Serie A - preview 11. kola

31.10.2009, 09:44, aktualizováno 01.11.2009, 10:37
Previews
Juventus doma nestačil na Neapol a pokud Inter dnes vyhraje v Livornu, bude rozdíl mezi oběma kluby sedmibodový. Před Starou dámu se navíc může dostat Sampdoria. Římským klubům se vůbec nedaří, AS si nyní může zlepšit náladu proti Boloně, Lazio cestuje do Sieny...
Juventus FC - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Stará Dáma v minulém kole přejela Sampdorii Janov a výkon by ráda zopakovala i v domácím prostředí proti bojovné Neapoli. Generálku před těžkou cestou do Izraele by chtěli Mazzarriho hoši Juventusu pěkně znepříjemnit.

Bylo to velké galapředstavení v podání Juventusu, souboj druhého s třetím vyzněl lépe pro Bianconeri, kteří svého soupeře rozdrtili výsledkem 5:1. Stará Dáma je tedy zpět z menší výsledkové krize a rovnou se zařadila na druhé místo za Inter Milán právě na úkor janovského celku. Juventus teď bude muset toto vítězství potvrdit proti Neapoli, která v souboji s AC Milán předvedla z mrtvých vstání. Svěřenci trenéra Cira Ferrari mají před sebou náročný program. Vedle zápasu s Neapolí čeká Starou Dámu v rámci Ligy mistrů zápas v Izraeli proti Maccabi Haifa a poté cesta do Bergama, k zápasu proti Atalantě. Důležitý bude především zápas s izraelským celkem, situace ve skupině A totiž začíná být nesmírně zajímavá. Tabulku vede překvapivě Bordeaux, a to na úkor Juventusu a Bayernu Mnichov.

Neapol ale ukázala, že je i v téměř ztraceném utkání stále oč bojovat. Fantastický zvrat proti AC Milán měl na svědomí v 90. a 93. minutě Luca Cigarini a Germán Denis. Výsledek 2:2 tak byl nakonec ztrátou pro milánský celek. Po výměně trenéra se začíná celku pod Vesuvem dařit, což potvrzuje nejen výsledek s AC Milán, ale hlavně výhra na půdě Fiorentiny. Další křest ohněm čeká Mazzarriho hochy v Turíně proti místnímu Juventusu, který se netají vysokými ambicemi, tedy ziskem domácího titulu.

Celkem sedm hráčů bude Juventusu proti Neapoli chybět. Zranění jsou Iaquinta, Caceres, Del Piero, Salihamidzic, Marchisio, Zebina a Sissoko. Situace na straně Neapoli je poněkud lepší, trenér Mazzarri nemůže počítat se Santacrocem, Zunigou a De Zerbim.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Melo, Poulsen - Camoranesi, Diego, Giovinco - Amauri
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, P. Cannavaro, Contini - Maggi, Gargano, Cigarini, Aronica - Hamšík, Lavezzi - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.52 - 3.65 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Parma FC  (sobota 20:45)
AC Milán přivítá na stadionu Giuseppe Meazzy znovu vzkříšenou Parmu. Hosté zaujímají čtvrtou pozici, domácí Rossoneri jsou hned pátí. Navzdory postavení v tabulce budou velkým favoritem svěřenci trenéra Leonarda.

Rossoneri mají za sebou remízu s Neapolí, ovšem nutno podotknout, že hodně hořkou. Milán vedl na stadionu San Paolo během pěti minut 2:0 a tento stav držel až do 90. minuty, jenže z prakticky rozhodnutého zápasu domácí vydřeli remízu. Přesně v 90. minutě totiž snížil Luca Cigarini a ve třetí minutě nastaveného času vyrovnal na konečných 2:2 Germán Denis. AC Milán tedy opět bodově ztratil, nicméně jeho forma se výrazně zlepšila. V Neapoli se sice zisk tří bodů nepovedl, ovšem doma proti Parmě už by bylo podobné zaváhání velkým neúspěchem. Svěřenci trenéra Leonarda by toto utkání rádi zvládli a před druhým zápasem s Realem Madrid vylepšili svojí ligovou bilanci i celkovou formu.

Parma ale letos září, neúspěch v Bergamu je zapomenut, tentokrát si Parma vyšlápla doma na fotbalisty Bari. Jednalo se o souboj letošních nováčků, kterým se v novém ročníku zatím daří, a toto střetnutí vyznělo lépe pro Parmu, která zvítězila 2:0. Utkání nebylo vůbec pohledné a diváci se po většinu času nudili, Parmu spasily až dvě překrásné trefy Bojinova a Paloschiho. Právě pro Alberta Paloschiho bude zápas s AC Milán velmi pikantní, protože mladičký útočník patří právě Milánu.

Oba celky disponují rozsáhlou marodkou, Milánu budou scházet Bonera, Di Gennaro, Abbiati, Onyewu, Storari, Jankulovski a Nesta, jenž byl v minulém utkání proti Neapoli brzo střídán. Proti Parmě si nezahraje rovněž Ignazio Abate, ten byl v zápase s Neapolí vyloučen.

Ani hosté na tom nejsou nejlépe, na San Siru se neobjeví Mariga, Russo, Pisanu, Biabiany a Antonelli.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Oddo, Kaladze, Thiago Silva, Antonini - Flamini, Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Pato, Huntelaar
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zenoni, Zaccardo, Panucci, Lucarelli, Castellini - Dzemaili, Morrone, Galloppa - Paloschi, Bojinov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.52 - 3.85 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Na stadionu San’t Elia přivítá Cagliari fotbalisty Atalanty Bergamo, kteří v minulém kole po delší době opět prohráli. Cagliari má za sebou dva těžké duely, které zvládlo na výbornou a dvakrát zvítězilo, ovšem utkání hrané na Sardinii nebude mít jednoznačného favorita.

Jako den a noc se od sebe liší zápasy Cagliari. To v letošní sezoně předvádí rozporuplné výkony, jednou zahraje dobře, podruhé však nikoliv. Naposledy se však dařilo, Cagliari nejprve doma porazilo Janov 3:2, když v tomto utkání dvakrát prohrávalo a přesto dokázalo zvítězit, a podruhé se sardinský celek radoval z výhry na půdě trápící ho se Lazia Řím. Zisk šesti bodů katapultoval domácí tým na třinácté místo, před oba římské kluby. Nicméně co se týče domácích zápasů, v těch se hráčům Cagliari příliš nedaří. Ostrované totiž doma vyhráli pouze jednou jedinkrát - v již zmiňovaném zápase s Janovem. Vylepšit si domácí bilanci budou chtít proti Atalantě, která po lepších výsledcích ztratila body s Livornem.

Ještě před několika týdny by byla prohra s Livornem brána za ostudu, jenomže Livorno vyměnilo trenéra a senzačně vyhrálo na půdě AS Řím, tento výsledek pak potvrdilo v zápase s Atalantou. Hosté z Bergama si však z porážky nedělají těžkou hlavu, trenér Antonio Conte si je vědom zlepšení hry svého celku a doufá i v bodový zisk proti Cagliari, kterému se doma příliš nedaří. Právě špatné domácí bilance soupeře budou chtít hráči Atalanty využít.

Trenér domácích Allegro nemůže počítat s dvojicí Pisano - Marzoratti. Oba jsou na listině zraněných hráčů. Jeho protějšek na lavičce Bergama Antonio Conte se zase musí obejít bez služeb Acquafrescy, Ferreiry Pinta, Manfrediniho, De Ascentise, Barreta a obránce Garicse. V minulém roce byla úspěšnější Atalanta, která proti Cagliari vyhrála oba dva zápasy.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Canini, Astori, Lopez, Agostini - Dessena, Conti, Lazzari - Cossu - Matri, Jeda
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Madonna, Talamonti, Peluso, Belini - Padoin, Radovanovi, Guarente, Valdes - Doni, Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Dva sousední celky z ligové tabulky si to rozdají mezi sebou na stadionu Bentegodi ve Veroně. Místní Chievo totiž přivítá Udinese. Jak už napovídá úvodní věta, jedná se o střetnutí desátého s jedenáctým.

Veronské Chievo se oklepalo ze dvou domácích porážek a ziskem tří bodů ze hřiště Catanie se vrátilo zpět na vítěznou vlnu. Severoitalský celek prohrál především s AC Milán velice smolně 1:2 a už to vypadalo, že tento tým opustilo fotbalové štěstí, i forma. Zápas na Catanii ale hosté z Verony ovládli a díky brankám Mantovaniho a Marcoliniho vyhráli 2:1. Chievo si teď musí spravit reputaci před domácím publikem, nejlépe hned v utkání proti Udinese.

Jestliže se Chievo oklepalo ze dvou porážek, Udinese se oklepalo rovnou ze tří prohraných zápasů. Hosté totiž nestačili na Inter Milán, Atalantu i Palermo. Nespokojené fanoušky si ale částečně udobřili poslední výhrou nad AS Řím. Svěřenci trenéra Pasquala Marina by rádi na tuto výhru navázali a z horké půdy Chieva odvezli pokud možno všechny tři body. Nicméně na stadionu Benegodi nečeká hráče Udinese nic snadného.

Chievu bude scházet duo Rigoni - Moro. Hosé jsou na tom o něco hůře, hrát nemohou vinou zranění Obodo, Ferronetti, Domizzi a Isla. Do hry rovněž nenaskočí vykartovaný Basta. Překvapivé je, že souboje těchto celků bývají hodně nevyzpytatelné. Oba týmy se naposledy utkaly loni a vždy vyhrál o jednu branku hostující celek.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Mandeli, Yepes, Mantovani - Luciano, Iori, Marcelini - Pinzi - Bogdani, Pellissier
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Zapata, Coda, Felipe, Sukovic - D'Agostino, Inler, Asamoah - Sanchez, Floro Flores, Pepe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
ACF Fiorentina - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Co napravovat má Fiorentina. Celek z renesančního města za poslední týden přenechal všechny body Neapoli a Janovu a propadl se tabulkou až na deváté místo. Catania je na tom ještě daleko hůře, a předposledním místě jí letos pravděpodobně nemine boj o záchranu.

V souboji s Neapolí inkasovala Fiorentina až v samém závěru, ve středu jí pak alespoň o bod obral 17 minut před koncem Mesto.

"Na své hráče jsem pyšný. V Janově jsme hráli dobře a i když jsme udělali několik chyb, tak se nám povedlo vypracovat si hodně příležitostí. Ve fotbale nejste vždy odměněni, ale pokud stejně zahrajeme i proti Catanii, tak se nám odměny snad dostane," věří trenér Cesare Prandelli.

Fiorentinu v týdnu čeká utkání Ligy mistrů proti Debrecínu, v němž může udělat velký krok směrem k postupu ze skupiny. Proti Catanii nenastoupí zraněný Natali, Savio a připraven není ani Mutu, který si poranil koleno. Hrát možná nebudou ani Jorgensen a Santana.

Catania se trápí a středeční porážka od Chieva znamenala další ztrátu, sicilský klub je se sedmi body na předposledním místě tabulky a čeká ho další hodně krušná sezona.

"Nevzdáváme se. Je třeba zůstat jednotní a jsem přesvědčen, že se vše zase v dobré obrátí. Porážka od Chieva je bolestivá, protože jsme hráli dobře a je absurdní, že se nám nepodařilo bodovat. Je třeba hledět dopředu, a to s optimismem," řekl Giuseppe Mascara.

Hosté ani zdaleka nepřicestují kompletní, ve výpravě budou chybět zranění Barrientos, Sciacca, Bellusci a Spolli.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Comotto, Gamberini, Dainelli, Gobbi, Montolivo, Zanetti, Marchionni, Jovetič, Vargas, Gilardino.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar, Potenza, Silvestre, Augustyn, Capuano, Izco, Carboni, Biagianti, Mascara, Plasmati, Llama.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.43 - 3.95 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Inter Milán  (neděle 15:00)
Livorno se pod novým trenérem probralo, přesto bude v duelu s mistrem outsiderem. Inter Milán míří za další obhajobou titulu a síly mu jistě dodalo i včerejší zaváhání Juventusu proti Neapoli.

Juventus doma vedl o dvě branky, přesto nakonec prohrál 2:3 a jeho manko na první příčku může být dnes odpoledne sedmibodové. Inter bude jasným favoritem, přestože mu bude chybět několik hráčů. Mimo hru jsou Sneijder a Balotelli, jenom na lavičce by měl začít Eto'o.

Inter ve čtvrtek dohrával zápas s Palermem a jeho hráči si hodně zahráli s nervy fanoušků. Po poločase byl stav 4:0, jenomže po přestávce domácí vypadli z role a v 67. minutě to bylo už jenom o gól. Výhru nakonec Nerazzurri udrželi a tři body pojistil sedm minut před koncem uzdravený Milito.

"Byl to zápas dvou tváří, ale vyhráli jsme a to je nejdůležitější. Naučili jsme se, že ani za stavu 4:0 nemusí být nic rozhodnuto. Balotelli odehrál skvělý zápas. Nebylo mu dobře, ale chtěl zůstat na hřišti. Je to silný hráč a má kvality na to stát se nejlepším, ještě se může hodně zlepšit," říká o svém spoluhráči Eto'o, který čeká na zásah na hřišti soupeře. "Kdy dám gól mimo San Siro? Tým je daleko důlěžitější, než jsem já. Důležité je to, aby se trefil vůbec někdo," řekl dále.

Livorno do sezony odstartovalo mizerně a nebylo žádným překvapením, když odvolalo trenéra. Kormidla se ujal Serse Cosmi a týmu se začalo dařit. Před týdnem vyhrál na půdě AS Řím, ve středu pak porazil Atalantu a posunul se na 18. příčku ligové tabulky.

"Taktika pod nvým trenérem se změnila, hrajeme agresivněji a více útočně. Teď nás čeká velká výzva v podobě zápasu s Interem," říká obránce Martin Miglionico, mezi jehož spoluhráči na hřišti budou chybět Mozart, Bardi, Filippini a Perticone.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia, Diniz, Rivas, Miglionico, Raimondi, Pulzetti, Candreva, Moro, Pieri, Tavano, Danilevicius.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Materazzi, Zanetti, Vieira, Cambiasso, Motta, Muntari, Suazo, Milito.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.65 - 3.55 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Bologna FC  (neděle 15:00)
AS Řím bude v 11. kole italské ligy usilovat o nápravu předchozích výsledků. Hráčům Giallorossi se totiž pod vedením trenéra Ranieriho přestalo dařit a z posledních tří kol si nepřipsali ani bod. Ideálním soupeřem pro nápravu bude Bologna, která balancuje na hranici sestupu.

Fotbalisté z hlavního města Itálie se dostali do menší výsledkové krize po prohraném utkání s AC Milán. Tento výsledek by však nebyl ostudou, jako v případě zápasu hraném o týden později. AS Řím totiž na domácím Olympijském stadionu nestačilo na do té doby poslední Livorno, se kterým prohrál 0:1, a ani v dalším kole proti Udinese se svěřencům trenéra Ranieriho nedařilo. AS Řím po této sérii spadlo až na čtrnácté místo ligy a před sestupovými příčkami má náskok pouhých dvou bodů. Trenér Ranieri však nepropadá panice a je si vědom, že jeho celek je schopný celou věc napravit v zápase s Bolognou.

Hosté ale jedou do Říma v dobré náladě, na rozdíl od svého slavnějšího protivníka dokázali v minulém kole uspět. Bologna porazila Sienu 2:1 a dostala se tak na sedmnácté místo, které znamená záchranu. Jenomže s tímhle se v Bologni nehodlají spokojit, rádi by zakončili ligu vyšším postavením, než je sedmnácté místo. Hosté už v letošní sezoně dokázali hrát vyrovnanou partii s mnohem silnějšími protivníky, řeč je o milánském AC a Juventusu. Zatímco v prvním případě Bologna prohrála těsně 0:1, ve druhém už byla úspěšnější, ze stadionu Juventusu si odvezla nečekanou a nesmírně cennou remízu 1:1. S podobným výsledkem by byli po neděli v táboře hostí jistě spokojeni.

Vlkům bude nadále scházet kapitán a vůdčí osobnost Francesco Totti, k němu se na marodku přidávají Cerci a obránce Burdisso. AS Řím si nadělal spoustu problému v minulých utkáních, kdy se zbytečně vykartovali Cassetti, De Rossi a Taddei. V případě posledně jmenovaného se jedná o distanc na dvě utkání. Bologna také nebude kompletní, i když starostí má méně. Zranění jsou Mutarelli se Santosem, suspendovaný zas Guana.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Motta, Mexes, Juan, Riise - Pizarro, Brighi - Guberti, Perrotta, Menez - Vucinic
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Britos, Lanna - Valiani, Mingazzini, Mudingayi, Tedesco - Adailton - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.35 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - AS Bari  (neděle 15:00)
Sampdoria Janov se zvedá z těžkého debaklu, který utrpěla proti Juventusu a proti svému dalšímu soupeři bude chtít naplno bodovat. Jenže do Janova cestuje Bari, které letos prohrálo pouze dvakrát a v tabulce mu patří pohodlné desáté místo.

Pět branek v síti a přenechání druhé pozice, to byl výsledek zápasu mezi Juventusem Turín a Sampdorií Janov. Blucerchiatti toto utkání vůbec nezvládli, nicméně v Janově kvůlu tomu hlavu nevěsí. Sampdorii se náramně vydařil vstup do letošního ročníku a i navzdory kruté porážce je třetí pozice velkým úspěchem. Otázkou však je, zda vysoká porážka neprovede něco s psychikou hráčů a jestli se s tím dokáží Janovští vyrovnat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Pro Juventusu to byla teprve druhá porážka v sezoně, tu první utrpěli domácí v zápase s Fiorentinou (0:2). Loňský finalista Italského poháru bude moci odčinit nepříjemnou porážku v domácím utkání s Bari, které letos stejně jako Sampdoria pouze dvakrát prohrálo.

A stejně jako u domácích, se i hráčům Bari nepovedlo poslední utkání. Nováček letošní Serie A nestačil na Parmu, se kterou prohrál 0:2. Bari ale stejně jako Doria nemusí věšet hlavu. Před sezonou mnoho kritiků pasovalo právě tým Bari na jednoznačného outsidera a hlavního kandidáta na sestup, jenomže svěřenci trenéra Giampiera Ventury předvádějí pohledný fotbal a k tomu získávají velice důležité body.

Domácí fotbalisté se budou muset obejít bez pomoci Semioliho a Padalina. Oba dva vyřadilo ze hry zranění. Ještě před nedávnem byla marodka Bari mnohem více zaplněná, momentálně na ní figurují čtyři jména - Donda, Paro, Sforzini a Rivas.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Lucchini, Zauri - Mannini, Palombo, Poli, Ziegler - Pazzini, Cassano
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - A. Masiello, Ranocchia, Bonucci, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Allegretto - Barreto, Kutuzov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Siena - SS Lazio  (neděle 15:00)
Utkání z konce ligové tabulky bude k vidění v Sieně. Domácí jsou poslední a k nápravě svých výsledků vyzvou fotbalisty Lazia Řím, kterým se stejně jako hráčům Bianconeri nedaří. Navíc pokud Lazio prohraje, může se společně se Sienou ocitnout v pásmu sestupu.

Sienu povede do utkání s Laziem nový trenér. Vedení totiž odvolalo po sérii špatných výsledků trenéra Marca Giampaola a na jeho místo dosadilo Baroniho. Ten bude mít možnost probudit Sienu k lepším výkonům a vyhrabat jí z posledního místa v utkání proti Laziu Řím. Bianconeri, jak už bylo řečeno, prožívají výsledkovou krizi, naposledy svěřenci tehdy ještě hlavního trenéra Marca Giampaola podlehli Bologni 1:2, čímž prodloužili svojí šňůru bez výhry na osm zápasů.

Podobně je na tom Lazio, které také čeká osm zápasů na vítězství. Biancocelesti naposledy přenechali všechny tři body Cagliari a fanoušci tuto porážku brali hodně špatně. Druhý den na tréninku si asi 200 fanoušků Lazia šlo s hráči vyřídit účty. Celou situaci musel řešit až kapitán Tommaso Rocchi, fotbalisté navíc museli svůj trénink přeložit na jiné stanoviště. Římané mají sice v zápasech velké množství šancí, jenomže ty nedokáží proměnit. Možnost, jak si udobřit fanoušky a vylepšit si aktuálně katastrofální příčku, budou mít v zápase s posledním týmem ligy.

Bianconeri nastoupí bez Rossettiniho, Parraviciniho a vykartovaných Finiho a Vergassoly. Hosté na tom nejsou o moc lépe, suspendovaný je Matuzalem a Del Nero, Scaloni, Meghni a Dabo jsou zranění. Siena by ráda zopakovala rok staré vítězství, kdy právě na stadionu Artemia Franchiho porazila Lazio 2:0.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Terzi, Ficagna, Brandao, Del Grosso - Reginaldo, Codrea, Dodal, Ghezzal - Jajalo - Maccarone
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Diakite, Siviglia, Kolarov - Foggia, Brocchi, Baronio, Mauri - Cruz, Zarate
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Città di Palermo - Janov CFC  (neděle 20:45)
11. kolo zakončí večerní utkání mezi Palermem a Janovem. Hosté se v poslední době trápili, jenže s výhrou proti Fiorentině by mohl nastat obrat, Palermo ale nehodlá doma pustit body a hosty z Janova chce porazit.

Úchvatné představení na San Siru v minulém kole body sicilskému celku nepřineslo. Palermo totiž prohrálo s Interem 3:5, ovšem trenér Walter Zenga si z tohoto utkání bere velká pozitiva. Hráče netřeba chválit za první poločas, ale dostat se zpět do zápasu, když prohráváte na půdě Interu Milán 0:4, to už vyžaduje notnou dávku štěstí a zlepšeného výkonu. Na stadion Renza Barbery teď zavítá Janov, který je zatím ve stínu svého městského konkurenta - Sampdorie.

Janov navíc během týdne čeká klíčové utkání Evropské ligy proti francouzskému Lille. Pokud ho svěřenci trenéra Gasperiniho zvládnou, přiblíží se postupu ze skupiny. Nejprve se však musí současný sedmý celek ligy soustředit na zápas proti Palermu. Ze Sicílie se moc body nevozí a fotbalisté Janova si jsou toho vědomi. Nicméně hosté mají za sebou úspěšné minulé kolo, když v domácím prostředí porazili silnou Fiorentinu 2:1. Janov se totiž v poslední době výsledkově trápil a v souvislosti se špatnými výkony se hovořilo o odvolání trenéra Gasperiniho.

Walter Zenga bude postrádat trojici hráčů - Liveraniho, Mchedlidzeho a obránce Balzarettiho. Jeho protějšek na lavičce Janova má ještě více starostí. Zranění jsou Jankovic, Juric, Fatic, Kharja, Amelia a Criscito. Janov s Palermem odehrály několik vyrovnaných partií, v minulé sezoně vyhrál vždy domácí celek o jednu branku.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu, Kjaer, Bovo, Goian, Cassani, Bresciano, Simplicio, Bertolo, Pastore, Cavani, Miccoli.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Scarpi, Biava, Moretti, Bocchetti, Rossi, Milanetto, Zapater, Modesto, Mesto, Floccari, Palladino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.35 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán1081126:925
2.Juventus FC1063118:821
3.UC Sampdoria1062218:1320
4.Parma FC1052312:1217
5.AC Milán1044210:1116
6.Janov CFC1051418:2016
7.Città di Palermo1043315:1415
8.ACF Fiorentina104339:815
9.AS Bari1035210:714
10.Chievo Verona1042413:1114
11.Udinese Calcio1042414:1414
12.SSC Neapol1042414:1614
13.Cagliari Calcio1041511:1213
14.AS Řím1032516:1811
15.SS Lazio102447:1110
16.Atalanta BC102359:129
17.Bologna FC102359:159
18.AS Livorno102354:109
19.Calcio Catania1014510:157
20.AC Siena101278:155

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (375)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele