15. kolo
14.12.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Villarreal CF 0:1

Užuž se zdálo, že Atlético Madrid stejně jako Barcelona v patnáctém kole pouze remizuje bez branek a navýší tak svou ztrátu na vedoucí Real Madrid. V samotném závěru utkání s Villarrealem však přišel šok v podobě gólu Luciana Vietta, který obhájci titulu připravil první domácí prohru od března 2013.

Atlético sice mohlo žehrat na nepřízeň osudu i rozhodčích, když Mandžukićova trefa z počátku druhé půle nebyla sporně uznána. Villarreal se však ukázal být více než vyrovnaným protivníkem a rázné ukončení série svěřenců Diega Simeoneho po dlouhých sedmadvaceti ligových zápasech si poctivě vybojoval. A když už jsme u Simeoneho - byl to právě on, kdo dal před lety ještě během působení v argentinském Racing Clubu možnost debutovat v profesionálním fotbale tehdy sedmnáctiletému mladíčkovi Viettovi. Jeho dnešní zásah znamená, že červenobílí zůstávají na třetím místě se sedmibodovou ztrátou na čelo.

Oba celky se před vzájemným utkáním mohly těšit příznivé formě jak ve Španělsku, tak na mezinárodní pohárové úrovni. Atlético vyhrálo všechna tři poslední ligová kola a v Lize mistrů uhájilo první místo ve skupině díky venkovní remíze s Juventusem, zatímco Villarreal naposledy rozdrtil Real Sociedad 4:0 a poté ve čtvrtek přehrál i Apollon Limassol, čímž si definitivně zajistil postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

První půle byla především ve znamení tuhého boje bez výraznějších šancí. Domácí byli mírně lepším týmem, ovšem i tak se dostali takřka výhradně jen k dalekonosným střelám. Jak Siqueira, tak Koke však ze svých pozic minuli. Někdejší brankář Atlética a nynější jednička Žluté ponorky Sergio Asenjo se poprvé dostal naplno do akce při ráně Tiaga, již dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Na druhé straně zase Miguel Ángel Moyá zachytil nedůraznou střelu Cherysheva. Tentýž záložník Villarrealu pak pokoušel štěstí ještě jednou krátce po změně stran, tentokrát ale zamířil příliš vysoko.

Pak již došlo na kontroverzní okamžiky, které podstatně ovlivnily celý zbytek zápasu. Arda Turan unikl hostující obraně a z pravé strany poslal přesný centr k Mandžukićovi, jenž z bezprostřední blízkosti bezpečně zavěsil. K obrovskému údivu chorvatského vytáhlého útočníka však tento gól nebyl uznán kvůli jeho drobnému kontaktu ve výskoku s obráncem Mariem Gasparem. Domácí tato kontroverzní situace značně rozhodila a umožnila Villarrealu nejen setrvat ve hře, ale dokonce hrozit čím dál více.

Aktivního Cherysheva s blížícím se koncem opět vychytal Moyá a poté neuspěl ani Vietto. Argentinský mladíček však svou předchozí nedobře zpracovanou přihrávkou zdaleka neřekl poslední slovo a šest minut před koncem rozhodl o konečném výsledku. Díky Gómezově kolmici se jednadvacetiletý Vietto prosmýkl okolo Diega Godína a ráznou střelou překonal i brankáře Moyu. Stadion Vicenteho Calderóna v tu chvíli ztichl a do konce zápasu již nedostal nový důvod k radosti. Villarreal slaví cenné a nečekané vítězství 1:0, díky němuž se posunul zpět na šesté místo ligové tabulky.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ztratila, toho musíme využít tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Asenjo se dobře pomstil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele