29. kolo
03.03.2018 16:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Swansea City - West Ham United 4:1

Swansea dalo zapomenout na týden starou ztrátu bodů a doma s přehledem zdolalo West Ham. Domácí se tak bodově dotáhli na svého dnešního soupeře a udělali důležitý krok vstříc vysněné záchraně.

Manažer Labutí Carlos Carvalhal zareagoval na porážku z Brightonu a učinil změny v sestavě. Od začátku nastoupili Andy King a André Ayew, který v útoku doplnil bratra Jordana. Lodivod Kladivářů David Moyes taktéž zareagoval na prohru z Liverpoolu a ve Walesu poslal na trávník Rice, Reida, Creswella a Hernándeze.

Do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí. Již v 8. minutě vypukl na Liberty Stadium jásot. André Ayew přenechal mič Ki Song-Jungovi, který si přehodil míč na levou nohu a přesnou střelou po zemi překonal Adriána. Za dalších osm minut si brankář Hammers připsal důležitý zákrok, kdy kryl Fernándezovu střelu z blízka.

Problémy West Hamu pokračovaly poté, co se nepříjemně zranil Winston Reid. Po dlouhém ošetřování na hrací ploše musel být odnesen na nosítkách. Další pohromu přivodil hostům Mike van der Hoorn. Ten si ve 32. minutě naskočil na rohový kop a poslal Labutě do dvoubrankového vedení.

Další branku přidaly Swans hned po přestávce. Hlavičku André Ayewa po rohovém kopu ještě vyrazil Adrián, odražený míč však do sítě uklidil Andy King. Hammers mohl zpět do utkání vrátit Arnautović, který se v 57. minutě uvolnil v pokutovém území, ale jeho slabou střelu kryl Fabiański. Tato situace mrzela hosty zvlášť o šest minut později. Kouyaté ve vlastním vápně hloupě fauloval André Ayewa a nařízenou penaltu v pohodě proměnil druhý z bratří Ayewů Jordan.

Korekci skóre zařídil v 79. minutě střídající Antonio, který si zpracoval nákop od Creswella a z otočky překvapil Fabiańskeho. To však také bylo pohříchu vše. K pohodlné výhře tak nakonec dokráčeli fotbalisté Swansea. Naopak hosté z Londýna budou mít cestou zpět do hlavního města o čem přemýšlet.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OnlyWHU

2:3 COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
duloig

0:1 COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Proste vyhra! ! ! COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Chce se mi zvracet...

Reagovat
duloig

kristova noho to bolo čo? Des a hrúza.Tri body od dna.No chlapci zlatí ale treba nabudúce už poriadne maknúť,lebo bude poriadne horúco.

Reagovat
OnlyWHU

Utkání jsem neviděl, ale... asi hrůza a děs. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele