29. kolo
03.03.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Huddersfield Town 2:0

Povinnost splněna. Tottenham navázal na výbornou formu a před ostře sledovanou odvetou osmifinále Ligy mistrů si pohodlnou výhrou nad Huddersfieldem ještě zlepšil sebevědomí. Spurs k vítězství 2:0 dovedl Korejec Son, jenž se postaral o obě branky a pomohl tak svému týmu odskočit od Chelsea na rozdíl pěti bodů. Pátý tým tabulky navíc v neděli vyjíždí na hřiště Man City.

V počátku zápasu Kohouti seřizovali měřidla - a to dokonce ve finální fázi. Alli nedosáhl na přihrávku Kanea, a pak si oba dva roli vyměnili. Míč směřující na zadní tyč byl v obou případech o fous delší, než bylo záhodno. Jednostranná záležitost pokračovala i nadále, Dier ale střelou zpoza vápna minul a Kaneovu střelu z bezprostřední blízkosti dokázal Lössl vyrazit. Eriksenův přímý kop pak zeď ztečovala na tyč.

Zcela zaslouženého gólu se Tottenham dočkal v sedmadvacáté minutě, krátce poté, co Eriksen přízemní ranou vyprášil Lösslovi rukavice. Kane sklepl vysoký míč k Dele Allimu, který jej obratem výtečně posunul Hueng-min Sonovi do samostatného nájezdu. Nutno podotknout, že mu zakončení výrazně usnadnil ostudně bránící Hadergjonaj; finální fáze však byla na Korejci. Ten ladně obešel brankáře a míč poslal pohodlně do sítě.

Ojedinělý záchvěv ofenzivy Huddersfieldu nepřetavil v nikterak nebezpečnou střel Van La Parra, a pak už to bylo zase o Tottenhamu. Před přestávkou musel Lössl zasahoval ještě proti ráně Harryho Kanea, jemuž do vápna šikovně nabil Alli.

Hosté měli solidní šanci k vyrovnání po změně stran, konkrétně to byl Tom Ince - jeho pokus z hranice šestnáctky skončil nicméně kořistí Huga Llorise. No a vzápětí přišel trest a školácká chyba v rozehrávce od Van La Parry. Kane dostal míč na pravé lajně a famózním centrem takřka donutil Sona k druhému gólu. Ten jeho pobídku hlavičkou do protipohybu gólmana přijal.

Krátce nato rozvlnili Spurs síť potřetí, při gólově lavičce Vertonghena však byla v ofsajdu celá pětice hráčů. Nebyl to dnes střelecký den Harryho Kanea, nejlepší střelec Premier League se po centru z pravé strany zjevil úplně nehlídaný sám před brankou, ale míč špatně trefil a nezamířil přesně. Poté ještě nezakončil akci Lucase. Proti Juventusu to bude muset být o něčem jiném...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
popltak

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele