21. kolo
14.01.2017 13:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 4:0

Pořádnou demolici svým příznivcům nabídl londýnský Tottenham, který defenzivu West Bromwiche rozebral na kousíčky a nebýt skvělého Fostera, mohli jsme být svědky skutečně ostudného debaklu.

Spurs si vynutili převahu už od úvodních minut, do zápasu totiž vlétli jako uragán. Hned po pár minutách centroval z levé strany Rose, Kane jeho centr na malém vápně usměrnil na zadní tyč a chybělo jen několik centimetrů, aby se poprvé zapsal mezi střelce. Anglický reprezentant se však dočkal o pár minut později, kdy jej precizní kolmicí vyslal Eriksen, načež míč dokázal z hranice šestnáctky o tyč poslat do sítě.

V pětadvacáté minutě mohl tentýž hráč zvýšit, když jej Wanyama našel na malém vápně zcela neobsazeného - jenže anglický kanonýr tentokrát zaváhal, když z pěti metrů nastřelil pouze padajícího Fostera. Tottenham to však mrzet nemuselo, jelikož už o minutu později svůj náskok pojistil - to se k zakončení na hranici vápna odhodlal Eriksen, jeho projektil byl nadvakrát tečovaný a nešťastník McAuley jej nasměroval do protipohybu vlastního brankáře. Třetí branku mohl po půlhodince hry přidat Dele Alli, jeho radost však překazil správně zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Do konce poločasu měl ještě dvě dobré příležitosti Kane - nejprve se po centru Walkera probil k zakončení na bližší tyči, jeho střelu však Foster vykopl nohou. O chvíli později jeho pumelici ze střední vzdálenosti zase brankář West Bromu konečky prstů vytěsnil na roh.

Na začátku druhé půle zahrozili poprvé - a ve své podstatě i naposledy - také hosté. Po přihrávce Rondóna se k zakončení z hranice šestnáctky dostal Phillips, jeho rána však bránu Llorise těsně minula.

Pak už ovšem útočili pouze domácí - s ranami Vertonghena a Dembeleho si ještě Foster poradil, patnáct minut před koncem však už byl na další zakončení Kanea krátký. Nejprve Walker obral v rohu hřiště McAuleyho, načež přesný centrem našel svého reprezentačního kolegu, který ve složitější pozici dokázal balón uklidit přesně k tyči.

Třešničku na dortu pak Kane přidal devět minut před závěrečným hvizdem. To jej Dele Alli našel parádním lobem za obranou protivníka, forward Tottenhamu pak dokázal odstavit McAuleyho a přesnou střelou na zadní tyč zkompletovat svůj hattrick. Spurs si tak zcela po zásluze připsali tři body a minimálně do večera stáhli náskok vedoucí Chelsea na 4 body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 rokov sme proti ním doma nevyhrali. Jeden z najnepríjemnejších súperov v PL. Budem rád za akékoľvek víťazstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nedáme rychlý gol, tak to bude zlé, Pulis se na nás připraví masivním betonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj jeden gól môže byť málo, ako na jar. Dúfam ale, že zaberieme. Hráči by mali byť pripravení a oddýchnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Wanyama - Walker, Eriksen, Dembele, Rose - Alli - Kane

Nie som veľmi zástanca nášho rozostavenia, ale zatiaľ to funguje a máme presne na to typologicky potrebných hráčov. Aj keď bez Rosea a Walkera to proti AV vôbec nefungovalo. Som zvedavý čo sa stane, ak sa vráti Lamela.

Reagovat
smazaný uživatel

To je otazka, snad to Lamelovi nebude trvat dalsi 2 mesice, ale bude zajimave jak to bude Poche tocit po jeho navratu.

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepríjemný súper 'betonárka Albion' ale snad to Spurs daju aspon o gol COYS

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Rezan

Moc se mi líbí jak Kane řeší situace. Eriksen i Dele jsou super. Přeji Tottenhamu ať jim vydrží kádr, protože tohle družstvo by si zasloužilo vyhrát PL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele