15. kolo
13.12.2014 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Celta Vigo 1:0

Malaga vybojovala těsnou výhru nad Vigem a zaútočila na šestou příčku. O vítězství domácích v poměru 1:0 se gólovou hlavičkou postaral už ve 21. minutě Samuel. Malaga tak napravila loňský výprask od Celty a podruhé za sebou zvítězila nejtěsnějším rozdílem. Osmá pozice Viga se po páté soutěžní porážce v řadě otřásá v základech.

Podle očekávání se obě mužstva prezentovala spíše defenzivními výkony, které byly k vidění i v jejich předchozích zápasech. Fotbalisté Viga dali v lize gól naposledy 1. listopadu a ani dnes se jim v ofenzivní činnosti vůbec nedařilo. Domácí na tom byli podobně s tím rozdílem, že Malaga obyčejně alespoň jednu gólovku za zápas promění, což se potvrdilo i dnes.

Úvod zápasu byl velmi opatrný a míč se pohyboval nejčastěji mezi šestnáctkami. Přestože Malaga byla silnější na míči, do první vážnější akce zápasu se dostali hráči Viga. Konkrétně Orellana, jenž se chytře vyhnul ofsajdové pasti a tvrdou přízemní ranou prověřil pozornost gólmana Kameniho. Malaga odpověděla akcí o pět minut později a hned z toho byla vedoucí branka. Z levé strany poslal centr do vápna Celty Santa Cruz a nedaleko penaltového puntíku se do vzduchu vyšrouboval Samuel, jenž uklidil míč přesně k tyči - 1:0!

Domácí byli aktivnější. V 33. minutě vyslal Santa Cruz na branku stráženou hostujícím Álvarezem jedovatou střelu, se kterou si však gólman Celty poradil. Vigo naopak působilo vepředu bezzubým dojmem, a tak se šlo do kabin lépe domácímu celku. Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Andalusané byli lepším týmem a hnali se za pojištěním náskoku.

V 57. minutě se do vápna Célticos vřítil Samuel, ale v tísni branku minul. V 73. minutě byl blízko skórování Recio, jenž krásně převzal na hranici šestnáctky míč, ale zakončil příliš vysoko. Na opačné straně hřiště měl dobrou šanci na vyrovnání Augusto Fernández, Malagu ale zachránil obětavým výběhem na hranici pravidel Kameni.

Díky neproměněným šancím domácích měli hosté šanci na body do samotného závěru zápasu. Z jejich tlaku v poslední desetiminutovce ale nevyplynula žádná gólovka. Naopak příliš vytažené obrany mohl v 90. minutě využít střídající Boka, kterého ale vychytal Álvarez. Následná dorážka rodáka z Pobřeží slonoviny už letěla mimo. Malaga zvítězila poosmé v sezóně a od páté Valencie ji dělí už jen jediný bod, vedení galicijského celku musí čekat na zimní přestávku jako na smilování.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele