LaLiga - souhrn 25. kola

23.02.2018, 22:49, aktualizováno 26.02.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Real neměl problém s Alavésem, Barcelona byla proti Gironě ještě suverénnější a s chutí si zastřílelo také Atlético Madrid. Celta Vigo porazila Eibar a bodově se na svého protivníka dotáhla. Deportivo po devíti zápasech udrželo čisté konto, velkou radost z toho ale mít nebude, tři body slaví Villarreal a Valencia...

Levante UD - Real Betis 0:2

26.02.2018 21:00

Góly: 55. Chema (vl.), 69. Sergio Léon

Real Betis stále sní o příčkách zaručující účast v evropských pohárech. V pondělí však musel cestovat na hřiště Levante, které od začátku sezóny bojuje o záchranu. První polovina zápasu byla jasným příkladem toho, že držení míče ve fotbale není všechno. Hosté se ujali iniciativy a snažili se diktovat tempo hry. I přesto se do první větší šance dostali domácí.

Antonio Adán zachyboval při rozehrávce u své branky. Nejprve pálil Armando Sadiku, ale jeho střelu vyrazil chybující gólman. Následně ještě dorážel José Luis Morales, ale Adán vytáhl v krátké době další perfektní zákrok. V 9. minutě tedy i přes zaváhání podržel svůj tým. Betis měl míč na svých kopačkách více času, ale na svou gólovku si musel ještě dlouho počkat.

Morales v 29. minutě hezky prošel na levém křídle okolo dvou bránících hráčů a přihrával do vápna před branku, kde se o zakončení pokusil Roger, ale jeho pokus skončil jen kousek vedle branky. Do šaten šly oba týmy za bezbrankového skóre, s tím, že míč měli hosté v moci 68 % herního času, ale více šancí mělo Levante. Až v 54. minutě přišla konečně šance Betisu.

León hezky oslovil Joaquína, který ve vyložené šanci jen trefil dobře postaveného Oiera Olázábala. S vyraženým míčem si už domácí obránci poradili. O minutu později se vedení ujali hráči ze Sevilly. Po rohovém kopu se do zakončení dostal Aïssa Mandi. Jeho střelu ještě vrazil Oier, ale ve zmatečné situaci si srazil míč nešťastně do vlastní sítě Chema. Levante v 68. minutě bylo opravdu blízko vyrovnání.

Sehrálo nacvičený roh, po kterém hlavičkoval Mandi opravdu jen těsně nad branku. Jen o minutu později se však prosadili opět hosté. Sergio León pláchl celé obraně a svou tvrdou ranou na přední tyč překonal Oiera. Domácí se následně nezmohli v závěru druhého poločasu k nějakému většímu zvratu. I když v některých momentech byli lepším týmem na hřišti, tak nevyužili svých dobrých šancí a smířit je museli s prohrou, která je může hodně mrzet v další boji o setrvání v LaLize.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 2:5

25.02.2018 20:45

Góly: 85. Pablo Sarabia, 89. Nolito - 29. Diego Costa, 42. Antoine Griezmann, 51. Antoine Griezmann (pen.), 65. Koke, 81. Antoine Griezmann

Nedělní program 25. kola LaLigy uzavřel bezesporu šlágr na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Opravdu netrvalo vůbec dlouho, než se diváci dočkali první gólovky zápasu. Na svědomí ji měli hráči Sevilly, přesněji Luis Muriel. Po povedené kombinaci, které začala na pravé straně, dostal přihrávku do vápna a ocitl se sám před Oblakem, který musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Atlético se spíše na úvod zápasu stáhlo na svou polovinu a nechávalo velký prostor pro domácí. Aktivní Sevilla hýřila sebevědomím. Po prvních dvaceti minutách byl domácí celek o něco lepším týmem na hřišti. Až do 29. minuty, kdy udeřil Diego Costa. Využil totiž katastrofální rozehrávky, vybojoval od Évera Banegy míč a sám před gólmanem se už nemýlil.

O šest minut později byl opravdu blízko vyrovnání Steven N'Zonzi. Po rohovém kopu hlavičkou jen nastřelil břevno. Těsně před koncem prvního poločasu se pro Sevillu začal psát hrůzostrašný scénář. Clément Lenglet sice odhlavičkoval míč ze svého vápna, ale toho se ujal Antoine Griemzann, který potáhl pár metrů a náramnou střelou do šibenice překonal Sergia Rica.

V 51. minutě nastalo další pokračování. Costa totiž unikl obraně a ve vápně ho podrazil brankář Rico. Pokutového kopu se ujal Griezmann a úspěšně. Míč poslal do protipohybu brankáře a na tabuli už svítil stav 0:3. Sevilla se snažila nějakým způsobem vyrovnat, ale vůbec se jí to nedařilo. Se všemi nákopy a pokusy si hosté s lehkostí poradili.

V 65. minutě už andalusané prohrávali o čtyři branky. Značně frustrovaní se totiž dopustili další chyby v rozehrávce. Gabriel Mercado vyloženě namazal Griezmanovi, který ještě přihrál do lepší pozice Kokemu. Pro toho bylo naprosto snadné dopravit míč do prázdné branky. Za tři minuty Griezmann pádil sám na branku, ale svou střelou jen napálil balon do břevna.

Několik fanoušků začalo opouštět ochozy. Ti, kteří odešli tedy už neviděli v 81. minutě hattrick Griezmanna. Saúl prošel snadno pokutovým územím a předložil míč pro svého spoluhráče. Z vyložené pozice se francouzský snajpr nemýlil. Pět minut před koncem řádné hrací doby se dočkali rovněž domácí.

Pablo Sanabria po hezké kombinaci překonal z přímé střely Oblaka, kterému mohlo být jen líto, že neudržel čisté konto. Jen minutu před koncem se Sevilla prosadila podruhé. Nolito si povodil několik bránících hráčů a tvrdě vypálil na přední tyč. Možná trošku překvapil slovinského gólmana. Toto bylo poslední zajímavé, co se se stalo na hřišti, kde padlo hned sedm gólů.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Sociedad 2:1

25.02.2018 18:30

Góly: 34. Santi Mina, 68. Santi Mina - 54. Mikel Oyarzabal

Zápas začal hodně nervózně z obou stran a fanoušci na stadionu byli svědky řady nepřemostí. Do první velké šance se nicméně dostala Valencie. Běžela 18. minuta, když Francis Coquelin natáhl z úctyhodné vzdálenosti a vyslal přízemní střelu. S tou si horko těžko poradil Toňo. Míč vyrazil, k němu se dostal dobíhající Rodrigo, ale ten ho nepochopitelně napálil až na tribunu.

Po této akci se v 34. minutě přeci jen domácí dočkali vstřelení branky. Z pravé strany přišel centr na zadní tyč, kde byl Santiago Mina. Toho nepokryl jeden z bránící hráčů. Je fakt, že se potom hra přelívala z poloviny na polovinu, ale o žádné vážnější akci hovořit dále nemůžeme. Do šaten šli tedy hráči za poločasového výsledku 1:0.

Hosté se chtěli v druhé polovině ujmout aktivní hry, po které byli v 54. minutě odměněni. Mikel Oyarzabal dostal hezkou přihrávku z první do vápna a ocitl se prakticky osamocený před Netem. Míč poslal přesně do branky a nedal gólmanovi nejmenší šanci. Tentokráte v 68. minutě přišel přízemní centr zleva ze strany Valencie. Toňovi ale míč trestuhodně propadl mezi rukama.

Toto zaváhání využil Mina, který balón už jen lehce dorazil do branky. I přesto byli hosté dále aktivní a snažili se o vyrovnání. Deset minut před koncem zahrávali přímý volný kop z velkého úhlu. Tento pokus však vyrazil Neto na poslední chvíli. Následná dorážka orazítkovala jen tyč. Toto byla poslední zajímavější akce na hřišti v celém zápasu.

Valencia tedy udolala svého soka a doslova vybojovala cenné tři body, ačkoliv svým výkonem rozhodně nemohla nikoho přesvědčit. Zatímco Real Sociedad se snažil udělat něco s vývojem až do konce a musíme koneckonců uznat, že minimálně bod si zasloužil.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Málaga CF 2:1

25.02.2018 16:15

Góly: 17. Markel Susaeta, 44. Mikel San José - 13. Youssef En-Nesyri

Andalusané měli velkou šanci po dobrém výkonu získat tolik důležité body, na horké půdě Athleticu před více než 37 tisíci fanoušky nicméně neuspěli. Hodně překvapivě se vedení zápasu ujala ve 13. minutě právě hostující Málaga. Aktivní Youssef En Nesiry si naběhl na centr z pravé strany. Jeho náběh vůbec nezachytila obrana domácího celku a on ihned první mohl z voleje úspěšně zakončit.

Baskové rychle přispěchali s odpovědí. Hned v 17. minutě nacentroval z pravé strany míč Óscar de Marcos na Markela Susaetu, který po přízemní přihrávce dokázal křížnou střelou překonat brankáře. Po vyrovnání se hrálo nadále aktivně, jelikož oba mančafty nutně potřebovaly tři body. Na pravém křídle si opět šikovně naběhl De Marcos.

Pokusil se o centr, ze kterého se spíše stala střela na zadní tyč, ale míč branku minul. Jen minutu před koncem řádné hrací doby v prvním poločasu domácí udeřili podruhé. Do vápna Málagy byl poslán další centr, který našel Mikel San José a z těžkého zakončení se prosadil. Nastavovaly se ještě dvě minuty a v té úplně poslední to mohlo být pro domácí už o dvě branky.

Další centr zprava a další zakončení. Tentokrát však Raúl García hlavičkou neuspěl a přestřelil. V 60. minutě prakticky z ničeho nic mohlo být vyrovnáno. Roberto Rosales byl ve vápně evidentně faulován a rozhodčí po právu zapískal pokutový kop. Jeho exekuce se ujal střelec první branky Málagy. Penaltu zahrál možná trošku laxně, Kepa jí dokázal chytit a uchránil svému týmu vedení.

V 72. minutě se o vyrovnání pokusili Deigo Rolán a En-Nesyri. Prvně jmenovaný hlavičkou neproměnil a s následnou dorážkou si brankář Athleticu znovu poradil. Velice důležité zákroky, kterými potvrdil svou kvalitu. Velice aktivní En-Nesyri, který byl v některých situacích až zbytečně přemotivovaný, to v 84. minutě přehnal. Při dobíhání trefil Kepu kopačkou do hlavy a dostal za to druhou žlutou kartu.

Musel tedy předčasně do šaten. V nastaveném čase mohl výsledek ještě zpečetit Aritz Aduriz. Po jeho hlavičce padal míč do branky, ale ještě ho dokázal odhlavičkovat Diego González. Bylo to ale vše, co se na San Mamés zajímavého odehrálo.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Getafe CF 1:0

25.02.2018 12:00

Góly: 3. Enes Ünal

Jen tři dny po vyřazení z Evropské ligy dokázala Žlutá ponorka zvítězit na svém stadionu proti Getafe. Velkou zásluhou díky brzkému gólu Enese Ünala a hrdiny celého zápasu, kterým se stal Sergio Asenjo. Dokázal totiž lapit hned dva pokutové kopy, kterým čelil. Utkání začalo ve vysokém tempu, jelikož hned z první větší šance ve 3. minutě padl gól.

Již zmiňovaný Ünal se totiž prosadil po přihrávce Carlose Baccy. Ten pláchl po pravé straně a přes celou šíři vápna nahrál svému spoluhráči, který se prosadil přes dobíhajícího obránce a míč skluzem dopravil do branky. Hosté chtěli zareagovat na nepovedený start do tohoto střetu, ale spíše jsme mohli vidět tvrdou hru plnou faulů a boje o balon.

Ve 35. minutě došlo ke kontroverznější situaci, kdy Djené byl zřejmě faulován Javim Fuegem a rozhodčí odpískal penaltu. Tu se pokusil proměnit Ángel Rodriguez, ale Asenjo dokázal vystihnout její směr a vyrazit ji. Domácí se po vstřelené brance víceméně zatáhli na svou polovinu a čekali, co vymyslí jejich soupeř. Po návratu hráčů do druhého poločasu se rázem hned zahrávala druhá penalta.

Tentokrát Jaume Costa fauloval Jorgeho Molinu. Samotný faulovaný hráč se ujal exekuce, ale Asenjo opět dokázal vytěsnit. Už podruhé v tomto utkání zachránil tento španělský gólman svůj tým. Hodně agresivní fotbal pokračoval i ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Do dvoubrankového vedení mohl Ünal poslat Villarreal. Zprava střílel po zemi na zadní tyč, ale pohotový zákrok vytáhl Vicente Guaita.

O dorážku se ještě pokusil Carlos Bacca, ale ten byl v ofsajdu a skóre se tedy nezměnilo. Tři minuty před koncem zahrával přímý volný kop ještě Daniel Raba, ale svou střelou na zadní tyč brankovou konstrukci netrefil. I když mělo Getafe velkou šanci dokonce na zisk tří bodů, tak se gólu nedočkalo. Především kvůli skvěle chytajícímu Asenjovi, který se stal bezesporu hrdinou celého zápasu.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Girona FC 6:1

24.02.2018 20:45

Góly: 5. Luis Suárez, 30. Lionel Messi, 36. Lionel Messi, 44. Luis Suárez, 66. Philippe Coutinho, 76. Luis Suárez - 3. Cristian Portu

Když teprve ve třetí minutě po sérii nedorozumění barcelonské defenzivy poslal Gironu do nečekaného vedení Portu, zdálo se, že ligový nováček na Camp Nou domácího favorita řádně potrápí. Opak byl však pravdou - ještě do přestávky Barcelona zvrátila skóre na svou stranu hned čtyřmi góly a po změně stran odevzdanému soupeři nasázela další dva. Hlavní podíl na celkovém skóre 6:1 má útočná dvojka Lionel Messi s Luisem Suárezem, která se společně podělila o pět branek, zbylou si připsal Coutinho.

Před nedělním zápasem Atlética Madrid na půdě Sevilly tak barcelonský náskok na čele ligové tabulky vzrostl již na deset bodů, přičemž odstup od třetího Realu Madrid zůstává na bodech čtrnácti. Kromě toho katalánský velkoklub tímto triumfem překonala klubový rekord v ligové neporazitelnosti, který doposud držel tým Pepa Guardioly ze sezony 2010/11 s bilancí 31 zápasů bez porážky. V tomto případě Ernesto Valverde navazuje na sedm úspěšných utkání Luise Enriqueho z konce loňské sezony, jež rozmnožil šňůrou dvaceti výher a pěti remíz. Na ligový rekord si ovšem ještě Barcelona musí ještě počkat, neboť jej od roku 1980 drží Real Sociedad s 38 neprohranými duely za sebou.

V úvodu střetnutí s Gironou ovšem na nic takového neměli domácí ani pomyšlení. Hosté totiž zničehonic udeřili takřka z prvního útoku vpřed od zahajovacího výkopu, když zaváhání Umtitiho s vyběhnuvším Ter Stegenem vytrestal Portu a ranou z úhlu do odkryté branky s pomocí obou tyčí poslal svůj tým do překvapivého vedení.

Odpověď favorita na sebe ale nenechala dlouho čekat. Ligovému nováčkovi vydrželo vedení sotva dvě minuty, neboť Luis Suárez vyzrál na ofsajdovou past a ideálně načasovanou kolmici Lionela Messiho bezpečně uklidil do sítě na přední tyč. Messi pak vzal věci do vlastních rukou a po půlhodině hry se zapsal sám do střelecké listiny poté, co si pohrál s dvěma bránícími hráči a přesně vypálil. Perfektní výkon argentinské hvězdy pak podtrhl přímý kop z šestatřicáté minuty, který Messi proměnil chytrou přízemní ranou pod vyskočivší zdí.

Aby toho nebylo pro opařené hosty málo, minutu před koncem první půle si Barcelona připsala ještě jednu učebnicovou akci, která po přímočaré kombinaci Messiho s Coutinhem skončila u Luise Suáreze, jemuž stačilo uklidit míč do prázdné branky z bezprostřední blízkosti.

Ani po změně stran Barceloně nescházela chuť útočit a bavit spokojené domácí osazenstvo na Camp Nou. V šestašedesáté minutě napřáhl zpoza pokutového území Philippe Coutinho a parádní křižnou ranou potvrdil, že střelbu ze střední vzdálenosti má vypilovanou jako málokdo. Stále pak ještě zbyl čas pro Luise Suáreze, aby dokonal hattrick - tentokráte mu míč ke snadnému dopravení do sítě předložil centrem z levé strany uzdravivší Ousmane Dembélé. Barcelona tak v malém katalánském derby deklasovala Gironu 6:1 a nadále s přehledem kráčí za očekávaným titulem.

Více informací k zápasu

CD Leganés - UD Las Palmas 0:0

24.02.2018 18:30

Góly: -

Střetnutí druhé a třetí nejslabší ofenzivy španělské La Ligy slibovalo skrovný gólový příspěvek, a to se také potvrdilo. Přestože byl domácí Leganés proti Las Palmas výrazně lepším týmem, kýženého průlomu skóre se nedočkal a musí se spokojit jen s bezbrankovou remízou. To pro hosty je získaný bod malým vítězstvím, za něž vděčí především výtečnému brankáři Chichizolovi.

Ostrované se dosavadní sezonou protrápili a jsou až po uši namočení v boji o sestup. K záchraně měl dopomoci nově jmenovaný trenér Paco Jémez, jemuž ale udělal nečekanou čáru přes rozpočet odchod klíčového hráče Jonathana Viery do Číny. Vzhledem k tomu, že zimní přestupové období již dávno proběhlo, musí si Las Palmas ve zbytku ročníku vystačit s vlastními zdroji.

Soudě dle sobotního výkonu čeká Jémeze obrovský kus práce, neboť jeho týmu bez kreativního srdce zálohy chybělo směrem dopředu úplně všechno. Zaplnit díru po Vierovi se pokoušel především Alen Halilović, jemuž se nedala upřít snaha, avšak samotné provedení již pokulhávalo. Po přestávce pak spadl do herní šedi ve svém okolí i mladý chorvatský křídelník a pozornost již na sebe z tábora hostí strhával výhradně Leandro Chichizola.

Po nevýrazné první půli domácí přidali na obrátkách a podrobili soupeře ustavičnému tlaku, z nějž se mu nedařilo vymanit. Když už se ale hráčům Leganésu podařilo překonat hluboký defenzivní blok soupeře, stál jim v cestě ještě brankář. Na suverénního Chichizolu si nepřišel jak Nabil El Zhar v samostatném úniku po výtečné kombinaci s Amrabatem, tak Unai Bustinza, jemuž se povedlo tečovat už tak nebezpečný přímý kop střídajícího Guerrera. Kuriózním způsobem se pak domácí mohli připravit dokonce i o bod za remízu, když brankář Cuéllar napálil svůj odkop přímo do Bustinzy, od nějž se míč málem odrazil do vlastní odkryté brány.

Leganés tak ani na pátý pokus nedokázal zlomit šňůru ligových zápasů bez vítězství a drží se s třiceti body na dvanáctém místě. Situace Las Palmas je o poznání kritičtější, neboť zůstává na sestupové osmnácté příčce a v příštím kole přivítá na domácí půdě vedoucí Barcelonu.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Deportivo Alavés 4:0

24.02.2018 16:15

Góly: 44. Cristiano Ronaldo, 46. Gareth Bale, 61. Cristiano Ronaldo, 89. Karim Benzema (pen.)

Karim Benzema, Gareth Bale a Cristiano Ronaldo alias útočné složení Realu Madrid pod zkratkou BBC se postaralo o pohodové vítězství svého týmu nad Deportivem Alavés v poměru 4:0. Vzrůstající formu z posledních týdnů Ronaldo potvrdil dalšími dvěma trefami, zatímco Bale s Benzemou si připsali po jednom gólu.

Real tak sice i nadále zůstává v La Lize až na třetím místě, ovšem momentální bilance osmnácti bodů z posledních sedmi kol v kombinaci s triumfem nad Paris Saint-Germain v úvodním osmifinále Ligy mistrů svědčí o tom, že tým Zinedina Zidana se znovu začíná rozjíždět na vyšší obrátky.

Proti Alavési ovšem obhájci ligového titulu chvíli trvalo, než zlomil odpor soupeře, a takřka po celou první půli hosté dokazovali, že jejich čtyři výhry z posledních šesti zápasů nejsou žádnou náhodou. Jistou roli v nejisté rozehrávce Bílého baletu sehrála i absence obvyklých tahounů Luky Modriće s Tonim Kroosem, navíc se v sestavě neobjevili ani Asensio, Ramos či Marcelo. První slušnou šanci měl nadosah Karim Benzema, avšak v klíčové chvíli při rychlém přečíslení podklouzl.

Poté o sobě dával hlasitě vědět Gareth Bale, jehož budoucnost v hlavním městě Španělska je neustále ožehavým tématem. Velšská hvězda si ale z humbuku okolo své osoby nic nedělala a prezentovala se aktivním výkonem, který čítal i ukázkové zakončení nůžkami, jež zapadlo jen těsně vedle tyče. Další možnost Baleovi nabídl sám brankář hostí Fernando Pacheco nepovedenou rozehrávkou, ale tuto hrubku ještě gólman Alavése stihl uhasit.

Ani Keylor Navas se v opačné brance rozhodně nenudil. Nebýt špičkových zákroků kostarického reprezentanta proti ranám Pedrazy s Alexisem, mohlo se utkání přinejmenším v první půli ubrat zcela jiným směrem. Takto bezbrankový stav vydržel téměř až do přestávky, kdy v 44. minutě Benzema šikovnou patičkou připravil palebnou pozici Ronaldovi, který přízemní ranou poslal Real do poločasového vedení.

Po změně stran domácí navázali přesně tam, kde před odchodem do kabin skončili, a okamžitě svůj náskok navýšili. Z druhé půle ještě neuběhlo ani půl minuty, když Benzema vypíchl míč Duartemu a poslal do úniku Balea, pro nějž už nebyl problém Pacheca propálit.

Alavés se zmohl ještě na jednu slibnou akci zakončenou Rubénem Sobrinem, jenže pozorný Navas obstál i tentokrát a rozjetý Real již zbytek utkání zcela ovládl. V rychlém sledu následoval neuznaný Benzemův gól z ofsajdu, Baleova rána do břevna a po hodině hry i třetí zásah utkání. Do role asistenta se tentokráte vložil Lucas Vázquez, jenž z pravé strany našel ideálně nabíhajícího Ronalda, aby placírkou uklidil míč do sítě.

Když pak v samém závěru Balea srazil nedovoleně k zemi ve vlastní šestnáctce Rodrigo Ely, zdálo se, že si Cristiano Ronaldo připíše další hattrick do už tak bohaté sbírky. Portugalský střelec však přenechal rozehrání pokutového kopu Karimu Benzemovi, jemuž gólový příspěvek v doposud nepovedené sezoně může jen prospět.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - SD Eibar 2:0

24.02.2018 13:00

Góly: 56. Iago Aspas, 79. Maxi Gómez

Přímý souboj o posílení naděje na účast v příštím ročníku pohárové Evropy vyzněl lépe pro Celtu Vigo, která si na stadionu Balaídos poradila s Eibarem v poměru 2:0. Utkání nabídlo dva výrazně odlišné poločasy, neboť v každém měl navrch jeden tým, avšak efektivitu v zakončení předvedli pouze domácí. Celta tak poskočila tabulkou vzhůru na sedmé místo právě před svého sobotního soupeře, s nímž sdílí bodový součet a má navrch pouze díky lepšímu skóre.

Pomyslným jazýčkem na vahách, který převážil triumf na stranu galicijského celku, bylo poločasové nasazení Emreho Mora z lavičky náhradníků. Turecký reprezentant se kouči Unzuému odvděčil vynikajícím výkonem, který podtrhl gólovou asistencí na první a vítězný gól Iaga Aspase. Celá jedenáctka Celty rázem pookřála a v závěru utkání těsný náskok pojistil z učebnicově provedeného protiútoku Maxi Gómez.

Po první půli se přitom zdálo, že je jen otázkou času, než se Eibar ujme zaslouženého vedení. Hosté totiž do zápasu nastoupili s vervou, přestože jim chyběl suspendovaný Orellana a účast u hřiště měl po vyhroceném zápase s Barcelonou zapovězenou i vykázaný trenér Mendilibar. Ten svým svěřencům naordinoval dravý přístup s vytaženou defenzivou a neúnavným napadáním rozehrávky soupeře, které hráčům Celty činilo značné potíže.

Již po deseti minutách měl průlom skóre na noze Jordán, avšak Rubén Blanco v brance Celty proti jeho ráně z otočky vytáhl kvalitní zákrok. V ještě větší příležitosti se poté ocitl Takashi Inui, jenže japonský forvard u střelby nedokázal zkorigovat své postavení a trestuhodně sám před brankářem minul. Když se Eibaru nepoštěstilo ani při jednom ze sedmi rohových kopů a nešťastné zahrání rukou domácího Lobotky nechalo rozhodčího klidným, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Jak již bylo řečeno, po přestávce místo Pioneho Sista vyběhl na trávník Emre Mor a měl na hru Celty okamžitý účinek. Po deseti minutách svou aktivitu někdejší hráč Dortmundu přetavil i v průlom skóre, neboť přesným pasem našel na přední tyči Iaga Aspase, jenž se letos z podobných pozic zkrátka nemýlí. Pro ofenzivního tahouna Celty šlo již o šestnáctou ligovou trefu sezony.

Od Aspasova gólu již na hřišti dominovali domácí, kteří zodpovědným bráněním nepouštěli protivníka do žádné další šance, a naopak při každé příležitosti vyráželi kupředu. Jedenáct minut před koncem Hugo Mallo výtečně vystihl rozehrávku Eibaru a vyrazil střemhlav kupředu, aby mohl rozvinout ukázkovou kombinaci Celty na jeden dotek, která skončila až u osamoceného Maxiho Gómeze. Mladý uruguayský forvard nabídnutou příležitostí nepohrdl a svým třináctým gólem v La Lize zařídil Celtě vedení 2:0, které už galicijský celek nepustil.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 0:0

23.02.2018 21:00

Góly: -

Domácí příznivci tlačili svůj mančaft k vítězství od začátku do konce, jelikož nutně potřeboval zisk tří bodů. Fanoušci na Estadio Riazor se v prvních 25 minutách mohli víceméně nudit, protože nebyli svědky ničeho zajímavého. Až právě přesně v této minutě přišla první velká šance celého zápasu. Z pravé strany přišel dlouhý centr do pokutového území.

Na zadní tyči ho ještě hledal Léo Baptistão, který jen ve skluzu zakončil nad branku. S jistotou můžeme jedním dechem dodat, že se jednalo o složité zakončení. Za pět minut přišli s odpovědí domácí. Federico Cartabia pálil zpoza vápna, ale trefil tyčku.

Hned za pár minut se do šance dostali opět hráči Deportiva, konkrétně to byl Florin Andone. Ten dostal povedenou přihrávku na levé straně a prchl jednomu z obránců. Pokusil se pálit na zadní tyč, ale jeho střela jen těsně minula brankovou konstrukci. Po nudném úvodu přišly tři vyložené šance z obou stran.

Nicméně oba dva týmy se musely smířit s bezbrankovým průběžným stavem, se kterým zamířily do šaten. Po změně stran se na hřišti začaly dít věci až v 64. minutě. Lucas prošel hezky v šestnáctce okolo Estebana Granera, který ho nedovoleně zastavil a kopala se penalta. Faulovaný muž se ujal jejího zahrání, ale Diego López vystihl směr a dokázal jí chytit.

Florin Andone se ještě dostal v 78. minutě k další příležitosti. Ve vápně si opět našel přesný centr, ale svou hlavičkou nastřelil pouze a jen břevno. Zápas tedy skončil a na výsledkové tabuli stále svítil stav 0:0. Ačkoliv byli hráči Deportiva v průběhu celého klání o něco lepší, kopali ještě pokutový kop, tak se museli smířit s dělbou bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona25205068:1265
2.Atlético Madrid25177141:1158
3.Real Madrid25156462:2751
4.Valencia CF25154649:2949
5.Villarreal CF25125836:2941
6.Sevilla FC251231033:4039
7.Real Betis251131143:5036
8.Celta Vigo251051043:3735
9.SD Eibar251051032:3835
10.Girona FC2597935:3634
11.Getafe CF2589829:2233
12.Athletic Bilbao25710826:2831
13.CD Leganés25861121:2830
14.Real Sociedad25851247:4729
15.Espanyol Barcelona25610922:3228
16.Deportivo Alavés25911522:3728
17.Levante UD253111121:4020
18.UD Las Palmas25541618:5219
19.Deportivo La Coruña25461524:5318
20.Málaga CF25341816:4013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (547)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele