Premier League - souhrn 4. kola

01.09.2018, 15:23, aktualizováno 02.09.2018, 18:55
Komentáře a souhrny
Chelsea zdolala Bournemouth a dotáhla se na Liverpool, jenž si pro změnu poradil s Leicesterem, stoprocentní je po triumfu nad Tottenhamem i Watford. Manchester City porazil podle očekávání doma Newcastle, Arsenal udolal Cardiff, Manchester United zvládl souboj s Burnley...

Burnley FC - Manchester United 0:2

02.09.2018 17:00

Góly: 27. Romelu Lukaku, 44. Romelu Lukaku

José Mourinho se konečně může s klidnou hlavou přestat ohánět svými úspěchy s jinými týmy, Manchester United podal na hřišti Burnley dominantní výkon a zaslouženě zvítězil 2:0. Výsledek navíc mohl být ještě vyšší, Lukaku mohl dát ne dva góly, ale čtyři, Pogba nedal penaltu a Rashford se ke všemu nechal vyloučit. Domácí si naopak ani v přesilovce nevytvořili pořádnou šanci a dál se noří ke dnu tabulky.

Burnley bude mít letos velké problémy. Tým, který se vlastně odjakživa honosil skvělou defenzivou, brání příšerně, celkem dostal už devět gólů, což je víc než 17 dalších celků Premier League. V útoku navíc přidanou hodnotu nemají, a tak dnes hlavní v první půli působili na hřišti skoro nepatřičným dojmem.

První štulec za krk schytali Clarets v sedmadvacáté minutě po fantastickém centru Alexise z levé strany, který zaplul za hlavu obou stoperů a naopak na čelo Romela Lukakua. Spolupráce obou dvou se za deset minut opakovala při brejku a hře po zemi, Joe Hart ale tentokrát vyšel ze souboje s urostlým střelcem úspěšně.

Přesto se United ještě do pauzy dočkali druhého gólu, i když tentokrát to teda žádná krása nebyla. Povedená akce vyšperkovaná patičkou Alexise dosáhla až k Lingardovi, jehož projektil našel překážku hned ve dvou hráčích Burnley a biliár dohrál koženou kouli až k Lukakuovi ve vápně. Pohotovost, přesnost, 0:2.

Tragické bránění domácích pokračovalo i po pauze, United pak stačilo poslat míč z volného kopu na vlastní polovině a defenzivní čtyřka byla překonaná. Tarkowski ale nakonec skvělým skluzem zaváhání celé defenzivy napravil a dobře hrajícího Alexise o balón připravil.

United měli možnost zápas ukončit, Lennon totiž ve vápně sešlápl střídajícího Rashforda a musela následovat penalta. Paul Pogba však na svůj tradiční pomalý rozběh nenavázal dokonalou střelou a Joe Hart jeho ránu se štěstím vyrazil mimo tři tyče. No a vzápětí přišla naopak zápletka, když Rashford tzv. "na Richarlisona" zatlačil hlavou do Bardleyho a dostal červenou kartu.

Hra se pak otevřela, ale Burnley do konce zápasu zahrozilo jen ze vzduchu - dvakrát Vokesem a jednou Matějem Vydrou, jenž na place i s nastavením strávil 10 minut. Naopak Romelu Lukaku mohl zdvojnásobit svůj účet, když nejprve nedotáhl samostatný nájezd a pak mu střelu lapil Hart.

Více informací k zápasu

Watford FC - Tottenham Hotspur 2:1

02.09.2018 17:00

Góly: 69. Troy Deeney, 76. Craig Cathcart - 53. Abdoulaye Doucouré (vl.)

Každý rok přináší oproti prvotním předpokladům zklamání i překvapení. Zatím nejvýraznějším pozitivním šokem oproti předsezonním očekáváním je Watford, který zůstává i po čtyřech odehraných kolech bodově stoprocentní, a drží se tak na samém čele tabulky společně s Chelsea a Liverpoolem. Naposledy svěřenci kouče Gracii zvládli utkání s favorizovaným Tottenhamem, přestože na Vicarage Road inkasovali jako první. Trefy kapitána Deeneyho s Craigem Cathcartem však zápas otočily ve prospěch domácích.

Opanovat všechny čtyři střetnutí na úvod ligové sezony se Watfordu podařilo teprve podruhé v klubové historii, a vůbec poprvé na prvoligové úrovni. Dlouho tomu ovšem v neděli nic nenasvědčovalo, neboť první půle se snad jen s výjimkou Deeneyho hlavičky po Janmaatově centru obešla bez větších vzruchů vinou špatné finální fáze a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Po změně stran pak bylo pro Hornets ještě hůře, neboť v 54. minutě využil nesouladu brankáře Fostera se stoperem Kabaselem Lucas Moura, jehož gólovou pobídku si kuriózně srazil do vlastní sítě Abdoulaye Doucouré.

Štěstí Spurs pokračovalo i nadále, neboť na opačné straně si mohl rovněž vsítit vlastence Toby Alderweireld, avšak jeho hlavička po stříleném centru aktivního Deeneyho skončila k úlevě hostí jen na břevně. Watford ale inkasovaný gól spolu s touto šancí vybičoval ke zlepšenému výkonu a netrvalo dlouho, než se skutečně dočkal zaslouženého vyrovnání - neúnavný kapitán Deeney se prosadil ze vzduchu po excelentně zahraném přímém kopu Holebase.

Od té chvíle byli domácí definitivně na koni a pouhých sedm minut od Deeneyho trefy zvládli původně nepříznivý stav zcela zvrátit. U zrodu gólové akce byl znovu José Holebas, jehož pobídka z rohového kopu pro změnu přistála na hlavě vytáhlého stopera Cathcarta, který překonal brankáře Vorma podruhé. Tottenham tak musel v závěrečných minutách přejít do ofenzivy v honbě za vyrovnáním, ovšem střídající Llorente v zakončení selhal a hlavička Harryho Kanea skončila pár decimetrů nad břevnem. Po triumfální výhře na Old Trafford tak Tottenham překvapivě kapituloval hned v následujícím kole a připisuje si první bodovou ztrátu sezony.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Arsenal FC 2:3

02.09.2018 14:30

Góly: 45+2. Víctor Camarasa, 70. Danny Ward - 11. Shkodran Mustafi, 62. Pierre-Emerick Aubameyang, 81. Alexandre Lacazette

Ani na čtvrtý pokus se londýnskému Arsenalu nepodařilo udržet čisté konto, přestože nováček z Cardiffu do nedělního střetnutí naopak ani jednou neskóroval. Navzdory dvěma inkasovaným brankám však tým Unaie Emeryho bláznivou přestřelku ve Walesu zvládl, a to především zásluhou Alexandra Lacazetta, jenž se na konečném výsledku 3:2 podílel vítězným gólem a asistencí.

Střetnutí dvou celků s děravou defenzivou slibovalo atraktivní podívanou, a především první půle v tomto ohledu nezklamala. Cardiff s Arsenalem se předháněli v chaotičtějším bránění a brzy bylo jasné, že góly na sebe nenechají dlouho čekat. Více ze hry sice měli podle očekávání hosté, ovšem podobně jako v předešlých zápasech měli s pozemní rozehrávkou od vlastní branky výrazné potíže a Petr Čech hned v sedmé minutě trestuhodně namazal Harrymu Arterovi, jenž však ze slibné pozice na hraně pokutového území zbrkle přestřelil.

Pak se ke slovu dostali hráči Arsenalu. Ramseyho přízemní ránu ještě brankář Etheridge zlikvidoval, stejně jako pokus Bellerína, ale z následného rohu již byl filipínský gólman na prudkou hlavičku Mustafiho krátký. Krátce nato mohl zmatky cardiffské obrany potrestat Nacho Monreal, ovšem Etheridge svůj tým včasným vyběhnutím opět podržel.

Když krátce po půlhodině hry napálil Alexander Lacazette technickou křižnou ranou tyčku, zdálo se, že se Arsenal bude muset smířit v poločase s hubeným jednobrankovým vedením. Nakonec však neplatilo ani to, neboť v samém nastavení se domácí dostali k poslednímu útoku po špatné Xhakově rozehrávce a Bennettův centr propadl až na zadní tyč k Victoru Camarasovi, jenž s trochou štěstí obelstil Monreala a tvrdou ranou skóroval první gól Cardiffu v letošní sezoně.

Také po změně stran Petr Čech odstartoval rozehrávku nepřesným pasem na nohu hráče v modrém a góly přibývaly na obou stranách. Nejprve tlak Arsenalu vyústil v povedenou ránu Piérra Emericka Aubameyanga, po které se Etheridge natahoval marně, avšak s inkasovaným gólem pro změnu přešli do ofenzivy domácí Bluebirds a v 70. minutě se po sérii standardních situací dočkali opětovného srovnání skóre. Základ úspěchu položil vyhraný hlavičkový souboj Morrisona s Ramseym, po němž se dostal k zakončení Danny Ward a perfektně umístil míč s pomocí tyče za záda bezmocného Čecha.

Iniciativy se tak museli do třetice chopit hráči Arsenalu a do třetice se s tímto údělem popasovali úspěšně. Devět minut před koncem základní hrací doby vybídl střídající Torreira k zakončení aktivního Lacazetta, jenž využil hraničního postavení na ofsajdové linii a nedostatečného dostoupení domácí obrany k excelentnímu zakončení pod břevno, na které neměl Etheridge nárok, přestože šlo o ránu na přední tyč z ostrého úhlu.

Ani tentokrát se bránění náskoku neobešlo bez pořádných nervů, ovšem navzdory zmatku po další standardní situaci se nakonec Arsenalu přece jen povedlo stav 3:2 udržet až do konce a připsat si druhé vítězství za sebou. Kromě samotného výsledku a výkonu muže zápasu Lacazetta však Unai Emery nemůže být se svým týmem příliš spokojen.

Více informací k zápasu

Manchester City - Newcastle United 2:1

01.09.2018 18:30

Góly: 8. Raheem Sterling, 52. Kyle Walker - 30. DeAndre Yedlin

Manchester City měl v domácím prostředí s Newcastlem větší potíže, než se očekávalo, nakonec však dokázal svou územní převahu přetavit ve dva góly a zásluhou Raheema Sterlinga a Kylea Walkera. Hosté Edersona příliš neohrozili, dvě střely na bránu znamenaly jeden gól z kopačky Deandreho Yedlina.

Citizens chtěli před fanoušky na Etihad Stadium odčinit nezdar s Wolverhamptonem z minulého týdne a od začátku se hrnuli před Martina Dúbravku. Střela Riyada Mahreze se ještě mezi tři tyče nevešla, pokus Raheema Sterlinga už ano. Anglický křídelník si v 7. minutě navedl míč do středu hřiště na pravačku a pak vypálil na zadní tyč naprosto přesně - 1:0.

Výborný nástup Guardiolovy squadry pokračoval. Sergio Agüero z nějakých dvaceti metrů mířil těsně vedle, o chvíli později pak argentinský kanonýr vyslal do sprintu svého útočného druha Gabriela Jesuse, ten si pohrál s bránícím Clarkem, zakončil však slabě a přímo do rukavic připraveného Dúbravky.

Po půlhodině hry přišla pro domácí studenta sprcha. Otevřené obrany využil Kenedy, přihrál do strany na Salomona Rondóna, jenž perfektním centrem oslovil na zadní tyči volného Yedlina a pravý obránce z USA zblízka uklidil míč do sítě.

Manchester inkasovaná branka evidentně zaskočila, v kabině se ale hráči uklidnili a po přestávce znovu předváděli výkon jako v úvodní dvacetiminutovce. V 52. minutě také přišla odměna. Se zahustěným středem hřiště si nelámal hlavu Kyle Walker, z nějakých pětadvaceti metrů se opřel do míče a nechytatelnou přízemní trefou vstřelil rozhodující gól zápasu.

The Magpies si již žádnou další příležitost nevytvořily, naopak hráči City mohli několikrát skóre navýšit. Domácí hvězdy si ovšem nepřišly na výborného brankáře Dúbravku. Slovenská reprezentační jednička se blýskla zejména v 64. minutě, kdy v krátkém časovém sledu zlikvidovala hlavičku Fernandinha i dvě dorážky Davida Silvy.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Fulham FC 2:2

01.09.2018 16:00

Góly: 67. Glenn Murray, 84. Glenn Murray (pen.) - 43. André Schürrle, 62. Aleksandar Mitrović

Pořádně živo bylo v sobotu odpoledne na Amex Stadium, kde domácí Brighton pohrdl výhodou pokutového kopu a trestem mu byly dva inkasované góly, jež poslaly soupeře z Fulhamu vstříc cennému vítězství. Tým Chrise Hughtona však nesložil zbraně a dvěma góly Glenna Murrayho nakonec vyválčil bod za remízu 2:2, kterou lze vzhledem k okolnostem považovat takřka za vítězství. Oba celky tak zůstávají v tabulce natěsno vedle sebe se shodným ziskem čtyř bodů.

Úvod zápasu patřil Brightonu, který podobně jako proti Manchesteru United zaskočil protivníka agresivním napadáním a slavil tentýž úspěch v podobě vybojované penalty za faul Vietta na Murrayho. Přestože si obvyklý exekutor Pascal Gross nevedl vůbec špatně, Marcus Bettinelli předvedl fantastický zákrok a zvládl míč vytěsnit mimo tři tyče.

Když pak aktivní Murray minul hlavou o pár decimetrů, přežili hosté to nejhorší a sami přešli do ofenzivy. Krátce před poločasovým odchodem do kabin předvedl Jean Michel Seri naplno své kvality nadýchanou kolmicí k nabíhajícímu Andrému Schürrlemu, jenž zblízka zabořil míč za bezmocného brankáře Ryana.

Také po změně stran měli nejprve více ze hry domácí Seagulls, jenže Davy Propper v úniku tváří v tvář Bettinellimu zbrkle přestřelil a Fulham nekompromisně trestal i napodruhé. Aleksandar Mitrović sice s první přízemní ranou na Ryana nevyzrál, ale míč se k němu odrazil zpátky a srbský forvard jej bezpečně dorazil do sítě. Sotva pět minut nato však doposud svědomitá obrana hostí přece jen kapitulovala, když Knockaertovu nesobeckou přihrávku proměnil neúnavný Murray a nálada na stadionu rázem ožila.

Šest minut před koncem základní hrací doby se brightonští příznivci skutečně dočkali. Dosavadní hrdina Mitrović se totiž proměnil v zápornou postavu odpoledne, neboť ve vlastní šestnáctce zahrál nešikovně rukou a Glenn Murray potvrdil výtečný výkon druhým gólem a srovnáním na 2:2. V samém závěru ještě málem strhnul výhru zpět na stranu Fulhamu střídající Sessegnon, ovšem Ryan si jeho pokus pohlídal a přispěl tak k bodovému zisku.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth 2:0

01.09.2018 16:00

Góly: 72. Pedro, 85. Eden Hazard

Také druhý ze zatím stoprocentních týmů hrající v sobotu, Chelsea, zvládl svůj duel vítězně a pokračuje bez ztráty kytičky. The Blues před svými fanoušky porazili nepříjemný Bournemouth 2:0, přesnými zásahy se o to přičinili Pedro a Eden Hazard.

Ačkoliv ekipa Maurizia Sarriho dominovala v držení míče a čas od času zaměstnávala svého někdejšího hráče Asmira Begoviće, o procházce růžovým sadem rozhodně nemůže být řeč. Koncentrovaná a trpělivá hra však přinesla ovoce. Poprvé musel Begović zasahovat po na krátko rozehraném rohu Williana, bosenský brankář nejprve vyrazil prudký centr agilního Brazilce a trochu nevědomky si poradil i s následnou střílenou dorážkou.

V první půli byl nejblíže ke gólu Marcos Alonso, nejlépe hodnocený fotbalista svého mužstva v právě probíhající sezóně. Po Kantého přetaženém centru ho ke střele slabší pravou nohou vyzval přihrávkou Eden Hazard a skákavá rána orazítkovala levou tyč hostující svatyně. Podobná spolupráce se opakovala i krátce po změně stran, další Hazardův zpětný pas vyústil v povedený Alonsův pokus, který však zlikvidoval pozorný Begović.

Následně si největší šanci v zápase vytvořili také The Cherries. Na rohový kop Diega Rica si naběhl další bývalý hráč Chelsea Nathan Aké, ze tří metrů ovšem překopl poloprázdnou bránu a možná ještě teď zpytuje svědomí.

Mrzet ho to mohlo obzvláště, neboť to netrvalo dlouho a domácí šli do vedení. Mauriziu Sarrimu se po hodině hry povedl mistrovský tah, když na hřiště místo nevýrazného Moraty a Williana vyslal Oliviera Girouda a Pedra. A právě spolupráce těchto dvou vyústila v úvodní gól, zpoza vápna se po pěkné kombinaci trefil Španěl Pedro.

Definitivní pojistka přišla pět minut před koncem. Opět zafungovala kooperace mezi Alonsem a Hazardem, přičemž druhý jmenovaný přesně podle trenéry tolik omílaného pravidla "přihraj a běž” se po narážečce se svým španělským parťákem ocitl, ač z úhlu, sám před Begovićem a předpisovým zakončením na zadní tyč uzavřel na konečných 2:0 pro Chelsea.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Southampton FC 0:2

01.09.2018 16:00

Góly: 47. Danny Ings, 90+2. Pierre-Emile Højbjerg

Jestliže si některý z účastníků Premier League zaslouží označení týmu jednoho muže, je jím Crystal Palace. Výsledky týmu Roye Hodgsona lze totiž dlouhodobě rozlišit jako úspěšné s Wilfriedem Zahou v sestavě a neúspěšné s Wilfriedem Zahou mimo hru. Vinou pátečního zranění na tréninku chyběla ústřední hvězda Eagles v zápase se Southamptonem, který si v Selhurst Parku vystřílel výsledkem 2:0 první vítězství sezony, a to dokonce i navzdory zahozené penaltě.

Od začátku loňské sezony chyběl Zaha svému týmu v deseti ligových zápasech, z nichž Crystal Palace vzešlo ve všech případech do jednoho jako poražený. Útěchou příznivců londýnského klubu může být alespoň fakt, že po čtvrtém kole následuje reprezentační přestávka, během níž by se Zaha mohl dát zdravotně do pořádku.

Hosté působili již v první půli lepším dojmem, ovšem na průlom skóre si museli počkat až po změně stran. Největší šanci měl zprvu ve dvacáté minutě Shane Long, jehož gólovou ránu zastavili na poslední chvíli společnými silami obránci Wan-Bissaka se Sakhem. Když na opačné straně selhal v hlavičkovém zakončení Christian Benteke, přestože před ním zívala odkrytá branka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu a nic na tom nezměnila ani nešťastná teč Milivojeviće směrem k vlastní brance, kterou taktak vytěsnil Wayne Hennessey.

Stav 0:0 ale vzal po opětovném nástupu na hřiště brzy za své. Hned v 47. minutě totiž stoperská dvojice Sakho-Kelly trestuhodně zaspala při bránění zdánlivě neškodného centru Cédrica. Ten propadl k nehlídanému Dannymu Ingsovi, jenž zblízka bezpečně skóroval a připsal si po letním příchodu z Liverpoolu již svůj druhý zásah sezony.

Krátce po hodině hry se hostům naskytla ideální možnost k navýšení vedení, když Wan-Bissaka zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a Charlie Austin se zhostil nařízené penalty. Wayne Hennessey však jeho ránu dokázal zneškodnit vlastní kopačkou a chvíli nato parádně vyrazil i gólovou ránu Redmonda, přičemž dorážející Elyounoussi pro změnu orazítkoval brankovou konstrukci.

Domácí tak zůstali ve hře o bodový zisk až do samého konce a nebýt marnosti v zakončení, která se už dlouho drží Christiana Bentekeho jako klíště, bylo skutečně vyrovnáno. Belgický forvard však zblízka před McCarthym poslal svou hlavičku jen do nohou anglického brankáře, a tak místo stavu 1:1 padl záhy gól na opačné straně. Otevřenou obranu Eagles provětral Piérre Hojbjerg a svým vůbec prvním gólem v Premier League stanovil konečné skóre 2:0 pro tým Marka Hughese.

Více informací k zápasu

Everton FC - Huddersfield Town 1:1

01.09.2018 16:00

Góly: 36. Dominic Calvert-Lewin - 34. Philip Billing

I když se hráčům Huddersfieldu nepodařilo ani napočtvrté připsat si první ligové vítězství v nové sezoně, ukázali na půdě Evertonu, že je s nimi potřeba počítat. Tým Davida Wagnera si totiž z Goodison Parku odváží zasloužený bod za výsledek 1:1. Oba góly padly kuriózně v rozmezí necelých dvou minut, když na trefu Billinga dokázal okamžitě odpovědět Dominic Calvert-Lewin. Víc toho však svěřenci Marca Silvy nepředvedli a připisují si tak letos již třetí remízu.

Domácí se museli vypořádat s absenci rekordní letní posily Richarlisona, jenž si odpykává třízápasový distance za vyloučení v předešlém zápase s Bournemouthem, a nepříjemnou ztrátou navíc bylo i zranění Thea Walcotta, který musel opustit hřiště krátce před uplynutím hodiny hry. V tu chvíli již na světelné tabuli zářil stav 1:1, neboť v závěru první půle došlo na bláznivou sekvenci, která dvěma góly nastartovala nevýrazný zápas k životu.

Jestli mají domácí během reprezentační přestávky na čem pracovat, tak na bránění standardních situací. Liverpoolský celek tímto způsobem inkasoval v předešlých zápasech Wolverhamptonem, Southamptonem i zmíněným Bournemouthem a nejinak tomu bylo i tentokrát. V čtyřiatřicáté minutě přizvedl Calver-Lewin nešťastně Loweův rohový kop na hlavu nehlídaného Philipa Billinga a dánský mládežnický reprezentant snadno zblízka poslal hosty do překvapivého vedení.

Odpověď Evertonu ovšem byla bezprostřední. Lucas Digne, jenž dostal poprvé od příchodu z Barcelony v lize přednost před Leightonem Bainesem na postu levého beka, poslal do šestnáctky centr přesně k všudypřítomnému Calvertu-Lewinovi, jenž po dvou trefách v nedávném pohárovém duelu s Rotherhamem přidal třetí zásah sezony a postaral se o srovnání pouhých 87 vteřin od Billingova gólu. Jednadvacetiletý forvard pak málem dokonce dokonal obrat ještě do přestávky, ovšem Walcottův centr nakonec hlavou nezkrotil.

Po změně stran sice měli domácí více ze hry, ovšem neprostupná defenziva soupeře čistila před brankářem Lösslem prostor příkladně a dánský gólman se snad jen s výjimkou nepřesné hlavičky Tosuna nedostal do ohrožení. To Huddersfield působil nebezpečnějším dojmem a opakovaně vyrážel do rychlých protiútoků. Přestože nakonec Terriers favorizovaného soupeře v přesných střelách mezi tři tyče porazili 6:1, skóre již zůstalo neměnné, a tak se oba celky musí spokojit s bodem za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

West Ham United - Wolverhampton Wanderers 0:1

01.09.2018 16:00

Góly: 90+3. Adama Traoré

Mizérie West Hamu pokračuje, družina Manuela Pellegriniho i po čtvrtém kole zůstává bez bodu. The Hammers předvedli proti Wolverhamptonu další nevýrazný výkon a když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, skóroval hostující žolík Adama Traoré.

Utkání nepřineslo zrovna atraktivní podívanou a dle průběhu zápasu by duelu zřejmě více slušela remíza. První zajímavá situace před brankou přišla již po čtyřech minutách hry, kdy přízemní ránu Felipeho Andersona zpoza vápna Rui Patrício vyrazil a včasným vyběhnutím zhatil i následnou dorážku Arnautoviće. Z dílny Wolves stojí v první půli za zmínku pouze střela Raúla Jiméneze z voleje kousek vedle.

Hosté si větší příležitosti vypracovali až po změně stran. Nejprve se proti střele Bonatiniho vyznamenal Lukasz Fabianski, ještě větší tutovka ale přišla o chvíli později. Rúben Neves v 79. minutě nádherně přenesl hru na rozběhnutého Matta Dohertyho, irský zadák zatáhl míč po pravé straně, načež našel v šestnáctce zcela volného Jiméneze, jenomže letní posila z Benficy Lisabon před malým vápnem místo zakončení zakopla o balón a z celé akce tak zakončení nevzešlo.

Klíčový moment zápasu nicméně nastal až v třetí minutě nastaveného času. Při relativně klidné rozehrávce Carlos Sánchez tak dlouho váhal, až ho o míč připravil napadající Neves. Přes Moutinha a Arnautoviće se pak balón dostal až k Adamu Traorému, jenž přišel na hřiště v 62. minutě místo Joty, a ten tváří v tvář Fabianskemu nezaváhal.

Wolves si tak připisují první vítězství po postupu mezi elitu. Naproti tomu West Ham bude muset urychleně něco změnit, pokud si nechce již na začátku sezóny zadělat na velké problémy.

Více informací k zápasu

Leicester City - Liverpool FC 1:2

01.09.2018 13:30

Góly: 63. Rachid Ghezzal - 10. Sadio Mané, 45. Roberto Firmino

Vítězná série Liverpoolu trvá, tým Jürgena Kloppa veze po výsledku 1:2 tři body i z Leicesteru. Ani The Foxes se nepodařilo udržet na uzdě útočné trio Salah - Firmino - Mané, posledně dva jmenovaní se dnes opět gólově prosadili. O čtvrté čisté konto v řadě se dnes připravil sám brankář Alisson, po jehož hrůzostrašné minele zápas zdramatizoval Ghezzal.

The Reds vykročili za dalším letošním vítězstvím rázně od samého začátku. Jen chvíli po úvodním hvizdu se v obrovské šanci ocitl po Salahově kolmici Roberto Firmino, proti němuž skvěle zasáhl Kasper Schmeichel, dorážku pak sám Mohamed Salah ze se stoprocentní pozice poslal levou nohou trestuhodně mimo.

Netrvalo to však dlouho a hosté už šli na prosluněném a velmi dobře zaplněném King Power Stadium do vedení. Andrew Robertson předvedl zarputilý průnik po levém křídle, přihrál před bránu nabíhajícímu Manému, senegalský reprezentant si míč s trochou štěstí zpracoval přesně do běhu a nekompromisně překonal bezmocného Schmeichela.

Leicester zahrozil v prvním poločase pouze jednou, Rachid Ghezzal vyslal perfektní průnikovou přihrávkou do úniku Demaraie Gray, jehož vychytal pozorný Alisson. Liverpool přidal do přestávky ještě jednu trefu a to ze standardní situace. Na centr Jamese Milnera od rohového praporku si naskočil nikým nehlídaný Roberto Firmino a přesnou hlavičkou k pravé tyči zvýšil na 2:0.

The Foxes naběhli po příchodu z kabin na trávník jako politi živou vodou a jejich výkon byl diametrálně odlišný od toho z první poloviny utkání. Velkou příležitost měl v 52. minutě James Maddison, po jeho vynikajícím uvolnění na hranici šestnáctky mu ovšem do možná gólové rány skočil na poslední chvíli obránce Joe Gomez.

Zasloužená odměna pro domácí přišla deset minut po Maddisonově šanci. Dosud opěvovaný brankář Alisson přišel o svou neprůstřelnost vlastní obrovskou minelou. Po malé domů van Dijka mu nevyšla klička proti střídajícímu Kelechi Iheanachovi, nigerijský forward se balónu zmocnil, po pár vteřinách pobytu na hřišti přihrál před prázdnou branku Ghezzalovi a ten zřejmě mnoho jednodušších gólu v kariéře nedal. Kuriózní moment plynul z možná až přílišného Alissonova sebevědomí, podobnými triky totiž nejednoho soupeře v úvodních třech kolech obalamutil, v tomto případě ale potlesk nesklidil.

Svěřenci Claudea Puela se v závěru snažili o vyrovnání, před hostující bránu vyběhl na pomoc dokonce i Kasper Schmeichel, ani on však k druhé brance Leicesteru nepomohl. Liverpool tak pokračuje ve spanilé jízdě bez ztráty kytičky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC44009:112
2.Chelsea FC440010:312
3.Watford FC44009:312
4.Manchester City431011:310
5.Tottenham Hotspur43019:49
6.AFC Bournemouth42116:57
7.Everton FC41307:66
8.Leicester City42026:56
9.Arsenal FC42028:86
10.Manchester United42026:76
11.Wolverhampton Wanderers41214:55
12.Southampton FC41124:44
13.Fulham FC41127:94
14.Brighton & Hove Albion41125:74
15.Crystal Palace41033:63
16.Cardiff City40222:52
17.Huddersfield Town40222:102
18.Newcastle United40133:61
19.Burnley FC40133:91
20.West Ham United40042:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (522)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele