Premier League - preview 4. kola

01.09.2018, 08:33, aktualizováno 02.09.2018, 08:43
Previews
Tři velké kluby se budou v anglické lize v neděli snažit plný bodový import domů. Arsenal se představí v Cardiffu, Manchester United čeká těžký zápas v Burnley a Tottenham míří na hřiště Watfordu...
Cardiff City - Arsenal FC  (neděle 14:30)
S prvním vítězným zářezem na pažbě míří londýnský Arsenal do Walesu k zápasu s Cardiffem. Ligový nováček naopak na vlastní letošní triumf stále čeká a co víc, dokonce ještě v letošním ročníku Premier League nevstřelil jediný gól. Svěřenci Neila Warnocka přitom hned dva z předešlých tří duelů dostali výhodu dlouhé přesilovky, a pokud ve střeleckém trápení setrvají i nadále, záchranářské obavy se budou jen a jen prohlubovat.

Domácímu celku navíc během týdne nepřidalo ani utkání ligového poháru, kde sice proti druholigovému Norwichi Cardiffští skórovali, jenže se ze soutěže předčasně poroučeli po výsledku 1:3. Případná prohra s Arsenalem by znamenala krušné chvilky během reprezentační pauzy, obzvláště s výhledem na následující těžké zápasy s Chelsea a Manchesterem City. Neil Warnock však těmto nejbližším střetnutím s papírově kvalitnějšími soupeři nepřikládá přehnanou důležitost oproti zbytku sezony. "Podle vás jsou tři, ale já bych řekl, že spíš třicet tři," poznamenal trefně zkušený kouč Cardiffu.

"Když se tímhle necháte příliš vystresovat, už pak v noci ani neusnete. Musíme to brát jako výzvu a pokusit se proti těmto špičkovým týmům vytvářet šance. Je nám jasné, že budou mít většinové držení míče a nebude nám stačit jen ‚zaparkovat autobus‘, protože tyhle kluby mají vysokou kvalitu," pokračoval Warnock. "Mohlo by to být i horší, mohli jsme zůstat ve Sky Bet Championship a cestovat po celé zemi. Rozhodně si užiju víc výjezdy na tyhle stadiony a v mém věku chci, aby můj tým hrál pěkný fotbal."

Ani Arsenal pod vedením nového kouče Unaie Emeryho neprožívá nijak zvláště vydařený vstup do sezony. Po prohrách s Manchesterem City a Chelsea sice Kanonýři zabrali a v londýnském derby porazili West Ham 3:1, ovšem k dominantnímu výkonu měla i tato premiérová výhra daleko. Nastalé situaci neprospěly ani spekulace okolo Mesuta Özila, jenž minulé kolo vynechal oficiálně vinou nemoci, avšak médii proběhly spekulace o možném rozporu s Emerym. Nyní je již německý špílmachr dle vlastních slov plně připraven nastoupit a bude zajímavé sledovat, zda se hned vrátí do základní sestavy.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Ecuele Manga, Morrison, Bamba, Bennett - Arter, Camarasa, Ralls - Murphy, Zohore, Hoilett
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Monreal - Torreira, Xhaka - Mchitarjan, Özil, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.04 - 4.28 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Manchester United  (neděle 17:00)
Po vyřazení z Evropské ligy čeká na fotbalisty Burnley další těžká zkouška. Na stadion Turf Moor zavítá trápící se Manchester United s manažerem José Mourinhem, který zrovna nemá na růžích ustláno. Po vysoké porážce s Tottenhamem se totiž spekuluje o Portugalcově konci na Old Trafford.

Burnley si v týdnu nesplnilo svůj sen o skupinové fázi Evropské ligy, neboť ve 4. předkole nestačilo na řecký Olympiakos Pireus. Po úvodní porážce 1:3 v Athénách doma svěřenci manažera Dycha pouze plichtili 1:1, což dál posunulo zkušenější Olympiakos. V Premier League to rovněž není slavné. The Clarets ještě nevyhráli, pouze v prvním kole dělili body v Southamptonu a pak nestačili na Watford respektive Fulham. Oproti loňské sezoně výrazné zhoršení.

Ve 4.kole na Turf Moore mají možnost vše odčinit, ale čeká je těžký soupeř. Manchesteru United se sice na místním stadionu daří, ale s Burnley je to vždy hodně těsné. "Vyhráli jsme tam, ale doma jsme nezvítězili. Myslím, že dvakrát jsme doma proti Burnley hráli nerozhodně 0:0 a 2:2. Zápasy proti nim jsou vždycky těžké. Jsou konkurence schopní, agresivní a bojují o každý balón. Pokud na ně nejste připravení, je to pro vás o to těžší," varoval před soupeřem José Mourinho.

Právě jméno zkušeného portugalského kouče se po porážce s Tottenhamem skloňuje ve všech pádech. Manchester totiž nezachytil začátek sezony a v lize stihl už dvakrát prohrát. "Existují porážky a porážky. Porážka vždycky znamená nula bodů, ale jsou porážky a porážky. Myslím, že pocitově to byla velká frustrace a výsledek proti Tottenhamu nebyl fér," řekl k zápasu Mourinho. Manchester United doma na Old Trafford třikrát inkasoval, přestože byl herně lepším mužstvem.

"Doufáme, že budeme hrát stejně jako proti Tottenhamu, ale s jiným štěstím a jiným výsledkem pro nás," dodal k zápasu s Burnley portugalský manažer.

Rudým ďáblům neudělal velkou radost ani páteční los Ligy mistrů, který přisoudil Mourinhovo týmu velmi těžké soupeře. Juventus Turín, Valencii a Young Boys Bern. Potěší alespoň návrat Cristiana Ronalda na Old Trafford. Oba manažeři, tedy jak Dyche, tak Mourinho budou postrádat některé hráče. Na straně Burnley to budou Gudmundsson, Defour, Pope a nejspíše i Brady. Na straně Rudých ďáblů zase zraněný Phil Jones i rekonvalescenti Rojo, Dalot a Romero.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart, Lowton, Tarkowski, Mee, Ward, Lennon, Cork, Westwood, Taylor, Hendrick, Wood
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea, Valencia, Smalling, Bailly, Shaw, Matic, Pogba, Fred, Lingard, Lukaku, Sanchez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.59 - 3.83 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Watford FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Čtvrté kolo se chýlí ke konci, ale zatím máme stále 4 týmy, které ještě neztratily ani bod. Po dnešku minimálně jeden z této party odpadne, protože Tottenham vyráží na hřiště Watfordu. V téhle skupině jsou překvapením právě Hornets, jejichž raketový start do sezóny nadchl celou Anglii a ani Spurs to na jejich hřišti nebudou mít snadné.

Tým sídlící na severní hranici Londýna zatím porazil Brighton, Burnley a Crystal Palace, načež si skvělou sérii prodloužil i v ligovém poháru na půdě Readingu. Teď se opět vrací na Vicarage Road, které je zatím baštou Roberta Pereyry. Král srpnové Premier League tam ve dvou zápasech nasázel tři branky.

Tottenham se těší z toho, že skončil srpen a forma největší hvězdy Harryho Kane může začít znovu zářit. Střeleckou krizi ze začátku každé sezóny už anglický forvard dvakrát úspěšně prolomil, herně jsou však na jeho projevu drobné nedostatky znát. A ty pravidelně odbourává právě s blížícím se příchodem podzimu.

Kohouti nicméně po vzoru manažera Mauricia Pochettina vypadají čerstvým dojmem a v tabulce se drží zásadně na špici. Navíc se každým týdnem zlepšují - v Newcastlu vyhráli o gól, Fulham porazili o dvě branky a nakonec třemi góly ponížili Manchester United na Old Trafford. Kdyby tenhle trend pokračoval, dočkáme se ve Watfordu pořádné kanonády.

Domácí celek na Tottenham nemá úplně nejlepší vzpomínky, v nové éře s ním prakticky pořád jenom prohrává. Od postupu do Premier League v roce 2015 to je jedna remíza, celých pět proher a skóre 3:14 k tomu. Na ligové vítězství proti Spurs čeká Watford dlouhých 31 let.

Prolomit kletbu mužstvu Javiho Gracii nepomůže zraněný Tom Cleverley, zatímco Gerard Deulofeu je zdravý a může se objevit na lavičce. Tottenham postrádá Korejce Sona, který si vysloužil modrou knížku na Asijských hrách. Na marodce trpí Hugo Lloris, Moussa Sissoko a ve stoprocentní kondici není ani Erik Lamela.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Gray, Deeney
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vorm - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dembélé, Dier - Lucas, Eriksen, Alli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.43 - 4.00 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Sobotní program čtvrtého kola Premier League otevře souboj lídra tabulky z Liverpoolu proti Leicesteru, jenž se rovněž zatím prezentuje velmi dobrými výkony. The Reds s impozantním skóre 8:0 zatím nenašli konkurenta, na King Power Stadium je však čeká zatím zřejmě nejtěžší zkouška.

Čisté konto Liverpoolu po úvodních třech kolech patří opravdu k raritám, Alisson Becker se může stát teprve čtvrtým brankářem v historii, který ve svých prvních třech zápasech v anglické nejvyšší soutěži ani jednou neinkasoval. Přestup brazilského gólmana z AS Řím se tak okamžitě zařadil mezi ty nejlepší transfery letošního léta.

Zatímco na Anfield Road se v týdnu pilně připravovali na víkendový duel a sledovali los základních skupin Ligy mistrů, Leicester si v úterý zlepšil náladu jednoznačným vítězstvím 4:0 nad třetiligovým Fleetwoodem v rámci Carabao Cupu. The Foxes potvrdili svou formu, po úvodní porážce s Manchesterem United se jedná o jejich třetí výhru v řadě.

Manažer Claude Puel se již od klání s Wolverhamptonem potýká s absencí největší hvězdy. Jamie Vardy dostal ve druhém kole červenou kartu a poslední díl svého trestu si odpyká právě v sobotu odpoledne. Mimo hru nadále zůstává i letní akvizice z Freiburgu, obránce Caglar Söyüncü, a záložník Matty James.

Absence musí řešit také Jürgen Klopp. Na seznamu dlouhodobě zraněných figuruje Alex Oxlade-Chamberlain, zdravotní potíže nadále trápí i vicemistra světa Dejana Lovrena. Tři hlavní ofenzivní esa - Mohamed Salah, Sadio Mané a Roberto Firmino jsou však naprosto fit a klíčem k úspěchu Leicesteru bude uhlídání právě tohoto tria. Egypťan, Senegalec a Brazilec se totiž podíleli na šesti ze sedmi gólů The Reds v aktuální sezóně.

"Jsou to velmi dobří hráči," ví středopolař Leicesteru Wilfred Ndidi. "My musíme navázat na své poslední výkony a vydat ze sebe to nejlepší. Bude to skvělý zápas. Hrajeme doma před našimi fanoušky, výborná atmosféra. Myslím, že by se nám mohlo zadařit," věří jednadvacetiletý rodák z Lagosu.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel, Amartey, Morgan, Maguire, Chilwell, Mendy, Ndidi, R. Pereira, Maddison, Gray, Iheanacho
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson, Wijnaldum, Milner, Keita, Salah, Firmino, Mane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.55 - 4.78 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Fulham FC  (sobota 16:00)
Brighton sice v minulém kole nezískal žádný bod, na půdě Liverpoolu však po srdnatém výkonu podlehl pouze 1:0 a ukázal, že ani letos by neměl být žádným otloukánkem. Na domácí půdě navíc svěřenci Chrise Hughtona mohou sebevědomí čerpat ze čtrnáct dní starého senzačního skalpu hvězdného Manchesteru United. To Fulham se prozatím žádným takovým překvapením pochlubit nemůže, minulý týden si však alespoň připsal výhru, když na domácím stadiónu přemohl Burnley.

Když se v polovině června fotbalisté Brightonu dozvěděli los prvních tří kol, radostí zřejmě neskákali. Ten jim totiž krom výletu na půdu Watfordu a Liverpoolu přiřkl domácí duel s Manchesterem United - a to tedy rozhodně není nějaký snadný rozjezd. Parta Chrise Hughtona si s tím však poradila senzační vítězství nad Manchesterem přineslo první tři body a důležitý klid. Tuto sobotu tu pak je další příležitost na zapsání tří bodů, podle papírových předpokladů by totiž Fulham měl být zatím nejslabším celkem, se kterým by Brighton v letošním ročníku změřil síly.

V prvních dvou duelech sice Chalupáři vyšli bodově naprázdno, proti Burnley však minulý víkend zabrali a po výhře 4:2 si zapsali své první tři prvoligové body této sezóny. Fulham nejprve na úvod ročníku neodehrál vůbec špatné klání s Crystal Palace, jenže doplatil na špatnou hru ve finální třetině hřiště, kvůli čemu museli jeho fotbalisté strávit porážku 0:2. O týden později se Fulham představil ve Wembley, kde po více než poločas vzdoroval favorizovanému Tottenhamu, než jej srazily branky Trippiera a Kanea.

Domácím se do sestavy vrací stoper Bruno, mimo však stále zůstává Florin Andone a Jose Izquierdo. Hosté se musí obejít bez zraněného Toma Cairneyho, stejně tak do hry nezasáhne ani Floyd Ayite, Kebano nebo Tim Ream.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.51 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Takhle hladký start čekal málokdo. A paradoxně se nebavím jen o jednom z celků, ale rovnou o obou. Maurizio Sarri si celé léto dělal alibi, že než si hráči Chelsea zvyknou na nový systém, může to hlavně výsledkově skřípat. Bournemouth se pak sice začíná stávat oblíbeným a tradičním členem elitní scény, ale na boje o poháry se s ním rozhodně nepočítá. No a teď se oba celky utkají coby členové top šestky.

Celá ta trapná anabáze s Antoniem Contem, který ještě na začátku letní přípravy stanul v Cobhamu coby hlavní kouč, nakonec na Chelsea nezanechala velké následky. Blues si extrémně rychle přivykli na Sarriho styl hry plný rychlých přihrávek a držení míče, a byť jim to v obraně umí pořádně zaskřípat, ve třech kolech zatím neztratili ani bod. Obzvlášť zápas s Arsenalem byl v podání Chelsea doslova euforický.

Překvapivě největší zásluhu má na formě londýnského celku Marcos Alonso. Levý bek patří v základní jedenáctce k těm hůře bránícím mužům, takový Hector Bellerín ho u Kepovy branky roztrhal na kusy. Jenže v ofenzivě je patrně úplně nejlepší z týmu. A možná to platí i v měřítku celé ligy. Španělský bek dal de facto dva vítězné góly (byť jeden byl započítán jako vlastní), vybojoval dvě extrémně důležité penalty a vrchem nahrál Pedrovi na jednu branku před poloprázdnou kasu.

Duo Brooks - Smith budou mít co dělat, aby sympaťáka připomínajícího římského legionáře za dob Julia Caesara ubránili. Jenže Bournemouth nemá důvod se kdovíjak obávat. Sebevědomí mají Cherries na rozdávání, po třech kolech mají senzačních sedm bodů a letos už v Londýně vyhráli - porážku uštědřili West Hamu.

Navíc můžou těžit z krásných vzpomínek na letošní jaro, kdy přijeli na Stamford Bridge taktéž v roli jasného outsidera, ale odvezli si šokující výhru 3:0. Zopakovali tak triumf z prosince roku 2015 (1:0), díky kterému je Bournemouth v Premier League na stadionu Chelsea regulérně úspěšnější než domácí velkoklub. A to už nejde brát na lehkou váhu.

V sestavách se nejspíš nedočkáme vůbec žádné změny oproti minulému týdnu. Maurizio Sarri by měl ponechal důvěru Pedrovi i Kovačićovi, byť se Willian s Barkley budou do sestavy taky tlačit. Na marodce setrvává Cesc Fábregas. Ani Eddie Howe nemá důvod k rošádám, protože v týdnu v ligovém poháru vyměnil hned 10 hráčů a osa týmu je čerstvá.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačić - Pedro, Morata, Hazard
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Smith, S. Cook, Aké, Daniels - Brooks, Surman, Gosling, Fraser - King, Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.90 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Southampton FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Crystal Palace sice na úvod sezóny přivezli tři body ze hřiště Fulhamu, na další bodový zápis od té doby však čekají. Nejprve jejich doupě vyloupil favorizovaný Liverpool, minulý týden zase nestačili na rozjetý Watford, který zatím v sezóně neztratil ani bod. Další příležitost, jak se vrátit na vítěznou vlnu, budou mít svěřenci Roye Hodgsona proti Southamptonu, který zatím na první vítězství čeká.

Southampton si loni prožil sezónu hrůzy a zachránil se skutečně na poslední chvíli, že by ovšem první tři kola nové sezóny mohla fanoušky naplnit jakýmkoliv optimismem, to se říct nedá. Svatí sice na úvod uhráli bezbrankovou remízu s Burnley, následně však podlehli v Goodison Parku Evertonu a minulý týden neudrželi vedení proti Leicesteru, který si díky brance stopera Maguireho z nastaveného času dokonce odvezl všechny tři body. Případná další porážka by tak mohla nahlodat již i tak křehké sebevědomí svěřenců Marka Hughese, což si v táboře týmu z jihu Anglie samozřejmě vůbec nikdo nepřeje.

Londýnský tým by již měl mít k dispozici stopera Jamese Tomkinse, připraven by měl být také Pape Souare. V táboře hostí visí otazník nad startem Dannyho Ingse, Pierre-Emile Hojbjerg se pak vrací po odpykání jednozápasového trestu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.24 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Everton pod vedením Marca Silvy doposud nepoznal pachuť porážky a ukončení této série ve čtvrtém kole by bylo velkým překvapením, neboť na Goodison Park zavítají hráči Huddersfieldu. Tým Davida Wagnera naopak do sezony vstoupil dvěma porážkami s jednou remízou, a přestože je sezona stále na samém počátku, záchranářské obavy Terriers narůstají.

Právě díky excelentnímu vstupu do své nováčkovské sezony na prvoligové úrovni se totiž Huddersfieldu podařilo získat kýžený počet bodů, díky němuž se navzdory papírovým předpokladům dokázal loni zachránit. Vysoké prohry s Chelsea a Manchesterem City ještě nejsou ničím, za co by bylo nutno se stydět, ovšem bezbranková remíza z domácího zápasu s Cardiffem má k spokojenosti daleko.

"Všichni víme o statistice, že jsme v poslední době v Premier League nedali moc gólů," uznává manažer David Wagner s ohledem na dosavadní letošní skóre 1:9. "Neměli bychom se tím ale přehnaně zabývat. Kdybychom se řídili statistikami, tak v Premier League vůbec nejsme. Statistiky jsou zajímavé, a to i pro mě, ale nepoví vám celou pravdu o úspěchu, či neúspěchu."

Domácí sice v sobotu budou jasným favoritem, ale ani Marcu Silvovi není před zápasem nijak do zpěvu. Evertonu bude totiž chybět hned osm hráčů, ať už vinou zranění (Gueye, Gomes, McCarthy, Bernard, Keane, Jagielka, Mina), anebo kvůli karetnímu trestu letní posily Richarlisona, jenž za potyčku v zápase s Bournemouthem vyfasoval kromě červené karty třízápasový distanc. V zápase ligového poháru tak Everton nastoupil ve zcela odlišné sestavě, která si však s druholigovým Rotherhamem přesto bez větších potíží poradila 3:1.

"Udělal jsem osm změn, a kdybych mohl, udělal bych jich ještě víc," prohlásil Marco Silva. "Je důležité vidět různé hráče a jiné pošetřit. Ti, kteří nastoupili, na sebe v dobrém upozornili a zvládli to, co jsem po nich chtěl." Obzvláště úspěšně si vedl mladý forvard Dominic Calvert-Lewin, autor dvou branek, jenž by vzhledem k absenci většiny konkurentů mohl naskočit rovnou do základní sestavy. Stoperskou dvojici by pak mělo utvořit duo Holgate-Zouma.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Holgate, Zouma, Baines - Davies, Schneiderlin - Walcott, Sigurdsson, Calvert-Lewin - Tosun
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Hadergjonaj, Zanka, Schindler, Kongolo - Mooy, Billing - Diakhaby, Pritchard, Van la Parra - Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.88 - 6.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Uběhlo už přes osm let od památného zápasu na stařičkém Boleyn Ground, kam v březnu 2010 zavítal Wolverhampton. Vlci tehdy Kladiváře rozebrali, to ale ještě netušili, že o pár let později Premier League opustí a to na dlouhých šest let. Nyní jsou zpátky a s domácím West Hamem se poměří na Olympijském stadionu.

West Ham před sezonou zajímavě posílil, nicméně start do nového ročníku Premier League mu absolutně nevyšel. Tři zápasy a tři porážky tvoří katastrofální bilanci a Manuelu Pellegrinimu zavdávají důvod k přemýšlení. West Ham se z úvodního debaklu 0:4 od Liverpoolu nevzpamatoval, prohrál i s Bournemouthem a následně v londýnském derby i s Arsenalem.

Nyní je na čase bodovat a Manuel Pellegrini si to moc dobře uvědomuje. Kladiváři se alespoň částečně navnadili výhrou v poháru, i když celek Wimbledonu žádnou větší zkoušku neznamenal. Wolverhampton bude v tomto ohledu úplně jiná káva. "Jak říká manažer, máme dost dobrých hráčů na to, abychom v Premier League porazili kohokoliv. Wolves je ale skutečný protivník, který přemýšlí, že bude v tabulce kolem nás. Takže potřebujeme jít a zápasu dominovat," nechal se slyšet obránce Kladivářů Fredericks.

A forma soupeře? Na domácím hřišti jsou Wolves hodně silní. Přesvědčily se o tom Everton a Manchester City, z Molineux Stadium si v součtu odvezly jen bod. Venku už je to horší, i když k posouzení slouží jen jedno prohrané utkání v Leicesteru a vítězný zápas poháru na půdě Sheffieldu Wednesday.

Na marodce domácích zůstávají Winston Reid, Manuel Lanzini i Andy Carroll, zatímco jedinou ztrátou hostujícího celku je Ivan Cavaleiro.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Masuaku, Ogbonna, Diop, Fredericks - Wilshere, Noble - Anderson, Pérez, Jarmolenko - Arnautovič
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Traoré, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.27 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Newcastle United  (sobota 18:30)
Třináct let Newcastle v Premier League nevyzrál na Manchester City a v roli outsidera přijíždí na Etihad Stadium i nyní. Družina Rafy Beníteze i kvůli náročnému losu zatím v aktuální sezóně stále čeká na premiérové vítězství a bylo by senzací, pokud by se jí to povedlo v sobotu večer. Inspirací pro The Magpies však může být Wolverhampton, který na úřadující šampiony minulý víkend našel recept.

The Citizens začali svou cestu za obhajobou výtečně, s čistým kontem porazili Arsenal a pak před vlastními fanoušky zesměšnili Huddersfield. Na Molineux Stadium ovšem Guardiolova parta narazila na urputnou defenzivu a bojovný výkon Wolves a právě pouze tímto způsobem mohou týmy, jejichž kádry se kvalitě City nemohou rovnat, The Sky Blues zastavit.

S podobnou taktikou vyrukoval také manažer Newcastlu Benítez v posledním ligovém duelu proti Chelsea. Ani pětičlenná defenziva ale bodový zisk nepřinesla, ačkoliv se The Blues v St. James’ Parku jako již tradičně trápili. "Rafa Benítez udělal něco podobného i proti nám minulou sezónu, takže jsme na to připraveni. Po dvou minutách zápasu jsem schopen rozpoznat strategii soupeře a budeme připraveni se na to okamžitě adaptovat. Díky tomu jsme v loňské sezóně získali mnoho bodů," sdělil novinářům Pep Guardiola.

"Každopádně bude záležet především na kvalitě naší hry," dodal sedmačtyřicetiletý stratég, jenž v září prohrál jako trenér naposledy před osmi lety ještě jako kouč Barcelony. Od tehdejšího klání s Herculesem v prvním podzimním měsíci jím vedené mužstvo (ať už Barcelona, Bayern nebo City) 35x vyhrálo a šestkrát remizovalo. Guardiola nemusí od zranění Kevina de Bruyna zatím počítat žádné jiné absence, dlouhodobě mimo hru jsou nicméně kromě zmiňovaného Belgičana ještě Danilo, Equalim Mangala a náhradní brankář Claudio Bravo.

V tisku se přes týden řešili rozpory mezi kapitánem The Magpies, Jamaalem Lascellesem, záložníkem Mattem Ritchiem a samotným manažerem. Lascelles údajně kritizoval Beníteze za zvolenou taktiku proti Chelsea (Lascelles kvůli zranění kotníku nenastoupil), svého trenéra se pak měl zastat právě Ritchie, oba fotbalisty museli údajně od sebe na tréninku spoluhráči odtrhávat.

"V mém životě hráče či trenéra jsem každý rok zažil dvě nebo tři situace v šatně, během utkání nebo tréninku, kdy se mezi hráči něco stalo. Proč? Protože chtějí vyhrávat, záleží jim na tom. Máme zde soutěživé hráče, profesionály a já myslím, že to je velmi pozitivní," komentoval celý incident na tiskové konferenci zkušený Benítez, jehož svěřenci v týdnu umocnili špatný vstup do nového ročníku vypadnutím z ligového poháru s Nottinghamem Forest, hrající druhou nejvyšší soutěž.

Jamaal Lascelles by po dvouzápasové absenci již na Etihad Stadium neměl chybět, naopak jiný zmiňovaný hráč, Matt Ritchie, nebude kvůli potížím s kolenem zřejmě k dispozici. Trest za červenou kartu si pak nadále odpykává obránce Isaac Hayden.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson; Stones, Kompany, Laporte; Walker, Fernandinho, Mendy; B Silva, D Silva; Aguero, Jesus
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka; Yedlin, Schar, Lascelles, Clark, Dummett; Ritchie, Diame, Ki, Kenedy; Rondon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.00 - 27.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC33007:09
2.Tottenham Hotspur33008:29
3.Chelsea FC33008:39
4.Watford FC33007:29
5.Manchester City32109:27
6.AFC Bournemouth32106:37
7.Leicester City32015:36
8.Everton FC31206:55
9.Arsenal FC31025:63
10.Crystal Palace31023:43
11.Fulham FC31025:73
12.Brighton & Hove Albion31023:53
13.Manchester United31024:73
14.Wolverhampton Wanderers30213:52
15.Cardiff City30210:22
16.Newcastle United30122:41
 Southampton FC30122:41
18.Burnley FC30123:71
19.Huddersfield Town30121:91
20.West Ham United30032:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1327)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele