Premier League - preview 21. kola

14.01.2017, 09:30, aktualizováno 15.01.2017, 08:52
Previews
Manchester City čeká na úvod nedělního programu střetnutí s Evertonem. Absolutním šlágrem tohoto kola je pak utkání městského rivala Manchesteru United, který čeká zápas s Liverpoolem...
Everton FC - Manchester City  (neděle 14:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 3.75 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Liverpool FC  (neděle 17:00)
José Mourinho si před čtyřmi dny vysnil hlasitější ochozy Old Trafford a těch se mu minimálně napoprvé rozhodně dostane - do Manchesteru totiž míří regionální rival z Liverpoolu, aby s ním svedl jubilejní 50. bitvu o anglický severozápad v historii Premier League...

Manchester United má zatím lepší bilanci s 27 výhrami proti liverpoolským třinácti, Kloppův rok 2016 ale slibuje jisté zlepšení. V lednu sice Reds na Anfieldu padli pozdním gólem Rooneyho, pak ale své rivaly vyřadili v osmifinále Evropské ligy a na podzim s nimi alespoň hráli bez branek.

Takový výsledek na Old Trafford by nyní pro Liverpool při pohledu na fazonu United zřejmě rovněž znamenal menší úspěch. Red Devils od 4. prosince ve všech soutěžích jenom vyhrávají, a to už prosím pěkně hovoříme o úctyhodné šňůře devíti utkání (jejich nejdelší od začátku roku 2009). Naposledy to od nich ve dvou domácích pohárech schytaly celky Readingu a Hullu.

Liverpool naopak v pohárech škobrtá - gól nevstřelil ani Plymouthu doma ani Southamptonu venku, tentokrát by se ale poprvé od měsíce listopadu mohl opírat o rozdílový um Philippeho Coutinha, který se blíží návratu. Naopak Sadio Mané je na mateřském kontinentu, čímž křídelní hra Kloppova mančaftu výrazně oslabí.

Pokud se mu podaří Old Trafford zaskočit, Liverpool stanoví svůj dílčí rekord, neboť po 21 zápasech dosud v Premier League registroval maximálně 46 bodů (2008/09), zatímco výhra v Manchesteru by ho posunula už na 47bodovou hranici. Naproti tomu United touží v lize zvítězit posedmé v řadě, což se mu nepovedlo od úvodu jarní části ročníku 2012/13.

Pikantní zápas čeká na Waynea Rooneyho, který byl samozřejmě vychován liverpoolským Evertonem, a nyní by v derby moc rád předskočil Sira Bobbyho Charltona jakožto nejlepší střelec historie Manchesteru United. Otázkou nicméně samozřejmě je, zdali mu Mourinho vůbec dá pořádnou šanci; v posledních třech ligových duelech "Wazza" vůbec nefiguroval.

Rooneymu ubírá na šanci návrat Zlatana Ibrahimoviće, který promarodil pohárové střetnutí s Hullem. Zpátky by mohl být také Marcos Rojo, zatímco jiný stoper Eric Bailly se připravuje na debut na Africkém poháru. Liverpool možná uvítá zpět duo Henderson - Matip, které opět naplno trénuje.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian - Carrick - Lingard, Herrera, Pogba, Mchitarjan - Ibrahimović
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Lovren, Matip, Milner - Wijnaldum, Henderson, Can - Lallana, Firmino, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion  (sobota 13:30)
Už šestou ligovou výhru v řadě může v sobotu odpoledne zaznamenat Tottenham - k tomu však musí porazit hosty z West Bromwiche, kterým se zatím letos daří nad očekávání dobře.

Vstřelit za tři zápasy šest branek, to se mnohdy nepodaří ani celému týmu. Spurs však na to stačil jeden Dele Alli - anglický záložník prožívá opravdu mimořádně plodné období, když dva přesné zásahy nadělil nejprve Southamptonu, poté Watfordu a nakonec i londýnské Chelsea. Mauricio Pochettino jistě doufá, že forma jeho svěřenci ještě několik týdnů vydrží.

Celek Tonyho Pulise po dvou očekávaných nezdarech v duelech s Manchesterem United a Arsenalem najel zpět na vítěznou vlnu, když nejprve poněkud překvapivě zdolal na venkovní půdě Southampton, na což pak navázal domácím obratem proti poslednímu Hullu.

Žádná fotbalová hitparáda se však v tomto souboji zřejmě očekávat nedá. Hostující celek totiž proti favoritům často vyrukuje se značně destruktivní taktikou, což pohledné podívané příliš nenahrává.

Vzájemná bilance je v posledních letech pořádně vyrovnaná, však také hned pět z posledních sedmi ligových klání skončilo nerozhodným výsledkem. Na White Hart Lane pak West Bromwich už čtyři ligové zápasy po sobě neprohrál, naposledy se tak přihodilo na počátku roku 2012. Na stranu druhou - ze 14 ligových soubojů má celek z Birminghamu jen jediné vítězství, což také není žádná hitparáda.

Do základní sestavy Tottenhamu se určitě vrátí Harry Kane, anglický forward se posledně nezúčastnil utkání FA Cupu kvůli narození vlastního dítěte. Mimo hru však stále zůstává Erik Lamela.

West Bromu bude s nejvyšší pravděpodobností chybět trojice Evans, Brunt a Leko. Prvně jmenovaného trápí potíže s lýtkem, Brunt a Leko pak mají drobné potíže a o jejich možné účasti se rozhodne až těsně před úvodním hvizdem.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Walker, Wanyama, Dembelé, Rose - Eriksen, Alli - Kane
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, McAuley, Olsson, Brunt - Fletcher, Yacob - Chadli, Morrison, Phillips - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.20 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Hned dvě ofenzivní hvězdy Southamptonu prošly v minulosti pod rukama trenérům v Burnley. Zatímco Charlie Austn kvůli vážnému zranění ramene zápas - a mnoho příštích - propásne, jeho náhradník Jay Rodriguez může své někdejší chlebodárce řádně vytrestat. Jenže Clarets hrají doma skvěle a ve vzájemném souboji budou dost možná mírnými favority.

Považte sami, jenom Chelsea a Tottenham vyhráli na vlastním hřišti více zápasů než Burnley. Jen proto jsou i přes úděsnou venkovní formu s naprostým přehledem mimo sestupové příčky. Jen proto nemusí činovníky nováčka soutěže trápit, že z devíti utkání na půdě soupeře uhráli jeden jediný bod.

Doma je to totiž jiná pohádka. Poslední tři klání na Turf Moor Burnley opanovalo s maximálním ziskem bodů a soupeřům nasázelo celkem osm branek. Výtečnou formu má hlavně útočník André Gray, autor rovné poloviny ze zmíněných gólů. Proti Middlesbrough se navíc blýskl hattrickem - vůbec prvním pro Burnley v historii Premier League

Někoho takového by potřebovali i v Southamptonu, který se v ofenzivě vyloženě trápí. Z posledních jedenácti ligových zápasů vstřelili jen osm gólů a není divu, že napříč celou soutěží jsou v útoku slabší jen hráči Boro a zoufalého Hullu.

Saints navíc jedou do Burnley s náročným semifinále ligového poháru v zádech. Odehráli ho ve středu večer, v plné sestavě, tudíž na regeneraci měly hvězdy celku z jihu Anglie pouhopouhé dva dny, což prokazatelně na stoprocentní úlevu nestačí. I z toho by domácí mohli těžit. Dva ze tří minulých vzájemných zápasů na Turf Moor ke všemu vyhráli Clarets - a ten další remizovali.

Hostům navíc pořád chybí stoper José Fonte, který požádal o přestup a byl vyřazen z kádru. Řada fotbalistů pak kvůli zmíněnému pohárovému klání bude muset částečně odpočívat. Burnley se musí obejít bez záložníků Johanna Gudmundssona a Scotta Arfielda. Naproti tomu George Boyd, Jon Flanagan i Ashley Barnes se dostali z drobných zdravotních potíží a měli by být k dispozici.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Lowton, Keane, Mee, Ward - Boyd, Marney, Defour, Hendrick - Barnes, Gray
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Soares, Yoshida, Van Dijk, Bertrand - Hojbjerg, Romeu, Ward-Prowse - Redmond, Rodriguez, Tadić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.25 - 3.40 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
V krizi zmítající se Hull má jednu z posledních příležitostí, jak se ještě reálně zapojit do bojů o záchranu. K tomu musí na domácí půdě porazit Bournemouth, který se poněkud překvapivě nachází v horních patrech tabulky.

Forma domácího celku je opravdu k zaplakání - poslední výhra se datuje až na začátek listopadu, od té doby už devět zápasů čeká na tříbodový zápis. Za zmíněný počet utkání si Hull připsal pouhé tři body za tři vydolované remízy. A pro příznivce je lepší si raději ani nepředstavovat, jak by na tom jejich tým byl, kdyby se snad Robert Snodgrass rozhodl odejít.

To Bournemouth si své současné umístění může maximálně užívat. Poslední dva zápasy navíc svěřencům Eddieho Howea vyšly velmi dobře - nejprve venku deklasovali Swansea, načež pak sahali po senzační výhře nad londýnským Arsenalem, když ještě dvacet minut před koncem vedli o tři branky. Své vedení však nakonec neudrželi, kvůli čemu si do tabulky zapsali jen bod za remízu.

Vzájemné utkání z první poloviny ročníku dopadlo naprostým debaklem - Bournemouth tehdy svého soka rozprášil 6:1. Ovšem v předchozích dvou případech, kdy se tito dva soupeři potkali na půdě Hullu, se vždy radovali domácí - a v nastoleném trendu by tedy nutně potřebovali pokračovat i v sobotu.

Hullu možná bude chybět Curtis Davies a Michael Dawson, oba jmenované čeká pozdní test, na jehož základě trenéři zhodnotí, zda budou k utkání připraveni. Určitě se však vrací Jake Livermore. Nová posila - Oumar Niasse - si pak může připsat svůj soutěžní debut.

Bournemouth již může počítat s Ryanem Fraserem, který vyléčil zranění lýtka. Hostům však již nepomůže Nathan Aké, kterého si z hostování stáhla londýnská Chelsea.
Hull City - pravděpodobná sestava:
Jakupovič - Meyler, Davies, Dawson, Robertson - Huddlestone, Livermore - Snodgrass, Mason, Diomande - Hernández
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Smith, Wilson, Cook, Daniels - Surman, Arter - Stanislas, Wilshere, King - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.43 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sunderland AFC - Stoke City  (sobota 16:00)
Ani jeden z celků se nemůže aktuálně pyšnit solidní formou, a i když je na tom v tabulce Stoke City o devět bodů lépe než jeho soupeř, vesele plesat určitě nemůže. Sunderland letos zvítězil z uplynulých dvaceti kol jen čtyřikrát a tuhle bilanci hodlá vylepšit, aby se odpoutal ze současné osmnácté pozice, a zároveň ze sestupového pásma.

Už poslední výsledek Černých koček ze začátku roku mohl naznačit, že by u nich mohlo dojít k nějakému zlepšení. Remíza 2:2 s Liverpoolem se určitě brala jako velmi cenný úspěch. A manažer David Moyes věří v opravdu lepší zítřky. "Leden může být tím měsícem, kde můžeme získat sérii vítězství, aby situace vypadala jinak," říkal.

Domácí trápí především mizerná defenzíva, třicet sedm inkasovaných branek je spolu s Crystal Palace třetím nejhorším číslem ligy. Nejenže mají rovněž velké problémy s marodkou, ještě kvůli Africkému poháru národů přišli o několik reprezentantů, a to ve složení Lamine Koné, Didier Ibrahim N'Dong a Wahbi Khazri.

V říjnu loňského roku Sunderland prohrál na půdě svého protivníka o dvě branky, před vlastními fanoušky však v rámci Premier League nad ním už třikrát v řadě vyhrál. "Sledoval jsem Stoke City v poslední době a musím říct, že má dobrá tým. Klub je opravdu velmi stabilní. Každý rok se snaží hrát nahoře," dodával Moyes.

Po minulém vítězství nad Watfordem se hostům nepodařilo projít přes 3. kolo FA Cupu, porážku 0:2 utrpěli od Wolverhamptonu. Bez větších problémů se drží ve středu tabulky, každopádně získat nějakou delší šňůru vítězství jednoduše nedokážou. Stoke City bude kvůli APN postrádat Mameho Dioufa, Wilfrieda Bonyho a Ramadana Sobhiho.

Mark Hughes byl po vyřazení z domácího poháru poměrně zklamaný. "Nehráli jsme na potřebné úrovni," čertil se hostující manažer. "Plně očekávám, že na svůj výkon zareagujeme v Sunderlandu. Uvnitř klubu existuje frustrace z toho, co se stalo. Mí hráči se však snaží stav změnit navzdory všem křivdám."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.44 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Sobotní program nabídne i duel dvou celků z druhé poloviny tabulky, kterým se v poslední době tak úplně nedaří - domácí Watford tedy na své půdě přivítá hostující Middlesbrough.

Tenhle zápas bude tak trochu speciální i kvůli poslednímu rozloučení s Grahamem Taylorem. Tato legenda Sršňů v týdnu bohužel zemřela, a tak mají fanoušci jedinečnou příležitost naposledy uctít památku tohoto chlapíka - chlapíka, kterému ze značné míry vděčí za to, kde se vlastně Watford na fotbalové mapě nachází.

Co se týče formy domácího družstva, ta příznivce zrovna dvakrát netěší. Watford už 5 ligových zápasů čeká na vítězství, to poslední si připsal proti Evertonu zkraje prosince. Od té doby navíc uhrál pouze jedinou remízu, ve zbylých případech byl poražen, přičemž zejména poslední zápas na vlastní půde proti Tottenhamu se partě Waltera Mazzarriho hrubě nepovedla.

Hosté jsou na tom obdobně - jejich jediná výhra z posledních pěti duelů přišla v polovině prosince proti Swansea, krom toho si ale na své konto připsali ještě jednu dělbu bodů po bezbrankové remíze s úřadujícími mistry z Leicesteru. Tým ze severu Anglie je charakteristický nepříliš produktivním útokem - pouhých 17 branek je nejméně z celé Premier League - ovšem značně pevnou defenzivou, která mnoho branek vskutku neinkasuje.

Hornets se každopádně proti Middlesbrough docela daří - jejich poslední prohra se datuje do října 2012, od té doby jsou neporaženi v 6 ligových střetnutích. Hosté pak na Vicarage Road nemají dobré vzpomínky, jelikož zde prohráli v 5 ze 7 posledních návštěv.

Své první utkání by měl odehrát Tom Cleverley, který přišel na půlroční hostování z Evertonu. Do sestavy se vrací i Heurelho Gomes a Jose Holebas, kteří již vyléčili svou nemoc. K dispozici jsou už i Juan Zuniga a Valon Behrami.

Za hosty nemůže nastoupit Daniel Ayala, který si odpykává třízápasový trest. Mezi další absentéry pak patří ještě Antonio Barragan a Gaston Ramírez.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Kaboul, Prödl, Britos - Zuniga, Behrami, Capoue, Holebas - Cleverley, Okaka - Deeney
Middlesbrough FC - pravděpodobná sestava:
Valdés - Fabio, Chambers, Gibson, Friend - Clayton - Traoré, Forshaw, De Roon, Stuani - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.06 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Skoro hodinu seděl na lavičce a sledoval, jak jeho spoluhráči dostávají na frak od Manchesteru City. To byla pro Dimitriho Payeta nejspíš poslední kapka. Nyní je však vyřazen z kádru a po rozhovoru se Slavenem Bilićem to s ním vypadá všelijak. V zápase proti Crystal Palace každopádně francouzský špílmachr West Hamu nepomůže...

Chorvatský trenér to oznámil ve čtvrtek - Dimitri Payet už za West Ham nechce hrát. Pro Kladiváře je to obrovská rána, ať už je pokles Francouzovy formy jakýkoli. I přesto, že nemůžeme sledovat Payeta v takové fazóně jako loni, dokázal rodák z Réunionu vytvořit pro své kolegy suverénně nejvíc šancí z celé ligy. Lkaní na slabý útok Hammers má něco do sebe.

Skutečností však zůstává, že se Payet zachoval krajně neprofesionálně - a West Ham zkrátka není jen o něm. Stejně jako preview tohoto zápasu, do kterého Kladiváři vstupují ve špatné náladě i z dalších důvodů. Domácí debakl 0:5 v FA Cupu je samozřejmě bolestivý, avšak mnohem víc Biliće a spol. trápí, že je to již třetí porážka bez vstřelené branky v řadě.

Přitom ještě v půlce prosince se vzpínali ke zlepšení, když naopak třikrát po sobě brali všechny tři body. Díky tomu jsou však alespoň v bezpečné vzdálenosti od sestupových pozic, kam se naopak pomalu potápí Crystal Palace. Ani příchod Sama Allardyce Eagles zatím moc nepomohl, londýnský tým ze čtyř soutěžních zápasů uhrál jen dvě remízy a vsítil dvě branky. Na záchranu mají pouze bodový náskok.

Teď navíc musí nový šéf řešit vážný problém, protože mu na Africký pohár nároků zmizeli křídelníci Bakary Sako a především absolutní tahoun Wilfried Zaha. Aspoň, že Christian Benteke už vykurýroval bolavé rameno a fit je i Wayne Hennessey. Allardyce navíc může využít služeb nové posily na levou stranu hřiště Jeffreyho Schluppa.

West Ham, který doma neporazil Crystal Palace už 13 let, se vedle Payeta musí obejít i bez jiných Afričanů Cheikhoua Kouyatého a Andrého Ayewa. Zranění nevpustí na trávník Arbelou, Masuakua, Töreho nebo Sakha.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Randolph - Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell - Noble, Obiang - Feghouli, Lanzini, Antonio - Carroll
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Tomkins, Dann, Delaney, Ward (Schlupp) - Flamini, Ledley - Puncheon, Cabaye, Townsend - Benteke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.30 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Swansea City - Arsenal FC  (sobota 16:00)
Arsenal po vydřené remíze na půdě Bournemouthu čeká další výjezd z pohodlí londýnského domova do Walesu, kde je v sobotní odpoledne uvítá Swansea. Domácí jsou po nepovedené první polovině sezony namočení v boji o záchranu až po uši, což se také projevilo na hned dvojím střídání manažerů. Úloha dovést Swans k udržení v Premier League nakonec spočívá na bedrech Paula Clementa, který by měl mít zrovna Arsenal velmi dobře nastudován.

Clement totiž před nástupem ke kormidlu velšského klubu působil v roli asistenta Carla Ancelottiho v Bayernu Mnichov, s nímž se Arsenal utká v osmifinále Ligy mistrů. A právě z důvodu obhlédnout na vlastní oči zahraničního soupeře byl novopečený manažer Swansea přítomen v hledišti Emirates Stadium během zápasu Kanonýrů s West Bromwichem Albion. "Viděl jsem je hrát proti West Bromu, takže mám svých poznámek dost," přiznal Clement s úsměvem. "Akorát je nyní místo pro Bayern využiji pro Swansea. Není mezi tím rozdíl, sledoval jsem pouze jejich hru a způsob, jak na ně vyzrát... Carlovi pak pošlu kopii!"

Zatímco pro Clementa půjde o první oficiálně odkoučovaný zápas v Premier League (shodou okolností stejně jako pro jeho předchůdce Boba Bradleyho), manažer Arsenalu Arsene Wenger je naopak po více než dvaceti letech a jedenácti stovkách zápasů tím vůbec nejzkušenějším. Oba trenéři se již potkali, když Clement pracoval jako pravá ruka Guuse Hiddinka i zmíněného Ancelottiho v londýnské Chelsea. "Utkat se s koučem takového kalibru a s tolika zkušenostmi je něco úžasného. V Arsenalu již působí přes dvacet let, přičemž já během jeho začátků o fotbalu nevěděl zhola nic," vzpomíná čtyřiačtyřicetiletý Angličan, jenž tehdy dle vlastních slov pracoval jako učitel na střední škole.

Arsenal od výhry v FA Cupu na půdě druholigového Prestonu mohl poprvé v novém roce pořádně nabrat síly, a zvláště klíčoví hráči jako Alexis Sánchez, Laurent Koscielny či Mesut Özil, kteří do zmíněného utkání vůbec nezasáhli, by měli být na Liberty Stadium plně připraveni. Špatnou zprávou je naopak zdravotní stav Thea Walcotta se Santim Cazorlou. Zatímco první jmenovaný by měl s neustávajícím zraněním lýtka hlásit návrat po příštím kole s Burnley, španělský motor zálohy Cazorla podstoupil kvůli potížím s achillovkou drobný zákrok, který jej dle Wengerových slov vyřadí přinejmenším na dalších šest týdnů mimo hru. Při absenci Mohameda Elnenyho a zranění Francise Coquelina tak Kanonýrům zbývá do středu zálohy již pouze nesehraná dvojice Ramsey - Xhaka...
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Mawson, Kingsley - Cork, Ki, Fer - Routledge, Llorente, Sigurdsson
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Gabriel, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka - Alexis, Özil, Iwobi - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.30 - 4.70 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Když se Číňané rozhodli za velký balík peněz vysvobodit z Chelsea Oscara, kvitovali to fanoušci Blues snad i s povděkem. Když ale přehnaně bohaté celky z asijského kontinentu zacílili na jednoho z nejlepších hráčů dosavadní sezóny Premier League Diega Costu, začíná to být vážné. Obzvlášť, když se prozatimní král střelců kvůli pochybnému zranění zad omluvil z výjezdu do Leicesteru...

Skutečností je, že naturalizovaný Španěl opravdu poslední tři dny netrénoval a dobrým vztahům s Antoniem Contem nahrávají i velmi přátelské záběry z lavičky při utkání FA Cupu. Právě neshoda s koučem prý přitom měla způsobit Costovu neúčast na hřišti úřadujícího šampiona. Situaci nicméně rozklíčuje až druhá půlka ledna, zatímco vzájemný střet dvou posledních mistrů pozná výsledek už dnes večer.

Úvodem se pak nabízí vyřešení otázky na hrotu útoku, kde se logicky Costa neobjeví. A nasnadě je i Eden Hazard v roli falešné devítky, kde už letos zazářil proti Bournemouthu. Michy Batshuayi, druhá Conteho volba na post útočníka, se totiž netěší příliš velké přízni italského kouče.

Ten má na King Power Stadium jasný úkol - znovu zahájit vítěznou sérii, která mu i do třetice přinesla cenu pro nejlepšího manažera měsíce. Aby taky ne, vždyť Chelsea v prosinci vyhrála všech šest utkání a završila vítěznou sérii na čísle 13. Završila proto, že v posledním kole podlehla venku Tottenhamu.

Přesto je Chelsea v čele Premier League s krásným pětibodovým náskokem. Náladu si navíc Blues zvedli ve zmíněném FA Cupu proti Peterborough, které smetli 4:1. Ještě pozitivnější výstup z pohárového utkání nese nejbližší soupeř lídra ligy - Leicester. Pro změnu loňský mistr vyhrál na hřišti silného Evertonu 2:1.

Přesto se v Leicesteru neusíná všem úplně nejlépe. V lize jsou Foxes až šestnáctí s pouze pětibodovým náskokem na sestupové příčky. Aktuálně má na kontě o 28 bodů méně než Chelsea. Před dvanácti měsíci přitom stejného soupeře válcovala o 17 bodů. Jak se ty časy mohou rychle změnit...

Na lepší časy se ale rozhodně blýská. Před zápasem s Evertonem totiž Leicester dvakrát udržel v lize čisté konto, což se mu povedlo naposled loni v dubnu při úsporné pětizápasové sérii výher, při níž se definitivně pasovali do role jasného favorita na zisk titulu.

Velkou překážkou je nicméně absence tří borců ze základní sestavy, kteří odjeli reprezentovat na Afircký pohár národů. Nejlepšímu trenérovi světa za rok 2016 Claudiovi Ranierimu budou chybět Riyad Mahrez, Islam Slimani a Daniel Amartey. Klub navíc opustil Jeffrey Schlupp, zraněný je útočník Leonardo Ulloa.

Chelsea kromě Diega Costy nemůže počítat se suspendovaným Johnem Terrym. Tým naopak posílil levonohý defenzivní univerzál Nathan Aké. Jinak je kádr Chelsea perfektně připraven, jen John Obi Mikel už Blues nepomůže, jelikož po deseti letech služeb přestoupil za penězi a slávou do Činy.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Morgan, Huth, Chilwell - Albrighton, Drinkwater, Ndidi, Musa - Okazaki - Vardy
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Fábregas (Kanté), Matić, Alonso - Willian, Hazard, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.80 - 3.53 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC20161342:1549
2.Liverpool FC20135248:2344
3.Tottenham Hotspur20126239:1442
4.Manchester City20133441:2242
5.Arsenal FC20125344:2241
6.Manchester United20116331:1939
7.Everton FC2086628:2330
8.West Bromwich Albion2085728:2429
9.AFC Bournemouth2074929:3425
10.Southampton FC2066819:2524
11.Stoke City2066824:3224
12.Burnley FC20721122:3123
13.West Ham United20641023:3522
14.Watford FC20641023:3622
15.Leicester City2056924:3121
16.Middlesbrough FC2047917:2219
17.Crystal Palace20441230:3716
18.Sunderland AFC20431319:3715
19.Swansea City20431323:4515
20.Hull City20341317:4413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2339)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele