21. kolo
14.01.2017 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Leicester City - Chelsea FC 0:3

K čemu Costa, když máte Alonsa? Chelsea před týdnem a půl přišla o vítěznou sérii, dnes proti Leicesteru však možná zahájila další. Na hřišti úřadujícího mistra vyhrála hladce 3:0 především zásluhou neobvyklého střeleckého příspěvku levého křídelního beka Marcose Alonsa, jenž obstaral první dvě trefy. Skóre pak uzavřel v dobré formě hrající Pedro.

Antonio Conte si po ukončení vítězné série nemohl v Leicesteru přát lepší vstup do zápasu. Už v šesté minutě se ve vápně Foxes zapomněl Marcos Alonso, k němuž po mírné skrumáži posunul míč Hazard a španělský bek neměl velké potíže otevřít skóre. Odstartoval tak svůj jednoznačně nejlepší výkon v modrém dresu.

Obhájce titulu však na nepříznivý vývoj dokázal dobře zareagovat - sice ne vyrovnáním, ale v následujících minutách byl Leicester lepším týmem. Claudio Ranieri naordinoval své ekipě po vzoru Chelsea systém se třemi stopery, v němž na pravém křídle operoval Marc Albrighton. A právě on poslal v krátkém časovém rozpětí dva velmi povedené centry, na které nicméně jeho kolegové těsně nedosáhli.

Z podobného prostoru posílal do zatraceně nebezpečných míst balón Vardy a Courtois musel rychle reagovat, aby míč vyrazil. Na opačné straně se před pauzou urodilo už jen jedinkrát, protože Chelsea převzala pasivní roli a dopředu se nehnala. Až chvíli před koncem prvního dějství sehráli hosté signál z přímého kopu, na jehož konci pálil v dobré pozici nad Pedro.

Po obrátce však Chelsea stačilo zase jen pět minut, aby Leicester položila na lopatky. Tentokrát k tomu potřebovala i trochu štěstí, protože Marcos Alonso po centru Williana pálil doprostřed Schmeichelovy svatyně. Mimo jeho dosah ovšem balón nešťastně tečoval Wes Morgan. Od toho okamžiku se hrálo prakticky na jednu bránu, Blues utkání dominovali a Liškám nepomohla ani změna systému na čtyři obránce. Alonso byl dokonce blízko hattricku, ale centr Mosese nasměroval těsně vedle.

Nejkrásnější moment zápasu nepředvedl španělský zadák, ale jeho krajan Pedro. Dvacet minut před koncem se vytasil s úžasnou "no-look" patičkou v otočce, jíž vyslal před branku Williana. Sám si pak přišel pro tečovaný zpětný centr, který vděčně uklidil hlavou na zadní tyč. Chelsea i díky němu uskočila Tottenhamu a vede ligu o 7 bodů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
frederik

0:2

Reagovat
M1ck0

Chelsea ztratí, 1:1, v 93. vyrovná Slimani

Reagovat
smazaný uživatel

Udělá si výlet jo z Gabonu z APN?

Reagovat
M1ck0

Okazaki

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne ked je na APN

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapenie kola 2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.Už jsou nařadě

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ich Lester oberie o body aj bez Mahreza

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
hradec

Leicester City 0:3 Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný tip, přál jsem si to, ale nečekal jsem to.

Reagovat
hradec

Mohlo to být i víc ale hlavní je, že hrajeme efektivně a efektně

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, škoda, že Alonso nezavršil hattrick..chybělo maličko, ale jinak ano, naprosto souhlasím :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele