4. kolo
01.09.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Newcastle United 2:1

Manchester City měl v domácím prostředí s Newcastlem větší potíže, než se očekávalo, nakonec však dokázal svou územní převahu přetavit ve dva góly a zásluhou Raheema Sterlinga a Kylea Walkera. Hosté Edersona příliš neohrozili, dvě střely na bránu znamenaly jeden gól z kopačky Deandreho Yedlina.

Citizens chtěli před fanoušky na Etihad Stadium odčinit nezdar s Wolverhamptonem z minulého týdne a od začátku se hrnuli před Martina Dúbravku. Střela Riyada Mahreze se ještě mezi tři tyče nevešla, pokus Raheema Sterlinga už ano. Anglický křídelník si v 7. minutě navedl míč do středu hřiště na pravačku a pak vypálil na zadní tyč naprosto přesně - 1:0.

Výborný nástup Guardiolovy squadry pokračoval. Sergio Agüero z nějakých dvaceti metrů mířil těsně vedle, o chvíli později pak argentinský kanonýr vyslal do sprintu svého útočného druha Gabriela Jesuse, ten si pohrál s bránícím Clarkem, zakončil však slabě a přímo do rukavic připraveného Dúbravky.

Po půlhodině hry přišla pro domácí studenta sprcha. Otevřené obrany využil Kenedy, přihrál do strany na Salomona Rondóna, jenž perfektním centrem oslovil na zadní tyči volného Yedlina a pravý obránce z USA zblízka uklidil míč do sítě.

Manchester inkasovaná branka evidentně zaskočila, v kabině se ale hráči uklidnili a po přestávce znovu předváděli výkon jako v úvodní dvacetiminutovce. V 52. minutě také přišla odměna. Se zahustěným středem hřiště si nelámal hlavu Kyle Walker, z nějakých pětadvaceti metrů se opřel do míče a nechytatelnou přízemní trefou vstřelil rozhodující gól zápasu.

The Magpies si již žádnou další příležitost nevytvořily, naopak hráči City mohli několikrát skóre navýšit. Domácí hvězdy si ovšem nepřišly na výborného brankáře Dúbravku. Slovenská reprezentační jednička se blýskla zejména v 64. minutě, kdy v krátkém časovém sledu zlikvidovala hlavičku Fernandinha i dvě dorážky Davida Silvy.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Beros

Reagovat
John Obi Mikel

Branky: Kun - Kenedy, Atsu

Reagovat
Beros

Reagovat
diastan

Tady zas najedem na viteznou vlnu, stejne jako loni po smule s Evertonem

Reagovat
t0mmy33MCFC

loni po smule s Evertonem prislo velky stesti s B'mouthem tak snad tohle vyjde trochu jasneji

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Pevne verim ze tady uz nezavahame.

Reagovat
NuFc23

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
kissak

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele