15. kolo
14.12.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Athletic Bilbao 1:1

Baskické derby skončilo nerozhodně 1:1. Real Sociedad se ujal vedení hned na začátku zápasu zásluhou svého nejlepšího střelce Carlose Vely, po přestávce však vyrovnal po povedené akci Óscar De Marcos. Domácí nevyužili přesilovky v poslední desetiminutovce a po patnáctém kole jsou čtrnáctí. Athletic okupuje desátou příčku.

Ještě se téměř sedmadvacet tisíc diváků na stadionu Anoeta nestačilo pořádně usadit a už šli domácí do vedení. Na ukazateli svítila teprve 3. minuta zápasu, když na levé straně zatáhl míč až k zadní lajně Castro a přes stínícího obránce přesně odcentroval na Carlose Velu. Mexický forvard využil zaváhání obránců Athleticu a z bezprostřední blízkosti trefil hlavou odkrytou branku - 1:0!

Hosté se okamžitě hnali za vyrovnáním. V 10. minutě donutil hlavičkující Aduriz k bravurnímu zákroku domácího gólmana Zubikaraie, na druhé straně hřiště mohl využít dalšího hrubky hostující obrany Iňigo Martínez, jenže hlavou míč neusměrnil mezi tři tyče. Poté se hra trochu uklidnila. Podobně jako v minulém zápase na Anoetě měli herně navrch hráči Athleticu, ale jejich snahy nebyly korunovány úspěchem ve finální fázi. Real hrál chytře zezadu a občas svého soupeře pozlobil. Jako v 37. minutě, když z velké dálky vypálil Vela, ale na Iraizoze si nepřišel.

V druhé půli Athletic výrazně přidal a začal si i vytvářet nadějné příležitosti. Ve 49. minutě pálil v dobré pozici nad Muniain. O pět minut později se připomněli i domácí, Finnbogason ale složitý centr nedokázal nasměrovat do branky. Lvi se dočkali vyrovnávací branky v 61. minutě. Susaeta vymyslel krásný a přesně načasovaný centr na nabíhajícího De Marcose, jenž před Zubikaraiem nezaváhal a z první napálil míč pod břevno - 1:1!

Athletic se nadechoval k velkému obratu, jenže plány Valverdeho družiny přeťala situace z 80. minuty. Horkokrevný Aymeric Laporte totiž použil v souboji s Prietem nepřiměřeně loket a sudí Borbalan jej poslal předčasně do sprch. Domácí mohli v závěru hned dvakrát využít krátké přesilovky. Nejprve střídající Canales trefil pouze břevno a v nastavení pak stejný hráč mířil z dobré pozice ve vápně pouze do míst, kde stál připravený Iraizoz. Baskické derby tak podruhé v řadě skončilo bez vítěze po výsledku 1:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele