4. kolo
01.09.2018 13:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Leicester City - Liverpool FC 1:2

Vítězná série Liverpoolu trvá, tým Jürgena Kloppa veze po výsledku 1:2 tři body i z Leicesteru. Ani The Foxes se nepodařilo udržet na uzdě útočné trio Salah - Firmino - Mané, posledně dva jmenovaní se dnes opět gólově prosadili. O čtvrté čisté konto v řadě se dnes připravil sám brankář Alisson, po jehož hrůzostrašné minele zápas zdramatizoval Ghezzal.

The Reds vykročili za dalším letošním vítězstvím rázně od samého začátku. Jen chvíli po úvodním hvizdu se v obrovské šanci ocitl po Salahově kolmici Roberto Firmino, proti němuž skvěle zasáhl Kasper Schmeichel, dorážku pak sám Mohamed Salah ze se stoprocentní pozice poslal levou nohou trestuhodně mimo.

Netrvalo to však dlouho a hosté už šli na prosluněném a velmi dobře zaplněném King Power Stadium do vedení. Andrew Robertson předvedl zarputilý průnik po levém křídle, přihrál před bránu nabíhajícímu Manému, senegalský reprezentant si míč s trochou štěstí zpracoval přesně do běhu a nekompromisně překonal bezmocného Schmeichela.

Leicester zahrozil v prvním poločase pouze jednou, Rachid Ghezzal vyslal perfektní průnikovou přihrávkou do úniku Demaraie Gray, jehož vychytal pozorný Alisson. Liverpool přidal do přestávky ještě jednu trefu a to ze standardní situace. Na centr Jamese Milnera od rohového praporku si naskočil nikým nehlídaný Roberto Firmino a přesnou hlavičkou k pravé tyči zvýšil na 2:0.

The Foxes naběhli po příchodu z kabin na trávník jako politi živou vodou a jejich výkon byl diametrálně odlišný od toho z první poloviny utkání. Velkou příležitost měl v 52. minutě James Maddison, po jeho vynikajícím uvolnění na hranici šestnáctky mu ovšem do možná gólové rány skočil na poslední chvíli obránce Joe Gomez.

Zasloužená odměna pro domácí přišla deset minut po Maddisonově šanci. Dosud opěvovaný brankář Alisson přišel o svou neprůstřelnost vlastní obrovskou minelou. Po malé domů van Dijka mu nevyšla klička proti střídajícímu Kelechi Iheanachovi, nigerijský forward se balónu zmocnil, po pár vteřinách pobytu na hřišti přihrál před prázdnou branku Ghezzalovi a ten zřejmě mnoho jednodušších gólu v kariéře nedal. Kuriózní moment plynul z možná až přílišného Alissonova sebevědomí, podobnými triky totiž nejednoho soupeře v úvodních třech kolech obalamutil, v tomto případě ale potlesk nesklidil.

Svěřenci Claudea Puela se v závěru snažili o vyrovnání, před hostující bránu vyběhl na pomoc dokonce i Kasper Schmeichel, ani on však k druhé brance Leicesteru nepomohl. Liverpool tak pokračuje ve spanilé jízdě bez ztráty kytičky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
M1ck0

0:2

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
LokoLFC

Ty voe... docela chyby... LFC má skóre 7:0, nikoliv 8:0 a Becker už vychytal 3 nuly v prvních 3 zápasech sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Seruste,tipujem x

Reagovat
dadoprso

Karius 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele