21. kolo
14.01.2017 16:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Sunderland AFC - Stoke City 1:3

Fotbalisté Stoke City dokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě zachraňujícího se Sunderlandu a díky skvělému prvnímu poločasu si odvezli domů všechny tři body po výsledku 3:1. V tabulce se nacházejí na devátém místě se sedmadvaceti body, domácí Černé kočky klesli na devatenáctou pozici s patnácti body a jsou pouze o skóre lepší než poslední Swansea. O výhře Stoke rozhodl především rakouský útočník Marko Arnautovič.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a v úvodní čtvrthodině se dostali do vedení. Nejprve se probojoval ke dvěma hlavičkovým pokusům pětatřicetiletý útočník Peter Crouch, nicméně ani jednou branku netrefil. Naopak v 15. minutě již otevřel skóre Arnautovič, jenž po pasu z pravé strany od Shaqiriho napoprvé nepropálil brankáře Mannoneho, ovšem balón se k němu následně odrazil a sedmadvacetiletý forvard se při dorážce nemýlil.

Stejný hráč zvýšil náskok Stoke o sedm minut později. Tentokráte využil nádherné přízemní kombinace na jeden dotek a po finální přihrávce Crouche chladnokrevně zblízka propálil bezmocného Mannoneho. S domácím výběrem mohlo být ještě hůře ve 33. minutě, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Shaqiri. Jeho ránu ze zhruba pětadvaceti metrů tečoval jednoruč Mannone a míč nakonec lízl pravou tyč, poté se odrazil do zámezí.

Stoke přidalo třetí gól z následné akce. Rohový kop z pravého křídla ještě defenzíva Sunderlandu odvrátila, pak ale po pasu Adama předskočil Crouch Mannoneho a hlavou zamířil do sítě. Crouch vsítil svou padesátou trefu v dresu Stoke a navíc přidal svůj 99. gól v Premier League, je tak jediný zásah od kulatého jubilea. Černé kočky se nevzdaly a v závěrečných deseti minutách první půle přidaly.

Nejprve v 39. minutě mohl snížit Rodwell, jenže jeho první ránu vyrazil gólman Grant a pak stejný hráč dorážel v pádu těsně vedle. Za další minutu pokořil Granta aktivní Jermain Defoe. Love poslal dlouhý pas za obranu z vlastní poloviny, Defoe si posunul míč stehnem směrem dopředu a vzápětí zakončil své sólo přízemní střelou k levé tyči, od které se balón odrazil do sítě. Hosté vstoupili aktivně i do druhé půle a byli blízko snížení na rozdíl jediné trefy.

Ve 47. minutě pálil z pravé strany Borini, Grant dokázal jeho bombu vyrazit do strany. O dvě minuty později střílel z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů hostující Adam a bližší tyč netrefil vskutku jen o decimetry. Po necelé hodině hry mohl zkompletovat hattrick Arnautovič, avšak v pádu mířil zhruba o metr vedle zadní tyče. Poslední velkou možnost spálil v 61. minutě Rodwell, jenž sám před Grantem netrefil šajtlí prostor tří tyčí, ve zbývajícím průběhu si hosté dvoubrankový náskok zkušeně pohlídali.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele