazně promluvil Janov, nadvakrát musel skvěle zakročit Sirigu. Nejprve zlikvidoval tvrdou ránu Palladina a následně ještě vytáhl Rossiho dorážku.

Ve druhém poločase Grifové nasadili útočně laděné Crespa se Scullim, domácí reagovali nasazením Hernandeze. Argentinský útočník se okamžitě ocitl ve velké příležitosti, ale z voleje trefil pouze boční síť. Dalším střídajícím v hostujícím dresu byl Palacio a i on se zanedlouho mohl zapsat do historie zápasu, tentokrát jako asistent. Jeho centru chyběly milimetry, aby na něj dosáhl Crespo nebo Sculli. Na druhé straně zahrozil Simplicio, ale ani nyní si na Scarpiho nepřišel. Závěr utkání byl hodně otevřený, ještě otevřenější než dosavadní partie, a tak se do střeleckých pozic dostali Crespo s Bovem, ale ani jeden neproměnil a zápas tak skončil bezgólovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán1191128:928
2.Juventus FC1163220:1121
3.UC Sampdoria1163218:1321
4.AC Milán1154212:1119
5.ACF Fiorentina1153312:918
6.SSC Neapol1152417:1817
7.Janov CFC1152418:2017
8.Parma FC1152412:1417
9.Cagliari Calcio1151514:1216
10.Città di Palermo1144315:1416
11.AS Bari1136210:715
12.Chievo Verona1143414:1215
13.Udinese Calcio1143415:1515
14.AS Řím1142518:1914
15.SS Lazio112548:1211
16.Atalanta BC112369:159
17.Bologna FC1123610:179
18.AS Livorno112364:129
19.Calcio Catania1114611:187
20.AC Siena111379:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (522)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele