Premier League - souhrn 29. kola

03.03.2018, 15:33, aktualizováno 05.03.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
Manchester City přehrál Chelsea a je znovu o něco blíže k zisku titulu. Tottenham potvrdil doma roli favorita proti Huddersfieldu, Liverpool na to zareagoval triumfem nad Newcastlem a Manchester United v závěru utrhl výhru nad Crystal Palace, další ztrátu naopak zaznamenal Arsenal. Fotbalisté Burnley otočili duel s Evertonem a upevnili si sedmou příčku tabulky.

Crystal Palace - Manchester United 2:3

05.03.2018 21:00

Góly: 11. Andros Townsend, 48. Patrick van Aanholt - 55. Chris Smalling, 76. Romelu Lukaku, 90. Nemanja Matić

Arsenal a Chelsea se předhánějí, kdo v Premier League předvede trapnější výkon, zatímco José Mourinho má tisíc důvodů se smát. Kromě neúspěchů jeho dvou úhlavních nepřátel Arséna Wengera a Antonia Conteho totiž se svým celkem opět poskočil na druhou pozici. Přestože na hřišti Crystal Palace prohrával Man Utd už 2:0, v nastaveném čase stav zvrátil na konečných 3:2 fantastickou ranou Nemanja Matić.

Palace po dnešním nezdaru zůstává na sestupových příčkách, přestože po deseti minutách hry otevřelo skóre. Elektrizující atmosféru odpálil Andros Townsend, jehož ránu tečoval Lindelöf, a ta zapadla skoro do šibenice. Tolik k prvnímu dějství - United totiž nepředvedli prakticky nic.

To platilo i pro úvod půle druhé, kdy navíc domácí podruhé udeřili. Narychlo rozehraný přímák do nepřipravené obrany dovolil Patricku van Aanholtovi samostatný nájezd a pohodlné zakončení na přední tyč. Jen o pár minut později ale hlavou snížil Chris Smalling a hra se začala postupně obracet.

S blížícím se koncem utkání navíc Crystal Palace vypadalo mdle a unaveně jako ustarané kruhy pod očima Roye Hodgsona. Eagles se zatáhli až příliš nízko, díky čemuž United centrovali do zatraceně nebezpečných pozic. Matićovu střelu ve čtyřiasedmdesáté minutě ještě dokázal Christian Benteke odkopnout z brankové čáry, ale za dvě minuty už Mourinho slavil.

Alexis Sánchez se v dresu Red Devils stále hledá, ale v dnešním zápase alespoň jakous takous zásluhu na třech bodech má. Jeho tečovaná střela se odrazila do břevna, a protože obránci Crystal Palace asi pět vteřin jen vystrašeně koukali na odražený míč u kopaček Romelua Lukakua, belgický forvard merunu po chvíli vyšutroval rovnou do sítě.

Závěrečná čtvrthodina pak musela bavit úplně každého. Oba týmy se snažily strhnout výhru na svou stranu, a i když k tomu dlouho nebyl nikdo blízko, hrál se krásný fotbal nahoru-dolů. Parádnímu představení nasadil korunu fantastickou ranou z dobrých 25 metrů přesně k tyči Nemanja Matić. Manchester tak otočil výsledek na konečných 3:2.

Více informací k zápasu

Manchester City - Chelsea FC 1:0

04.03.2018 17:00

Góly: 46. Bernardo Silva

Zápas úřadujícího anglického mistra s tím budoucím. Zápas, který sliboval souboj hvězd a při nejmenším třaskavou bitvu nahoru-dolů a silný náboj. Zápas, který uspával lépe než rohypnol. Chelsea na hřišti Manchesteru City předvedla odevzdaný výkon, ani jednou nevystřelila na bránu a po porážce 1:0 ztrácí na Top Four už pět bodů. Citizens na špici tabulky stačí ze zbývajících devíti kol čtyřikrát zvítězit a titul je jejich.

Chelsea do zápasu nastoupila s jasným plánem. Přestože z nominace vypadl nemocný N’Golo Kanté, zaparkovali Blues před Courtoisem devítičlenný autobus, před kterým poklusával jen otrávený Hazard. Však taky za čtvrthodiny zápasu Man City nastřádalo držení míče 80 procent - ne že by jim to proti důsledně bránícímu soupeři k něčemu bylo.

Na druhou stranu, hráči Chelsea jen velmi neradi nakopávali balón nazdařbůh dopředu a podobně jako v zápase s Barcelonou vždy hledali konstruktivní řešení. Chtěli hrát na brejky, proto Antonio Conte nasadil dopředu tři běžce a žádnou klasickou devítku. City ale skvěle presovalo a hosté tak často ztráceli balón na své polovině.

S míčem na kopačkách ale měli svěřenci Pepa Guardioly proti modrému betonu značné problémy. Až ve dvacáté minutě jako první našel hbitým průnikem skulinu Leroy Sané, po němž se k zakončení zpoza vápna dostal Bernardo a jen těsně přestřelil.

Přesně uprostřed prvního dějství se zablýsklo na lepší časy i pro Chelsea, Willian se totiž jako úplně první hráč hostí zjevil s míčem u vápna Citizens. Jeho střílený centr ale obrana zblokovala. Jen o minutu později se navíc mohla dostat do přesilovky, ale sudí Oliver se nad Zinchenkovým skluzem s vysokou podrážkou dost možná chybně slitoval.

A pak už to bylo zase jen o City. Z postupného útoku to nešlo, ale přímý kop De Bruyna sebral na zadní tyči Sané senzačně a ještě pohotověji pálil - překonaného Courtoise však na čáře zastoupil Azpilicueta. Další skvělý průnik Saného posléze zase spálil Bernardo. S blížící se přestávkou už domácí mírně polevili a poločas skončil bez branek.

Jak asi frustrovaný musel Antonio Conte být pětačtyřicet sekund po obrátce, když se veškerá předchozí snaha Chelsea ukázala jako naprosto zbytečná. Christensen nedůrazně odkopl dlouhý míč Gündogana, pročež mohl David Silva pěkným balónem do kapsy najít na pravé straně jmenovce Bernarda a ten improvizovaným koníčkem záludně přeloboval předčasně padajícího Courtoise.

Výjevem jako ze zápasu s Barcelonou potěšili hosté asi všechny diváky ve čtyřiapadesáté minutě. Rychlý přechod, patička Hazarda, svěží průnikovka Fábregase... jenže Mosesovi při střele z úhlu míč sjel z kopačky. Vzápětí mu prakticky z totožné pozice ukázal jak na to David Silva, Courtois byl ale tentokrát u přední tyčky včas.

V dalších minutách se obraz hry typu "tlak Citizens a pasivní hra Chelsea" proměnil v naprostou nudu na obou pólech. Jako kdyby Guardiola svým svěřencům naordinoval přihrávací trénink, jenže sparing partner nespolupracova. Conteho ekipa nepresovala ani na vlastní polovině a jakýkoli zisk míče znehodnotila nepřesnou přihrávkou.

Ti, kteří do závěrečného hvizdu neusnuli nebo si nevydrápali oči, sledovali v závěrečných minutách skutečnou rezignaci zcela nehodnou úrovni nejen bývalých šampionů, ale Premier League obecně. Alonsova povedená střela těsně vedle působila v nastaveném čase jako z jiné planety. Pro nezúčastněné fanoušky těšící se na zápas v Barceloně skutečně exkluzivní pozvánka...

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Arsenal FC 2:1

04.03.2018 14:30

Góly: 7. Lewis Dunk, 26. Glenn Murray - 43. Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenal nezvládl další ligový zápas a po porážce v Brightonu se mu opět vzdálila první pětka. Seagulls se druhým vítězstvím v řadě posunuli na desáté místo se ziskem 34 bodů.

Manažer hostů Arséne Wenger překvapil posazením Bellerína na lavičku náhradníků a nenominováním Ramseyho. Na pravém beku tak nastoupil Chambers a šanci dostal též Iwobi. Domácí vyběhli na trávník ve stejném složení jako v posledním vítězném utkání proti Swansea. Obranu Gunners měl větrat především Murray, jenž v posledních pěti domácích utkáních vsítil pět branek.

V 7. minutě rozehrál domácí Groß rohový kop, Duffy ve vzdušném souboji přelstil Čecha s Chambersem a kapitán Dunk poslal Brighton do vedení. V 10. minutě mohl další branku přidat Groß, ale Čech jeho střelu vyrazil. Arsenal se na začátku utkání velmi trápil. Ve 20. minutě vybojoval Knockaert míč na Iwobim a po Großsově patičce vypálil, ale Čech je pokus zblízka kryl.

Ve 27. minutě se ke gólové situaci opět přimotal Groß. Tentokrát centrem našel Murrayho, který střelou hlavou navýšil náskok domácích. I další příležitost si připsali Seagulls. Ve 32. minutě střílel Groß do Čechovy náruče. Za šest minut po delší době zahrozili hosté, Mchitarjan však střelou z úhlu nepřekvapil Ryana. Dvě minuty před pauzou Aubameyang tečoval střílenou přihrávku od Xhaky a snížil na 2:1. V nastaveném čase mohl Koscielny dokonce vyrovnat, ale trefil pouze tyč.

Druhý poločas začal ve vlažnějším tempu než ten první. V 58. minutě si Özil narazil míč s Aubameyangem a vypálil. Ryan měl s jeho projektilem plné rukavice práce. Za dalších šest minut opět zafungovala německo-gabonská spolupráce v barvách Gunners. Aubameyang však Özilovu nahrávku před branku nezužitkoval. Poté byl po srážce s Kolašinacem několik minut ošetřován Schelotto. Nakonec musel italský bek vystřídat.

Po této pauze zahrozil Izquierdo, když svůj pokus nasměroval těsně vedle tyče. Wenger poslal do hry na posledních osm minut Bellerína a Nketiaha, pro něhož to byl ligový debut. Následně Murray podruhé v zápase dopravil balón do branky, ale sudí mu pokazil radost kvůli Izquierdově postavení mimo hru. Ve třetí minutě měl dobrou možnost Aubameyang, ale volej namířil jen doprostřed brány, kde byl připravený Ryan. Ve zbylých minutách kontroloval hru Brighton a nakonec si připsal velmi cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Newcastle United 2:0

03.03.2018 18:30

Góly: 40. Mohamed Salah, 55. Sadio Mané

Liverpool přehrál Newcastle a minimálně do pondělního večera se posunul na druhé místo v ligové tabulce. Straky zůstávají na 29 bodech dvě pozice nad hranou sestupu. O branky se postarali Salah a Mané.

Manažer domácích Jürgen Klopp opět protočil sestavu. Matipa vystřídal na stoperu Lovren a ve středu zálohy uvolnil Milner místo Hendersonovi. Lodivod Magpies Rafael Benitez učinil tři změny v základní sestavě. Zraněného Shelveyho nahradil Merino a místo Ritchieho a Péreze naskočili Atsu s Murphym.

Reds začali aktivněji, ale dlouho se nedostávali do vyložených šancí. Aktivitou hýřil především Mohamed Salah. V 15. minutě si naběhl za obranu pro dlouhý míč a volejem z ostrého úhlu protáhl brankáře Dúbravku. Ve 26. minutě zahrávali domácí rohový kop a na hlavičku si naskočil Lovren. Jeho první pokus zneškodnil Dúbravka a dorážku zblokoval Merino.

Další nebezpečí z rohového kopu přinesla 34. minuta. Centrovaný míč minul jak Dúbravka, tak hráči Liverpoolu. Pět minut před pauzou převzal balón ve středu hřiště Oxlade-Chamberlain, před vápnem jej předal zcela volnému Salahovi, jenž zahrál Dúbravkovi na housle a otevřel střelecký účet střetnutí. V nastaveném čase se musel činit i Karius, když vyškrábl technickou střelu Diamého.

V 52. minutě se domácí dožadovali penalty poté, co Salah trefil ruku Lascellese. Píšťalka sudího však zůstala němá. Liverpool to nemuselo tolik mrzet, protože nedlouho poté skóroval Mané, k čemuž ho vyzval Firmino.

Ve zbytku zápasu se diváci na Anfieldu spíše nudili. Liverpool kontroloval hru bez vytváření brankových příležitostí, Newcastle se zase sporadicky dostával na polovinu soupeře. Domácí chtěli ještě dvakrát pokutový kop, ale oběma požadavkům byl rozhodčí Scott hluchý. I tak se Jürgen Klopp mohl radovat ze zisku tří bodů. Zato Newcastle se zase přiblížil návratu do Championship.

Více informací k zápasu

Leicester City - AFC Bournemouth 1:1

03.03.2018 16:00

Góly: 90+7. Riyad Mahrez - 35. Joshua King (pen.)

Na King Power Stadium si fanoušci mohli vychutnat nebývalé drama, ve kterém to dlouho vypadalo na překvapivou výhru hostujícího celku. O cenný skalp Lišek je však hluboko v nastaveném čase připravil Ryiad Mahrez, který tak pro svůj celek zachránil alespoň bod za remízu 1:1.

Hosté byli v úvodu zápasu aktivnějším celkem a první projektil měl na svědomí Stanislas, i když ten svým krotkým zakončením Schmeichela zrovna dvakrát nevystrašil. Na druhé straně však v rozehrávce chyboval jeden z hráčů Bournemouthu a Mahrez se řítil sám na hostujícího brankáře, jenže ten jej v rozhodující chvíli vychytal. V pětadvácté minutě hosté sehráli krásnou kombinaci, na jejímž konci si zpětný centr Danielse našel Stanislase, který však ve výhodné pozici těsně minul.

Po půlhodině hry však přišel první klíčový okamžik zápasu To ve vápně fauloval domácí Albringhton, když poněkud neuváženě složil Kinga, a kopala se penalta. K té se postavil sám postižený a bezpečně ji proměnil. Ještě do poločasu mohl srovnat Mahrez, jeho tvrdou střelu však brankář lapil.

Zkraje druhé půle se k nebezpečnému zakončení dostal Fuchs, jeho ránu však obránci zblokovali nad. Po dalším centru Mahreze se zase k hlavičce prodral Morgan, jenže nemířil přesně. Po jednom z rohových kopů zase ani na dva pokusy míč neprotlačil Maguire.

Když už to vypadalo, že se domácí branky skutečně nedočkají, postavil si míč k volnému přímému kopu Mahrez a z dobrých 25 metrů jej poslal do sítě, čímž svému celku zachránil alespoň bod.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Stoke City 0:0

03.03.2018 16:00

Góly: -

Nudná záchranářská bitva si nakonec vítěze nenašla, přitom s bodem nemůže být ani jeden z celků naplno spokojený. Oba soupeři tak zůstávají pořádně namočeni v záchranářských bojích a o jejich osudu se rozhodne v následujících týdnech.

Jako první zahrozili fotbalisté Stoke City, když se po nepřesně rozehrané standardní situaci v podání domácích řítili do přečíslení 2 na 1, celou akci však zhatila nepřesná přihrávka Shaqiriho. Na další nebezpečnou akci si diváci museli počkat více než půlhodiny, pak se po pěkném zpracování dostal do úniku domácí Sims, jenže jeho střelu zvládl zablokovat vracející se Martins Indi. největší šanci první půle měl na konci hlavičkující Ndiaye, parádním zákrokem se ale blýskl brankář McCarthy.

V druhé půli se do samostatného úniku dostal Choupo-Moting, v zakončení ale selhal, když míč poslal jen nad branku Southamptonu. Na druhé straně pálil tvrdě Cedric, Butland si ale na jeho ránu počkal. A když se z dálky těsně před koncem neprosadil ani pálící Redmond, dospělo utkání k nudné, bezbrankové remíze.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Huddersfield Town 2:0

03.03.2018 16:00

Góly: 27. Heung-min Son, 54. Heung-min Son

Povinnost splněna. Tottenham navázal na výbornou formu a před ostře sledovanou odvetou osmifinále Ligy mistrů si pohodlnou výhrou nad Huddersfieldem ještě zlepšil sebevědomí. Spurs k vítězství 2:0 dovedl Korejec Son, jenž se postaral o obě branky a pomohl tak svému týmu odskočit od Chelsea na rozdíl pěti bodů. Pátý tým tabulky navíc v neděli vyjíždí na hřiště Man City.

V počátku zápasu Kohouti seřizovali měřidla - a to dokonce ve finální fázi. Alli nedosáhl na přihrávku Kanea, a pak si oba dva roli vyměnili. Míč směřující na zadní tyč byl v obou případech o fous delší, než bylo záhodno. Jednostranná záležitost pokračovala i nadále, Dier ale střelou zpoza vápna minul a Kaneovu střelu z bezprostřední blízkosti dokázal Lössl vyrazit. Eriksenův přímý kop pak zeď ztečovala na tyč.

Zcela zaslouženého gólu se Tottenham dočkal v sedmadvacáté minutě, krátce poté, co Eriksen přízemní ranou vyprášil Lösslovi rukavice. Kane sklepl vysoký míč k Dele Allimu, který jej obratem výtečně posunul Hueng-min Sonovi do samostatného nájezdu. Nutno podotknout, že mu zakončení výrazně usnadnil ostudně bránící Hadergjonaj; finální fáze však byla na Korejci. Ten ladně obešel brankáře a míč poslal pohodlně do sítě.

Ojedinělý záchvěv ofenzivy Huddersfieldu nepřetavil v nikterak nebezpečnou střel Van La Parra, a pak už to bylo zase o Tottenhamu. Před přestávkou musel Lössl zasahoval ještě proti ráně Harryho Kanea, jemuž do vápna šikovně nabil Alli.

Hosté měli solidní šanci k vyrovnání po změně stran, konkrétně to byl Tom Ince - jeho pokus z hranice šestnáctky skončil nicméně kořistí Huga Llorise. No a vzápětí přišel trest a školácká chyba v rozehrávce od Van La Parry. Kane dostal míč na pravé lajně a famózním centrem takřka donutil Sona k druhému gólu. Ten jeho pobídku hlavičkou do protipohybu gólmana přijal.

Krátce nato rozvlnili Spurs síť potřetí, při gólově lavičce Vertonghena však byla v ofsajdu celá pětice hráčů. Nebyl to dnes střelecký den Harryho Kanea, nejlepší střelec Premier League se po centru z pravé strany zjevil úplně nehlídaný sám před brankou, ale míč špatně trefil a nezamířil přesně. Poté ještě nezakončil akci Lucase. Proti Juventusu to bude muset být o něčem jiném...

Více informací k zápasu

Watford FC - West Bromwich Albion 1:0

03.03.2018 16:00

Góly: 77. Troy Deeney

Pátá ligová prohra v řadě a West Bromwich Albion už může zachránit jen great escape ve stylu Leicesteru zpřed tří let. Tým Alana Pardewa popravila jediná hloupá chyba v závěru utkání a její potrestání katem Troyem Deeneym. Baggies jsou devět kol před koncem sezóny zoufale poslední a na bezpečnou hladinu v podobě sedmnáctého místa ztrácí propastných osm bodů.

Vše mohlo být jinak, kdyby Krychowiak ve čtvrté minutě nenarazil na veledůležitý blok Mariappy, jenž zamezil jasnému gólu. West Brom hrál v první polovině zápasu poměrně dobře a frustroval soupeře důslednou hrou. Až krátce před pauzou dostal šanci na změnu skóre Daryl Janmaat, jenže Ben Foster jeho střelu posunul mimo tři tyče.

Po obrátce to byl zase celek z West Midlands, kdo poprvé zahrozil, konkrétně Salomon Rondón, jehož ránu z dvaceti metrů skvěle lapil Karnezis. Řecký gólman zachránil Watford ještě jednou, když vyrazil hlavičku Evanse na tyč.

Nejdůležitější moment utkání - tedy logicky jedinou branku - si ztrápení fotbalisté West Bromwiche dali vlastně sami. Krychowiak uprostřed hřiště školácky nezvládl zpracovat přihrávku Hegazyho, načež si ještě vůbec neporozuměl s Bruntem. Vyústila z toho parádní přihrávka Willa Hughese do otevřené obrany a samostatný nájezd Troye Deeneyho. Kapitán Watfordu jej zakončil parádní ranou pod břevno a připsal Watfordu důležité tři body do tabulky.

Více informací k zápasu

Swansea City - West Ham United 4:1

03.03.2018 16:00

Góly: 8. Sung-yueng Ki, 32. Mike van der Hoorn, 48. Andy King, 63. Jordan Ayew (pen.) - 79. Michail Antonio

Swansea dalo zapomenout na týden starou ztrátu bodů a doma s přehledem zdolalo West Ham. Domácí se tak bodově dotáhli na svého dnešního soupeře a udělali důležitý krok vstříc vysněné záchraně.

Manažer Labutí Carlos Carvalhal zareagoval na porážku z Brightonu a učinil změny v sestavě. Od začátku nastoupili Andy King a André Ayew, který v útoku doplnil bratra Jordana. Lodivod Kladivářů David Moyes taktéž zareagoval na prohru z Liverpoolu a ve Walesu poslal na trávník Rice, Reida, Creswella a Hernándeze.

Do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí. Již v 8. minutě vypukl na Liberty Stadium jásot. André Ayew přenechal mič Ki Song-Jungovi, který si přehodil míč na levou nohu a přesnou střelou po zemi překonal Adriána. Za dalších osm minut si brankář Hammers připsal důležitý zákrok, kdy kryl Fernándezovu střelu z blízka.

Problémy West Hamu pokračovaly poté, co se nepříjemně zranil Winston Reid. Po dlouhém ošetřování na hrací ploše musel být odnesen na nosítkách. Další pohromu přivodil hostům Mike van der Hoorn. Ten si ve 32. minutě naskočil na rohový kop a poslal Labutě do dvoubrankového vedení.

Další branku přidaly Swans hned po přestávce. Hlavičku André Ayewa po rohovém kopu ještě vyrazil Adrián, odražený míč však do sítě uklidil Andy King. Hammers mohl zpět do utkání vrátit Arnautović, který se v 57. minutě uvolnil v pokutovém území, ale jeho slabou střelu kryl Fabiański. Tato situace mrzela hosty zvlášť o šest minut později. Kouyaté ve vlastním vápně hloupě fauloval André Ayewa a nařízenou penaltu v pohodě proměnil druhý z bratří Ayewů Jordan.

Korekci skóre zařídil v 79. minutě střídající Antonio, který si zpracoval nákop od Creswella a z otočky překvapil Fabiańskeho. To však také bylo pohříchu vše. K pohodlné výhře tak nakonec dokráčeli fotbalisté Swansea. Naopak hosté z Londýna budou mít cestou zpět do hlavního města o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Everton FC 2:1

03.03.2018 13:30

Góly: 56. Ashley Barnes, 80. Chris Wood - 20. Cenk Tosun

Březnový díl letošní sezóny Premier League začal soubojem týmů, které v koutku duše pomýšlí na kvalifikaci do Evropské ligy, na níž by mohlo stačit i sedmé místo. K tomu se dnes výrazně přiblížilo ligové překvapení Burnley, které díky Woodově gólu v závěru porazilo Everton 2:1. Toffees nyní na kýženou pozici v držení Clarets ztrácejí už šest bodů.

Začátek zápasu přitom vyšel Evertonu. Po skvělé práci Sigurdssona měl balón na osmi metrech Theo Walcott, míč ale poslal vysoko nad, tak nějak... poWalcottovsku. Až Cenk Tosun svým premiérovým gólem poslal Toffees do vedení. Walcottův centr prodloužil Coleman a turecký útočník hlavou překonal Popea.

V prvním dějství podržel Everton i gólman Jordan Pickford, který senzačním reflexivním zákrokem po půlhodině hry překazil radost Ashleymu Barnesovi. Forvard Burnley si výborně naskočil na centr z pravé strany, ale jeho protivník byl ještě o něco lepší.

Jenže po změně stran už mladý gólman svou formu nepotvrdil. Naopak - při vyrovnávací brance v šestapadesáté minutě mělo jeho svědomí k čistotě zatraceně daleko. Lowtonův pas za obranu na Barnese byl excelentní, ale Pickford ho možná mohl včasným výběhem zastavit. Kdo ví. Na každý pád anglický reprezentant neměl stát v malém vápně jako zařezaný a čekat, až střelec napálí míč na přední tyč.

Idrissa Gueye po vyrovnání prchal vyčinit svému kolegovi až z půlící čáry. To možná Pickfordovi pomohlo, protože když se totožná situace opakovala, už Barnesovi zmenšil úhel a jeho střelu dokázal vyrazit.

Gylfi Sigurdsson měl čtvrt hodiny před koncem příležitost obrátit příběh zápasu zase na stranu Evertonu, po parádní kličce ve vápně ale poslal balón mimo bránu. Jen o dvě minuty později třímal hlavu v dlaních znovu, protože Burnley ukázalo o poznání větší efektivitu.

Barnes v malém vápně na hranici pravidel odstál Pickforda, Chris Wood suverénně přehlavičkoval svého strážce Keana a vedení 2:1 vydrželo domácím až do závěrečného hvizdu. Černý den Evertonu završil ještě kapitán Ashley Williams, který se při standardce ohnal po Barnesovi a dostal červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City29253183:2078
2.Manchester United29195556:2262
3.Liverpool FC29179367:3260
4.Tottenham Hotspur29177555:2458
5.Chelsea FC29165850:2653
6.Arsenal FC291361052:4145
7.Burnley FC291010924:2640
8.Leicester City299101041:4237
9.Watford FC291061339:4736
10.Brighton & Hove Albion298101128:3834
11.Everton FC29971333:4934
12.AFC Bournemouth29891234:4433
13.Swansea City29861525:4230
14.West Ham United29791336:5430
15.Huddersfield Town29861525:5030
16.Newcastle United29781427:4029
17.Southampton FC295131129:4128
18.Crystal Palace29691427:4627
19.Stoke City29691428:5427
20.West Bromwich Albion293111522:4320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (739)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele