25. kolo
25.02.2018 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Asenjo chytil dvě penalty, které přispěly Villarrealu k výhře

Jen tři dny po vyřazení z Evropské ligy dokázala Žlutá ponorka zvítězit na svém stadionu proti Getafe. Velkou zásluhou díky brzkému gólu Enese Ünala a hrdiny celého zápasu, kterým se stal Sergio Asenjo. Dokázal totiž lapit hned dva pokutové kopy, kterým čelil. Utkání začalo ve vysokém tempu, jelikož hned z první větší šance ve 3. minutě padl gól.

Již zmiňovaný Ünal se totiž prosadil po přihrávce Carlose Baccy. Ten pláchl po pravé straně a přes celou šíři vápna nahrál svému spoluhráči, který se prosadil přes dobíhajícího obránce a míč skluzem dopravil do branky. Hosté chtěli zareagovat na nepovedený start do tohoto střetu, ale spíše jsme mohli vidět tvrdou hru plnou faulů a boje o balon.

Ve 35. minutě došlo ke kontroverznější situaci, kdy Djené byl zřejmě faulován Javim Fuegem a rozhodčí odpískal penaltu. Tu se pokusil proměnit Ángel Rodriguez, ale Asenjo dokázal vystihnout její směr a vyrazit ji. Domácí se po vstřelené brance víceméně zatáhli na svou polovinu a čekali, co vymyslí jejich soupeř. Po návratu hráčů do druhého poločasu se rázem hned zahrávala druhá penalta.

Tentokrát Jaume Costa fauloval Jorgeho Molinu. Samotný faulovaný hráč se ujal exekuce, ale Asenjo opět dokázal vytěsnit. Už podruhé v tomto utkání zachránil tento španělský gólman svůj tým. Hodně agresivní fotbal pokračoval i ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Do dvoubrankového vedení mohl Ünal poslat Villarreal. Zprava střílel po zemi na zadní tyč, ale pohotový zákrok vytáhl Vicente Guaita.

O dorážku se ještě pokusil Carlos Bacca, ale ten byl v ofsajdu a skóre se tedy nezměnilo. Tři minuty před koncem zahrával přímý volný kop ještě Daniel Raba, ale svou střelou na zadní tyč brankovou konstrukci netrefil. I když mělo Getafe velkou šanci dokonce na zisk tří bodů, tak se gólu nedočkalo. Především kvůli skvěle chytajícímu Asenjovi, který se stal bezesporu hrdinou celého zápasu.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele