Premier League - souhrn 21. kola

14.01.2017, 15:22, aktualizováno 15.01.2017, 18:53
Komentáře a souhrny
Pořádné věci se děly na Goodison Parku, kde Everton deklasoval Man City. Chelsea zase úřadovala v Leicesteru a pojistila si vedení v tabulce. Tottenham se nezalekl možnosti alespoň dočasně poskočit na druhou příčku, Arsenal na to zareagoval vysokou výhrou ve Swansea, ostře sledovaný souboj United s Liverpoolem přinesl remízu...

Manchester United - Liverpool FC 1:1

15.01.2017 17:00

Góly: 84. Zlatan Ibrahimović - 27. James Milner (pen.)

Zlatan Ibrahimović za sebou má prvních dvacet zápasů v Premier League a my po dnešním derby o anglický severozápad můžeme zkonstatovat, že pouze dvojice Yorke - van Nistelrooy byla zkraje svých kariér v Manchesteru United (o gól) plodnější. A že dnešní Švédova čtrnáctá branka v ročníku byla brankou nesmírně důležitou...

Ibrahimović na sebe poprvé upozornil v 18. minutě, kdy Lovren trochu podhustil malou domů, Mignolet dlouze váhal, jestli má vyběhnout, a Švédův pohotový pres málem vedl ke kuriózní otevírací brance. O pár sekund později už United mohli jít do vedení o poznání ortodoxnější cestou, když Mchitarjan narýsoval pěknou kolmici pro Pogbu, ten sám před Mignoletem ovšem střelu až příliš zabalil a minul. Později obdobně pláchl taky Mchitarjan, tentokrát bez problémů zasahoval Mignolet.

První gól proto namísto toho oslavili liverpoolští, když zvýšený tlak neustál Paul Pogba. Podobně jako na Euru v zápase s Irskem si francouzský záložník, který pro tento zápas dostal svůj zvláštní hashtag na twitteru, počínal nešikovně ve vlastním vápně, při naskakování do hlavičkového souboje s Lovrenem zahrál velice okatě rukou a Milner zůstal na puntíku stoprocentní.

Pro Pogbu obecně nešlo o vydařený zápas: ve středu zálohy ho vcelku suverénně vymazával Emre Can, přičemž on sám divže nezavinil další pokutový kop, když při bránění jednoho rohu vzal Hendersona do kravaty, zahodil ho, a měl jen velké štěstí, že daný incident rozhodčí Oliver přehlédl.

Na opačném konci hřiště mezitím dál pokoušel své štěstí Ibrahimović, jehož zrádný přímý kop likvidoval Mignolet. Man Utd se záhy vyrovnání opět přiblížil v 55. minutě, kdy se před Mchitarjanem otevřel volný prostor na pravé straně, on pak ale namísto střely volil přihrávku, kterou Martial v plném běhu patičkou netrefil.

Ve druhé půli došlo k očekávanému vysvlečení Waynea Rooneyho, usilujícího o klubový střelecký rekord, na ten on však měl svou největší šanci z ofsajdu. Přesto střídání Rooneyho i Fellainiho nakonec Manchesteru United prospělo - právě Wazzův oblouček totiž našel Belgičanovu hlavu, míč následně lízl tyčku, byl okamžitě vrácen na malé vápno a tam už Ibrahimović nemohl zaváhat, ačkoliv ani on nebyl nejpřesvědčivější a potřeboval k zásahu břevno.

V tu chvíli zbývalo do konce normální hrací doby pouze šest minut a ve zbytku utkání už Red Devils výhře příliš blízko nebyli. Liverpool se naopak ještě zmohl na ojedinělý útok do rozložené obrany United v nastaveném čase, Wijnaldum ale po přistrčení od Cana zamířil přímo do De Geovy náruče.

Více informací k zápasu

Everton FC - Manchester City 4:0

15.01.2017 14:30

Góly: 34. Romelu Lukaku, 47. Kevin Mirallas, 79. Tom Davies, 90+4. Ademola Lookman

Bravo, Everton! Manchester City byl v Goodison Parku směšný - od zoufalého brankáře, přes stopery až po impotentní ofenzivu - a pomohl Toffees užít si jeden z nejkrásnějších zápasů za poslední roky. Karamelky pod vedením Kevina Mirallase a osmnáctiletého Toma Daviese zničily favorita jasně 4:0, třešičkou na dortu byl gól Ademoly Lookmana, jenž se trefil při svém debutu za první mužstvo.

Věnujme se však chvíli tomu, jaké je Pep Guardiola u Manchesteru City doposud zklamání. Po raketovém startu se jeho stroj až děsivě zadrhnul, vždyť z posledních 15 ligových klání vyhrát ani polovinu. Bývalý šéf Barcelony a Bayernu doplácí na svou tvrdohlavost - i když se Citizens nedaří, změny se nedočkáme. Vrcholem jsou výkony Claudia Brava, který dnes inkasoval ze všech čtyř střel; z posledních 22 dvou pokusů na branku pak inkasoval 14x!

I když to na první pohled nebylo poznat, Man City se hroutili od úvodní minuty. Hned v úvodu rozvlnil síť Mirallas, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Pro hosty de facto utkání skončilo ve dvanácté minutě, kdy se po De Bruyneho parádní přihrávce přerazil o Roblese s Bainesem Raheem Sterling a sudí Mark Clattenburg neodpískal pokutový kop. Belgický záložník pak ještě vytvořil skvělé šance pro Sterlinga se Silvou, ale ofenzivní hvězdy ve výtečných pozicích selhali a Robles se prakticky nemusel namáhat.

Naopak Everton udeřil hned při první regulérní šanci. Citizens mu to navíc umožnili sami, protože Clichyho přihrávku snadno zachytil Davies, jenž následně vyslal do šestnáctky Mirallase. Jeho zpětný pas si našel Lukaku a přesnou ránu k tyči zastavila až síť. Mladičký záložník s typickou blonďatou hřívou se pak zaskvěl i v defenzivě, když v závěru první půle odhlavičkoval z brankové čáry pokus Sagni.

Evertonu dnes vyšlo opravdu vše, na co sáhl, což dokonale deklaroval i začátek druhého poločasu. Zas a znova si za své strádání můžou fotbalisté Manchesteru City sami - kdyby Yaya Touré uprostřed pole zbytečně neztratil míč na Barrym, jen těžko by se po Barkleyho přihrávce dostal do vápna Kevin Mirallas. No a protože v posledních týdnech platí - když vystřelíte na branku Man City, dáte gól - vedli Toffees už 2:0. Tedy pardon, platí to "jen" v 64 procentech případů...

Z tohohle direktu už se Manchester City neprobral - a možná na něj ještě více dolehla nemilosrdná statistika. Z posledních 94 zápasů v Premier League na hřišti soupeře, kdy o poločase prohrávali, nevyhráli ani jednou jedinkrát - a hned v 83 případech prohráli. Na Pepa Guardiolu to dolehlo každopádně a máme tu další update: 84 z 95.

Po sedmdesáti odehraných minutách se Citizens proklestili alespoň k propagačním pokusům od Agüera a Tourého, ale Robles měl skutečně velmi snadnou práci. Jaký kontrast s Claudiem Bravem, který si s nadsázkou řečeno sáhl na míč čtyřikrát - vždy, když ho lovil z branky. Potřetí to bylo tehdy, když se Tom Davies stal hrdinou Goodison Parku. Čerstvě plnoletý fotbalista jako nůž máslem prošel přes půlku hřiště, s menší zastávkou u Stonese si narazil s Barkleym a cizelérským obloučkem dokončil své velkolepé sólo.

Potupnou porážku se ještě pokoušel zkorigovat Agüero, autor jediné obtížné střely hostů, se kterou si však jistý Joel Robles skvěle poradil. A tak mohl přijít ještě jeden úder z tábora mladých Karamelek. Ademola Lookman přišel coby devatenáctiletý debutant na hřiště v devadesáté minutě, aby v nastaveném čase využil minely Stonese a přesnou ranou mezi nohy definitivně ukončil trápení Claudia Brava a celého Manchesteru City.

Více informací k zápasu

Leicester City - Chelsea FC 0:3

14.01.2017 18:30

Góly: 6. Marcos Alonso, 51. Marcos Alonso, 71. Pedro

K čemu Costa, když máte Alonsa? Chelsea před týdnem a půl přišla o vítěznou sérii, dnes proti Leicesteru však možná zahájila další. Na hřišti úřadujícího mistra vyhrála hladce 3:0 především zásluhou neobvyklého střeleckého příspěvku levého křídelního beka Marcose Alonsa, jenž obstaral první dvě trefy. Skóre pak uzavřel v dobré formě hrající Pedro.

Antonio Conte si po ukončení vítězné série nemohl v Leicesteru přát lepší vstup do zápasu. Už v šesté minutě se ve vápně Foxes zapomněl Marcos Alonso, k němuž po mírné skrumáži posunul míč Hazard a španělský bek neměl velké potíže otevřít skóre. Odstartoval tak svůj jednoznačně nejlepší výkon v modrém dresu.

Obhájce titulu však na nepříznivý vývoj dokázal dobře zareagovat - sice ne vyrovnáním, ale v následujících minutách byl Leicester lepším týmem. Claudio Ranieri naordinoval své ekipě po vzoru Chelsea systém se třemi stopery, v němž na pravém křídle operoval Marc Albrighton. A právě on poslal v krátkém časovém rozpětí dva velmi povedené centry, na které nicméně jeho kolegové těsně nedosáhli.

Z podobného prostoru posílal do zatraceně nebezpečných míst balón Vardy a Courtois musel rychle reagovat, aby míč vyrazil. Na opačné straně se před pauzou urodilo už jen jedinkrát, protože Chelsea převzala pasivní roli a dopředu se nehnala. Až chvíli před koncem prvního dějství sehráli hosté signál z přímého kopu, na jehož konci pálil v dobré pozici nad Pedro.

Po obrátce však Chelsea stačilo zase jen pět minut, aby Leicester položila na lopatky. Tentokrát k tomu potřebovala i trochu štěstí, protože Marcos Alonso po centru Williana pálil doprostřed Schmeichelovy svatyně. Mimo jeho dosah ovšem balón nešťastně tečoval Wes Morgan. Od toho okamžiku se hrálo prakticky na jednu bránu, Blues utkání dominovali a Liškám nepomohla ani změna systému na čtyři obránce. Alonso byl dokonce blízko hattricku, ale centr Mosese nasměroval těsně vedle.

Nejkrásnější moment zápasu nepředvedl španělský zadák, ale jeho krajan Pedro. Dvacet minut před koncem se vytasil s úžasnou "no-look" patičkou v otočce, jíž vyslal před branku Williana. Sám si pak přišel pro tečovaný zpětný centr, který vděčně uklidil hlavou na zadní tyč. Chelsea i díky němu uskočila Tottenhamu a vede ligu o 7 bodů.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Southampton FC 1:0

14.01.2017 16:00

Góly: 78. Joey Barton

Je to oficiální, kdyby hrálo Burnley všechny své zápasy jen na domácí půdě, můžeme se na něj příští sezónu těšit v Lize mistrů. Nadsázka, jistě, Clarets jsou však letos na Turf Moor nezastavitelní, vyhráli tu už počtvrté v řadě, když si dnes vyšlápli na Southampton. Nudný zápas rozhodl jediným gólem z přímého kopu navrátilec Joey Barton.

Svěřenci Seana Dycha inspirují celou Premier League. Není to sice žádná pohádka typu loňský Leicester, ale jejich výkony rozhodně stojí za pozornost. Nováček, který má papírově jeden z nejslabších kádrů v lize, po hubené výhře 1:0 poskočil už na desáté místo s desetibodovým náskokem na sestupovou trojici. Doma navíc Burnley vyhrálo 8 z 12 utkání a nasbíralo třetí největší počet bodů z ligy.

Začátek zápasu nicméně vyšel lépe hostům ze Southamptonu, byť i jim se povedlo vypálit na branku jednou jedinkrát (Burnley ani jednou). Saints byli častěji na míči a takový Tadić měl možnost hned několikrát zakončit solidně vyhlížející centry ze stran. Právě srbský reprezentant se svou aktivitou zapříčinil o důležitý zákrok Bena Meeho na brakové čáře.

Blonďatý stoper Clarets byl nejlepším mužem na hřišti, ale o vítězství rozhodl střídající Joey Barton, který se do Burnley vrátil coby jeden ze strůjců postupu do PL po půlroční anabázi u Glasgow Rangers. Právě jeho jemně tečovaný přímý kop na stranu Forstera čtvrt hodiny před koncem utkání zajistil domácím cenné vítězství. Svou roli sehrál i gólman Tom Heaton, jenž se v závěru vytasil se skvělými zákroky proti střelám Rodrigueze a především mladého Simse.

Více informací k zápasu

Hull City - AFC Bournemouth 3:1

14.01.2017 16:00

Góly: 32. Abel Hernández, 50. Abel Hernández, 62. Tyrone Mings (vl.) - 3. Junior Stanislas (pen.)

Jedním ze zápasů jednadvacátého kola anglické Premier League byl i souboj odehrávající se od čtyř hodin v Hull. Domácí City, jimž v tabulce nejvyšší ligové soutěže patří poslední a tím pádem i sestupové místo, tu přivítali Bournemouth, jemuž se naopak sezona zatím nad očekávání daří a ještě nedávno tým ze čtvrté nejvyšší anglické soutěže sedí po dvaceti odehraných kolech na solidním deváté místě.

Postavení favorita potvrdil tým hostí už ve třetí minutě, když domácí Harry Maguiere poslal ve vápně nedovoleně k zemi Frasera a rozhodčí pískl do píšťalky. Byl odpískán pokutový kop, k jehož exekuci se postavil Stanislas a byť gólman domácího mužstva směr jeho střely vystihl, prvnímu gólu zápasu nezabránil.

Ve třicáté druhé minutě se Hull City povedlo vyrovnat. Robertson z levého křídla výtečně našel ve vápně připraveného Hernándeze, jenž hlavičkou vyrovnal skóre zápasu na 1:1, čímž také ustanovil poločasový výsledek.

Po návratu z kabin šli Tygři už po pěti minutách do vedení. Opět u toho byl Abel Hernández, jenž se tentokrát prosadil po sólové akci a Hull vedl 2:1. V šedesáté druhé minutě o možná trochu nečekané výhře dosud posledního Hullu rozhodl volný přímý kop. Ten rozehrával Snodgrass, na hranici vápna se poté k zakončení dostal Huddlestone a jeho střelu si do vlastní sítě srazil Tyrone Mings.

Outsider soutěže z Hull City tak doma porazil Bournemouth 3:1 a v tabulce je nyní šestnáctý, AFC kleslo na jedenáctou pozici.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Stoke City 1:3

14.01.2017 16:00

Góly: 40. Jermain Defoe - 15. Marko Arnautović, 22. Marko Arnautović, 34. Peter Crouch

Fotbalisté Stoke City dokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě zachraňujícího se Sunderlandu a díky skvělému prvnímu poločasu si odvezli domů všechny tři body po výsledku 3:1. V tabulce se nacházejí na devátém místě se sedmadvaceti body, domácí Černé kočky klesli na devatenáctou pozici s patnácti body a jsou pouze o skóre lepší než poslední Swansea. O výhře Stoke rozhodl především rakouský útočník Marko Arnautovič.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a v úvodní čtvrthodině se dostali do vedení. Nejprve se probojoval ke dvěma hlavičkovým pokusům pětatřicetiletý útočník Peter Crouch, nicméně ani jednou branku netrefil. Naopak v 15. minutě již otevřel skóre Arnautovič, jenž po pasu z pravé strany od Shaqiriho napoprvé nepropálil brankáře Mannoneho, ovšem balón se k němu následně odrazil a sedmadvacetiletý forvard se při dorážce nemýlil.

Stejný hráč zvýšil náskok Stoke o sedm minut později. Tentokráte využil nádherné přízemní kombinace na jeden dotek a po finální přihrávce Crouche chladnokrevně zblízka propálil bezmocného Mannoneho. S domácím výběrem mohlo být ještě hůře ve 33. minutě, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Shaqiri. Jeho ránu ze zhruba pětadvaceti metrů tečoval jednoruč Mannone a míč nakonec lízl pravou tyč, poté se odrazil do zámezí.

Stoke přidalo třetí gól z následné akce. Rohový kop z pravého křídla ještě defenzíva Sunderlandu odvrátila, pak ale po pasu Adama předskočil Crouch Mannoneho a hlavou zamířil do sítě. Crouch vsítil svou padesátou trefu v dresu Stoke a navíc přidal svůj 99. gól v Premier League, je tak jediný zásah od kulatého jubilea. Černé kočky se nevzdaly a v závěrečných deseti minutách první půle přidaly.

Nejprve v 39. minutě mohl snížit Rodwell, jenže jeho první ránu vyrazil gólman Grant a pak stejný hráč dorážel v pádu těsně vedle. Za další minutu pokořil Granta aktivní Jermain Defoe. Love poslal dlouhý pas za obranu z vlastní poloviny, Defoe si posunul míč stehnem směrem dopředu a vzápětí zakončil své sólo přízemní střelou k levé tyči, od které se balón odrazil do sítě. Hosté vstoupili aktivně i do druhé půle a byli blízko snížení na rozdíl jediné trefy.

Ve 47. minutě pálil z pravé strany Borini, Grant dokázal jeho bombu vyrazit do strany. O dvě minuty později střílel z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů hostující Adam a bližší tyč netrefil vskutku jen o decimetry. Po necelé hodině hry mohl zkompletovat hattrick Arnautovič, avšak v pádu mířil zhruba o metr vedle zadní tyče. Poslední velkou možnost spálil v 61. minutě Rodwell, jenž sám před Grantem netrefil šajtlí prostor tří tyčí, ve zbývajícím průběhu si hosté dvoubrankový náskok zkušeně pohlídali.

Více informací k zápasu

Watford FC - Middlesbrough FC 0:0

14.01.2017 16:00

Góly: -

Pořádně nezáživnou podívanou nabídlo střetnutí mezi Watfordem a Middlesbrough. Oba týmy si nevypracovaly mnoho šancí a po zásluze si tedy po bezbrankové remíze dělí body.

Nebezpečných situací v první půli bylo poskrovnu. Za zmínku stojí snad jen dalekonosný pokus záložníka Watfordu, který brankář hostů jen vyrazil před sebe, s čímž si už zadáci dokázali poradit. Na druhé straně se za zády obrany Watfordu zjevil Stuani, který se pokusil Gomese přelobovat, jenže ke smůle hostů přeloboval i branku.

V druhé půli se do velké šance po standardní situaci dostal Deeney, svou hlavičku však namířil pouze do Valdése. Další velké nebezpečí přišlo z kopačky Capoueho, který se z hranice šestnáctky pokusil o efektivní obstřel a branku Middlesbrough minul jen o pár centimetrů.

V závěru si Watford vypracoval ještě dvě velmi solidní příležitosti. Po autovém vhazování a přiklepnutí Deeneyho nastřelil z výhodné pozice pouze tyč Cleverley. Později se ještě na brankáře Middlesbrough řítil zcela osamocený Deeney, nicméně ani ten jej překonat nedokázal. A protože hosté byli zcela neškodní, dospělo utkání k remízovému závěru.

Více informací k zápasu

West Ham United - Crystal Palace 3:0

14.01.2017 16:00

Góly: 68. Sofiane Feghouli, 79. Andrew Carroll, 86. Manuel Lanzini

Bez trucující francouzské hvězdy Dimitriho Payeta, jenž tvdošíjně trvá na svém odchodu z West Hamu, nastoupili Kladiváři ke svému domácímu utkání proti londýnskému sousedovi Crystal Palace. Svěřenci Slavena Biliče mohli jít do vedení ve dvacáté sedmé minutě, když Mark Noble centroval z pravého křídla - střela Andyho Carrolla však postrádala přesnost a vůbec branku Hennesseyho netrefila.

Pak se do dvou slušných šancí dočkali ještě před odchodem do kabin na poločasovou přestávku i hráči hostí - nejprve Randolpha v brance West Hamu prověřil Tomkins a o dvě minuty později i Puncheon. Ani v jednom případě však gól nepadl.

První branka utkání tak přišla až v šedesáté osmé minutě. Antonio si skvěle poradil s vyběhnuvším gólmanem Palace Henneseym a předložil přihrávku Feghoulimu, který už měl před sebou jen prázdnou bránu a snadnou práci.

O jedenáct minut později pak diváci na londýnském stadionu viděli nádherný gól. Postaral se o něj útočník domácích Andy Carroll. Anglický forvard se i přes svou výšku parádními nůžkami opřel do centru Michaila Antonia a k úžasu všem přítomných zvýšil na 2:0 pro Kladiváře.

Rozhodující třetí úder pro hráče Crystal Palace pak přišel v osmdesáté šesté minutě. Znovu u toho byl pravděpodobně nejlepší hráč zápasu Antonio. Ten parádní přízemní přihrávkou poslal do šance Lanziniho a argentinský ofenzivní šikula pečetil výhru West Hamu 3:0.

V londýnském derby tak byli úspěšnější domácí United a v tabulce poskočili na dvanácté místo, Crystal Palace zůstává na hranici sestupu do Championship.

Více informací k zápasu

Swansea City - Arsenal FC 0:4

14.01.2017 16:00

Góly: 37. Olivier Giroud, 54. Jack Cork (vl.), 67. Kyle Naughton (vl.), 74. Alexis Sánchez

Překvapení se nekonalo. Londýnský Arsenal na půdě tápající Swansea potvrdil roli favorita a především díky ofenzivní smršti po změně stran si z Walesu odváží tři body za suverénní vítězství 4:0. N tomto triumfu, který Kanonýry alespoň dočasně vyhoupl v tabulce na třetí příčku, se gólově podíleli Olivier Giroud s Alexisem Sánchezem, jež doplnily dva vlastence domácích hráčů po střelách Alexe Iwobiho.

Úvod zápasu přitom patřil jednoznačně domácím, kteří na favorita vyrukovali s aktivním napadáním a početnou podporou ofenzivy, čehož málem po deseti minutách využil Kyle Naughton. Pravý bek Swansea se navzdory ostrému úhlu odhodlal k přízemní křižné ráně, kterou musel Petr Čech konečky prstů vyrazit těsně vedle tyče. Další střelecké pokusy si záhy připsali Cork se Sigurdssonem, avšak v obou případech míč vyletěl příliš vysoko.

S přibývajícím časem ovšem Arsenal začal přebírat herní iniciativu a v osmadvacáté minutě si domácí brankář Lukasz Fabianski připsal první zákrok proti pokusu Alexise Sáncheze. Pouze deset minut nato se už hosté dočkali. Povedenou přímočarou akci Kanonýrů ještě po pasu Ramseyho nedokázal Olivier Giroud zakončit, avšak k volnému míči se dostal na levé straně hřiště Alexis Sánchez, jehož centr způsobil v šestnáctce Swans dostatečný chaos na to, aby Giroud přece jen potvrdil svou výtečnou formu z posledních týdnů a zblízka propálil bezmocného Fabianského.

Dvě minuty před koncem první půle se zdálo, že se Swansea naskytne perfektní šance k okamžitému srovnání, když se v pokutovém území Arsenalu svalil k zemi Ki Sung Yeung, ovšem k nevíře domácích fanoušků udělil rozhodčí Mike Jones korejskému středopolaři žlutou kartu za simulování. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí 1:0.

Po změně stran vyrazil Arsenal ze startovních bloků podstatně lépe a hned v první desetiminutovce si vytvořil více šancí než za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku. Střely Alexise, Ramseyho či Iwobiho se ještě zprvu neujaly, avšak neustávajícímu tlaku obrana Swansea odolala pouze do čtyřiapadesáté minuty. Další rána aktivního Iwobiho se s pomocí teče Jacka Corka přehoupla přes plachtícího Fabianského a zapadla až do sítě. Šťastný, a přesto zasloužený gól.

Tatáž situace se pak opakovala i v sedmašedesáté minutě, když se nezastavitelný Iwobi odhodlal k další střele, kterou tentokráte tečoval do vlastní sítě Kyle Naughton a o vítězi zápasu již nebylo sebemenších pochyb. Hostům navíc stále nescházel hlad po dalších trefách, což sedmnáct minut před koncem podtrhl Alexis Sánchez čtvrtým gólem odpoledne. V samém závěru mohl alespoň zkorigovat neodvratný debakl střídající Borja Bastón, jenže svou hlavičku na přední tyči poslal příliš vysoko. Arsenal tak na Liberty Stadium zvítězil suverénně 4:0 a zůstává v boji o nejvyšší příčky, zatímco Swansea se stále brodí pásmem sestupu.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 4:0

14.01.2017 13:30

Góly: 12. Harry Kane, 26. Gareth McAuley (vl.), 77. Harry Kane, 82. Harry Kane

Pořádnou demolici svým příznivcům nabídl londýnský Tottenham, který defenzivu West Bromwiche rozebral na kousíčky a nebýt skvělého Fostera, mohli jsme být svědky skutečně ostudného debaklu.

Spurs si vynutili převahu už od úvodních minut, do zápasu totiž vlétli jako uragán. Hned po pár minutách centroval z levé strany Rose, Kane jeho centr na malém vápně usměrnil na zadní tyč a chybělo jen několik centimetrů, aby se poprvé zapsal mezi střelce. Anglický reprezentant se však dočkal o pár minut později, kdy jej precizní kolmicí vyslal Eriksen, načež míč dokázal z hranice šestnáctky o tyč poslat do sítě.

V pětadvacáté minutě mohl tentýž hráč zvýšit, když jej Wanyama našel na malém vápně zcela neobsazeného - jenže anglický kanonýr tentokrát zaváhal, když z pěti metrů nastřelil pouze padajícího Fostera. Tottenham to však mrzet nemuselo, jelikož už o minutu později svůj náskok pojistil - to se k zakončení na hranici vápna odhodlal Eriksen, jeho projektil byl nadvakrát tečovaný a nešťastník McAuley jej nasměroval do protipohybu vlastního brankáře. Třetí branku mohl po půlhodince hry přidat Dele Alli, jeho radost však překazil správně zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Do konce poločasu měl ještě dvě dobré příležitosti Kane - nejprve se po centru Walkera probil k zakončení na bližší tyči, jeho střelu však Foster vykopl nohou. O chvíli později jeho pumelici ze střední vzdálenosti zase brankář West Bromu konečky prstů vytěsnil na roh.

Na začátku druhé půle zahrozili poprvé - a ve své podstatě i naposledy - také hosté. Po přihrávce Rondóna se k zakončení z hranice šestnáctky dostal Phillips, jeho rána však bránu Llorise těsně minula.

Pak už ovšem útočili pouze domácí - s ranami Vertonghena a Dembeleho si ještě Foster poradil, patnáct minut před koncem však už byl na další zakončení Kanea krátký. Nejprve Walker obral v rohu hřiště McAuleyho, načež přesný centrem našel svého reprezentačního kolegu, který ve složitější pozici dokázal balón uklidit přesně k tyči.

Třešničku na dortu pak Kane přidal devět minut před závěrečným hvizdem. To jej Dele Alli našel parádním lobem za obranou protivníka, forward Tottenhamu pak dokázal odstavit McAuleyho a přesnou střelou na zadní tyč zkompletovat svůj hattrick. Spurs si tak zcela po zásluze připsali tři body a minimálně do večera stáhli náskok vedoucí Chelsea na 4 body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC21171345:1552
2.Tottenham Hotspur21136243:1445
3.Liverpool FC21136249:2445
4.Arsenal FC21135348:2244
5.Manchester City21133541:2642
6.Manchester United21117332:2040
7.Everton FC2196632:2333
8.West Bromwich Albion2185828:2829
9.Stoke City2176827:3327
10.Burnley FC21821123:3126
11.AFC Bournemouth21741030:3725
12.West Ham United21741026:3525
13.Southampton FC2166919:2624
14.Watford FC21651023:3623
15.Leicester City21561024:3421
16.Middlesbrough FC2148917:2220
17.Crystal Palace21441330:4016
18.Hull City21441320:4516
19.Sunderland AFC21431420:4015
20.Swansea City21431423:4915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1461)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele