Primera División - souhrn 15. kola

12.12.2014, 22:47, aktualizováno 15.12.2014, 22:39
Komentáře a souhrny
Atlético podlehlo Villarrealu a odmítlo tak možnost, aby se dotáhlo na druhou Barcelonu, která se rozešla s Getafe bez branek. Real Madrid přivezl tři body ze hřiště Almeríe, Valencia porazila Vallecano. Tři body mají rovněž Málaga a Espanyol. Vyjma Getafe se bezbrankové remízy zrodily i na trávnících Córdoby, Sevilly a Athleticu, La Coruña si poradila s Elche...

Deportivo La Coruña - Elche CF 1:0

15.12.2014 20:45

Góly: 22. Luis Fariña

Tři body nakonec zůstávají na stadionu Riazor, kde vládne domácí Deportivo La Coruňa. Elche přes všechnu snahu nestačilo na domácí tým a prohrálo po jednom gólu. Mužem, který se jako jediný zapsal do statistik zápasu, se stal Luis Fariña.

Od prvních momentů hry bylo jasně vidět, že Deportivo chce uhrát tři body. Rodriguez dostal pas do běhu podél postranní čáry. Centroval do vápna, ale ani k jednomu ze svých spoluhráčů míč neposlal. V pokutovém území hostů se po centru ze strany dostal k hlavičce Toché, který hlavičkoval jen těsně vedle pravé tyče. Juanfran se dostal do pokutového území, kam si nabíhal na centr. Po domnělém faulu na svou osobu se ale smilování sudího Maria Melera Lópeze nedočkal.

Hosté mohli udeřit díky přímému volnému kopu. Lombanovi však scházel krok k tomu, aby centrovaný míč zužitkoval ke střele. K zajímavému pokusu se odhodlal Faycal Fajr, který vypálil zhruba z dvaceti metrů, ale gól brankář Fabri nepustil. Ve dvaadvacáté minutě přišla chvíle Fariny. Ten dostal centr do pokutového území od Rodrígueze. Nejprve si balón přehodil na pravačku a následnou krásnou střelou do obloučku poslal kulatý nesmysl ke vzdálenější tyči - nádherná branka a domácí ochozy jásaly.

Domácí chtěli kout železo, dokud bylo alespoň trochu rozžhavené. Dobrou střelou ze střední vzdálenosti se prezentoval Medunjajin. Jeho přízemní pokus donutil Tytońe k dobrému zákroku. V dobré střelecké pozici se na hranici vápna objevil Fajr. Svou ranou donutil Fabriho, aby zasáhl. Ten míč vyrazil jen k Jonathanovi, ale ten si neporadil se zakončením a jen sledoval, jak brankář Fabri znovu sbírá míč. Jonathan se o pár momentů později sám propracoval k další ráně, ale ta brankáře Fabriho z klidu nevyvedla.

Vstup do druhého poločasu nepříliš atraktivní dohrávky se povedl lépe domácím. Rodríguez naběhl ze strany do pokutového území, jenže hostující obrana si s jeho centrem poradila. Dobrou ranou se prezentoval Cavaleiro. Ten napálil Tytońa, od kterého se balón odrazil zpět do hřiště, jenže nikdo nestál dostatečně blízko polskému brankáři, takže dorážka se nekonala ani tentokrát.

Brankář Fabri měl stále více práce. V poměrné dobré střelecké pozici se objevil Rodrigues, který se dostal až do malého vápna. Jenže proti němu včas vyběhl pozorný Fabri, který míč následně perfektně soupeři uzmul. Až dvacet minut před koncem zápasu jsme se dočkali něčeho alespoň trochu konstruktivního. Ze strany si sběhl Rodríguez, který poslal do zakončení Tocheho, jenže ten se unáhlil a míč poslal do nejbližšího protihráče. A závěr zápasu mohl rozhodnout José Rodríguez, ale jeho parádní ránu z dvaceti metrů zastavilo břevno! Brankář Fabri si nakonec poradil také s projektily Jonathase a Mosquery.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Athletic Bilbao 1:1

14.12.2014 21:00

Góly: 3. Carlos Vela - 61. Óscar de Marcos

Baskické derby skončilo nerozhodně 1:1. Real Sociedad se ujal vedení hned na začátku zápasu zásluhou svého nejlepšího střelce Carlose Vely, po přestávce však vyrovnal po povedené akci Óscar De Marcos. Domácí nevyužili přesilovky v poslední desetiminutovce a po patnáctém kole jsou čtrnáctí. Athletic okupuje desátou příčku.

Ještě se téměř sedmadvacet tisíc diváků na stadionu Anoeta nestačilo pořádně usadit a už šli domácí do vedení. Na ukazateli svítila teprve 3. minuta zápasu, když na levé straně zatáhl míč až k zadní lajně Castro a přes stínícího obránce přesně odcentroval na Carlose Velu. Mexický forvard využil zaváhání obránců Athleticu a z bezprostřední blízkosti trefil hlavou odkrytou branku - 1:0!

Hosté se okamžitě hnali za vyrovnáním. V 10. minutě donutil hlavičkující Aduriz k bravurnímu zákroku domácího gólmana Zubikaraie, na druhé straně hřiště mohl využít dalšího hrubky hostující obrany Iňigo Martínez, jenže hlavou míč neusměrnil mezi tři tyče. Poté se hra trochu uklidnila. Podobně jako v minulém zápase na Anoetě měli herně navrch hráči Athleticu, ale jejich snahy nebyly korunovány úspěchem ve finální fázi. Real hrál chytře zezadu a občas svého soupeře pozlobil. Jako v 37. minutě, když z velké dálky vypálil Vela, ale na Iraizoze si nepřišel.

V druhé půli Athletic výrazně přidal a začal si i vytvářet nadějné příležitosti. Ve 49. minutě pálil v dobré pozici nad Muniain. O pět minut později se připomněli i domácí, Finnbogason ale složitý centr nedokázal nasměrovat do branky. Lvi se dočkali vyrovnávací branky v 61. minutě. Susaeta vymyslel krásný a přesně načasovaný centr na nabíhajícího De Marcose, jenž před Zubikaraiem nezaváhal a z první napálil míč pod břevno - 1:1!

Athletic se nadechoval k velkému obratu, jenže plány Valverdeho družiny přeťala situace z 80. minuty. Horkokrevný Aymeric Laporte totiž použil v souboji s Prietem nepřiměřeně loket a sudí Borbalan jej poslal předčasně do sprch. Domácí mohli v závěru hned dvakrát využít krátké přesilovky. Nejprve střídající Canales trefil pouze břevno a v nastavení pak stejný hráč mířil z dobré pozice ve vápně pouze do míst, kde stál připravený Iraizoz. Baskické derby tak podruhé v řadě skončilo bez vítěze po výsledku 1:1.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Villarreal CF 0:1

14.12.2014 19:00

Góly: 84. Luciano Vietto

Užuž se zdálo, že Atlético Madrid stejně jako Barcelona v patnáctém kole pouze remizuje bez branek a navýší tak svou ztrátu na vedoucí Real Madrid. V samotném závěru utkání s Villarrealem však přišel šok v podobě gólu Luciana Vietta, který obhájci titulu připravil první domácí prohru od března 2013.

Atlético sice mohlo žehrat na nepřízeň osudu i rozhodčích, když Mandžukićova trefa z počátku druhé půle nebyla sporně uznána. Villarreal se však ukázal být více než vyrovnaným protivníkem a rázné ukončení série svěřenců Diega Simeoneho po dlouhých sedmadvaceti ligových zápasech si poctivě vybojoval. A když už jsme u Simeoneho - byl to právě on, kdo dal před lety ještě během působení v argentinském Racing Clubu možnost debutovat v profesionálním fotbale tehdy sedmnáctiletému mladíčkovi Viettovi. Jeho dnešní zásah znamená, že červenobílí zůstávají na třetím místě se sedmibodovou ztrátou na čelo.

Oba celky se před vzájemným utkáním mohly těšit příznivé formě jak ve Španělsku, tak na mezinárodní pohárové úrovni. Atlético vyhrálo všechna tři poslední ligová kola a v Lize mistrů uhájilo první místo ve skupině díky venkovní remíze s Juventusem, zatímco Villarreal naposledy rozdrtil Real Sociedad 4:0 a poté ve čtvrtek přehrál i Apollon Limassol, čímž si definitivně zajistil postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

První půle byla především ve znamení tuhého boje bez výraznějších šancí. Domácí byli mírně lepším týmem, ovšem i tak se dostali takřka výhradně jen k dalekonosným střelám. Jak Siqueira, tak Koke však ze svých pozic minuli. Někdejší brankář Atlética a nynější jednička Žluté ponorky Sergio Asenjo se poprvé dostal naplno do akce při ráně Tiaga, již dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Na druhé straně zase Miguel Ángel Moyá zachytil nedůraznou střelu Cherysheva. Tentýž záložník Villarrealu pak pokoušel štěstí ještě jednou krátce po změně stran, tentokrát ale zamířil příliš vysoko.

Pak již došlo na kontroverzní okamžiky, které podstatně ovlivnily celý zbytek zápasu. Arda Turan unikl hostující obraně a z pravé strany poslal přesný centr k Mandžukićovi, jenž z bezprostřední blízkosti bezpečně zavěsil. K obrovskému údivu chorvatského vytáhlého útočníka však tento gól nebyl uznán kvůli jeho drobnému kontaktu ve výskoku s obráncem Mariem Gasparem. Domácí tato kontroverzní situace značně rozhodila a umožnila Villarrealu nejen setrvat ve hře, ale dokonce hrozit čím dál více.

Aktivního Cherysheva s blížícím se koncem opět vychytal Moyá a poté neuspěl ani Vietto. Argentinský mladíček však svou předchozí nedobře zpracovanou přihrávkou zdaleka neřekl poslední slovo a šest minut před koncem rozhodl o konečném výsledku. Díky Gómezově kolmici se jednadvacetiletý Vietto prosmýkl okolo Diega Godína a ráznou střelou překonal i brankáře Moyu. Stadion Vicenteho Calderóna v tu chvíli ztichl a do konce zápasu již nedostal nový důvod k radosti. Villarreal slaví cenné a nečekané vítězství 1:0, díky němuž se posunul zpět na šesté místo ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - SD Eibar 0:0

14.12.2014 17:00

Góly: -

Eibar znovu potvrdil, že není snadnou kořistí. Zuby si na něm vylámala Sevilla, která byla před utkáním jasným favoritem a navíc měla podporu plného stadionu. Ani divácká kulisa jí ale nepomohla. Skóre utkání nakonec zůstalo stejné jako před výkopem, což je větším zklamáním samozřejmě pro domácí.

Sevilla sice odehrála náročné utkání Evropské ligy, ale přesto chtěla proti Eibaru uspět na sto procent. Povedlo se jí to jen na padesát. To samozřejmě neznamenalo, že by zápas postrádal zajímavé momenty, karty a vyložené šance v takové míře, v jaké to máme rádi. Zvláště druhá polovina byla mnohem atraktivnější a dělala čest La Lize. Do základní sestavy se namísto očekávaného Baccy dostal Kevin Gameiro.

A rozhodně to byla zajímavá volba. Právě francouzský střelec posouval na nabíhajícího Vitola, jenže neměl štěstí s přesností přihrávky. Aleix Vidal si poté naběhl do volného prostoru, jeho centr z pravé strany ale nenašel nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Po osmi minutách se dostali ke slovu také hosté. Capa obehrál Figueirase a z úhlu vystrašil Beta, ale nakonec si portugalský brankář poradil.

V třinácté minutě po přiklepnutí pálil z dálky García, jenže mířil jen nad bránu brankáře Beta. Po pětadvaceti minutách se k ráně dostal Figueiras a brankář Xabi Irureta měl hodně co dělat, aby stihl zareagovat alespoň trochu adekvátně. Nakonec si však připsal úspěšný zákrok. Fugueiras z levé strany centroval do pokutového území na Gameira, ale brankář Irureta se opět zaskvěl a míč lapil.

Ke konci první půle se ještě pokoušeli prosadit hosté. Z dálky pálil tvrdě Boateng a brankář Beto měl hodně co dělat, aby byl na zemi včas. Vstup do druhé poloviny zápasu se lépe povedl domácím, kteří si uvědomili, že chtějí-li tři body, budou muset hodně zabrat. Po centru se míč odrazil od Mbii k polskému záložníkovi Krychowiakovi, který ale z pěti metrů překopl bránu Beta! Deset minut poté se Sevilla málem radovala. Kevin Gameiro se dostal k zakončení z hranice vápna, ale díky skvělému zákroku brankáře Irurety se skóre znovu neměnilo.

Piovaccari se sice dostal ke střele, ale předtím ještě fauloval, takže v akci pokračovat nemohl. Následně Pareja hledal dlouhým centrem Gameira, míč však skončil u Irurety. Na dlouhý nákop si nabíhal také hostující Capa, jenže domácí obrana jej dokonale přikryla. Eibar skvěle bránil a velký podíl na tom měl brankář Irureta.

Poté už trenér Unai Emery poznal, že nemá dostatek útočníků, a vystřídal Evera Banegu. Na jeho místo se dostal Carlos Bacca, ostřílený zakončovatel, kterému ke gólu stačí opravdu málo. Právě Bacca si chtěl narazit s Gameirem, ale jejich úmysly vystihla obrana hostí. Aleix Vidal posílal míč před branku, kde si sbíhal Bacca, ale brankář Irureta měl k míči přeci jen o něco blíž. Právě Bacca potvrdil to, co jsem psal výše. Gól sice dal, ale sudí Javier Estrada jej kvůli ofsajdu nakonec neuznal. Do šance se dostával také Denis Suárez, jehož ránu z osmnácti metrů tlačil brankář Eibaru ven i očima. Reyes se úspěšně probíjel do vápna, na jeho hranici upadl, ale faul se nepískal.

Podruhé se Denis Suárez dostal k zakončení z ještě lepší pozice, ale ani tentokrát nestřílel přesně. Další Reyesova střela zamířila také mimo tři tyče, takže Eibar nakonec díky brankáři Iruretovi dokázal udržet "na uzdě" domácí střelce. Díky tomu se dostává na deváté místo. Sevilla je zatím stále čtvrtá.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Granada CF 2:1

14.12.2014 12:00

Góly: 34. Felipe Caicedo, 90. Cristhian Stuani - 61. Youseff El Arabi

Tři body nakonec zůstávají na Estadi Cornellà-El Prat, protože domácí Barcelona si dokázala poradit s Granadou. Do vedení Espanyol poslal Felipe Caicedo a na jeho trefu ještě reagoval Youseff El Arabi. Těsnou výhru pro domácí vybojoval v samotném závěru utkání Christian Stuani.

Domácí Espanyol hodně spoléhal na dvě ofenzivní tykadla v podání zkušeného Sergia Gircíi a Felipeho Caiceda. O první útočný výpad se pokusil Vázquez, ale jeho akce nebyla díky intervenci hostí nijak úspěšná. Granada útočila spíše po kombinaci po zemi, ale brankář Kiko Casilla neměl mnoho práce, neb rozehrávka domácích byla velmi často nepřesná. Až po sedmi minutách musel zasahovat Kiko Casilla zasahovat vážněji, když se do zakončení dostal hostující Youseff El Arabi. Casilla ale byl připraven a jeho ránu včas zlikvidoval.

Hosté se dostali do první zajímavější situace o pár minut později. Piti zachytil přihrávku z pravé strany, načež ihned vypálil. Rána z hranice velkého vápna ale Casillovi nemohla nadělat příliš mnoho problémů. Granada postupně převzala aktivitu v zápase a Youseff El Arabi se dostal hned dvakrát do nepříjemného zakončení. Casillu ale nepřekonal ani jednou a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Pop půlhodině hry se málem hosté dostali do vedení. Na centr z pravé strany hrací plochy si naskočil El Arabi. Hlavičku hostujícího útočníka nakonec Casilla vynikajícím zákrokem vyrazil mimo tři tyče.

Na opačné straně pálil téměř z protiútoku Sergio García, ale ani on neskóroval. To se povedlo až jeho spoluhráči krátce před poločasovou přestávkou. Nepříliš vzhledný gól měl na svědomí Felipe Caicedo, který si po pětatřiceti minutách naběhl do vápna, dostal se v něm k míči před ostatními soupeři a bryskně zareagoval - 1:0 pro Espanyol.

Granada mohla srovnat ještě v prvním poločase, když si Piti obhodil obránce a tím se ocitl zcela sám před Casillou. Jenže jeho zakončení bylo přinejlepším mizerné a do zápasu se nijak výrazně nezapíše. Do druhé půle se opět oba celky vrátily ve formě a připraveny k boji. Rico poslal do brankoviště prudký pas, který ale vyboxoval Casilla. Do další slibné šance se propracovával Sergio García, který vše zakončil tvrdou ránou. Ale mířil příliš nad. Domácí mohli zápas definitivně rozhodnout o pár chvil později, když se Sergio García dostal k míči na hranici velkého vápna. Tam si jej srovnal na levačku a vypálil. Tvrdým projektilem však trefil jen břevno!

Velký šok pro domácí znamenala minuta 61., v níž se před bránu Casilly dostal míč po dlouhém autovém vhazování a následném centru. Nehlídaný Yousuff El Arabi si naskočil na míč a poslal jej přesně k tyči - 1:1.

Domácí přirozeně nechtěli ztratit body a vrhli síly do útočení. García se po šťastném procestování velkým vápnem dostal zcela sám před Fernándeze, ale nepřekonal jej. Gól nepadl ani ze souhry mezi Sevillou a Vazquezem. Druhý jmenovaný proběhl do vápna s míčem u nohy, ale Sevilla pálil mimo. Deset minut před koncem utkání se ale ideálně nepředvedl Juan Carlos Pérez, který hrál rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Gól visel ve vzduchu a nakonec jej přeci jen vstřelili domácí. Vázquez odcentroval z pravé strany hrací plochy přesně na nohu střídajícího útočníka Christiana Stuaniho. Ten krásným volejem propálil brankáře Roberta Fernándeze a stal se hrdinou domácích fandů.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Celta Vigo 1:0

13.12.2014 22:00

Góly: 21. Samuel

Malaga vybojovala těsnou výhru nad Vigem a zaútočila na šestou příčku. O vítězství domácích v poměru 1:0 se gólovou hlavičkou postaral už ve 21. minutě Samuel. Malaga tak napravila loňský výprask od Celty a podruhé za sebou zvítězila nejtěsnějším rozdílem. Osmá pozice Viga se po páté soutěžní porážce v řadě otřásá v základech.

Podle očekávání se obě mužstva prezentovala spíše defenzivními výkony, které byly k vidění i v jejich předchozích zápasech. Fotbalisté Viga dali v lize gól naposledy 1. listopadu a ani dnes se jim v ofenzivní činnosti vůbec nedařilo. Domácí na tom byli podobně s tím rozdílem, že Malaga obyčejně alespoň jednu gólovku za zápas promění, což se potvrdilo i dnes.

Úvod zápasu byl velmi opatrný a míč se pohyboval nejčastěji mezi šestnáctkami. Přestože Malaga byla silnější na míči, do první vážnější akce zápasu se dostali hráči Viga. Konkrétně Orellana, jenž se chytře vyhnul ofsajdové pasti a tvrdou přízemní ranou prověřil pozornost gólmana Kameniho. Malaga odpověděla akcí o pět minut později a hned z toho byla vedoucí branka. Z levé strany poslal centr do vápna Celty Santa Cruz a nedaleko penaltového puntíku se do vzduchu vyšrouboval Samuel, jenž uklidil míč přesně k tyči - 1:0!

Domácí byli aktivnější. V 33. minutě vyslal Santa Cruz na branku stráženou hostujícím Álvarezem jedovatou střelu, se kterou si však gólman Celty poradil. Vigo naopak působilo vepředu bezzubým dojmem, a tak se šlo do kabin lépe domácímu celku. Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Andalusané byli lepším týmem a hnali se za pojištěním náskoku.

V 57. minutě se do vápna Célticos vřítil Samuel, ale v tísni branku minul. V 73. minutě byl blízko skórování Recio, jenž krásně převzal na hranici šestnáctky míč, ale zakončil příliš vysoko. Na opačné straně hřiště měl dobrou šanci na vyrovnání Augusto Fernández, Malagu ale zachránil obětavým výběhem na hranici pravidel Kameni.

Díky neproměněným šancím domácích měli hosté šanci na body do samotného závěru zápasu. Z jejich tlaku v poslední desetiminutovce ale nevyplynula žádná gólovka. Naopak příliš vytažené obrany mohl v 90. minutě využít střídající Boka, kterého ale vychytal Álvarez. Následná dorážka rodáka z Pobřeží slonoviny už letěla mimo. Malaga zvítězila poosmé v sezóně a od páté Valencie ji dělí už jen jediný bod, vedení galicijského celku musí čekat na zimní přestávku jako na smilování.

Více informací k zápasu

Córdoba CF - Levante UD 0:0

13.12.2014 20:00

Góly: -

Zápas Córdoby s Levante proběhl přesně podle papírových předpokladů, neboť oba celky patří k nejméně gólovým z celé Primera División, a tak byl stadion Nuevo Arcángel dějištěm bezbrankové remízy.

Jediná Granada je na tom letos střelecky ještě hůře než dva výše jmenovaní, kteří si doposud za patnáct odehraných kol připsali pouhých jedenáct branek. Přestože se kvůli remíze nepovedlo ani jednomu z klubů vymanit z bezprostředního ohrožení sestupem, mohou toto utkání vnímat jako krok správným směrem. Levante totiž pokračuje v sérii, během níž za posledních sedm kol prohrálo jediný zápas, a Córdoba dosáhla téhož v měřítku pěti zápasů. V minulém týdnu si navíc domácí připsali svou první letošní ligovou výhru, a tak je pozitivem, že okamžitě nesklouzli zpět k porážkám.

Za deštivého počasí v Andalusii ovšem nebylo v sobotu večer k vidění nic obzvláště zajímavého. Oba celky si především hlídaly zadní vrátka s cílem nepřijít alespoň o svůj jeden bod namísto cílevědomého boje o body tři. V první půli byli nebezpečnější hosté z Valencie, ale i tak si nedokázali vytvořit žádné vyložené příležitosti. Na opačné straně zase brankář Diego Mariňo jen sbalil chabou střelu Fídela Cháveze, a tím měl pro první poločas splněno.

Po změně stran se pak spíše do permanence dostával Mariňův protějšek Juan Carlos. Střelu Davida Barrala musel domácí gólman vytěsnit mimo tři tyče a poté si poradil i s hlavičkou rakouského reprezentanta Andrease Ivanschitze. Zápas tak skončil veskrze všední bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano 3:0

13.12.2014 18:00

Góly: 13. Sofiane Feghouli, 34. Sofiane Feghouli, 36. Pablo Piatti

Černá série Valencie je u konce. Netopýři díky výtečnému výkonu z první půle jasně na domácí půdě převálcovali Rayo Vallecano a mohou slavit výhru 3:0. O první dvě branky se postaral Sofiane Feghouli, třetí pak přidal Pablo Piatti. Jedinou kaňkou na jinak výtečném večeru je vyloučení Andrého Gomese za dvě žluté karty.

Uplynul již celý měsíc od chvíle, kdy Valencie dokázala v Primera División zvítězit naposledy. O to větší chuť a dravost tak svěřence Nuna Espírita Santa provázela hned od samého úvodu a přinesla záhy ovoce. Hned po čtyřech minutách dokázal Antonio Barragán proklouznout do pokutového území, kde po střetu s Jorgem Morcillem padl k zemi. Píšťalka sudího sice zůstala němá, ale domácí to příliš dlouho rozptylovat nemohlo. Ani ne deset minut nato totiž mladý krajní bek přivedl Rayo do další trablů, z nichž se již vymanit nedokázalo.

Barragán tentokrát z pravého křídla dokázal poslat nadýchaný centr k Feghoulimu, jenž na bližší tyči s přehledem hlavou zavěsil. Ani úvodní gól Valencii neubral na intenzitě či ofenzivním smýšlení, následoval hon za trefou číslo dvě. Málem se o ni postaral Rodrigo de Paul, když levá strana Vallecana znovu propadla, jenže Argentincovo zakončení si nepřišlo na stopera Amayu, který na brankové čáře dokázal míč vykopnout. Hned v další minutě pálil ze slibné pozice mimo Piatti, gól přímo visel ve vzduchu.

Do této chvíle trápící se hosté konečně podnikli alespoň ojedinělý útok, který měl hlavu a patu, když Kakuta procedil přihrávku k nohám Alberta Buena, ovšem útočník Raya nedokázal z hranice šestnáctky přesně zamířit. Chvíli nato měl ještě lepší příležitost Leo Baptistao, jenže také on v zakončení selhal, přestože mu ji připravil svým špatným výkopem brankář Diego Alves na zlatém podnose.

Za svou nemohoucnost v zakončení madridský celek záhy zaplatil cennou nejvyšší. Negredovu hlavičku po rohovém kopu zastavil brankář Álvarez pouze za cenu vyražení míče k nohám Feghouliho, jenž si pohotově připsal svou třetí branku sezony. A aby toho nebylo pro hosty málo, inkasovali znovu takřka okamžitě po vlastní rozehrávce z půlící čáry. Piatti totiž správně zahlédl zející díru ve středu soupeřovy obrany a bez rozpaků se právě tímto směrem naplno rozběhl. Álvarez nedokázal zasáhnout ani tentokrát, a tak bylo po první půli v podstatě o všem jasno.

Jedinečnou možnost dostat se alespoň trochu zpátky do zápasu dostali hosté krátce po změně stran. Baptistao vyslal nebezpečnou ránu zpoza šestnáctky, avšak Diego Alves předvedl neméně kvalitní zákrok, který podpořil i chycením Aquinovy dorážky. Ve zbytku zápasu si již domácí pouze hlídali nabytý náskok, a to i poté, co Gomes uviděl devatenáct minut před koncem červenou kartu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - FC Barcelona 0:0

13.12.2014 16:00

Góly: -

Nepříjemné probuzení do reality všedního ligového dne prožila v sobotní odpoledne Barcelona, která na půdě Getafe nedokázala ani jednou skórovat a odváží si z Madridu pouze bod za bezbrankovou remízu. Ztráta Katalánců na vedoucí Real Madrid tak vzrostla na čtyři body.

Nutno dodat, že svěřenci Luise Enriqueho neměli dokonce daleko ani k tomu, aby odjížděli s porážkou. V posledních vteřinách nastaveného času totiž střídající Álvaro Vázquez proklouzl do nebezpečné šance, jenže jeho blížící se zakončení rázně utnula píšťalka rozhodčího, signalizující konec zápasu. Vzhledem k tomu, že před zimní přestávkou zbývá odehrát jen jediné kolo, má již Real Madrid jistý titul půlmistra. Ze zaváhání Barcelony může rovněž těžit i Atlético, které v případě nedělní výhry s Villarrealem srovná svůj bodový zisk právě s katalánským gigantem.

Po cenné středeční výhře Barcelony nad PSG se do sestavy hostů znovu vrátili suspendovaný Dani Alves i Claudio Bravo, Jordi Alba, Xavi či Ivan Rakitić. Jedinou ztrátou byla absence Neymara, jenž léčí poraněný kotník, přičemž Andrés Iniesta protentokrát začal pouze na lavičce náhradníků. Tato pozměněná sestava až překvapivě výrazně postrádala obvyklou barcelonskou sehranost a navzdory značné rotaci dost možná pociťovala určitou únavu či ztrátu koncentrace po úspěchu v Lize mistrů. Getafe zodpovědně bránilo zuby nehty a snad jen jedinkrát se bálo o čisté konto - když Lionel Messi trefil z přímého kopu brankovou konstrukci.

V průběhu první půle pak obě strany mocně požadovaly po rozhodčím odpískání pokutového kopu, a to v rozmezí jediné minuty. Nejprve domácí obránce Valera podle všeho zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a poté si na opačné straně počínal stejně i Dani Alves. Sudí Iňaki Vicandi Garrido však obě situace opominul a nechal hru plynout dál. Po půlhodině zápasu si domácí vypracovali první vážnou šanci, když Lafita předskočil Alvese a hledal svou kroucenou ranou horní růžek u vzdálenější tyče, jenže Claudio Bravo potvrdil svou letošní vynikající formu a konečky prstů míč vyrazil. Když pak v zakončení neuspěl ani Pedro po dobré práci Suáreze, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Krátce po změně stran hostům chybělo k úvodnímu gólu jen minimum. Messiho přímý kop však skončil jen na břevně branky Getafe. Argentinská superstar pak z podobné pozice opět zkoušela štěstí a dokonce i trefila prostor mezi třemi tyčemi, jenže tentokrát zase zasáhl brankář Guaita. Více šancí si již barcelonští nevypracovali, snad jen s výjimkou Messiho hlavičky nad, a odjíždí tak z Madridu s pouhopouhým jedním bodem.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Madrid 1:4

12.12.2014 20:45

Góly: 39. Verza - 34. Isco, 42. Gareth Bale, 81. Cristiano Ronaldo, 88. Cristiano Ronaldo

Real Madrid podle očekávání zvítězil na půdě Almeríe 4:1 a připsal si jubilejní dvacáté vítězství v řadě napříč všemi soutěžemi. Domácí podali dobrý výkon, ale na svého soupeře nestačili a navíc v druhém poločase zahodili penaltu. Pod výhru Ancelottiho mužstva se podepsali Isco, Bale a dvěma góly v závěru také Cristiano Ronaldo, který má po dnešku na svém kontě už pětadvacet přesných zásahů.

Domácí začali zápas bez bázně a hany a v úvodních minutách byli evropským šampionům rovnocenným soupeřem. Hrál se poměrně atraktivní fotbal, ale na vyloženou šanci si diváci museli počkat do 13. minuty. To domácí gólman Rubén vyboxoval míč jen ke Kroosovi a ten z hranice šestnácky dobře pálil z voleje. Ke štěstí domácích ještě míč přizvedl Vélez a tak z Kroosova pokusu bylo pouze břevno! Real se dostával do tlaku a gól byl na spadnutí. V černém hrající hosté se dočkali v 34. minutě. Isco se po chytrém přenesení hry od Benzemy skvěle uvolnil na levé straně vápna a přes stínícího Míchela vyslal přesnou střelu na vzdálenější tyč - 0:1!

Domácí se ani v nejmenším nezhroutili a pokračovali v aktivní hře. To jim přineslo kýžený úspěch v 39. minutě. Do odraženého balónu se nádherně opřel dvacet metrů od branky Verza a rázem bylo srovnáno - 1:1! Poslední slovo v první půli měli ale přece jen hosté z Madridu. Tři minuty před koncem prvního poločasu našel Kroos přesným centrem z pravé strany Balea, jenž nikým nehlídaný vrátil hlavou vedení na stranu Realu - 1:2! Pro Kroose to byla už sedmá gólová přihrávka v této sezóně, Bale zaznamenal šestou branku v probíhajícím ročníku.

Po změně stran pokračoval Real v nátlakové hře. V 54. minutě však nadějný útok Balea s Ronaldem skončil jen nepřesnou přihrávkou velšského reprezentanta. Almería hrála čím dál otevřeněji, což proti Realu není nikdy dobrý nápad, jenže domácí museli dohánět jednobrankové manko. Díky zvýšené aktivitě Amería přece jen dostala příležitost k vyrovnání. V 62. minutě fauloval Marcelo ve vápně pronikajícího Edgara Méndeze a sudí i přes mohutné protesty nařídil poměrně přísný pokutový kop. K míči se postavil střelec prvního gólu domácích Verza, jenže ztroskotal na Casillasovi, jenž tygřím skokem jeho střelu vyrazil!

Domácí nesložili zbraně ani v dalších minutách. Definitivní zlom pro snahy domácích znamenala až 81. minuta, kdy se Real dostal do dvoubrankového vedení. Pří gólové akci rozebrali domácí obranu Benzema s Ronaldem a po nezištné přihrávce francouzského útočníka vstřelil portugalský kanonýr branku s pořadovým číslem dvacet čtyři - 1:3! V samotném závěru pak Ronaldo mohl slavit podruhé. Dvě minuty před koncem druhé půle totiž zatáhl míč do vápna Andalusanů na pravé straně Carvajal, jenž přihrávkou pod sebe našel nikým nehlídaného Ronalada. Slavný Portugalec měl dostatek času zamířit a propálil obránce Navarra i gólmana Rubéna - 1:4! Závěrečné minuty už rychle odkapávaly a Real Madrid tak bez větších potíží zaokrouhlil svou sérii vítězství na rovné dvě desítky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid15130255:1339
2.FC Barcelona15112236:735
3.Atlético Madrid15102327:1332
4.Sevilla FC1593325:1730
5.Valencia CF1584328:1328
6.Villarreal CF1583424:1427
7.Málaga CF1583418:1427
8.Celta Vigo1555517:1720
9.SD Eibar1555519:2120
10.Athletic Bilbao1554613:1619
11.Espanyol Barcelona1545617:2317
12.Rayo Vallecano1552816:2817
13.Getafe CF1544711:1916
14.Real Sociedad1535716:2114
15.Levante UD1535711:2914
16.Deportivo La Coruña1534813:2413
17.Granada CF152679:2512
18.Córdoba CF1518611:2211
19.UD Almería1524912:2410
20.Elche CF1524912:3010

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (544)

Přidat komentář
Kenneth

1. pro Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kezba1

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Switchback

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, Ronaldo má letos prostě střeleckou a občasná simulace (které odsuzuji) na tom nic nezmění

Reagovat
smazaný uživatel

Ale změní, pár gólů mu to přidá.

Reagovat
smazaný uživatel

No nemění, střeleckou má i bez toho :)

Reagovat
X-bano-X

"občasná"

Reagovat
smazaný uživatel

ano, občasná

Reagovat
X-bano-X

"ano, občasná"

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt, ze nasimuluje vic jak pulka sestavy barcy, ale ta druha pulka barcy nasimuluje vic nez celej zbytek sestavy realu. proc se ozyvate zrovna z barcy je zahada

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Kenneth

Cristianovi chybí na Raúla v lize 26 golů a na Messiho rekord 25? Hecne se a dá to?

Reagovat
smazaný uživatel

ak bude hrat tím nadalej takto na neho, a bude par penalt tak ano, dava strasne jednoduche goly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo tazi z práce celeho tímu, na kazdom jeho gole ma 95% prispevok tim, ronaldo dava 80-90% golov bud z penalty , alebo doklepnutie do prázdnej, sám nevymysli skoro nič, u lea je to naopak ten ked sam nevymysli tak mu pomoze jedine neymar

Reagovat
smazaný uživatel

určite ťa to velmi mrzí ale ano, aj aké góly sa počítajú.

Reagovat
One-Real

Benzema por Ballon'dOrr

Reagovat
smazaný uživatel

nehovorim to v zlom, len podla mna pocet golov neurcuje naj hraca..a ked si porovnas goly lea a ronalda, tak pri messiho vidis tu futbalovu dokonalost ovela viac..ale kludne nech si da ronaldo golov kolko chce len aby bola barca na konci sezony prvá v tabulke

Reagovat
smazaný uživatel

uz podle prvniho prispevku si fanda barcy, tak si to dopln do profilu

Reagovat
Billy McClane

Ako moze byt Barca na konci sezony prva, ked Real pracuje ako tim, z ktoreho CR nezasluzene tazi goly a v Barce hra len Messi, ktory si sancu pripravi a potom aj pretavi v gol.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje neskutečně

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
F.Torres

dřív to bylo přesně naopak a to ti nevadilo vid? Tedka Ronaldo těží z práce týmu, jako předtím Messi... ale dobře se na ten váš pláč kouká, už vážně nevíte jak plivnout na ronalda

Váš pláč = naše radost

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
MadMrJacky

Svatá pravda, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
kezba1

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
valloire

já se bavim

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

ovela radšej vidím ako ťaží z práce týmu, predtým to bol kŕč...ak nebol vo forme Ronaldo trápili sa všetci....mám pocit že ak by teraz vypadol CR na niekolko zápasov, až tak by sa to našich výkonov nedotklo

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

tak ono hlavně předtím to bylo naopak i v tom, že se tvrdilo, že by Messi bez Iniesty a Xaviho ty goly nedával. Ale všeobecně mi je to fuk, Ronaldo momentálně válec

Reagovat
CHONG

Leo je bůh a Ronaldo průměrný až podprůměrný kopáč.

Reagovat
RealC.F.

A ty průměrný až hodně podprůměrný troll

Reagovat
CHONG

Vidím, že ironie je pro tebe španělskou vesnicí

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho tvojeho příspěvku to vyznívá, jako by na Crisově místě mohl stát i Pepa Pešice z divizního týmu, ale naše záloha s Benzemou by mu to připravili. Potom asi není o čem, největší zásluhu má Karim, který genialitou předčí i Messiho a na rozdíl od něj se vyhýbá kontrovezím (jeden úlet s lehkou holkou pomineme) na hřišti...

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

dal v této sezoně Ronaldo nějaký gól z přímáku?

Reagovat
technecium

Simulace mimo vápno je k ničemu. Penalta je lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

25 golu co na to říct tvl... nemám slov. to je prostě neskutečné, píše se historie

Reagovat
smazaný uživatel

historia klepavky

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč dítě a pokloň se králi, je možné, že takový brankostroj už ve svém mrzkém životě neuvidíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si prášky na uklidnění laskavě.

Reagovat
CHONG

Nezapomeň zhebnout.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem v klidu, užívam si historický moment 25 golů ani ne v polovině sezony, nádhera

Reagovat
roberos

Žádný . Penaldo zase 2 góly do prázdné - jiný gól než do prázdné a z penalty nedá.Nechápu jak zněho někdo dělá geniálního hráče, když sám nic nevytvoří a nyvymyslí - jen pořád dostává od spoluhráčů skvělé přihrávky. Benzena je fotbalově o dost lepší než pomáda Penaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak ronaldo je teraz najlepsi strelec ale najlepsi hrac ani zdaleka..

Reagovat
smazaný uživatel

uz na real moc nekoukam, ale prvni 2-3 roky mohl mit asistenci 3x vic nez golu, kdyby nebyli spoluhraci kopyta... bych se ani nedivil, jestli uz tolik nenahrava

Reagovat
One-Real

Na tomhle je dost smutný, ze on ma asistenci 8 a je v tom nejlepsi v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

asi nekdo zakoncil jeho minelu z jednoduchy doklepavky

Reagovat
Mrvinho

Naliskej si prosim tě, fakt neskutečný co tu jsou někteří schopni vyblít

Reagovat
smazaný uživatel

jen pořád dostává od spoluhráčů skvělé přihrávky a není to náhodou podstata fotbalu, ty retarde?

Reagovat
smazaný uživatel

nevšiml sis prosímtě kdo nahrál Benzemovi před tím 3. gólem??? Nebyl to náhodou CR7?? kterej přece nic nevymyslí a tady si založil v podstatě svůj gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono už je fakt smutné, když si někteří nepřipustí, že je Ronaldo nejlepší, když ovládá všechny statistiky tak hrozně famózním způsobem. A začnou se vytahovat kontroverze, subjektivní pocity a fazóna z před x let

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si vzdicky najdu proste niaky argument . Aj keby CR7 dal vsetky gole nozickami .

Reagovat
bayern987

To by ovšem znamenalo, že neumí dát branku jinak, než nožičkami... lempl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Och kurva, já jsem si říkal, že tady chybí názor nějakého němcofila

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě si hoď do oblíbených klubů zbytek bundesligy A oblíbené kluby Bayern a Dortmund... proboha kluku ty jsi horší tragéd než většina filipů tady

Reagovat
bayern987

Chudáčku, neplač.

Reagovat
CHONG

Táhni, klobásko.

Reagovat
bayern987

Ne...

Reagovat
CHONG

Tak hlavně pak zase nezapomeň brečet kvůli fanouškům Realu pod články o Bayernu

Reagovat
bayern987

Jako dítě, snažit se vyvolat hádku za každou cenu. Radši tě nechám nebo se ti to povede.

Reagovat
CHONG

Já ti na hádky dlabu, jen mi to přijde úsměvné, jak se vždycky čertíš a přitom jsi pod články o Realu pečený vařený

Reagovat
bayern987

Všiml jsi si, že bych v poslední době nadával na Real? Rozhodně ne, možná na jeho fanoušky a bezdůvodně také ne. A kdo je pečený vařený pod články Bayernu o tom snad ani nemluvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pozri si niekedy highlity messiho a ronalda, a nepozeraj sa len na statistiky z tejto sezony, za celý zapas ukaze v 90% zapasoch messi viac futbalovej geniality...nic v zlom, ronaldo je mozno stroj, je to hrac ako muller ronaldo brazilský ..proste strelci, ale nie je to genius, nema ten dar od boha ako Leo, a prave on bude prirovnaný k Maradonovi a Pelemu..nie je to nic v zlom..je to proste len holý fakt...v kazdom sporte sa oznacuju najlepsi strelec a zvlast najlepsi hrac..tak to mas aj vo futbale..naj strelec je teraz ronaldo, naj hrac messi

Reagovat
smazaný uživatel

už to zabal, nudíš...

Reagovat
smazaný uživatel

kasli na to .

Reagovat
technecium

Slepým krásu neukážeš...

Reagovat
CubONE

Nazvat Fenomena len strelcom a nie genialnym hracom

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak na titulce Bale to je výsměch Kroosovi s Ikerem, Benzínem

Reagovat
roberos

Za Bayern v sedmdesátých letech dával mraky gólú Gerd Müller ale nikdo ho neprohlašoval za génia ( vědělo se že těží z přihrávek ostatních) a to samá Ronaldo - sám naprosto nulový bez Benzeny a spol. by góly nebyli a nikdo by ho nesmyslně nevyzdvihoval. Dnes ho obrana Almerie nechala zase úplně volného .

Reagovat
smazaný uživatel

dával goly i benzemy, dával goly i z pravého křídla, které mělo defenzivní povinnosti...takže to zabal

Reagovat
roberos

Ronaldo nikdy defenzívně nehrál on jenom pořád číhá na brejk a střely do prázdné.

Reagovat
smazaný uživatel

on snad nehrál v MU defenzivně? On snad nedrží rekord v počtu golu za sezonů v Premier. L???

Reagovat
CHONG

To je ale snůška krávovin

Reagovat
smazaný uživatel

co to meleš panebože, Muller je brán jako jeden z nejlepších hráčů historie.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
roberos

Chlapče Muller je brán jako jeden z nejlepších střelců historie a ne jako jeden z nej hráčů. On by skvělý ve váně ale ve hře naprosto nulový.

Reagovat
Mrvinho

Tím se to všechno vysvětluje Je dobře že jsi nám to vysvětlil.. Zupillo vůbec neví že?

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepší fotbalista světa se soudí podle mezihry nebo co? Muller byl naprosté monstrum ve vápně, Beckenbauer na druhé straně hřiště, je Ozil lepší hráč než oni dva protože umí nahrát na gol?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roberos

Vloni v lize dal Ronaldo 31 gólú , Messi 28 branek ale nějak Realisti zapoměli že Messi 2,5 měsíce promarodil . Jinak CR7 těžko vyhrál krále střelců .

Reagovat
C0br

tak Ronaldo loni odehrál v lize o 37 minut víc, stihl by Leo hattrick?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

But Penaldo

Reagovat
roberos

Messi hrál několik zápasů které po zranění ( bylo jich víc) hrát neměl - a bylo to na jeho hře sakra znát a navíc Messimu nedělá problém přihrát volnému spoluhráči a to CR7 radši vystřelí . Viděl jsi jak Messi přenechal gól Suarézovi, Ronaldo by to neuděal tomu jde hlavně o jeho góly.

Reagovat
CubONE

Suarezovi to nechal, lebo si myslel, ze stoji v ofsajde

Reagovat
F.Torres

ten chlapec to dobře dostává

Reagovat
smazaný uživatel

krásny stěr

Reagovat
Ed_Hazard

auč

Reagovat
valloire

Leo ano. Ten umí i 4 góly za půl hodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, treba si nájst nečo z histórie prečo neni ronaldo lepší než messi, ked už sa nedá najst dôvod v prítomnosti

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo a proto Messi má 31 zápasů a CR 30 zápasů za minulou sezonu.. a rozdíl 37 minut pro CR...fakt horko těžko

Reagovat
C0br

Addyn novej největší expert

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Messiho rekord letos překoná a v lize dá více jak 50 golů. Je to šílené..fakt brankostroj!

Historie se sice nebude ptát, jakým způsobem ty góly dal.. Ale podle mě to ovšem za zmínku stojí. Spousta těch golů je z penalt a dorážky do prázdné branky.. to vidí snad každý.

Statistiky tím kvetou, ale fotbal není jen o statistikách..Jak už tady někdo zmínil: v současnosti je to nejlepší střelec.. ale nejlepší hráč podle mě není.

Reagovat
Kenneth

Co se tady zase rozjíždí, to je neskutečný,

Reagovat
smazaný uživatel

čemu se vlastně směješ?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si to rozjel....

Reagovat
hntlyl

Reagovat
smazaný uživatel

to je tragedie... leo vede historickou tabulku ligy mistru, la ligy a kdyz ronaldo "zacina ohrozovat" nejvic golu v sezone tak brecite. dal jich teprve pulku...

Reagovat
smazaný uživatel

o čem to mluvíš? Jaký brek? Když řeknu, že si myslím, že ho překoná, tak brečím?

Jasně..v současnosti sice nedává kdoví jak nádherné goly, ale gol je gol. Já mluvím jenom o tom, že pro mě osobně není nejlepším fotbalistou - toť vše

Reagovat
smazaný uživatel

promin, vypadalo to tak

v klidu, krome vetsiny /ty hlasity urcite/ fanousku realu neni pro nikoho

Reagovat
F.Torres

Takže si to shrnem. Dřív rozhodující faktor tituly, goly, pak asistence, pak charakter, počet vytvořených šancí a tedka převládá nějaký WTF faktor

Jak to tak vypadá, tak tu začnete psát: Však Ronaldo nemá daňový úniky, tak v tom případě není nejlepší fotbalista!!!

Už to je vážně křeč. Nehledě na to, že před pár lety dával Messi podobný goly z vápna a to ani jeden z místních oborníků z barcelony, kteří sežrali snad všechny šalamounovy hovna, nepsal nic v takovým smyslu a najednou se tady s tím roztrhnul pytel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vždyť já v tomto příspěvku vůbec nesrovnávám tyhle 2 hráče. Mluvím jenom o golech, které v poslední době dává. Fotbalový fanoušek si přece přejet vždycky vidět co nejhezčí goly, ne? Mě osobně aspoň vždycky strašně potěší vidět krásné goly Ale jak říkám: gol je gol. A je fascinující kolik jich dává

A pak jsem přidal už jenom svůj samozřejmě zcela subjektivní názor, že podle mě není nejlepším hráčem současnosti. Nevím, v čem je problém?

Reagovat
F.Torres

protože v součanosti nejlepším je, 2krát GB je toho důkazem...

Jinak co se týče hezkých golů, tak si dovolím tvrdit, že právě Ronaldo jich dal podstatně víc krásnějších jak Messi. celkově Messimu se občas povede nějaký to solo, ale moc pěkných golů nedává. Kam se hrabe na takovýho Ibru, Jamese, Ronalda atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě není..

a ..každému se líbí asi jiné goly

Reagovat
F.Torres

podle tebe ne, podle většiny jo a to je hlavní...

Reagovat
smazaný uživatel

víš, co je to subjektivní názor??(a nechápu, proč by pro něj měl být názor většiny důležitější než jeho vlastní...)

Reagovat
F.Torres

co to je za blbej dotaz, vždyt jasně píšu podle tebe ne

Protože v hlasování o nejlepšího hráče nerozhoduje on ale sposta dalších lidí, takže jeho názor je jeden z mnoha? To jsou dotazy tady...

Reagovat
smazaný uživatel

bože o jakém hlasování mluvíš? On snad o nějakém mluvil? Napsal, že podle NĚJ není nejlepší, to je celé.

Reagovat
F.Torres

protože asi hlasování rozhoduje o nejlepším hráči? Někdy si připadám, jak kdybych diskutoval se zdí...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, co ted píšeš, že někdo o něčem někde rozhodne, tak to tak musí být a já s tím nemůžu nesouhlasit? Nepsal jsi, že víš, co je to subjektivní názor náhodou?

Reagovat
F.Torres

můžeš nesouhlasit, ale nemá to žádný vliv, jelikož rozhodují ostatní, co na tom nechápeš. Mluvíme o nejlepším hráči, kterýho určují lidi a že někdo nedokáže uznat, že ronaldo je nejlepší, to už je jeho věc, jelikož na 1 hlasu nezáleží

Reagovat
smazaný uživatel

teď už doufám trolluješ...

Reagovat
CubONE

No v tejto diskusii si aj ty ako stena.

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě to teda hlavní není.. ale to jak vidím asi nepochopíš

Reagovat
F.Torres

asi jako ty nechápeš, že tvůj názor je jeden z mnoha a v celkovým dopadu to nezmění nic na tom, že Ronaldo je v současnosti s přehledem nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

achjo..

Reagovat
bayern987

Reagovat
cristiano.K.

lépe bych to nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč neustále pláčete nad tím, že Ronaldo dává goly do prázdné brány nebo z penalty! gol jako gol..Děláte, jako by Messi dával nádherné goly a sám si je neustále připravoval :D (viděli jsme ve středu!!) nebylo to náhodou do prázdné brány? :D

Reagovat
bayern987

Když už jsme u toho doklepávání, komu se to na MS nadávalo, že je to doklepávač? Mullerovi, a myslím že to byl čirou náhodou nějaký fanda Realu.

Reagovat
roberos

A viděl si zápasy předtím - Messi góly vypracuval a navíc poslat několik lahůdkových přihrávek za obranu spoluhráčům. To sobec Ronaldo neudělá radši nesmyslně vypálí místo přihrávky. Lepší než on je rozhodně Benzema - góly dává a nahrává ( kolikrát přihraje Penaldovi místo střely to ten sobec CR7 neudělá jemu jde hlavně o jeho statistiky.

Reagovat
One-Real

Hele, uvědomuješ si ze vede tabulku asistentů?

Reagovat
Mrvinho

Dost možná neví co jsou to asistence, jestli to nebude ten problém..

Reagovat
CHONG

Díky tomuhle fňukání bude 12. leden ještě sladší.

Reagovat
Kenneth
Reagovat
smazaný uživatel

Toto je zabijaci argument pre fanusikov FCB . O Messiho 3 mieste nemusi byt ani rec .

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipné ako pri článkoch o ronaldovi, messim alebo súhrne primera division vždy ako prví hned nabehnú barcafans a začnú hladať dôvody prečo musí byť messi ten lepší. Nač....

Reagovat
Kenneth

Kvičí jako prasátka, ale já se nedivím. Před sezonou nám předpovídali pád, těšili se ze svých úžasných posil a smáli se Realu za Xabiho a Ángela. O 4 měsíce později má Ronaldo podíly na golech jako nejlepší hráči v NHL a Real jede na světový rekord v počtu vítězství.

Reagovat
bayern987

A proč sem vběhneš ty a začneš nadávat na Barcu?

Reagovat
smazaný uživatel

nadávat na Barcu? vážne? skus mi skopírovať aspoň jeden príspevok kde na barcelonu vyložene nadávam. To že oponujem názorom tunajších fanúšikov barcelony neznamená že na barcelonu nadávam, znamená to to, že majú hlúpe a neobjektívne názory.

Reagovat
F.Torres

protože I am Zlatan

Reagovat
Billy McClane

No a suboj CR vs Messi+Neymar+Suarez vyznieva opät o gol v prospech Ronalda Som zvedavy dokedy to takto s nimi zvladne tahat

Reagovat
alcantara

Kolko da Madrid golov tento rok,140?

Reagovat
One-Real

Venku slapeme, jediná ztráta za 8 zapasu a skore 31:8,. Loni za stejnou dobu o 2 ztráty z venku víc a skóre 19:11.

Reagovat
MadMrJacky

Ale no tak lidi, už je to fakt pořád ta samá ohraná písnička. Přece vás to už ani nemůže bavit řešit pořád jesti je lepší ten, nebo ten. V podstatě se tady shodujete v 90% věcí a jediný v čem se lišíte je, že se přetahujete, která charakteristická vlastnost těch dvou je důležitější a lepší. Zkrátka CR má svou výhodu v neuvěřitelné produktivitě, i když zrovna v zápase hraje hovno. Messi má zase oproti němu fotbalové myšlení úplně někde jinde, ale na začátku sezony jeho produktivita byla přece jen podstatně níž. Tyhle věci snad vidí každý kdo se pravidelně dívá na jejich zápasy. rozhodování o nějaké zlaté meruně nechte těm povolaným, kteří se fotbalem živí, kteří s těma hráčema hrají, nebo hrají proti nim, nebo je trénují.

To máte jako s Nadalem a Federerem. Nadal je nabušený hráč s úžasnou fyzičkou, kterýho prostě neuběháte a z toho těží celou svou kariéru. Federer je zase... no taky virtuóz ve svém oboru, na kterého se strašně rádi podíváte, když mu to zrovna jde. Některý jeho momenty prostě nejdou do hlavy a přitom to vypadá, jak je to hrozně jednoduchý. Akorát v tenise je jednodušší to porovnávání, protože to není kolektivní sport

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dal v této sezoně Ronaldo nějaký gól z přímáku?

Reagovat
Mrvinho

Staral se někdy v této sezóně Klokanomet víc o Barcelonu než o Ronalda?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se normálně ptám. Jenom mě to zajímá, protože to byla vždycky jeho doména a teď už si dlouho nevzpomíná, že by nějaký přímák dal. Předpokládám, že fanoušeci Realu mají větší přehled o gólech svých hráčů a proto se chci ujistit.

Reagovat
smazaný uživatel

on jich dal z primaku velmi malo a v procentech ke strelach jeste min...

taky jsem mel kdysi takovej dojem, hlavne kolem prestupu z anglie, ale neni to tak

Reagovat
smazaný uživatel

placam, neni jich tak malo asi uz pres 50, ani to procento neni spatny

Reagovat
Mrvinho

Tak to se omlouvám myslel jsem že tu máš v plánu rozjet další 3 metrové vlákno, někdy se to tu fakt nedá číst ta diskuze. 2 hráči a co tu dělají za bordel na fóru Ti jak přestanou hrát tak tu bude vždycky s bídou 20 příspěvků

Reagovat
technecium

Viz výše gól do prázdné je stejně velký gól jako gól z přímáků. A na to se hustotu neptá...

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tak driv nemely platit goly z penalt a ted uz asi ani ty do prazdne brany..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže oproti sezóně 2011-12 máme zatím po 15ti odehraných zápasech o 10 nastřílených gólů více, o 2 body více a Cristiano má o 8 nastřílených gólů více, než měl tehdy Messi.

Jo a než někteří začnete brečet, že Ronaldo umí "jenom" dávat góly, uvědomte si, že je i nejlepším nahrávačem ligy a těch gólů dává 2x víc než kdokoliv jiný. Vždyť ten frajer má po 14ti odehraných zápasech v lize bilanci 25+9, de facto připraví pro svůj tým ve dvou zápasech 5 gólů a to nepočítám akce, které sám rozjede a dokončí je jiní, beru čistě jen statistický podíl na gólech.

Při obranných standartkách vyhlavičkuje balónů skoro nejvíc z týmu, snaží se i vracet a vyplňovat prostor (neříkám, že je vzorem defenzivního pracanta, ale na ofenzivní hvězdu je dozadu zopdpovědný), dokonce je i v desítce nejlepších hráčů ligy v nějaké defenzivní statistice (nevím teď přesně jaké) a k tomu všemu zařídí 2,5 gólů na zápas a svým marketingovým potenciálem vydělává Realu miliony. Opravdu nevím, co ještě by měl fotbalista pro svůj tým dělat, možná po zápase brigádničit v bufetu, nebo já už fakt nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice všechno hezké, ale Pepimu Bicanovi na 518 branek stačilo 341 utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

To já v tom příspěvku nezpochybňuju.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to ne. Já jen, že to jsou tak statistiky jak z Pepiho nejhorší sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnáváš neporovnatelné. Tehdy se kromě gólů nic jiného neevidovalo, mám trochu pochybnosti, komu ty góly vlastně dával a taky musíš brát v potaz, že tehdy i na vrcholové úrovni typu MS nebo tak nebyly výjimkou výsledky typu 7:5, 10:1 atd. Navíc se hrálo na 5 útočníků. Porovnávat 30. a 40. léta minulého století s dneškem je trošku (hodně) ošemetné.

Prostě minulé století mělo Pelého a Maradonu, tohle má a ještě dlouho bude mít Cristiana a Messiho, porovnávat to takhle napříč je dle mého nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč používáš tak noblesní výraz jako "ošemetné"? Proč rovnou nenapíšeš, že to je úplná sračka?

Reagovat
smazaný uživatel

"Ošemetné" je noblesní výraz? Ale sračka to je, to máš pravdu. Snažím se k tomu doložit nějaký argument a ne to jen tak bezmyšlenkovitě odpálkovat.

Reagovat
smazaný uživatel

To si ani tak dlouhou reakci nezasloužilo, ten borec je evidentně mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Říkej si co chceš, čtu to tu černé na bílém: "Josef Bican během kariéry nastřílel přes 5000 branek"

Reagovat
smazaný uživatel

Bicanova čísla zná každý, kdo fotbal trochu víc sleduje, tím jsi neobjevil nic novýho...ovšem nevidím žádnou souvislost mezi jeho statistikami a statistikami Ronalda, případně nevidím souvislost s tím, co psal Filda, proto píšu, že jsi mimo...

Reagovat
F.Torres

neskutečný, že to co on nasbíral za 15 zápasů, tak některý sezony stačlo na zlatou kopačku...

Reagovat
smazaný uživatel

V cca čtvrtině sezón La Ligy by už za tohle bral Pichichi.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už možná víc, čtvrtina to byla před hattrickem Celtě a dvěma góly Alméríi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se na to díval podrobněji a v téměř 40ti sezónách La Ligy měl nejlepší střelec celé sezóny méně nebo maximálně stejně gólů, jako má Cristiano v této sezóně už v prosinci. A to bych chtěl vidět, kolik z nich při tom vedlo tabulku nahrávačů.

Reagovat
F.Torres

je to nářez prostě, s 25 goly by dokonce získal i pár zlatejch kopaček jako nejlepší střelec v Evropě Docela prča, že dřív třeba owen získal GB za to, co Ronaldo dokáže do prosince. Tím nechci se ovšem dotknout owena, toho hráče jsem neskutečně žral a v té době byl můj idol... jen jak se prostě doba mění

Reagovat
vocasisko

Druhej nejlepší hráč na světě, ale furt má blíž ke třetímu, než k prvnímu.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou naprosto jasně nejlepší, poslední dva roky dominuje úplně evidentně a statistiky a trofeje, které za to sbírá, jsou toho jasným důkazem.

Reagovat
Kenneth

Pepe vs. Almeria:

65 Touches

46/53 Passes

86.8% Pass Accuracy

2 Tackles

3 Clearances

7/10 Long Balls played

Dneska náš nejlepší hráč. Držel to vzadu slušně.

Reagovat
CHONG

Pepe je prostě klasa.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je Pepe jeden z nejlepších stoperů na světě. Až na ty jeho excesy. Jeho vyklízení centrů z vápna je perfektní.

Reagovat
stas87

gol je gol,je jedno ci z penalty,strela do sibenice alebo po odraze keby to bolo take jednoduche dat gol tak preco ich nemaju tolko ako Ronaldo aj iny hraci? osobne ho nemam rad len kvoli tym simulaciam ale je to pan hrac,fenomen dnesnej doby a uz teraz legenda

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
roberos

Fenomén byl brazilec Ronaldo ten uměl klidně prokličkovat obranou . CR7 by si při pokusu obejít 2 nebo tři hráče zlomil nohu ( jeho technika nic moc)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Dneska tedy jedou slušné bomby.

Reagovat
stas87

lenze to uz je len tvoj subjektivny pocit z hry daneho hraca..brazilsky Ronaldo nikdy nedal tolko golov a dost mozno by ich nikdy nedal aj keby bol celu karieru bez zraneni(subjektivny pocit ) preco si neuzivas kazdy jeden gol rovnako od Ronalda ako aj od Messiho ci Müllera?ved gol je gol,aj Ronaldo dava krasne branky ale ludia budu mat plnu papulu len o tom ze dorazil do branky proti Almerii..ako keby jeho pekne goly neexistovali

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
valloire

ty pičo

Reagovat
smazaný uživatel

Addyn a roberos

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo má výbornou kopací techniku, takže dá nějaký ten pěkný gol z přímáku... ale drtivou většinu branek dává z penalt (většinou nasimulovaných) a z různých doklepnutí do prázdné branky díky skvělé práci Benzemy či Balea... takže může dát klidně 100 branek za sezonu, ale NIKDY nebude lepším fotbalistou jak Leo Messi, který dokáže všechno zcela sám

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe a podobnym za ty sracky nekdo plati? Nebo co to jako je?

Reagovat
CHONG

Vidím, že dneska se tady jede podle pořekadla, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Reagovat
stas87

picovina jak mraky,kazdy hrac je jedinecny a vynika v niecom inom,Ronaldo zlepsil posledne roky defenzivnu pracu,uz to nie je len hrac co caka na brejkov a prihravku do kridla a za obranu,herne vyspel a ovlada vsetky herne cinnosti a to mu staci na to aby prekonal rekordy a ziskal tu saskaren GB

po Messim nikto nechce aby nahanal superovu rozohravku a presoval,jemu staci hra v okoliu superovej 16ky,v tom je jedinecny a tazi z toho,vyuziva svojej geniality a futbaloveho myslenia,co ma aspon u mna k dobru je to ze nepotrebuje simulovat a robit komedie po Bastianovi tiez nechces aby kazdy druhy zapas daval golov z 30 metrov pod brvno a aj tak to je dlhodoba spicka na svojom poste a pred nim nie je vela hracov co si konstatne drzi vysoku vykonnost ako prave on

Reagovat
smazaný uživatel

to je reakce na někoho?

Reagovat
stas87

hej,na toho nadomnou ale napisalo sa to ako novy komentar

ty mas radsej Messiho ako Ronalda?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám spoustu hráčů radši než Ronalda..

Reagovat
stas87

u mna je to dlhodobe,navyse hra za Portugalsko ktore bytostne nenavidim ale to je o inom

fakt jedine co sa mu da vytknut su tie skoky a prave tie skoky su vlastne jedinym argumentom ludi co mu to budu bachat o hlavu aj ked skonci karieru,uz to uplne vidim-sezona 2011/2012,nejake 32. kolo vonku vo Valencii on si skoci a je penalta..a tito chudaci to tak budu vnimat dalsie desiatky rokov

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale to taky vždycky zabolí, když vidím, jak hráči simulují. Nesnáším to...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cim vic golu CR dava, tim vic je horsi nez Messi..

Reagovat
F.Torres

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roberos

Messi má míč hned jsou v pozoru 3 nebo 4 protihráči : Ronaldo má míč je u něj 1 nebo 2 protihráči a často vůbec nikdo ( to se to dávájí snadno góly) kdyby Penalda hlídali 3 hráči tak se rozpláče.

Reagovat
smazaný uživatel

už 4. príspevok a už nepočítam komenty. to messimu tak neveríš že sa sám musíš takto presviedčať?

Reagovat
technecium

Jo to taky nechápu. Proti Barce jdou všichni beton a proti Realu zkouší 3 obránce (Basilej 1. mač kterej Real nakopnul k týhle sérii) Jak je to možný, když má Real ještě lepší ultok než Barca... Pls racionální vysvětlení

Reagovat
Mrvinho

Tak na tu odpověď se těším

Reagovat
F.Torres

protože v realu nezakládá akce golman

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si to oddělil tou dvojtečkou.

Reagovat
F.Torres

tak oni vědí, že ho nemá cenu bránit, jelikož on tam ty 2 fíky prostě foukne. Na Messiho si holt věří, ještě aby ne, když to je takovej hobbitek...

Reagovat
SIRBRANIKE

A nebude to naopak, ze ovela doslednejsie brania nbezpecnejsieho hraca/muzstvo? Je to o respekte...

Reagovat
F.Torres

jo tak určitě, Real a Ronaldo mají takovou střeleckou, protože ty týmy si neuvědomují jejich sílu, narozdíl od ofenzivní síly Barcelony

Reagovat
aither

Pak to tu má nějak vypadat, debilní komentář, ale stejně se ho F.Torres snaží trumfnout

Reagovat
alcantara

Preotze Barcelona zaklada svoje akcie pomalsie a postupnym utokom, Madrid hra priamociaro a rychlo po ziskani lopty. Ajked to skor platilo za Mourinha, teraz je to uz taky dokonalejsi hybrid. Jednoduche ako facka.

Reagovat
alcantara

reakcia na technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Ono to není o tom, že by si proti Realu řekli "otevřeme to" a proti Barceloně hráli ustrašeně. Je to o tom, že Real má smrtící kontry a je při nich strašně rychlý, takže se ten tým nestihne vrátit v dostatečném počtu. Barcelona hraje postupně, skoro vždycky tam Busquets, Xavi nebo někdo udělá tu zasekávačku navíc a jede se do plných. To je celé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Jasně. Ale jak by Real hrál kontry do 10 v obraně? Proti Barce chodí týmy primárně zkoušet ubránit remízu a tak brání v 10. Kdyby proti Realu hrály týmy prostě jako Chelsea v LM proti Barce, tak přeci žádných protiútoků se nemusí bát a Real taky bude muset hrát pomalou rozehrávku.

Reagovat
alcantara

Oni to zohraju tak rychlo, ze super sa nestihne do toho betonu sformovat. Vyuzivaju to, v com su silni. Ved super tiez musi obcas zautocit a vytiahnut sa dopredu. Ale je to dobre tak ako to je,teda v mojom pripade. Som hrdy na to, o co sa snazi Barcelona, ako jej to vychadza a ake s tym dosiahla vysledky. Ponimanie futbalu, ktore je mi srdcom najblizsie a ktore dufam budeme praktikovat neustale. Dominancia na lopte, technicka zdatnost, pressing, rychla kombinacia. Aj keby to uz nikdy nemalo dosiahnut uroven Pepa

Reagovat
roberos

Barca má dribléry Messiho, Neymara - otevřít proti barce hru nikdo neudělá. Real dává hodně branek z brejku - soupeři si víc věří na Real a často ho přehrávají ale pak mají vzadu málo hráču a to je pro sprintéry RonaldO - Bale- Benzena velká výhoda. Já tu taktiku proti Realu taky nechápu - kdyby hráli jako proti Barce Od zadu a na brejky tak Real tolik branek nedává a ctěl bych vidět Ronaldo kolik by dal branek do zcela zavřený obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak... dneska ho Almeria místy přehrávala, jenže doplatila na to, že chtěla hrát fotbal... kdyby hrála Almeria beton, tak to skončí 0:0, jelikož Realu jsou jeho brejky při hře do plných na nic... to Barca v čele s geniálním Messim dokáže rozebrat i tu nejpevnější obranu do posledního šroubku

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si v letošní sezoně vede Isco?

Reagovat
smazaný uživatel

je parádny

Reagovat
smazaný uživatel

Ten progres co robi je neuveritelny . To co mu vzdicky bolo vycitane v RM - sebeckost , a moment kedy prihrat a keedy nie , finalna prihravka tak tam sa zlepsil vyrazne . Ale stale ma co zlepsovat . Akurat skoda ze nema tolko volnosti ako v Spanielskej repre .

Ale dneskam ma nasral pretoze si moc neplnil defenzivnu pracu velmi vela krat tam nechal Marcela sameho .

Za 2-3 roky da Iniestu

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Iniestu v nejlepší formě? odvážné tvrzení..neříkám, že to není možné, ale bude muset ještě hodně zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

Po hernej stranke ma na to byt lepsi ako Iniesta . Ale ci bude majster MS a ME a legenda Realu . Tak to bude mat strasne tazke a zalezat to nebude iba od neho .

Reagovat
Kokesh

Za 3 roky urcite ne. Andres je mych sympatiich po Ronaldinhovi to nej, co Barca nabidla. Je z nej porad az moc citit to mladi, nerozvaznost...riskuje, ma plno hloupych ztrat, ale i ziskanych a vybojovanych micu. Nicmene jde urcite spravnou cestu a jak uz jsem psal, hrace jako on jsme v tymu dlouho nemeli.

I kdyz mam asi nejradsi techniku Karima, typickou francozskou eleganci...Iscova kontrola lopty a da se rict hlazeni mice, to je neuveritelny.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase sa pozri na ten progres co robil za rok 2014 . Naucil sa obranovat , zodpovedne hrat zlepsil sa snad v kazdom aspekte hry . Uz tak zbytocne nekluckuje a nema tak naivne straty lopty , naucil sa celkom zrychlovat hru ( co je uplne proti jeho hernemu stylu kedze velmi rad spomaluje tempo hry ) . Zacina zlepsovat finalne prihravky za 1 rok . Odbeha si toho ako Di maria a vybojuje tolko toho ako Xabi . A prisposobil sa nasej hre co je tiez velka vec , To vsetko stihol za 1 rok . Nehovoriac o tom ze vela krat robi tak zlozite klucky snad ako Ronaldiho ( aj ked mu to moc nevychadza )

3 roky som mozno prehnal ale verim mu ze bude na tom lepsie ako Iniesta .

Reagovat
Kokesh

Vsak Carlo mu pravdepodobne ukazal tu nejlepsi cestu, co ho mohla potkat. Byla to jen hvezdicka s talentem, ted dospiva, uci se opravdovemu fotbalu, kde neni dulezite dokazat neco jako jedinec, ale jako cele muzstvo.

Nakonec nas nemusi mrzet odchody Pipity, Xabiho, Angela, Ozila...kdyby neodesli, nedostali by prilezitost zazarit nynejsi hvezdy...Karim potreboval roli jasne jednicky, v plne palbe by jsme asi sledovali byti a nebyti mezi Iscem a Jamesem a o Kroosovi ani nemluve. Mame paradni tym, vsechna cest, po lete to porad tak nedokazu ani pochopit...

Reagovat
smazaný uživatel

To je tazko povedat ci Ancelotti je pre neho uplne top trener . Podla mna keby chytit Guardiolu tak by bol este lepsi . Ale verim tomu ze o 2 roky ho vyhodia z Bayernu a pojde viest Spanielsko a tam bude viest na MS a ME a to je aj cesta Spanielska .

Mozno by som mu vytkol ze vela krat do zapasov kde hrame proti betonu da radsej Garetha ako Isca . Ktory je na take zapasi stavany . Ci uprednostnuje Jamesa ked na LCM mu dava Isco po stastikach pekne na frak . Ale snad to zlepsi .

Reagovat
Dody10

Isca vám v Realu závidím nejvíce. Přál jsem si jeho příchod do Barcelony už z Malagy. Ještě k tomu, když stejný rok nám odešel Thiago.

Reagovat
Fairplay

Směju se všem barcelonským pokrytcům, neuvěřitelné, co zde předvádí. Ještě před měsícem a půl tu všichni onanovali nad Messiho asistencema, teď je Ronaldo nejlepším asistentem ligy, tak pro změnu zpochybňují vzdálenost těch gólů...

Reagovat
loki5

Je pěkné sledovat jak se jedni zaslepení blbouni hádají s druhými. Taky s tím bojuji abych nebyl jedním z nich. A po pravdě si Mesii s Ronaldem role pěkně střídají jednou je lepší ten podruhé ten druhý. Loni jasně Ronalddo a letos zatím taky CR7. Přece jen náskok 11 gólů je náskok jedenácti gólů. No snad Barca zítra vyhraje a bude to boj až do konce.

Reagovat
LAM

11 golů?Já bych řekl že 5 ne?

Reagovat
loki5

Bral jsem to podle místních statsti k Leo má 21 za barcu letos. Ronaldo 32. za Real.

Reagovat
risk je zisk

Na to, ze si Ronaldo krouti 5 sezonu v Realu Madrid respektive v La lize a nacita si 3 stovku golu, to je i na me dost husty . Jen ta predstava, kdyby hral v La lize od zacatku kariery, tak by klidne uz ted mohl atakovat hranici 400-500 golu timto tempem.

Reagovat
Kokesh

Me spis zajima...muze se ta hranice jeste nekam posunout? Mela by, ale...co za hrace by se muselo narodit, aby trhal rekordy Crise a Messiho, tak jako oni ted.

Reagovat
F.Torres

tak dřív taky byli takový borci a i budou, síla M a R je hlavně v tom, že se oba narodili v té samé době, tudíž se navzájem nutí k lepším a lepším výkonům. Pro oba to je motivace být lepší než ten druhý a zároveň ani jeden z nich druhý být nechce... jejich rivalita je prostě obrovská...

Reagovat
loki5

5 sezón a 2 hráči za tu dobu nastřílely přes 400 gólů. To je prostě úžasný. Když někdo nastřílí 100 gólů v lize je to super a tihle 2 to zvládli 2x za 5 let

Reagovat
Ángel di María 22

Koukam, ze Cris zas 2 goly, neskutecny

Reagovat
Detektiv

Dát 25 gólů ( je mi úplně jedno jak ) po 15 zápasech v lize zaslouží obdiv!

Reagovat
JM

Reagovat
Hokaido

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tady nevytvoří chat Messi vs. Ronaldo? Diskuze by se hned trochu zredukovala a taky líp četla. Chci si přečíst komentáře k 15. kolu PD a jako vždy tady honiči onanují nad trpaslíkem a metroušem, jak typické.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to prostě řekneme na rovinu.Mám Barcu v oblíbených,ale je mi totálně ukradená,stejně jako španělský fotbal,protože jsem čech jako poleno.Mohu soudit objektivně.

Ronaldo dává mnoho golů z penalt,které si sám nasimuluje.Není to týmový hráč.než by přihrál,raději míč kopne z nesmyslného úhlu.Ronaldo těží z práce celého mužstva.

Messi,pokud má náladu,tak táhne celý tým,rozděluje parádní přihrávky a je schopen dát gol odkudkoliv.Penalty nekope a také se zbytečně neválí.Ony mu ty jeho rychlé nohy ani nejdou trefit.

Messi je o parník prospěšnější fotbalista,než sobec Ronaldo

Reagovat
risk je zisk

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

vam uz vsetkym pekne jebe..pozeras zapasy realu? ronaldo nehra timovo? ved posledne zapasy mohol kludne strielat a vela krat aj zbytocne nahraval...fakt uz si nemate co vymyslat kedze je vo vsetkych statistikach pred messim..messi nekope penalty a kto pique?..

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je týmový maximálně s hošanama ve vířivce,všem ochotně umyje zádíčka

Reagovat
F.Torres

nejvíc asistencí trapáku než začneš házet špínu, zjisti si info, takhle ze sebe děláš jen vola, což v tvým případě není nic neobvyklého

Vlastně sám sebe považovat za objektivního chce taky kumšt

Reagovat
technecium

Ale vtip o Messim, Xavim a Iniestovi o tom jak bez nich neskóruje jsi říkal rád

Reagovat
F.Torres

o koze a o voze koukám

Navíc dřív to tak bylo, stačí otevřít oči.

Reagovat
Switchback

Hlavně, že mu na nejvíc gólu nehrál Alves, hihi

Reagovat
F.Torres

a alves tvořil celou hru vid? hihi

Reagovat
CHONG

Vzpomněl sis na nějakou pánskou jízdu?

Reagovat
smazaný uživatel

velmi vtipné, povedz nám o tom viac.

Reagovat
taws

čech jak poleno co fandí islandu..dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Mám Barcu v oblíbných a tak mohu soudit objektivně: Messi je o parník prospěšnější fotbalista než sobec Ronaldo To je vážně neskutečné co za hlody tady produkují fanoušci Barcelony. Kam se hrabou skeče Monty Pythonů...

Reagovat
smazaný uživatel

fans barcelony su uz vazne na smiech to je neskutocne co tu uz riesia

Reagovat
smazaný uživatel

je to ty trapáci maj nervy že vyhráváme

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ty,vyhráváš.Vyhrává Real Madrid,ne VY.Proč nefandíš třeba Getafe?Jste srabíci,stejně jako přilepená špína,která si hraje na fandy Sparty,hádají se tu,ale na Letnou ani netrefěj

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč šašku nikdo se tě na nic neptal

Reagovat
CHONG

Bez fanoušků by klub nebyl nic, ty klaune.

Reagovat
Ángel di María 22

Však dneska Getafe fandíme (my, všichni fanoušci Realu)

Reagovat
CHONG

Reagovat
F.Torres

Getafe podrželo

Reagovat
smazaný uživatel

bez zaparania, ronaldo by potreboval oddych, vcera dal sice 2 goly, ale inak vykon slaby...co na to realisti? ...to MS klubov daju aj bez ronalda...

Reagovat
Jerichoo

každý príspevok o tom aký je Ronaldo priemerák

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt neskutočné ako sa tu v každom článku rieši či je lepší Ronaldo alebo Messi no tak ľudia vážne vás to baví ?

Reagovat
alcantara

Reagovat
Ángel di María 22

At uz je po zlatym mici, aspon to malinko na par chvil opadne.

Reagovat
smazaný uživatel

do unora

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Nervozita v táboře zla z toho, že Cristiano už bude jenom jeden míč od Messiho roste, tak si sem přišli trochu zaplivat, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuj si, že letos vyhraje Neuer. To, jak se říká, že brankáři jsou znevýhodnění podle mě mezi top 3 už platit nebude, tím spíš, že tam nejsou dva Němci. Jedna část hlasů (větší) se rozdělí mezi Ronalda a Messiho a druhou dostane Neuer, ale tím, že ti dva si hlasy budou dělit (i když určitě víc dostane CR), tak v konečném výsledku z toho vyjde vítězně Neuer. Velkou výhodu má v tom, že se nedá s těma dvěma srovnávat, zatímco Messi Ronaldovi hlasy sebere.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono bude ještě jedno hlasování?

Reagovat
misinho7

nebude , ono to je uz uzvarete , nazivo sahlasuje iba pri udelovani ceny pre najlepsieho hraca v europe sa mi zda

Reagovat
smazaný uživatel

To byla spíš řečnická otázka, protože ten Liamův příspěvek nedává moc smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

osobně bych to dal taky Neuerovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to byl jakýkoliv jiný brankář tak mu to taky přeju ale Neuer je až moc přehajpovaný.

Reagovat
Phillipinho

To nema cenu resit. A bude to horsi a horsi....

Reagovat
smazaný uživatel

Na sport.sk píšou, že světový rekord je 24 vítězství v řadě, který drží brazilský tým Coritiba.

Reagovat
Al Capone

Tak našich 20. výher je "jenom" Španělský.

Reagovat
CHONG

Evropský ne?

Reagovat
Al Capone

Jo? Tak to netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, já upozorňoval na tu metu světového rekordu, která je už docela blízko :)

Reagovat
Al Capone

Velice těžký zápas. Nedovedu si představit jak by se to vyvíjelo kdyby nás Iker nepodržel. Jinak ten Iscův gol to byla krása. Sice se opakuji, ale to jeho zpracování míče je prostě neskutečný, něco jako Zidane A podle toho jak tu čtu komentáře tak Cris dělá všechno skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo has more league goals than:

-15 La Liga teams

-15 EPL team

-12 Bundesliga teams

-17 Serie A teams

-16 Ligue 1 teams

Tyvole..

Reagovat
misinho7

neskutocny stroj , najlepsi hrac sucastnosti to sa proste neda spochybnit

Reagovat
Ángel di María 22

Blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

a přitom nedostal ani jeden :)

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Jardin

Reagovat
smazaný uživatel

šílený. ale spíš zajímavost než měřítko jeho kvalit.

Reagovat
misinho7

a co to meria potom?

Reagovat
Switchback

těžko říct

Reagovat
F.Torres

nářez toto..

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
božský John

Az bude mit vic asistenci nez ty kluby, tak neco rikej

Reagovat
The Krupy

To je zase diskusia spochybňovať kvality Ronalda môže iba debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom všem je nejlepší, jak se neustále mění kritéria, všechno je pomíjivé, záleží, jak zrovna hraje ten který hráč :)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sranda. Dva roky zpet se fanousci barcelony bili hrde do hrudi ze na rozhodci nebreci a mourinhovi nerekli jinak nez fnukyno. Dned stejni fanousci breci po kazdem spornem momentu hledaji spiklenecke teorie jak svaz tlaci real a prehlizeji fakta ktera se jim nehodi do kramu. Tedy v podstate kopiruji to nejhorsi z mourinhova chovani kterym tak pohrdali a vysmivali se mu. Pri porovnavani ronalda a messiho zpochybnuji dulezitost vstrelenych branek a tymovych trofeji pritom pred dvema roky tim naopak argumentovali ve prospech messiho. Inu ustup ze slavy se tezko snasi a odnasi to vlastni dustojnost. Jako fanousek realu si to nadmiru uzvam. Kvici jak prasata pred porazkou a plivou vsude kolem sebe

Reagovat
bayern987

Už nechte ty multi účty fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe to dobre prefuklo hlavickou Mourinho to robil v situacii, ked bol Madrid rovnako tlaceny ako je sezonu co sezonu. Ukazuju to napr. aj statistiky odpiskanych penalt pre, proti v dlhodobom meradle. Je to tak bohuzial vo vacsine sutazi (slovan, sparta) takze sa nad tym zrejme ani netreba pozastavovat. Cize opierat tvoj dobry pocit o toto je len tvoj hlupy alibizmus Absolutne chapem pocit krivdy ostatnych timov ked vidia co sa da odpiskat Ronaldovi na Bernabeu a v zapase ich timu sa nepiskaju bowlingove zakroky A Mourinha by som ani nespominal, ten to robil uz v Chelsea, Interi tak isto ako aj v Madride. Ja na neho nazor utvoreny mam, verim ze ty tiez

Reagovat
JM

Co je, kurva, bowlingový zákrok?

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole to by mě taky zajímalo

Reagovat
aither

Marnost

Reagovat
pawelFCB

Barcelona 0:0...to zase bude tiketů v koši... navíc ta ztráta potěší

Reagovat
Ángel di María 22

Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň k něčemu jsou užiteční

Reagovat
Ángel di María 22

Oni jsou takový nevýrazný, nikdy mně ani nepřišli jako moc technicky nadanej tým, prostě šedej průměr PD, ani žádná velká fanouškovská základna, o to příjemnější ztráta, když ne na Vale, tak dneska

Reagovat
F.Torres

Copak, copak? Tedka se bude hodnotit nejlepší player podle počtu tyček?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

to je to nejdůležitější

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe hezky, ale jako ten moment, kdy se rozhodčí rozhodl ukončit zápas je jedno z nejvíc WTF rozhodnutí za poslední dobu. Neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět potvrzeno, že nejslabším článkem celé La Ligy jsou rozhodčí.

Barca dnes strašně špatná. Nejvíce pobavil Messi. Někdy 10 minut před koncem, když brankář nevzal ihned míč do rukavic, aby zdržel hru a čekal až ho někdo z protihráčů začne napadat a Messi k němu jen tak bohorovně šel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázal velkou touhu po vítězství. Jako dnes celá Barca.

Reagovat
Switchback

Úplně šílenej výkon ... skoro půlka sezóny pryč a venku hrajeme jak největší žebráci a doma to taky není vždycky to nejlepší ... tuhle sezónu mně zatím jen překvapil Bravo a výborný výkony Neymara ... záloha nulová, obrana až na haluz ( čti rekordu ) na začátku sezóny taky strašný, brr ... z velké části vyhráváme jen díky tomu, když vymyslí něco Messi nebo Neymar ... s takovou to bude na konci sezóny aspoň 15 bodů ... jo a nejvíc mě zklamal Lucho, čekal jsem ,,trochu,, víc

Reagovat
alcantara

Suarez ma dobry pristup k zapasu a jeho bojovnost sa mi paci, zaroven ale posobi v porovnani so spoluhracmi strasne neohrabane a pomaly, navyse je jeho zakoncenie tragicke. Posila za 80 mega musi mat vacsi prinos. Nemali sme jedinu golovu sancu z hry, mozno par polosanci. Na druhej strane to bol vzhladom na okolnosti velmi tazky zapas a obcas skratka strata prist musi, to len Madrid posobi ako z ineho sveta. V zavere asi aj chybali sily, nevedeli sme vyspickovat tempo. Musime cakat na pokles vykonnosti Madridu, cely rok takto snad neodkrutia.

Reagovat
Switchback

Tak to bude muset být ale kurva velkej pokles, protože my těch bodů s takovou ztratíme ještě dost

Reagovat
alcantara

Tak 20 zapasov za sebou nevyhral v europe snad nikto, s tym toho velmi neurobis. Tiez je ale pravda, ze nas prejav je nevyrazny, Madrid je uplne inde.

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

U toho Suareze nechapu hlavne to zakonceni, litalo mu to silene do hoven. A herne presne jak pises, nevypousti to, ale jakoby nemel poradnou rychlost, obratnost, zkratka usobi divne na tom place.

Reagovat
smazaný uživatel

mně se zdá tlustý, potřebuje schodit pár kil, pak zas bude zabiják...

Reagovat
smazaný uživatel

aj benzema je tucny, takze tazko povedat v com je problem...

Reagovat
Masi

Karim nemůže údajně ze zdravotních důvodů držet tyhle diety.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema hlavně není tučný

Reagovat
Kokesh

Urcite neodkrutia, jenze vy taky ne....

Reagovat
smazaný uživatel

hraci barcelony nejak nevladali, dufam, ze sa mi to len zdalo, lebo ak nie, tak by som ich poslal domov v pokluse...

Reagovat
smazaný uživatel

celé roky se volá po pořádné devítce a když se koupí možná třetí nejlepší útočník současnosti za 80 mega, tak stejně venkovní zápas vypadá stejně, jako kdyby tam hrál třeba Škoda nebo Nešpor to je opravdu k pláči

Reagovat
Switchback

Nešpor by tam možná i nějakého náhoďáka šoupl

Reagovat
smazaný uživatel

hoď se do klidu. Prostě se plichtilo na hrřšti nepříjemnýho Getafe. Navíc na těžkým terénu, za hroznýho počasí a po LM.

Reagovat
smazaný uživatel

terén byl pro všech 22 hráčů stejný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a počasí taky, v kvalitě nohou a hlav by měl být vidět rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

a míč ne kulatý a začíná se za stavu 0:0 ...

Reagovat
smazaný uživatel

a končí taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Masi

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Ligter

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
madridcan

Toto som absolutne necakal, ze budeme prvy aj na konci roka. Pozeral som zapas. Zo strany hosti to bola tragedia. Tie ruky su diskutabilne(boli obe jednoznacne, ale ta pre Getafe bola z protiutoku po tej pre Barcu). Januar bude klucovy, kedze tam je aj pohar a samozrejme klucova bude aj Valencia. Tam ked to zvladneme, tak mame titul. Vsetko je teraz uzasne. Neporazitelnost, goly, Cristiano...snad to vydrzi co najdlhsie.

Reagovat
Ángel di María 22

Pohar je to nejmensi, co me trapi. Hlavne vyhrat na Mestalle.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň jedno bídné pozitivum - pořád máme s přehledem nejlepší obranu v PD! hurá!

Reagovat
Billy McClane

Nemate.

Reagovat
monty25

To je dneska den - Schalke prohrálo, Barca remizovala (asi už se vystříleli ve středu). Celý zápas hodnotit nemůžu, ale asi sehrála roli absence Neymara... Letos to s tím titulem bude hodně těžké, protože Real v poslední době nevypadá, že by chtěl přibrzdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ligové kolo jednoznačně ve prospěch Ronalda, ten vytáhl Real na první místo. Messi mi přijde, že se zase šetří na MS

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, šetří se tak, že dal 3 hattricky v šesti zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, ještěže hodnotím tohle kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň vidíš aký si blbý

Reagovat
smazaný uživatel

blbý čech > chytrý slovák ...přijdeš na to časem sám

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa strapnit

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
LAM

tak dva goly do prázdný byly fakt těžký.Ale proč vůbec reagovat na člověka kterej se dnes zaregistruje aby mohl prudit.

Reagovat
Switchback

hlavně je to úplně vedle, poslední zápasy hraje dost dobře + dneska byl taky jeden z nejlepších na hřišti, škoda toho břevna no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 góly do prázdný > žádný gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ten druhej byl do prázdný, tak jsou v podstatě všechny góly do prázdný...

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole vy jste fakt jak postižení, jako kdy se musí člověk registrovat, aby mohl psát do diskuse? Když dojdou argumenty s oblíbenými kluby, tak se vytáhne datum registrace a pokud jsem nový, tak jsem hned kretén nebo co? Prostě jsem hodnotil minulý kolo, kde jsem napsal, že vyhrál messi. Ted hodnotím tohle kolo, kde jsem napsal, že se mi Messi nelíbil. Mně jsou vaše žabomyší války uplně u prdele.

Reagovat
F.Torres

jsem nový, tak jsem hned kretén

Reagovat
LAM

Jinak pokuď budem hrát venku takhle tak gratuluju Real k Titulu.

Reagovat
Switchback

Tak s takovou hrou nám utečou i atleti no

Reagovat
Switchback

Lucho ven

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe mám z ostatních týmů v lize snad nejradši. super farma pro Real a když potřebujem nahnat náskok na Barcu, tak vypomůžou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

A jinak co čtu, tak jsme posledních 21 zápasů měli po každý jinou sestavu, taky cool

Reagovat
CHONG

Povedené kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Castilla dneska 3:1 výhra nad béčkem Sociedadu. 4. místo, 27 bodů a jeden chybějící bod na první místo. A to bylo po tom nepovedeným začátku výsměchu na Zizouovu adresu..

Reagovat
smazaný uživatel

asi neni este niaky highlights ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady na tom profilu jsou góly, ale je to natočený nejspíš nějakou kalkulačkou, takže nic moc.

https://twitter.com/RmadridInfo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kokesh

Ukaze se zase az v play-off, to bude rezba.

Reagovat
-Kopy-

konečně tři body a celkem v pohodě, příští týden neexistuje nic jinýho než znova vyhrát, André nebude moct hrát ale vrátí se Dani Parejo, to bude podle mě jediná změna...

Reagovat
Visca el barca

Tohle byla naprostá klasika, po PSG naprostý vystřízlivění.... No nic Barcu miluju nadále, ikdyž tohle mi vadí tak moc...

Reagovat
Kokesh

Co to je za ligu, ze druhy automaticky nevyhrava s 12tym.

Reagovat
smazaný uživatel

jakákoliv liga

Reagovat
valloire

Španělská no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Madridisti, pozeráte Cruz Azul?

Reagovat
smazaný uživatel

ved to bolo vodne polo, chudaci hraci a divaci, kedze sa to neda presunut na iny termin, tak museli pozerat na to utrpenie...nastastie na tribunach ich bolo zalostne malo, co len doklada nezaujmavost tohto podujatia, ktore by sa malo zrusit, lebo je to zbytocnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

Tak abych to shrnul: Ronaldo je průměrný hráč, který je bez spoluhráčů úplně zbytečný. Messi je polobůh a dokáže porazit sám celou německou jedenáctku. Pro člověka, který se o fotbal nezajímá to připomíná Joláose a Hercula.

Reagovat
smazaný uživatel

uz dost, jebe ti?

Reagovat
valloire

Vám jebe.

Reagovat
CHONG

Vidím, že Zubizarreta převzal štafetu po Xavim, trávníkáři opět útočí.

Reagovat
Switchback

zoufalec

Reagovat
smazaný uživatel

v tom s tebou suhlasim, je to uz trapne s tymi vyhovorkami

Reagovat
CHONG

Nejlepší stoper na světě

Reagovat
valloire

pašák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tvl, carlo udelal z pepeho noveho cloveka, to uz fakt je asi genius

Reagovat
smazaný uživatel

*Carlo udělal z Pepeho člověka

Reagovat
Israha

Ještě někdo ho bude cpát na lavičku jako třetího stopera? Doufám že ne, ta sranda s více sympatickým Varanem už je ohraná...

Reagovat
Ángel di María 22

Troufnu si říct momentálně nejlepší stoper světa.

Reagovat
Kokesh

Zapomnel jsi na Godina, Mirandu a Gimeneze.

Reagovat
teenz

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak Godín je myslim jasnej, vždyť letos neudělal ani jednu jedinou chybu...

Reagovat
F.Torres

Godin

Reagovat
smazaný uživatel

A toho Gimeneze jsi tam dal proč? Možná proto, aby ti afektovanost zaručila více smajlů.

Reagovat
Masi

Reagovat
X-bano-X

Po zápase v Almérii o tom snáď ešte niekto pochybuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Jj po Almérii určitě... Nejlepší určitě není, ale dostává se do tý pohody z roku 2012.

Reagovat
Al Capone

Frajer ale stejně nepochybuji, že mu zase jednou hrábne.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Eibar

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
X-bano-X

Pre mňa osobne zatiaľ najväčšie prekvapenie ligy

Reagovat
-Kopy-

No nadhéraaaa, to jsme potřebovali

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Gabi pěkná ručička ve vápně

Reagovat
smazaný uživatel

Byla. Akorát fanoušek týmu, který má ve svém středu Cristiana Ronalda by si měl odpustit tón, kterým jsi to napsal.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

To je srandy.

Reagovat
Ángel di María 22

Dneska je už téměř umění, když se někdo neodvolává na to "co druzí", když někdo okomentuje situaci z nějakýho zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, cítil jsem tam pokrytectví. Chtěl jsem se ti omluvit. Ale v dalším komentáři jsi mi to pokrytectví potvrdil. Je prostě divné, že zrovna fanoušek Realu napíše "ručička ve vápně", zvlášť když pak rozhodčí další kontroverzní situaci posoudil ve prospěch Villarrealu (Mandžukičův gól). A mimochodem zrovna hráči Realu vytváří tlak na rozhodčí častokrát ještě větší než kroucením hlavy a rukama nahoře.

Reagovat
Ángel di María 22

Víš co, s tebou se dá docela bavit, tak já ti řeknu, co mně přijde divný.

U někoho víš, komu fandí, u ostatních si to můžeš rozklinout, často nějaká debata končí stylem "aha, fanoušek barcelony/realu/chelsea" jako kdyby snad každý, kdo fandí danému klubu souhlasil na 100% se vším, obhajoval na 100% všechno svoje a cokoliv co napíše, co udělal jeho klub někdy také, se mu v té chvíli může vesele vpálit do obličeje. Daleko lidštější mi přijde se od tohohle odprostit, já neřikám, že to pokaždý v diskuzi lze, někdy se ta reakce tak moc nabízí, ale stejně je to kravina.

Nechápu, že ti bude v diskuzi vadit nějakej "tón", kterym je něco napsaný, když se jednalo o celkem jasnou situaci. A to, že někdo okomentuje dění na hřišti a věc, která mu na tom přijde vtipná, viz ta frustrace hráčů Atlética a teatrální výjevy s každym rozhodnutim sudího, přece zároveň neznamená, že já řikám "nikdo jinej to nedělá, z Realu vživotě nikdo nevytváří tlak na rozhodčího a podob." - vždyť to je jasný, že to taky někdy děláme a dělá to každej klub a čím větší, tím je to víc probíraný.

Vadí mi ale, když se rozebírá nějakej zápas - ohlížet se na druhý, řešit co druzí, to bych potom neměl ani šanci nic napsat. Když by někdo udělal simulaci a já to chtěl okomentovat, každej by mi napsal "nechsi ten tón a podívej co za simulanta máš v nicku". Když by někdo udělal nějakej nesportovní zákrok a já to odsoudil, třeba i všechno jakymkoliv "tónem", tak odpověď by byla "ale Pepe do něj tehdy kopl na zemi, je z Realu takže běž někam". S timhle stylem reagování to podle mě nejde, sorry A to neřikám, že sám to někdy neudělám, ale když se zamyslim, je to fakt sračka. toť vše, rozepsal jsem se kvuli uplný píčovině, jen proto, že vim, že s tebou se dá vést diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě ta zdrobnělina namíchla. Viděl jsem za tím popíchnutí. Že to byla ruka jsem uznal. Mám tě za objektivního fanouška. Komentáře včetně tohohle míváš rozumné. Ano, hráči Atlética jsou často podráždění, když se nedaří a dokonce často reagují teatrálně, i když se daří. A ano já bych nereagoval tak podrážděně, kdyby tu "ručičku" napsal fanoušek jiného týmu než Realu Madrid. Nejspíše to tak je, když nad tím přemýšlím. No dále to nerozebírejme.

Reagovat
Ángel di María 22

Luciano Viettooooooooooooooo

Reagovat
-Kopy-

gooooooooool

Reagovat
-Kopy-

a ta radost jakou z toho měl, pěkný a ta akce no paradička

Reagovat
Atlético de Madrid

Teď udělal Godín tu chybu

Reagovat
Ángel di María 22

To je prostě uplně nejlepší, jak rozhodčí pískne faul a 11 hráčů Atlética se chytne oběma rukama za hlavu, pokaždý

Reagovat
Kokesh

Tak si je treba je zapamatovat. Oblicej v dlanich nebo ruce za hlavama. Vecne ti druzi.

Reagovat
Kenneth

6 bodů na Atlety. Hrozná škoda že jsme prohráli ty dva zápasy, který jsme měli vyhrát.

Reagovat
Ángel di María 22

Atletico prohrálo DOMA, kolik že to bylo zápasů? A je to teď pro ně docela tíživá situace, jelikož Sevilla se důležitym bodem proti Eibaru zas o kousek přiblížila.

Reagovat
Kenneth

Příště bude muset Atlético fandit Realu, aby Atlético uteklo.

Reagovat
Atlético de Madrid

to zas ne, Sevilla neni tak nebezpečná a odpadne stejně, teď už útočíme na první místo

Reagovat
Kenneth

Dneska jste to rozjeli báječně.

Reagovat
Atlético de Madrid

tak Real zase odpadne na jaře, neni reálný, aby udržel tuhle formu celej rok, čili je to v suchu

Reagovat
Kenneth

No neříkej, čekal sem že do konce sezony už neztratíme ani bodík.

Reagovat
Atlético de Madrid

tak tváříš se, jako kdyby byla ligu už v kapse

Reagovat
teenz

Vy ale stejně jdete pro LM a boj o titul vás nezajímá ne ?

Reagovat
Atlético de Madrid

to uvidíme až budem zase ve finále :)

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial sa nikto nezrani pride Modric a James. Uvidime ci ta seria bude este trvst ale na kvalite teamu sa to nema preco zmenit. Kvalita je stala

Reagovat
Atlético de Madrid

nevim kolik v řadě, ale z posledních 42 zápasů jsme prohráli jen tu odvetu v Copě na Calderónu a dneska.. v lize jsme doma neprohráli 27 zápasů v řadě.

Reagovat
Ángel di María 22

Nebylo dneska nějak málo lidí?

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo.

Reagovat
kubys

Frente maj zákaz...

Reagovat
Atlético de Madrid

nejen zákaz, jsou zrušený

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zrušený?

Reagovat
Atlético de Madrid

Atlético oficiálně zrušilo jejich status oficiálního fanklubu, takže teď už Frente na stadionu fungovat nesmí.

Reagovat
smazaný uživatel

Super.

Reagovat
Atlético de Madrid

asi to bylo logický vyústění, jen je trošku problém, že teď nemáme ultras

Reagovat
smazaný uživatel

A ten úbytek fanoušků na dnešním zápase je s tím spojený? Nejspíše jo, co?

Reagovat
Atlético de Madrid

Nevim teda, jak ten zákaz Frente má bejt převedenej do praxe - jestli tam nepustí nikoho, kdo byl členem, jak dlouho to případně potrvá nebo jestli ti lidé nepřišli jen na protest a jinak by tam mohli..

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě jen někde zahlídnul, že do toho sektoru teď pouštíte jen na občanku a bez jakýchkoliv rekvizit s FA spojených.

Reagovat
Atlético de Madrid

Super, tak je to tim pádem vysvětlená.. Atlético má určitě seznam problémovejch členů Frente, který tam nepustí. Vim, že těsně po tom incidentu bylo 7 lidí vyloženě vyloučenejch, ale to jen ti nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli bych to nazval úplně problémem, já bych u Barcy návrat k tomuhle postoji třeba dost uvítal. Náckové a podobný individua na stadiony nepatří, tohle je z vaší strany výborný rozhodnutí, tak snad nějakou dobu vydrží.

Reagovat
Atlético de Madrid

To rozhodně, zákaz Frente je logickej, protože to je skutečně asi nejvíc barbarská skupina fans ve španělsku. Na druhou stranu, jsou s nima spojený i ty dobrý věci, jako vášnivá podpora, chorea atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mě překvapilo, že je to podle Wikipedie i nejpočetnější skupina ve Španělsku, pak není divu, že jsou takhle vidět, jak v tom negativním, tak i v tom lepším světle.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutný. Jsou to blázni, ale budou chybět. Tahle sezona je docela problémová. Nejdříve špatný přestupový léto, pak Cholův potrestaný výlev, teď vražda a vyhoštění Frente.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle kumbálek měli přímo u vás na stadionu, to jsou fakt slušný blázni.

https://www.youtube.com/watch?v=ZANHAS09kUE&feature=youtu.be&t=28s

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuu. No zrovna pořádek tam neměli.

Reagovat
Atlético de Madrid

O tom kumbalku vim ale.video s jeho obsahem jsem nevidel,drsny :D

Reagovat
kubys

No, nejde jen o vás. I Bukaneros a Riazor Blues maj zákaz, navíc se na svazu připravuje seznam "nevyhovujích" skupin v celém Španělsku.

Reagovat
kubys

*nevyhovujících

Reagovat
kubys

Ne, tak pardon, někoho z Bukaneros jen zavřeli (těžko říct, co bude), Riazor Blues mají zavřenej sektor a jejich budoucnost je nejistá.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Villarreal to zvládnul velice dobře. A mám pocit, že Cholo podlehl tomu tlaku s nasazováním Griezmanna a Cerciho. Hodil je tam oba v krátkém časovém sledu a hra se totálně rozpadla. Najednou tam byly díry jak prase a Vietto nebo Čeryšev chodili do úplně otevřené obrany. Možná mohl být Cholo více trpělivý, on si toho pak všiml a hodil tam Maria Suareze. Hra se trochu uklidnila z té předchozí divočiny, ale zase jsme přišli o Ardu, který byl pro Suareze obětován. Arda jako jediný chodil vcelku úspěšně 1na1. Tlak je silný, je to jasné. Velké prachy sedí na lávce.

Villarreal trpělivý, výborný. Nedával nám moc prostoru a dobře bránil standartky. Nikam se nehnali, takticky na jedničku. Bylo fakt těžké prosadit se. Náš hráč dostal míč a hned byl v tlaku od třech protivníků. Byli zkrátka výborní a my klasicky málo nápadití, abychom až tak dobře organizovanou hradbu překonali.

No nic, jede se dál.

Reagovat
Atlético de Madrid

Cholo hlavně musí přestat nasazovat toho RG, to je šílená demence, je uplně k ničemu...

Reagovat
Phillipinho

Griezmann s Cercim jsou proste o nekolik trid lepsi hraci, ale sedi na lavce. To je proste problem. A Cholo jen tak se stavenim RG neprestane

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele kolo, nepovedal by som, ze oba najvacsi konkurenti nedaju ani gol

Reagovat
smazaný uživatel

Vietto Zapas som nevidel ale snad ho nezlaka PL on ma potencial Aguera .

Reagovat
Ángel di María 22

Já pro něj nadále naneštěstí ve Španělsku nevidim moc místo. Pokud se bude chtít posunout vejš než je ponorka, bude muset vyjet a ta Anglie se přímo nabízí. V PD se těžko prosadí v Realu nebo Barceloně a když vidim, jak se zatim zachází s Griezmannem v Atléticu, tak tam byl to byl zcela určitě krok vedle. Jediná možnost v PD by byla Valencia, jestliže se budou snažit s Limem v čele v budoucnu dělat rozruch. Jinak ale PL jasná, kdyby sehnal Liverpool nějakýho pořádnýho založníka, tak trojice Sterling,Sturridge,Vietto by byla dost slušná vepředu.

Reagovat
Kenneth

Liverpool potřebuje TOP kvalitu, jedna taková jim utekla v podobě Alexise. To Vietto určitě nesplnuje.

Reagovat
Ángel di María 22

Zatim ne, ale za takovej rok? Ten potenciál má neuvěřitelnej. Já taky mluvim o obodbí, až by mu byl Villareal malej, současnej Villareal by si na takovym Poolu smlsnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool potřebuje momentální hvězdu, takových budoucích tahounů tam mají tři prdele.

Reagovat
Ángel di María 22

Vždyť píšu, toho záložníka, když bude v útoku fit Sturridge, tak problém nemaj.

Reagovat
smazaný uživatel

u nich je teď blbá situace, potřebovali by se dostat do LM, navíc spoléhat se na to, že Sturridge zůstane delší dobu nezraněný je taky dost velký hazard teď.

Reagovat
smazaný uživatel

a za tu situaci může tak trochu Suaréz bych řekl kdyby neudělal tu pičovinu na MS tak ho podle mě udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia mala predkupne pravo na Vietta . Ale nakoniec siel do Villarealu strasny fail pre Valenciu . Ja by som bol skor radsej keby zostal este 2 roky vo Villareali a potom siel k nam do Realu .To uz bude mat 22 .

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nás ti dva (Vietto a Denis) větrali tak, že takhle nás naposledy dokázal větrat Angel Di Maria.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som velmi zvedavy na tu mladu generaciu Argentiny v PD . Angel Correa . Vietto , Rodrgio de Paul .

Reagovat
smazaný uživatel

Na Correu jsem taky zvědavý. Potřebovali bychom někoho pohyblivého a agilního. Máme Antoána, ale ten často chodí vypomáhat do hloubky s rozehrávkou a pak chybí vepředu. Někoho jako Correu (Aguera) bychom dost potřebovali. Těsně pod Mandžukičem, dostat míč, uvolnit se přes dva hráče a zakončit. To nám chybí.

Vietto si dovolím tvrdit je už teď hvězda PD. Velice mi připomíná Kaká. Ta lehkost, ta přímočarost a elegance. Má velice přirozený a ladný pohyb. Snad se vyhraje do top hvězdy. Jen doufám, že nepůjde hned do nějakého Tottenhamu nebo tak, to by ho troufám si říct zničilo.

Rodrigo de Paula jsem zatím moc nezaznamenal, vlastně jo, když dostal redku proti Seville.

Reagovat
Atlético de Madrid

No my máme Griezmanna a Carciho, který jsou lepší a zkušenější než Correa, ale víš jak to s nima je

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jsem pro Antoána. Ale dnešní zápas mi ukázal, co mi na něm vadí. Ale to je dost možná tím, že to od něho Cholo vyžaduje. On chodí hrozně do hloubky. Často to tak dělá. Možná si potřebuje akci rozjet, rozběhnout se. To by chtělo malého podsaditého borce, který dostane míč do kolma nebo k šestnáctce do nohy, uvolní se a vystřelí. Tohle u nás nejde vidět. A Cerciho si nedokážu představit v útoku. Ale zase je to možná pro to, že to Cholo nedělá prostě. Je fakt, že Cerci ty góly v Itálii uměl dávat. Nevím, je to zapeklité. Já jsem obhájce RG, ale představa, že vedle Mandžukiče hraje něco/někdo jako Aguero, ta je skvostná.

Reagovat
Atlético de Madrid

Vedle Mandžukiče musí hrát někdo agilní a to mnohem víc Griezmann, Cerci i Correa než RG, ten je v tý roli obludně strašnej Dneska tam byl problém, že po stažení Gabiho se na CM hodně střídali Koke a Griezmann a Antoine na to není dělanej. On chodí do hloubky celkem logicky - pokud kraje obsadí Koke, respektive Arda, tak musí hrát podhrota a ten v Cholově systému vždycky hodně vypomáhal obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten post je fakt ožehavý. RG je gladiátor no. Nejspíše ty tři Cholo nažene před zápasem někde do skladu v podzemním parkovišti a ten kdo vyhraje fight, ten hraje. A možná to Antoán i Cerci vzdávají předem, když vidí jaké má RG pracky. Tak hraje RG. Do zákulisí nevidíme.

Reagovat
Kokesh

Taky tech poslednich 30 minut jste meli den otevrenych dveri. To by vas vetral i Drenthe.

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Voni padli? Bezva.

Reagovat
smazaný uživatel

To vážne je jediný obranca, ktorý ešte nedostal kartu v lige, Pepe? Celkom sranda vzhľadom na to, akú má povesť.

Reagovat
teenz

Letos, hm. Už nějakej ten rok je suprovej.

Reagovat
CHONG

Tady je aspoň vidět, že pravda je trochu jinde.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak chování fotbalisty na hřišti mnohdy nemá s osobním životem nic společného. Mu i věřím, že to je dobrej chlap, navíc top stoper, vůbec se netěším na dobu, až z Realu bude odcházet.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne kolo takze preji vsem krasne proziti vanoc v bilem

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rasista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid

Reagovat
teenz

500. pro další asistence Ronalda

Reagovat
Phillipinho

Je treba uznat, ze Villarreal je posledni dobou naprosto vybornej. Mladej, perspektivni tym....Kadr maji sirokej, Marcelino rotuje snad nejvic z prednich tymu v PD. Myslim, ze muzou dosahnout zajimavyho uspechu, jak v EL, tak v lize. A to je jeste treba pripomenout, ze jim chybi zraneni tahouni Mussacchio, Cani a Gio.

Reagovat
smazaný uživatel

Gio je fantastický hráč. Není jiného hráče, na kterého bych se radši díval. Ale často se profiluje jako palič. Navíc je tam teď více místa pro Vietta a Moie. Nevím, je to divný říkat, ale myslím si, že je pro ně lepší, když je všechna pozornost upřena na Vietta. Každopádně široký a kvalitní kádr je vždy velké plus a Villarreal má hlavně do útočné fáze výborné možnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

A to teraz Villareal zase pretiahol dalsieho mladeho argentincana Valencie Lea Suareza . Cize na tu posilu som velmi zvedavy .

Reagovat
Rage

Včera super výkon, říkal jsem si před zápasem, že bod by byl super, ale tři jsou luxus. Vyhrát na Calderonu, to se jen tak někomu nepovede.

Dost jste se tu bavili o Viettovi kam by měl, neměl, přestupovat. Co mám info tak už se o něho zajímá Inter, ale protože je Villarreal jako jeden z mála zdravý klub, tak nepotřebuje extra prodávat a navíc by měl cenu 20 mega euro a tolik zas nikdo nedá a je to i takové nereálné, aby odešel hned po tom co v létě přišel, tohle není naše přestupní politika.

Reagovat
Phillipinho

Jo vy jste v lete prej taky odmitli nabidku Tottenhamu za Musacchia ve vysi myslim 22 mega. Vietta jste koupili nejak za 5,5 mega, coz si muze dovolit zaplatit jenom 8 tymu v lize. A ted jste koupili dalsiho mladika z Argentiny za 2 mega, kterej prej nejdriv pujde do becka. Jenom pro porovnani 2 mega je vic nez utratilo asi 12 tymu PD v lete . Tim chci rict, ze pokud vam nekdo utece, tak urcite mate prachy, na to ho bez problemu nahradit.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Tak každému se libí něco jiného, Ronaldo je pro lidi, který milujou fotbal v pohybu, Messi je pro lidi kterým se líbí chození jak pantáta. Messi se rozběhne jen když má balón na noze, o tom mluví i statistiky ve kterých je jen o kousek lepší než bránkáři. Jinak co se týče gólů, každý dá někdy gól do prázdné brány. Ale koukatelnější góly dává určitě Ronaldo, ať už jeho spousta gólů patičkama nebo supermanovský výskok a hlavička. V porovnání Messi zaostává ve všech atributech, ať už rychlost, technika, hlavičkování, bránění, nabízení se, produktivita vlastně téměř vše, Ronaldo se dokázal prosadit i v PL to by Messi rozhodně nedokázal..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, jak jinak.

Reagovat
asskicker

Reagovat
10FKK

Tuhle už všichni známe Zkus jinou, třeba o dospělé, úžasně krásné, bohaté a šikovné potápěčce z Madeiry. Za tu tě tady Emani budou palcovat, až pukneš pýchou.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá být žádný urážlivý příspěvek, je to můj pohled na věc a rozhodně nebudu sám..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele