15. kolo
12.12.2014 20:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

UD Almería - Real Madrid 1:4

Real Madrid podle očekávání zvítězil na půdě Almeríe 4:1 a připsal si jubilejní dvacáté vítězství v řadě napříč všemi soutěžemi. Domácí podali dobrý výkon, ale na svého soupeře nestačili a navíc v druhém poločase zahodili penaltu. Pod výhru Ancelottiho mužstva se podepsali Isco, Bale a dvěma góly v závěru také Cristiano Ronaldo, který má po dnešku na svém kontě už pětadvacet přesných zásahů.

Domácí začali zápas bez bázně a hany a v úvodních minutách byli evropským šampionům rovnocenným soupeřem. Hrál se poměrně atraktivní fotbal, ale na vyloženou šanci si diváci museli počkat do 13. minuty. To domácí gólman Rubén vyboxoval míč jen ke Kroosovi a ten z hranice šestnácky dobře pálil z voleje. Ke štěstí domácích ještě míč přizvedl Vélez a tak z Kroosova pokusu bylo pouze břevno! Real se dostával do tlaku a gól byl na spadnutí. V černém hrající hosté se dočkali v 34. minutě. Isco se po chytrém přenesení hry od Benzemy skvěle uvolnil na levé straně vápna a přes stínícího Míchela vyslal přesnou střelu na vzdálenější tyč - 0:1!

Domácí se ani v nejmenším nezhroutili a pokračovali v aktivní hře. To jim přineslo kýžený úspěch v 39. minutě. Do odraženého balónu se nádherně opřel dvacet metrů od branky Verza a rázem bylo srovnáno - 1:1! Poslední slovo v první půli měli ale přece jen hosté z Madridu. Tři minuty před koncem prvního poločasu našel Kroos přesným centrem z pravé strany Balea, jenž nikým nehlídaný vrátil hlavou vedení na stranu Realu - 1:2! Pro Kroose to byla už sedmá gólová přihrávka v této sezóně, Bale zaznamenal šestou branku v probíhajícím ročníku.

Po změně stran pokračoval Real v nátlakové hře. V 54. minutě však nadějný útok Balea s Ronaldem skončil jen nepřesnou přihrávkou velšského reprezentanta. Almería hrála čím dál otevřeněji, což proti Realu není nikdy dobrý nápad, jenže domácí museli dohánět jednobrankové manko. Díky zvýšené aktivitě Amería přece jen dostala příležitost k vyrovnání. V 62. minutě fauloval Marcelo ve vápně pronikajícího Edgara Méndeze a sudí i přes mohutné protesty nařídil poměrně přísný pokutový kop. K míči se postavil střelec prvního gólu domácích Verza, jenže ztroskotal na Casillasovi, jenž tygřím skokem jeho střelu vyrazil!

Domácí nesložili zbraně ani v dalších minutách. Definitivní zlom pro snahy domácích znamenala až 81. minuta, kdy se Real dostal do dvoubrankového vedení. Pří gólové akci rozebrali domácí obranu Benzema s Ronaldem a po nezištné přihrávce francouzského útočníka vstřelil portugalský kanonýr branku s pořadovým číslem dvacet čtyři - 1:3! V samotném závěru pak Ronaldo mohl slavit podruhé. Dvě minuty před koncem druhé půle totiž zatáhl míč do vápna Andalusanů na pravé straně Carvajal, jenž přihrávkou pod sebe našel nikým nehlídaného Ronalada. Slavný Portugalec měl dostatek času zamířit a propálil obránce Navarra i gólmana Rubéna - 1:4! Závěrečné minuty už rychle odkapávaly a Real Madrid tak bez větších potíží zaokrouhlil svou sérii vítězství na rovné dvě desítky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
zekq

0:6 (3x Ronaldo,2x Bale,Pepe)

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
valloire

0-5

Reagovat
smazaný uživatel

Přání je jakákoliv porážka Orálu....ale realisticky to vidím na 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

1:1

Reagovat
Novasik

Almeria sice prohrava, ale nehraje zas tak spatne, jednoduche to urcite dneska nebude. 0:2

Reagovat
roberos

Zase Penaldo gól zadarmo do prázdná - Benzena a spol. mu to hezky servívují to bych dal s berlema. Penaldo dává opra\vdu hezký góly - penalta a do prázdný.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
roberos

Takové góly už nedává ( staré video abys sis připoměl co bylo a navíc nato potřeboval dalšich 20 střel pánu bohu do oken jako letos na MS 23 střel 1 gól chudáček) - jenom haluze a penalty tak to je.

Reagovat
vanGomm

Jo možná dal,ale to by Tě tam někdo musel vozit na kárce.Ono se totiž říká,že génius je člověk,jako každý jiný.Jenže je jiný!Zřejmě máš averzi na některé geniální hráče ke kterým C.Ronaldo viditelně patří.Na druhou stranu co tady na jeho adresu píšeš může být i určitý způsob úlevy.

Reagovat
roberos

Mě se.. ta jeho nabubřelost a sobeckost - to jeho chování je ubohost.

Reagovat
vanGomm

Já tomu pro změnu říkám,že je sebevědomý.To není na škodu ani v běžném životě.C.Ronaldo ovládá míč stejně výborně jak pravou,tak i levou nohou.A co si budem povídat je velice nebezpečný také ve hře hlavou.Navíc se jedná o velice rychlého fotbalistu.To všechno z něj dělá vyjímečného hráče.No a takový,jak známo poutají obrovskou pozornost fanoušků.Většina z nich těmto kvalitním fotbalistům fandí,protože právě takový plní stadióny.Jak vidno na Tvém příkladu najdou se i jeho (jejich) odpůrci.Doporučoval bych DVD,kde je na cca 70 minutách zmapován jeho fotbalový příběh od žáčků až po Manch.U.Tam ho mj.hodnotí i takový odborníci jako npř.F.Scorari,nebo Sir Alex Farguson.Možná,že by jsi pak ten svůj názor na něho alespoň trošku poopravit.Ovšem pokud máš na C.Ronalda jednoznačnou averzi,pak je jasné,že s Tebou nehne nic.

Reagovat
roberos

Ronaldo už nezpracoval tolik přihrávek ! aspoň se občas dívej na ten tvúj Real a Penaldovy technické nedostatky - ty jeden odborníku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele