29. kolo
04.03.2018 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Chelsea FC 1:0

Zápas úřadujícího anglického mistra s tím budoucím. Zápas, který sliboval souboj hvězd a při nejmenším třaskavou bitvu nahoru-dolů a silný náboj. Zápas, který uspával lépe než rohypnol. Chelsea na hřišti Manchesteru City předvedla odevzdaný výkon, ani jednou nevystřelila na bránu a po porážce 1:0 ztrácí na Top Four už pět bodů. Citizens na špici tabulky stačí ze zbývajících devíti kol čtyřikrát zvítězit a titul je jejich.

Chelsea do zápasu nastoupila s jasným plánem. Přestože z nominace vypadl nemocný N’Golo Kanté, zaparkovali Blues před Courtoisem devítičlenný autobus, před kterým poklusával jen otrávený Hazard. Však taky za čtvrthodiny zápasu Man City nastřádalo držení míče 80 procent - ne že by jim to proti důsledně bránícímu soupeři k něčemu bylo.

Na druhou stranu, hráči Chelsea jen velmi neradi nakopávali balón nazdařbůh dopředu a podobně jako v zápase s Barcelonou vždy hledali konstruktivní řešení. Chtěli hrát na brejky, proto Antonio Conte nasadil dopředu tři běžce a žádnou klasickou devítku. City ale skvěle presovalo a hosté tak často ztráceli balón na své polovině.

S míčem na kopačkách ale měli svěřenci Pepa Guardioly proti modrému betonu značné problémy. Až ve dvacáté minutě jako první našel hbitým průnikem skulinu Leroy Sané, po němž se k zakončení zpoza vápna dostal Bernardo a jen těsně přestřelil.

Přesně uprostřed prvního dějství se zablýsklo na lepší časy i pro Chelsea, Willian se totiž jako úplně první hráč hostí zjevil s míčem u vápna Citizens. Jeho střílený centr ale obrana zblokovala. Jen o minutu později se navíc mohla dostat do přesilovky, ale sudí Oliver se nad Zinchenkovým skluzem s vysokou podrážkou dost možná chybně slitoval.

A pak už to bylo zase jen o City. Z postupného útoku to nešlo, ale přímý kop De Bruyna sebral na zadní tyči Sané senzačně a ještě pohotověji pálil - překonaného Courtoise však na čáře zastoupil Azpilicueta. Další skvělý průnik Saného posléze zase spálil Bernardo. S blížící se přestávkou už domácí mírně polevili a poločas skončil bez branek.

Jak asi frustrovaný musel Antonio Conte být pětačtyřicet sekund po obrátce, když se veškerá předchozí snaha Chelsea ukázala jako naprosto zbytečná. Christensen nedůrazně odkopl dlouhý míč Gündogana, pročež mohl David Silva pěkným balónem do kapsy najít na pravé straně jmenovce Bernarda a ten improvizovaným koníčkem záludně přeloboval předčasně padajícího Courtoise.

Výjevem jako ze zápasu s Barcelonou potěšili hosté asi všechny diváky ve čtyřiapadesáté minutě. Rychlý přechod, patička Hazarda, svěží průnikovka Fábregase... jenže Mosesovi při střele z úhlu míč sjel z kopačky. Vzápětí mu prakticky z totožné pozice ukázal jak na to David Silva, Courtois byl ale tentokrát u přední tyčky včas.

V dalších minutách se obraz hry typu "tlak Citizens a pasivní hra Chelsea" proměnil v naprostou nudu na obou pólech. Jako kdyby Guardiola svým svěřencům naordinoval přihrávací trénink, jenže sparing partner nespolupracova. Conteho ekipa nepresovala ani na vlastní polovině a jakýkoli zisk míče znehodnotila nepřesnou přihrávkou.

Ti, kteří do závěrečného hvizdu neusnuli nebo si nevydrápali oči, sledovali v závěrečných minutách skutečnou rezignaci zcela nehodnou úrovni nejen bývalých šampionů, ale Premier League obecně. Alonsova povedená střela těsně vedle působila v nastaveném čase jako z jiné planety. Pro nezúčastněné fanoušky těšící se na zápas v Barceloně skutečně exkluzivní pozvánka...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
popltak

Minulý týden to proti nejúspěšnějšímu Anglickému týmu nevyšlo, teď uhrají plichtu.

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale proti nejlepsimu Anglickemu tymu soucasnosti to nebudou mit jednoduche....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že citizens vyhraji a my porazime Huddersfield a gap bude 5 bodu po tomto kole...

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 alebo 2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
ondrasch77

2:0 (Sané, De Bruyne)

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
MCFC_8

Som strasne sklamany pristupom Chelsea k tomu zapasu, ale aspon sme to vyhrali, aj ked by som im doprial viac....beton ako za Mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

jdeme si pro svoje !!! Takhle cvrnkat do velkych tymu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele