29. kolo
03.03.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Newcastle United 2:0

Liverpool přehrál Newcastle a minimálně do pondělního večera se posunul na druhé místo v ligové tabulce. Straky zůstávají na 29 bodech dvě pozice nad hranou sestupu. O branky se postarali Salah a Mané.

Manažer domácích Jürgen Klopp opět protočil sestavu. Matipa vystřídal na stoperu Lovren a ve středu zálohy uvolnil Milner místo Hendersonovi. Lodivod Magpies Rafael Benitez učinil tři změny v základní sestavě. Zraněného Shelveyho nahradil Merino a místo Ritchieho a Péreze naskočili Atsu s Murphym.

Reds začali aktivněji, ale dlouho se nedostávali do vyložených šancí. Aktivitou hýřil především Mohamed Salah. V 15. minutě si naběhl za obranu pro dlouhý míč a volejem z ostrého úhlu protáhl brankáře Dúbravku. Ve 26. minutě zahrávali domácí rohový kop a na hlavičku si naskočil Lovren. Jeho první pokus zneškodnil Dúbravka a dorážku zblokoval Merino.

Další nebezpečí z rohového kopu přinesla 34. minuta. Centrovaný míč minul jak Dúbravka, tak hráči Liverpoolu. Pět minut před pauzou převzal balón ve středu hřiště Oxlade-Chamberlain, před vápnem jej předal zcela volnému Salahovi, jenž zahrál Dúbravkovi na housle a otevřel střelecký účet střetnutí. V nastaveném čase se musel činit i Karius, když vyškrábl technickou střelu Diamého.

V 52. minutě se domácí dožadovali penalty poté, co Salah trefil ruku Lascellese. Píšťalka sudího však zůstala němá. Liverpool to nemuselo tolik mrzet, protože nedlouho poté skóroval Mané, k čemuž ho vyzval Firmino.

Ve zbytku zápasu se diváci na Anfieldu spíše nudili. Liverpool kontroloval hru bez vytváření brankových příležitostí, Newcastle se zase sporadicky dostával na polovinu soupeře. Domácí chtěli ještě dvakrát pokutový kop, ale oběma požadavkům byl rozhodčí Scott hluchý. I tak se Jürgen Klopp mohl radovat ze zisku tří bodů. Zato Newcastle se zase přiblížil návratu do Championship.

Autor: Ondřej Vaculík / bbc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Beros

No, nebudem si nic nalhávat, bude to těžký... Hodně těžký! Bod urvem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
kissak

kuš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 YNWA LFC

Reagovat
Honda

2,0

Reagovat
oli9

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Cauze we´ve got a Salah!!! oh mane mane...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele