LaLiga - preview 25. kola

23.02.2018, 08:15, aktualizováno 26.02.2018, 09:12
Previews
Pětadvacáté kolo španělské La Ligy zkompletují v pondělí fotbalisté Levante a Betisu. Domácí si mohou vytvořit příjemný polštář v boji o záchranu, nicméně má to háček. Musí přetrhnout dlouhou šňůru bez výhry.
Levante UD - Real Betis  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku 25. kola hostí Levante, které na Estadi Ciutat de València přivítá náročného soupeře. Bude jím Betis Sevilla, který by se rád podíval blíže k pohárům. Jeho forma je ale značně nestálá a skvělé výsledky se střídají s hodně špatnými.

Ještě než se ve Španělsku naplno rozeběhne vložené 26. kolo, bude pondělní večer patřit dohrávce kola 25. Ve tři body budou doufat Levante i Real Betis a oba mají velkou potřebu bodovat. Real Betis by se rád posunul blíže k pohárové Evropě, ve kterou stále ještě věří. A Levante se zase touží maximálně vzdálit od příček, které znamenají sestup do druhé ligy, a k nimž nemá daleko.

Real Betis naposledy pomohl zprostředkovat fanouškům dobrého fotbalu parádní zábavu. Ve velmi dramatickém a gólově bohatém utkání sehrál zápas s Realem Madrid a dokonce mu dokázal vstřelit tři branky! S tím sice Real Madrid nepočítal, ale protože soupeři dal ještě o dvě branky víc, připsal si tři body on. Real Betis sice prohrál, ale ze hřiště mohl odejít ze vztyčenou hlavou. A toho si je trenér Quique Sétien dobře vědom.

V rozhovoru pro Marcu později prozradil: "Je velká škoda, že jsme utkání nedotáhli do lepšího výsledku, ale myslím, že se nemusíme vůbec stydět. Prohráli jsme se skvělým soupeřem a dali jsme tři branky Realu Madrid. To se nevidí často. Myslím, že hráči odevzdali maximum a mohu na ně být hrdý. Důležité je, abychom už neopakovali chyby, kterých jsme se dopustili, ale abychom se neustále zlepšovali," přeje si Sétien.

Teď se Béticos vydají na půdu Levante, které má úplně jiné starosti. Domácí vyhráli za deset posledních soutěžních zápasů jen jednou a jejich forma je vyloženě marná. Od Valencie dostali tři branky a stejný počet gólů jim nastřílela také Real Sociedad, který zvítězil v minulém kole. Levante se sice drží na 17. místě LaLigy, ale jeho náskok na sestupovou propast činí jen dva body. Dokáže se zvednout proti ofenzivně laděnému Betisu?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.60 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Getafe CF  (neděle 12:00)
Na měsíc únor budou chtít ve Villarrealu hodně rychle zapomenout. Žlutá ponorka v posledních týdnech sbírá jednu porážku za druhou, což má za následek jak propad v ligové tabulce, tak předčasné opuštění pohárové Evropy. Poslední šancí, jak si alespoň trochu zlepšit stávající bilanci, bude nedělní střetnutí proti Getafe.

Zatímco v La Lize si svěřenci kouče Callejy připsali během února dvě prohry a jednu remízu, Evropská liga skončila obdobným fiaskem v podobě dvou porážek s Lyonem a konci tažení po prvním vyřazovacím dvojzápase. Jestliže Villarreal po zimní pauze cílil na kvalifikaci do Ligy mistrů, nyní se musí nervózně poohlížet, aby vůbec uhájil alespoň opakovanou účast v druhé evropské soutěži, neboť s pouhým tříbodovým odstupem čekají na svou šanci Celta Vigo či Eibar. O další dva body pak zaostává právě Getafe.

Hosté se mohou pyšnit třetí nejlepší defenzivou v lize hned za Atléticem Madrid s Barcelonou, o čemž vypovídá aktuální šňůra tří čistých kont za sebou. Nedávno se o neprostupnosti valu madridského klubu přesvědčila i sama Barcelona, která se na Camp Nou musela spokojit jen s bezbrankovou remízou. Villarreal naopak od lednového odchodu Cédrica Bakambúa gólově strádá a stále čeká, až se nové útočné duo Bacca-Ünal rozjede naplno. Novou alternativou do ofenzivy je pak Chilan Roger Martínez, který se čerstvě vrací na soupisku.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Bonera, Ruiz, Costa - Castillejo, Rodri, Fuego, Čeryšev - Ünal, Bacca
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Djené, Bruno, Cabrera, Antunes - Portillo, Arambarri, Fajr, Amath - Rémy, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.60 - 4.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Málaga CF  (neděle 16:15)
Bilbao pokračuje v tažení za lepším postavením v LaLize i přesto, že má za sebou hodně vyčerpávající utkání Evropské ligy. To ale zvládlo podle svých představ a postup by pro něj mohl být zvýšeným sebevědomím v utkání proti trápící se Málaze.

Málaga je až posledním týmem tabulky a stíhá ji jedna prohra za druhou. Na kontě má populární klub jen 13 bodů a největší starosti si musí dělat ohledně střeleckých úspěchů. Zatím totiž Málaga nasázela pouhých patnáct branek, což je příliš málo. Celek známý sázkou na obranu je v tomto ohledu dokonce nejhorší ze všech účastníků první ligy.

Málaga v minulém kole nepodala moc dobrý výkon a opět prohrála. Tentokrát ji o tři body obrala Valencia, přestože musela dotahovat po úvodní brance Ideyeho. V samém závěru se však trefil Francis Coquelin. A když byl po faulu vyloučen domácí Ignasi Miquel a proměněnou penaltu si připsal Dani Parejo, Valencia díky tomu otočila utkání se soupeřem a Málaze opět zbyly jen oči pro pláč.

Jednalo se už o třetí porážku Málagy v řadě, což je další problém pro ztrápené fanoušky i hráče, kteří jsou bez formy. V posledních deseti zápasech Málaga dokázala vyhrát jen jednou a je právem poslední. Teď ji navíc prověří silné Bilbao, které ve čtvrtek večer sice prohrálo se Spartakem Moskva, ale díky prvnímu utkání celkově postoupilo a těší se na další fázi prestižní Evropské ligy.

V LaLize samé se mu ale nedaří. Baskický celek se trápí, ačkoli v pohárech hraje mnohem lépe. Bilbao, ačkoli se v poslední době trochu zvedlo, stále patří na současnou 14. příčku, což je prostě málo. A dobře to ví i mladý obránce Yeray Álvarez.

V rozhovoru pro Marcu sdělil: "Máme před sebou ještě plno práce. Samozřejmě si moc vážíme postupu a je skvělé, že jsme dokázali postoupit v pohárech. Ale musíme napnout veškeré síly na LaLigu, protože naše postavení není vůbec nic příjemného. Herně i výsledkově se v první lize trápíme a musíme přijít na to, jak z toho ven."
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Martínez, San José, Saborit, Lekue - Nunez, Vesga, Beňat - Williams, Susaeta, Merino
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Rosales, Hernández, González, Ricca - Keko, A. González, Iturra, Castro - Ideye, En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.69 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Dějištěm atraktivního duelu mezi Valencií a Realem Sociedad bude známá Mestalla, odkud v minulých letech hráči baskického celku odjížděli se značným úspěchem. Hned v pěti z posledních šesti vzájemných střetnutí těchto dvou klubů na valencijské půdě se totiž radoval právě ten ze San Sebastiánu. Časy se však mění - zatímco v předešlých sezonách se Los Che potáceli skoro až na hraně sestupu, letos útočí na kvalifikaci do Ligy mistrů a v dolní polovině tabulky naopak tápe Sociedad.

Sebevědomí hostů nepřidá ani čerstvé vyřazení z letošního ročníku Evropské ligy, kde La Real po velkém boji podlehl Salcburku. Trenér Eusebio Sacristán se musí rovněž vypořádat s náročným programem, neboť klub čeká další cestování po čtvrtečním vystoupení v Rakousku. Na soupisce se navíc vinou zranění neobjeví celá řada obvyklých hráčů základní sestavy jako brankář Rulli či Xabi Prieto, William José a Navas s Agirretxem.

Domácí tým letos pod vedením kouče Marcelina stoupá zpět na přední příčky, jak je z dřívějších let zvyklý, a jako základ k tomu slouží právě domácí formě na Mestalle - doposud zde Netopýry o body obrala jen Barcelona, Villarreal a Real Madrid. Také Valencii se nevyhnulo několik absencí, neboť mimo hru o tomto víkendu zůstává čtveřice Kondogbia, Pereira, Garay a Javi Jiménez.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Gabriel, Murillo, Gayá - Soler, Parejo, Coquelin, Guedes - Rodrigo - Zaza
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Toňo - Odriozola, Llorente, Moreno, De la Bella - Illarramendi, Zubeldia, Zurutuza - Canales, Bautista, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.08 - 4.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Atlético Madrid  (neděle 20:45)
Momentální forma Atlética Madrd čítá šest vyhraných zápasů napříč všemi soutěžemi za sebou, a tak se zdálo, že svěřenci Diega Simeoneho půjdou do šlágru nedělního programu La Ligy proti Seville v ideálním rozpoložení. To však narušily spekulace o odchodu Yannicka Carrasca do čínské ligy a po Simeoneho nečekaně upřímném vyjádření na adresu budoucnosti Fernanda Torrese v pruhovaném dresu je s tou samou destinací spojován i oblíbený El Niňo.

Když kouč Atlética dostal na tiskové konferenci před zápasem Evropské ligy s Kodaní dotaz, zda se ještě pokusí přimět Torrese, aby prodloužil stávající kontrakt, odpověď Simeoneho byla nanejvýš stručná: "Ne." Třiatřicetiletý forvard, jemuž smlouva vyprší na konci této sezony, byl rázem spojován s přestupem do Dalianu Yifang společně s Carrascem. Konec Torresova působení v klubu jeho dětství není žádným překvapením, Simeone jej ostatně v letošní sezoně nasadil v La Lize do základní sestavy pouze třikrát, ovšem otevřenost jeho výroku odstartovala spekulace o možném rozbroji v kabině, který odchod Torrese ještě urychlí.

Sevilla může jít do nedělního střetnutí s adekvátní dávkou sebevědomí, neboť po vedením Vincenza Montelly mají výkony andaluského klubu vzestupnou tendenci. V úvodním osmifinále Ligy mistrů byli sevillští výrazně lepším týmem než favorizovaný Manchester United a nedávno si vyšlápli i na samotné Atlético, konkrétně v semifinále ligového poháru, kde Sevilla ovládla jak zápas na domácí půdě, tak i v Madridu a postoupila zaslouženě do závěrečného boje o trofej proti Barceloně.

Zatímco Atlético drží v ligové tabulce druhé místo před dotírajícím Realem Madrid a nadále živí naději na ukořistění ligového titulu, kdyby vedoucí Barcelona v závěru sezony zkolabovala, Sevilla se nachází o tři příčky níže a potřebuje nutně bodovat, aby stáhla šestibodové manko na čtvrtou Valencii a zajistila si znovu kvalifikaci do Ligy mistrů.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - N'Zonzi, Banega - Sarabia, Vázquez, Correa - Muriel
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Giménez, Godín, Luis - Saúl, Gabi, Thomas, Koke - Griezmann, Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.27 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - SD Eibar  (sobota 13:00)
V sobotu krátce po poledni se na Estadio Balaídos představí domácí Celta Vigo a Eibar. Ten do Viga jezdí poměrně rád, neboť domácím se proti němu moc nedaří. Navíc chce reagovat na poslední nepříliš povedené kolo a znovu bojovat o poháry.

K pohárovým příčkám nemá Eibar zase tak daleko, protože zažívá až překvapivě dobrou sezonu. Aktuálně sídlí na skvělém sedmém místě, což je jen jeden krok od Evropské ligy. Na šestý Villarreal mu zbývají jen tři body. A Villarreal navíc není úplně ve formě, čehož by Eibar moc rád využil. Nejprve ale musí porazit Celtu.

Ta má s evropským fotbalem zkušenosti, ale její současné priority nejsou v pohárech. Z Copa del Rey ji poslala pryč Barcelona a ani ligové postavení nevypadá úplně ideálně. Celta je nyní až na jedenáctém místě a sní alespoň o první desítce. Ani vzdálenost k pohárům však není nic mimořádného, neboť mezi Celtou Vigo a Eibarem jsou pouze tři body, což dodává celému souboji ještě více dramatičnosti.

Celta Vigo sice měla lepší druhou polovinu ledna, ale v posledních třech duelech se jí hodně nedařilo. V minulém kole sice nehrála vyloženě špatně, ale udělala několik chyb, které soupeř zkrátka netoleroval. Domácí Getafe vyhrálo jasným rozdílem tří branek a Celta opět zpytovala svědomí především v obranné fázi. Doma se Celtě zase tak moc nedaří a tím spíše to platí, pokud přijede Eibar.

Od roku 2005, kdy se oba soupeři potkávali ještě v rámci druhé nejvyšší soutěže, Celta doma nad Eibarem vyhrála jen dvakrát! Jinak se daří Eibaru, který do Viga jezdí velmi rád. Eibar má velmi dobrou fazonu, kterou mu však rázně narušila Barcelona. V minulém kole se Eibar postavil proti katalánskému mužstvu, ale nakonec se netrefil přesně ani jednou a naopak dvakrát sám inkasoval. Ve druhé půli byl navíc vyloučen Fabián Orellana, kterého se tak duel proti někdejšímu zaměstnavateli nebude týkat.

Eibar bude chtít pracovat zejména na střelbě, která mu není příliš vlastní. Zatím má na svém kontě jen 32 vstřelených branek, což je přinejlepším průměrné číslo v rámci ligy. Více než dvě branky v utkání dal Eibar za posledních deset utkání jen dvakrát. I o tom mluví zkušený trenér José Luis Mendilibar, který ví přesně, co chce zlepšit.

"V minulém kole jsme prohráli, což byla škoda, ale osobně jsem spokojen s tím, jak byl tým připraven. Na soupeře jako Barcelona nejde vymyslet žádná taktika. Teď nás čeká výlet do Viga a my musíme být naprosto koncentrovaní. Chceme pracovat na naší střelbě, protože před bránou soupeře jsme až příliš často bojácní a chybí nám důraz," dodává trenér.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - Mallo, Roncaglia, S. Gomez, Jonny - Wass, Pablo Hernandez, Lobotka - Aspas, M. Gomez, Sisto
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Rubén Pena, Lombán, Arbilla, Angel - Jordan, Diop, Dani Garcia, Inui - Charles, Kike Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.52 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Deportivo Alavés  (sobota 16:15)
Real Madrid si po úspěchu v Lize mistrů připsal další dvě výhry a zdá se, že je na nejlepší cestě potrápit první Barcelonu. Především jeho ofenziva nabírá opět hrozivou sílu, což se hráči pokusí demonstrovat také v sobotu odpoledne proti Alavésu. Deportivo ale svůj boj o záchranu ještě nevzdává.

Domácí Real Madrid byl ještě před pár měsíci podle některých na odpis a pod slavným trenérem Zinedinem Zidanem se pořádně houpala jeho židle. Jeho celek nehrál příliš poutavý fotbal, ozývaly se nespokojené hlasy a především neměl výsledky. Propast mezi ním a první Barcelonou se neustále zvětšovala a náznak zlepšení nikde. Odepsat Real Madrid by ale byla obrovská chyba.

Dokazuje to jeho historie i současnost. V ní dostal Real pořádnou facku od Leganés, který jej koncem ledna vyřadil z Copa del Rey. Od té doby se ale zvedá a roli lídra potvrdil také v Lize mistrů. Tato soutěž k Realu neodmyslitelně patří a svou dominanci na domácí půdě předvedl Zidanův tým v závěru duelu s Paris Saint-Germain. Francouzský celek nakonec putoval zpět domů bez bodů a se třemi inkasovanými brankami.

Od té doby měl Real napilno, protože kromě regulérního kola s Realem Betis, v němž si s chutí zastřílel, dohrával ještě kolo 16. Ve středu si ale rovněž poradil a ačkoli nad Leganés vedl, branky Vázqueze, Casemira a Sergia Ramose slavily úspěch. Real si připsal další cenné body a přiblížil se druhému Atléticu na rozdíl sedmi bodů. A teď chce další body, jak popisuje trenér Zinedine Zidane.

Francouzský elegán v rozhovoru pro média vyjádřil: "Momentálně jsme ve velmi dobré formě, daří se nám prakticky všechno a díky tvrdé práci jsou opět vidět výsledky. V takových chvílích musíte jen dělat maximum, abyste tu sérii udrželi co možná nejdéle. Když se tým po několika horších výsledcích opět vzchopí, může to nastartovat dlouhou šňůru výher, která může být rozhodující," uvědomuje si trenér Zidane.

Jeho celek už s Deportivem Alavés sehrál mnoho utkání a ještě nikdy nad ním Alavés nedokázal zvítězit. V osmi posledních duelech v řadě se radoval Bílý balet, který doufá, že se mu to povede i nyní. Na první pohled je mezi oběma týmy obrovský rozdíl, ať už v kvalitě, zkušenostech nebo tabulce. Deportivo sice okupuje příčky hodně blízko sestupové zóně, ale na sestup rozhodně nepomýšlí.

Naopak Depor ukazuje obrovskou touhu bojovat, která by mohla zaskočit i slavný Real Madrid. V pěti posledních soutěžních duelech prohrál Depor jen jednou, když nestačil na Barcelonu. Už tři minulá klání ale vyhrál a poradil si například s pohárovým účastníkem, Villarrealem. V minulém kole mu branka Munira El Haddadiho zajistila tři body proti Deportivu La Coruña a stadion Mendizorrotza mohl slavit další hodně cenné body.

Rubén Duarte věří, že by jeho tým mohl překvapit i Real. "Samozřejmě není pochyb o tom, kdo je favoritem tohoto duelu. Real je mužstvo s mnoha hvězdami a zkušenostmi, které hraje skvělý fotbal a baví diváky. Nikdy ale nesmíme jít na hřiště s myšlenkou, že se mu nemůžeme vyrovnat, protože to bychom ten zápas prohráli už v šatně. Respektujeme svého soupeře, ale nebojíme se využít našich schopností. Budeme bojovat o každý míč," prohlásil Duarte.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Theo - Kovačić, Casemiro, Asensio - Bale, Benzema, Ronaldo
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Ely, Rubén Duarte - Ibai, Manu Garcia, Pina, Pedraza - Guidetti, Sobrino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.43 - 17.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - UD Las Palmas  (sobota 18:30)
V Leganésu panuje poslední dobou hodně špatná nálada a ambicióznímu týmu se přestává dařit. Nyní se mu naskýtá dobrá šance na zlepšení, protože na jeho stadion zavítá v sobotu večer trápící se Las Palmas.

Leganés má za sebou náročnou dohrávku 16. kola proti Realu Madrid, která jej obrala o mnoho sil a také o body. Zápas pro Leganés sice skvěle začal, když se trefil Unai Bustinza, ale od té doby kraloval Real Madrid. Svému soupeři nakonec nadělili tři branky a Leganés opět prohrál. Byla to jeho již čtvrtá porážka v řadě, což logicky na optimismu týmu nepřidá.

Čtyři prohraná kola se projevila také na tabulce, kde se Leganés nachází až na 13. místě. Má sice odstup jedenácti bodů na pásmo sestupu, ale na konci tabulky se mohou věci měnit velmi rychle. Navíc na jeho půdu zavítá právě osmnáctý celek, který prahne po bodech. S Las Palmas toho Leganés zase tak moc neodehrálo, ale za posledních patnáct let jej doma porazilo jen dvakrát, což také není příliš povzbudivá bilance.

Leganés má oproti svému soupeři výhodu v obraně, která je mnohem pevnější a kvalitnější. Zatímco Leganés dostal jen 28 gólů a jeho obranný val se těžko překonává, Las Palmas je přesným opakem. Velice průchodnou obranu značí už 52 inkasovaných branek a horší v tomto ohledu je v rámci celé ligy jen Deportivo La Coruña. Vylepšení obrany je jedním z cílů nedávno jmenovaného trenéra Paca Jémeze.

Ten vnímá duel s Leganésem jasně. "Často slýchám, že outsider nemá co ztratit. Jenže když bojujete o záchranu, máte vždycky hodně co ztratit. Musíme naše postavení vnímat jako neustálou bitvu o všechno, do níž musíme vložit maximum úsilí. Mrzí mne poslední porážka se Sevillou, tam jsme měli na víc. Ale jinak mám poslední dobou pocit, že věci směřují správným směrem a že se zlepšujeme. Jen to musíme potvrdit také proti Leganésu," ví Jémez.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Mantovani, Ezequiel, Raul Garcia - R. Pérez, Gabriel - El Zhar, Eraso, Naranjo - Guerrero
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Galvez, Ximo, Matias - Aquilani, Etebo - Tana, Halilović, Nacho Gil - Calleri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.72 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Girona FC  (sobota 20:45)
FC Barcelona bude v sobotu večer v rámci 25. kola LaLigy hostit Gironu a cílem bude vyhrát a udržet si náskok na druhé Atlético Madrid. Před novým rokem se zdálo, že je o titulu rozhodnuto, ale nyní se se stal hon na Blaugranas mnohem zajímavější. V posledních týdnech se totiž jejich náskok na čele snížil na pouhých sedm bodů, tudíž by se do konce sezóny mohly ve Španělsku ještě dít věci.

Očekává se, že Ernesto Valverde po utkání Ligy mistrů proti Chelsea protočí sestavu. V tomto kalendářním roce navíc jeho svěřenci odehráli již 14 zápasů, což rozhodně není málo. Nicméně jejich současná forma není zrovna optimální, z posledních pěti zápasů hned třikrát remizovali a dali jen 6 gólů. Na marodce Barcelonští nemají ani jednoho hráče.

"Dembélé je připraven, proto jsem ho nominoval," řekl trenér Ernesto Valverde k návratu mladého křídla, následně však na své předzápasové tiskové konferenci pokračoval. "Nevěřím, že Girona bude bránit Messiho stejným způsobem jako na podzim. Navíc nemají vůbec co ztratit. Mají hráče předurčené k protiútokům. Hrají s úsměvem na rtech a není divu, že jsou v tabulce tak vysoko."

"Doufám, že přijedou i fanoušci z Girony, aby vytvořili na stadionu skvělou atmosféru. Kromě toho se jedná o derby a tři body budou velice důležité."
Girona je zatím v letošním ročníku obrovským překvapením, v současné chvíli totiž je na obdivuhodném osmém místě.

Nutno podotknout, že se jedná o premiérovou sezónu v nejvyšší španělské fotbalové soutěži. Tyto dva týmy se utkaly už na podzim. To si v katalánském derby domácí vstřelili dvě vlastní branky a skóre završil brankou Luis Suárez. To na druhé straně bude hostům chybět pouze Pedro Alcará. K tomuto zápasu se rovněž vyjádřil kouč hostů, Pablo Machín.

"Rozhodně můžeme na Camp Nou vyhrát. Ať se stane cokoliv, ze hřiště musíme odejít se zdviženou hlavou. Skutečnost, že Valverde porovnával naši hru k Chelsea znamená, že se s námi počítá. Barcelona má některé z nejlepších hráčů na světě a jejich efektivita bude velmi vysoká. Bude hodně záviset na tom, kdo dá první branku. Na základě toho se bude odvíjet celý děj zápasu."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Digne - Dembélé, Rakitić, Busquets, Coutinho - Messi, Suárez
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Espinosa, Juanpe, Ramalho - Benítez, Pons, Granell, Mojica - Portu, Stuani, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 9.04 - 20.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona  (pátek 21:00)
Po týdnu nabitém pohárovou akcí se znovu naplno rozjíždí kolotoč domácích soutěží. Už v pátek je na programu předehra k 25. kolu španělské nejvyšší soutěže a obstará ji domácí Deportivo La Coruña, které na domácí půdě hostí Espanyol.

Celek z Galicie za sebou nemá povedené chvíle a zatím to vypadá, že jej z krize nedokáže vytáhnout ani věhlasné jméno Clarence Seedorfa. Jeho trenérské angažmá bylo mnohými zpochybňováno, ale je pravda, že Deportivo trápí mnohem víc, než nezkušený trenér. Navíc pod jeho vedením neinkasuje tak často, jako tomu bylo v předchozích týdnech. Na body to ale stále nestačí.

V minulém kole se Depor opět musel sklonit před svým sokem, tentokrát jej doma porazil Alavés. Ten vyhrál jediným gólem Minura El Haddadiho a udržel si náskok na sestupové pásmo, v němž se naopak poražený celek utápí. A s další negativní zprávou přichází Espanyol Barcelona. Ačkoli ani pro něj není sezona vůbec příznivá, je v mnohem lepší pozici, a to jak herně, tak především výsledkově.

Barcelonský celek rovněž nehraje podle svých představ, ale má na svého pátečního soupeře náskok celých deseti bodů! Stále to není nic příznivého a hodného oslav, protože se Espanyol nachází na 16. místě a sestupové pásmo není zase tak daleko. Na stadionu Riazor se mu navíc nehraje úplně příjemně. Espanyol umí zabrat a za poslední tři duely ještě neprohrál ani jednou. I proto jsou hráči před duelem s Deporem velmi odhodlaní.

Obránce s brazilskými kořeny Naldo v rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Všichni jsme optimisticky naladění a věříme si. Víme, že máme dostatek kvality i podpory fanoušků k tomu, abychom zvládli boj o záchranu a nemuseli se až do konce obávat. Naše kabina je stmelená, táhneme za jeden provaz a každý z nás dělá maximum pro to, abychom splnili cíl. Důležité bude právě utkání s Deporem, protože to je přímý rival v boji o záchranu," ví Naldo.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Boveda, Sidnei, Luisinho - Cartabia, Krohn-Dehli, Guilherme, Carles Gil - Lucas, Andone
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Sanchez, D. Lopez, Naldo, Aaron - Leo Baptistao, Darder, C. Sanchez, Granero - Gerard, Sergio Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.25 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona24195062:1162
2.Atlético Madrid24167136:955
3.Real Madrid24146458:2748
4.Valencia CF24144647:2846
5.Sevilla FC24123931:3539
6.Villarreal CF24115835:2938
7.SD Eibar24105932:3635
8.Girona FC2497834:3034
9.Getafe CF2489729:2133
10.Real Betis241031141:5033
11.Celta Vigo24951041:3732
12.Real Sociedad24851146:4529
13.CD Leganés24851121:2829
14.Athletic Bilbao24610824:2728
15.Deportivo Alavés24911422:3328
16.Espanyol Barcelona2469922:3227
17.Levante UD243111021:3820
18.UD Las Palmas24531618:5218
19.Deportivo La Coruña24451524:5317
20.Málaga CF24341715:3813

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (596)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele