21. kolo
14.01.2017 16:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Arsenal rozstřílel Swansea čtyřmi góly a je třetí

Překvapení se nekonalo. Londýnský Arsenal na půdě tápající Swansea potvrdil roli favorita a především díky ofenzivní smršti po změně stran si z Walesu odváží tři body za suverénní vítězství 4:0. N tomto triumfu, který Kanonýry alespoň dočasně vyhoupl v tabulce na třetí příčku, se gólově podíleli Olivier Giroud s Alexisem Sánchezem, jež doplnily dva vlastence domácích hráčů po střelách Alexe Iwobiho.

Úvod zápasu přitom patřil jednoznačně domácím, kteří na favorita vyrukovali s aktivním napadáním a početnou podporou ofenzivy, čehož málem po deseti minutách využil Kyle Naughton. Pravý bek Swansea se navzdory ostrému úhlu odhodlal k přízemní křižné ráně, kterou musel Petr Čech konečky prstů vyrazit těsně vedle tyče. Další střelecké pokusy si záhy připsali Cork se Sigurdssonem, avšak v obou případech míč vyletěl příliš vysoko.

S přibývajícím časem ovšem Arsenal začal přebírat herní iniciativu a v osmadvacáté minutě si domácí brankář Lukasz Fabianski připsal první zákrok proti pokusu Alexise Sáncheze. Pouze deset minut nato se už hosté dočkali. Povedenou přímočarou akci Kanonýrů ještě po pasu Ramseyho nedokázal Olivier Giroud zakončit, avšak k volnému míči se dostal na levé straně hřiště Alexis Sánchez, jehož centr způsobil v šestnáctce Swans dostatečný chaos na to, aby Giroud přece jen potvrdil svou výtečnou formu z posledních týdnů a zblízka propálil bezmocného Fabianského.

Dvě minuty před koncem první půle se zdálo, že se Swansea naskytne perfektní šance k okamžitému srovnání, když se v pokutovém území Arsenalu svalil k zemi Ki Sung Yeung, ovšem k nevíře domácích fanoušků udělil rozhodčí Mike Jones korejskému středopolaři žlutou kartu za simulování. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí 1:0.

Po změně stran vyrazil Arsenal ze startovních bloků podstatně lépe a hned v první desetiminutovce si vytvořil více šancí než za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku. Střely Alexise, Ramseyho či Iwobiho se ještě zprvu neujaly, avšak neustávajícímu tlaku obrana Swansea odolala pouze do čtyřiapadesáté minuty. Další rána aktivního Iwobiho se s pomocí teče Jacka Corka přehoupla přes plachtícího Fabianského a zapadla až do sítě. Šťastný, a přesto zasloužený gól.

Tatáž situace se pak opakovala i v sedmašedesáté minutě, když se nezastavitelný Iwobi odhodlal k další střele, kterou tentokráte tečoval do vlastní sítě Kyle Naughton a o vítězi zápasu již nebylo sebemenších pochyb. Hostům navíc stále nescházel hlad po dalších trefách, což sedmnáct minut před koncem podtrhl Alexis Sánchez čtvrtým gólem odpoledne. V samém závěru mohl alespoň zkorigovat neodvratný debakl střídající Borja Bastón, jenže svou hlavičku na přední tyči poslal příliš vysoko. Arsenal tak na Liberty Stadium zvítězil suverénně 4:0 a zůstává v boji o nejvyšší příčky, zatímco Swansea se stále brodí pásmem sestupu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea snad pod novym trenerom zabere a bude brat aspon bod

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
kiciN

0:4

Reagovat
Gunner14

Reagovat
smazaný uživatel

všiml sis kdy to psal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele