25. kolo
25.02.2018 16:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Málaga CF 2:1

Andalusané měli velkou šanci po dobrém výkonu získat tolik důležité body, na horké půdě Athleticu před více než 37 tisíci fanoušky nicméně neuspěli. Hodně překvapivě se vedení zápasu ujala ve 13. minutě právě hostující Málaga. Aktivní Youssef En Nesiry si naběhl na centr z pravé strany. Jeho náběh vůbec nezachytila obrana domácího celku a on ihned první mohl z voleje úspěšně zakončit.

Baskové rychle přispěchali s odpovědí. Hned v 17. minutě nacentroval z pravé strany míč Óscar de Marcos na Markela Susaetu, který po přízemní přihrávce dokázal křížnou střelou překonat brankáře. Po vyrovnání se hrálo nadále aktivně, jelikož oba mančafty nutně potřebovaly tři body. Na pravém křídle si opět šikovně naběhl De Marcos.

Pokusil se o centr, ze kterého se spíše stala střela na zadní tyč, ale míč branku minul. Jen minutu před koncem řádné hrací doby v prvním poločasu domácí udeřili podruhé. Do vápna Málagy byl poslán další centr, který našel Mikel San José a z těžkého zakončení se prosadil. Nastavovaly se ještě dvě minuty a v té úplně poslední to mohlo být pro domácí už o dvě branky.

Další centr zprava a další zakončení. Tentokrát však Raúl García hlavičkou neuspěl a přestřelil. V 60. minutě prakticky z ničeho nic mohlo být vyrovnáno. Roberto Rosales byl ve vápně evidentně faulován a rozhodčí po právu zapískal pokutový kop. Jeho exekuce se ujal střelec první branky Málagy. Penaltu zahrál možná trošku laxně, Kepa jí dokázal chytit a uchránil svému týmu vedení.

V 72. minutě se o vyrovnání pokusili Deigo Rolán a En-Nesyri. Prvně jmenovaný hlavičkou neproměnil a s následnou dorážkou si brankář Athleticu znovu poradil. Velice důležité zákroky, kterými potvrdil svou kvalitu. Velice aktivní En-Nesyri, který byl v některých situacích až zbytečně přemotivovaný, to v 84. minutě přehnal. Při dobíhání trefil Kepu kopačkou do hlavy a dostal za to druhou žlutou kartu.

Musel tedy předčasně do šaten. V nastaveném čase mohl výsledek ještě zpečetit Aritz Aduriz. Po jeho hlavičce padal míč do branky, ale ještě ho dokázal odhlavičkovat Diego González. Bylo to ale vše, co se na San Mamés zajímavého odehrálo.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele