15. kolo
14.12.2014 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Granada CF 2:1

Tři body nakonec zůstávají na Estadi Cornellà-El Prat, protože domácí Barcelona si dokázala poradit s Granadou. Do vedení Espanyol poslal Felipe Caicedo a na jeho trefu ještě reagoval Youseff El Arabi. Těsnou výhru pro domácí vybojoval v samotném závěru utkání Christian Stuani.

Domácí Espanyol hodně spoléhal na dvě ofenzivní tykadla v podání zkušeného Sergia Gircíi a Felipeho Caiceda. O první útočný výpad se pokusil Vázquez, ale jeho akce nebyla díky intervenci hostí nijak úspěšná. Granada útočila spíše po kombinaci po zemi, ale brankář Kiko Casilla neměl mnoho práce, neb rozehrávka domácích byla velmi často nepřesná. Až po sedmi minutách musel zasahovat Kiko Casilla zasahovat vážněji, když se do zakončení dostal hostující Youseff El Arabi. Casilla ale byl připraven a jeho ránu včas zlikvidoval.

Hosté se dostali do první zajímavější situace o pár minut později. Piti zachytil přihrávku z pravé strany, načež ihned vypálil. Rána z hranice velkého vápna ale Casillovi nemohla nadělat příliš mnoho problémů. Granada postupně převzala aktivitu v zápase a Youseff El Arabi se dostal hned dvakrát do nepříjemného zakončení. Casillu ale nepřekonal ani jednou a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Pop půlhodině hry se málem hosté dostali do vedení. Na centr z pravé strany hrací plochy si naskočil El Arabi. Hlavičku hostujícího útočníka nakonec Casilla vynikajícím zákrokem vyrazil mimo tři tyče.

Na opačné straně pálil téměř z protiútoku Sergio García, ale ani on neskóroval. To se povedlo až jeho spoluhráči krátce před poločasovou přestávkou. Nepříliš vzhledný gól měl na svědomí Felipe Caicedo, který si po pětatřiceti minutách naběhl do vápna, dostal se v něm k míči před ostatními soupeři a bryskně zareagoval - 1:0 pro Espanyol.

Granada mohla srovnat ještě v prvním poločase, když si Piti obhodil obránce a tím se ocitl zcela sám před Casillou. Jenže jeho zakončení bylo přinejlepším mizerné a do zápasu se nijak výrazně nezapíše. Do druhé půle se opět oba celky vrátily ve formě a připraveny k boji. Rico poslal do brankoviště prudký pas, který ale vyboxoval Casilla. Do další slibné šance se propracovával Sergio García, který vše zakončil tvrdou ránou. Ale mířil příliš nad. Domácí mohli zápas definitivně rozhodnout o pár chvil později, když se Sergio García dostal k míči na hranici velkého vápna. Tam si jej srovnal na levačku a vypálil. Tvrdým projektilem však trefil jen břevno!

Velký šok pro domácí znamenala minuta 61., v níž se před bránu Casilly dostal míč po dlouhém autovém vhazování a následném centru. Nehlídaný Yousuff El Arabi si naskočil na míč a poslal jej přesně k tyči - 1:1.

Domácí přirozeně nechtěli ztratit body a vrhli síly do útočení. García se po šťastném procestování velkým vápnem dostal zcela sám před Fernándeze, ale nepřekonal jej. Gól nepadl ani ze souhry mezi Sevillou a Vazquezem. Druhý jmenovaný proběhl do vápna s míčem u nohy, ale Sevilla pálil mimo. Deset minut před koncem utkání se ale ideálně nepředvedl Juan Carlos Pérez, který hrál rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Gól visel ve vzduchu a nakonec jej přeci jen vstřelili domácí. Vázquez odcentroval z pravé strany hrací plochy přesně na nohu střídajícího útočníka Christiana Stuaniho. Ten krásným volejem propálil brankáře Roberta Fernándeze a stal se hrdinou domácích fandů.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele