15. kolo
13.12.2014 18:00 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Rayo Vallecano 3:0

Černá série Valencie je u konce. Netopýři díky výtečnému výkonu z první půle jasně na domácí půdě převálcovali Rayo Vallecano a mohou slavit výhru 3:0. O první dvě branky se postaral Sofiane Feghouli, třetí pak přidal Pablo Piatti. Jedinou kaňkou na jinak výtečném večeru je vyloučení Andrého Gomese za dvě žluté karty.

Uplynul již celý měsíc od chvíle, kdy Valencie dokázala v Primera División zvítězit naposledy. O to větší chuť a dravost tak svěřence Nuna Espírita Santa provázela hned od samého úvodu a přinesla záhy ovoce. Hned po čtyřech minutách dokázal Antonio Barragán proklouznout do pokutového území, kde po střetu s Jorgem Morcillem padl k zemi. Píšťalka sudího sice zůstala němá, ale domácí to příliš dlouho rozptylovat nemohlo. Ani ne deset minut nato totiž mladý krajní bek přivedl Rayo do další trablů, z nichž se již vymanit nedokázalo.

Barragán tentokrát z pravého křídla dokázal poslat nadýchaný centr k Feghoulimu, jenž na bližší tyči s přehledem hlavou zavěsil. Ani úvodní gól Valencii neubral na intenzitě či ofenzivním smýšlení, následoval hon za trefou číslo dvě. Málem se o ni postaral Rodrigo de Paul, když levá strana Vallecana znovu propadla, jenže Argentincovo zakončení si nepřišlo na stopera Amayu, který na brankové čáře dokázal míč vykopnout. Hned v další minutě pálil ze slibné pozice mimo Piatti, gól přímo visel ve vzduchu.

Do této chvíle trápící se hosté konečně podnikli alespoň ojedinělý útok, který měl hlavu a patu, když Kakuta procedil přihrávku k nohám Alberta Buena, ovšem útočník Raya nedokázal z hranice šestnáctky přesně zamířit. Chvíli nato měl ještě lepší příležitost Leo Baptistao, jenže také on v zakončení selhal, přestože mu ji připravil svým špatným výkopem brankář Diego Alves na zlatém podnose.

Za svou nemohoucnost v zakončení madridský celek záhy zaplatil cennou nejvyšší. Negredovu hlavičku po rohovém kopu zastavil brankář Álvarez pouze za cenu vyražení míče k nohám Feghouliho, jenž si pohotově připsal svou třetí branku sezony. A aby toho nebylo pro hosty málo, inkasovali znovu takřka okamžitě po vlastní rozehrávce z půlící čáry. Piatti totiž správně zahlédl zející díru ve středu soupeřovy obrany a bez rozpaků se právě tímto směrem naplno rozběhl. Álvarez nedokázal zasáhnout ani tentokrát, a tak bylo po první půli v podstatě o všem jasno.

Jedinečnou možnost dostat se alespoň trochu zpátky do zápasu dostali hosté krátce po změně stran. Baptistao vyslal nebezpečnou ránu zpoza šestnáctky, avšak Diego Alves předvedl neméně kvalitní zákrok, který podpořil i chycením Aquinovy dorážky. Ve zbytku zápasu si již domácí pouze hlídali nabytý náskok, a to i poté, co Gomes uviděl devatenáct minut před koncem červenou kartu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele