LaLiga - souhrn 19. kola

12.01.2018, 22:52, aktualizováno 15.01.2018, 22:51
Komentáře a souhrny
Villarreal lahodným gólem Fornalse kompletně zaskočil Bernabeu a Realu se tak opět vzdaluje čelo. Atlético totiž venku 1:0 vyhrálo a svůj výjezd zvládla i Valencia, Barcelona navíc po dlouhé době vyloupila San Sebastian. Girona nasázela Las Palmas ostudný půltucet gólů, Sevilla neuspěla v Alavésu...

Real Betis - CD Leganés 3:2

15.01.2018 21:00

Góly: 20. Cristian Tello, 40. Joaquín, 83. Rubén Castro (pen.) - 44. Gerard Gumbau, 71. Javier Eraso

Domácí na nic nečekali a do svého soupeře se pustili pěkně po hlavě. Po čtvrthodině byli také lepším týmem, ale k nebezpečnější akci se nedostali. Až ve 20. minutě se ujali zaslouženého vedení. Sergio León unikl na pravé straně obránci a poslal míč na zadní tyč. Jenže ten stihl vyrazit Iván Cuéllar, který už byl krátký na dorážku Cristiana Tella. Betis nadále pokračoval v tlaku, fotbal to byl zatím zkrátka jen na jednu branku.

Z ničeho nic se v 37. minutě mohli hosté radovat z vyrovnání. Antonio Adán musel vytáhnout špičkový zákrok, protože se útočící hráč Leganés ocitl přímo před ním. Jeho pokus však zlikvidoval. O tři minuty později nicméně skórovali opět domácí. Joaquín se dostal po nakopnutém míči k zakončení, i když mohl ještě přihrávat, tak nekompromisně vypálil a propálil Cuéllara.

Za další čtyři minuty však hosté alespoň snížili. Gerard Gumbau natáhl z úctyhodné vzdálenosti a vymetl v růžku branky Adána všechny pavouky. Po nudném začátku se do sebe oba soupeřili zakousli a diváci byli svědky během prvního poločasu hned tří branek. Po přestávce se však tempo hry o něco snížilo. Pohlednou podívanou vystřídaly tvrdé zákroky a fotbal plný osobních soubojů.

Po nerovnané hře přišlo v 71. minutě vyrovnání. Javier Eraso dostal krásnou přihrávku do ulice, unikl obráncům a v souboji jeden na jednoho pálil na domácího gólmana. Adán jeho pokus vyrazil, ale proti dorážce byl už bezradný. I když se iniciativy ujímalo Leganés, tak jim to nebylo moc platné, jelikož v 82. minutě kopal jejich soupeř penaltu.

Nordin Amrabat po centu zahrál rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Jeho exekuci si vzal na starosti Rubén Castro i když Cuéllar vystihl směr střely, tak byl krátký a Betis se ujalo vedení 3:2. V dramatickém konci zápasu se již nic extra zajímavého nestalo a Leganés se muselo smířit se smolnou prohrou.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - FC Barcelona 2:4

14.01.2018 20:45

Góly: 11. Willian José, 34. Juanmi - 39. Paulinho, 50. Luis Suárez, 71. Luis Suárez, 85. Lionel Messi

FC Barcelona porazila Real Sociedad 2:4 po dvou brankách Luise Suáreze, jednomu zásahu Paulinha a Lionela Messiho. Domácím ani nestačily gólové úspěchy Williana Josého a Juanmiho. Po téměř jedenácti letech byla kletba Anoety nakonec zlomená. Začátek zápasu patřil Barçe, která provedla několik nebezpečných akcí. Nicméně, již v 12. minutě po první větší šanci se domácí ujali vedení.

Xabi Prieto poslal centr z pravé strany, na který si naběhl Willian José a překonal bezmocného ter Stegena. Real Sociedad pokračoval ve vysokém tlaku a překvapivě tlačil barcelonské hráče. V 28. minutě rozhodčí neuznal další branku domácích. Sudí totiž před zakončením uviděl faul na Ivana Rakitiće. Opakované záznamy však ukázaly, že o přestupku nemůže být řeč.

Aktivní hra svěřenců Eusebia Sacristiana byla odměněna v 34. minutě. Juanmi si pohlídal ofsajdové postavení, unikl Sergi Robertovi a ter Stegen musel vytahovat míč podruhé ze své sítě. Barcelona se do nadějnější příležitosti dostala až v 38. minutě. Suárez pláchl na levé straně, počkal si na Paulinha, který překonal se štěstím Gerónima Rulliho.

Po přestávce začal katalánský velkoklub hrát o dost lépe, což vedlo k brance Luise Suáreze. Uruguayský útočník dostal přihrávku na levou stranu od Messiho a náramnou technickou střelou na zadní tyč překonal gólmana Realu Sociedad. Rázem bylo vyrovnáno a hosté na koni. Poté poslal Ernesto Valverde na hřiště Ousmane Dembélého místo Paulinha.

Hosté tím postupně zvyšovali svůj tlak, který byl zakončen další brankou. Konkrétně v 72. minutě se opět prosadil Suárez. Brankář domácích vykopl míč, který odhlavičkoval Thomas Vermaelen. Míč se rázem dostal přímo pod nohy barcelonského útočníka, který se nemýlil.

Výsledek zápasu určil Messi, který z přímého volného kopu překonal Rulliho. Ze značné vzdálenosti se gólman ani nepokusil o zákrok. Barcelona tedy po letech zvítězila na Anoetě. Přestože v prvním poločasu nebyla lepším týmem, tak se o poločase zvedla a domů si vede tři body.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:1

14.01.2018 18:30

Góly: 29. Gerard Moreno - 35. Iñaki Williams

Souboj dvou celků, které v uplynulých týdnech přece jenom vykazují zlepšení svých výsledků a které od sebe dělí v tabulce pouze jeden bod, skončil nakonec zřejmě spravedlivou remízou. Vše podstatné se událo v prvním poločase. Espanyol poslal do vedení po půlhodině hry Gerard Moreno, Bilbao však korigovalo poměrně záhy zásluhou Iňakiho Williamse.

Domácí v LaLize neprohráli už třikrát v řadě, navíc se jim podařilo postoupit do čtvrtfinále Copa del Rey, a chtěli na svou formu rozhodně navázat i proti soupeři, jenž by se také ještě chtěl poprat o pohárové příčky. Porazit hosty, to je ovšem v posledních dvou měsících velký problém. Naposledy totiž v lize nebodovali na začátku listopadu.

Jak už se očekávalo už před samotným začátkem tohoto utkání, byla to od začátku hodně vyrovnaná bitva. A v podstatě měly rozhodnout pouze maličkosti. Poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál rukou hostující stoper Laporte, ale sudí Daniel Trujillo na pokutovou značku neukázal, se nakonec barcelonský klub dočkal své odměny ve 29. minutě.

Nafackovat si musel určitě Mikel Rico, který řešil situaci na hranici vápna poměrně laxně, o balón ho tak snadno obral Gerard Moreno, jenž si po jednoduché kličce narovnal míč na levačku a propálil brankáře Iaga Herrerína. Baskičané srovnali o šest minut později, centr Saborita zužitkoval hlavou dobře postavený Iňaki Williams.

Zkraje druhého dějství mohl Athletic Club otočit vývoj skóre ve svůj prospěch, znovu se na střeleckou listinu mohl zapsat Iňaki Williams, jenže svou slabou hlavičku usměrnil pouze doprostřed brány, kde stál připravený gólman Pau López. Na opačné straně zahodil velkou možnost Gerard Moreno, který z blízkosti neprocedil míč do sítě.

Po hodině hry se osměloval Gerard Moreno ještě jednou, po přihrávce Aaróna Martína vyzkoušel svou mušku ze střední vzdálenosti, těsně však minul. Průběžný stav se nepodařilo změnit ani Raúlovi Garcíovi, jenž svým pasem hledal na bližší tyčce Adurize, a ačkoli ten se balónu nedotkl, měli domácí štěstí, že tenhle centr skončil nakonec těsně vedle.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Sevilla FC 1:0

14.01.2018 16:15

Góly: 52. Manu García

Éver Banega na sebe nenechal dlouho čekat a hned ve 4. minutě z úctyhodné vzdálenosti pálil na branku Fernanda Pacheca, který se musel pořádně natáhnout, aby chytil střelu záložníka Sevilly. Deportivo Alavés se v žádném případě nikam nehnalo a spíše čekalo, co vymyslí jeho soupeř.

Ani po půlhodině jsme neviděli další zajímavější šanci. Tempo hry diktovali Andalusané, ale bez efektu. Fanoušci na stadionu snad mohli být rádi, že skončila první polovina, protože svědky byli opravdu velmi nudného utkání. V 52. minutě však bylo v ochozech hodně veselo.

Munir El Haddadi poslal centr na Manuela Garciu, který číhal na hraničním ofsajdovém postavení. Krkolomně, ale šikovně zpracoval a míč poslal na zadní tyč. Domácí se tak možná trošku překvapivě ujali vedení. V 63. minutě mohlo být zásluhou Nolita vyrovnáno. Od toho se opravdu náhodou odrazil míč, který proletěl kolem tyče.

Skóre se tedy neměnilo. Stejně tak jako po střele Rubéna Duarteho, který dostal příhru opět od Munira. Ale jeho pokus na vzdálenější tyč branku skončil neúspěšně. Paradoxně domácí se nyní ujali taktovky a zatlačili Sevillu na její polovinu. Devět minut před koncem hrací doby byl v šanci opět Nolito.

Gabriel Mercado mu poslal krásný pas z pravé strany, ale v jasné gólové příležitosti útočník minul. Z hranice malého vápna trestuhodná věc. O dvě minuty později po této akci šli domácí do desíti. Duarte zezadu skluzem zasáhl Banegu, dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště.

O nějakou dobu později si přímý volný kop přichystal Wissam Ben Yedder, jeho nadějný pokus skočil pouze v boční síti. I když do tohoto zápasu vstoupili hosté v roli jasného favorita, tak si domů neodváží jediný bod a prohlubují svou ligovou krizi. Za to naopak Deporitvo Alavés si na konto připisují pátou domácí výhru v řadě.

Více informací k zápasu

Levante UD - Celta Vigo 0:1

14.01.2018 12:00

Góly: 37. Pione Sisto

Celta Vigo potvrdila, že na Levante se jí dlouhodobě daří, a porazila ho už pošesté za sebou od roku 2014. Domácí naopak potřetí v řadě nevstřelili jedinou branku, nacházejí se těsně nad sestupovým pásmem a za posledních sedm kol získali jen tři body. Hostům zařídil nejtěsnějším možné vítězství svou trefou z první půle Pione Sisto.

Galicijský celek měl v uplynulých týdnech poměrně složitý los, před týdnem se mu podařilo remizovat s Realem, ale v Copa del Rey padl vysoko s Barcelonou. Dokázal se ovšem z této porážky oklepat. Poprvé od konce listopadu udržel čisté konto a to byl klíč k úspěchu. V útoku neskórující Levante na jediný gól nenašlo žádnou odpověď.

Domácí začali poměrně zostra a už ve 2. minutě se mohli ujmout vedení. José Luis Morales rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Boatenga, jenž tlačil svou hlavičku pod břevno, avšak na poslední chvíli stačil zasáhnout brankář Rubén Blanco. Dlouho se pak na hřišti nic neudálo, až na řadu přišel onen rozhodující moment tohoto střetnutí.

Sisto si ve středu pole narazil s Iagem Aspasem, následně se objevil zcela sám v šestnáctce, a odtud pravačkou zamířil technicky po zemi ke vzdálenější tyčce. Zkraje druhé půle mohlo mužstvo z Valencie srovnat, Jenže poté, co se se svou tečí neprosadil Doukouré a následně ani Boateng, střílel Ivi López pouze slabě do rukavic Rubéna Blanca.

Levante bylo směrem dopředu i nadále aktivnějším týmem, avšak v koncovce se mu hrubě nedařilo. V 57. minutě propadl centr z levé strany od Luny k Boatengovi, jenž se ocitl sám před Rubénem Blancem, ten ale reflexivně zasáhl svou nohou. A v 67. minutě selhal v tutovce José Luis Morales, který zamířil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.

Celta se ve druhém dějství soustředila stále na bránění jednogólového náskoku, a i když tahle taktika nebyla, co se celkového pohledu na hřiště týče, zcela ideální, nakonec byla tou správnou pro vítězství. Nic na tom nezměnila ani další šance Boatenga z 86. minuty, který po pasu od Luny znovu neseřídil svá mířidla dle vlastních představ.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Valencia CF 1:2

13.01.2018 20:45

Góly: 88. Florin Andone - 37. Gonçalo Guedes, 64. Rodrigo

Po nevalných prosincových výsledcích se Valencia zřejmě dostává do optimální pohody. Poté, co se v Copa del Rey prokousala přes Las Palmas, uspěla také na půdě La Coruni, a i nadále se drží v boji o druhou příčku. Deportivo naopak během uplynulých čtyř ligových kol získalo jen jeden bod a pořád se nedokáže vymanit od sestupové pásma.

Už třikrát v řadě domácí se svým soupeřem před vlastními fanoušky neprohráli, naposledy tomu bylo v roce 2013. Hosté však prožívají jednu z nejlepších sezón za poslední léta a potvrdili, že aktuálně patří k tomu nejlepšímu, co La Liga může nabídnout. Do vedení je poslal Goncalo Guedes, skóroval i Rodrigo, v závěru pak jen snižoval Florin Andone.

Galicijský celek se mohl ujmout vedení po třinácti minutách hry, po rohovém kopu se opřel hlavou do míče Borges, nicméně smolně pro něj trefil pouze břevno hostující brány. Na druhé straně vypálil z levé strany Goncalo Guedes, a s jeho plachtícím pokusem měl brankář Rubén velké potíže, nicméně u své vzdálenější tyčky stačil zasáhnout.

O pár chvil později se zase střelecky osmělovali Borges spolu s Goncalem Guedesem. Ovšem prvně jmenovaný tentokráte svou hlavičkou pálil nad a druhý jmenovaný ze střední vzdálenosti také přestřelil. Netopýři nakonec dokázali díky Portugalcovi udeřit ve 37. minutě, po krásné kombinaci nachytal chybujícího Rubéna na švestkách.

Branquiazuis se však po přestávce nevzdávali a klidně mohli po obrátce srovnat. Guilherme hlavičkoval nebezpečně z hranice brankového území, ale balón netrefil ideálně a minul. V 64. minutě naopak Valencia navýšila svoje vedení. Goncalo Guedes zleva přihrál do středu Rodrigovi, jehož technický pokus zaplul parádně do sítě.

Od té doby se Los Che soustředili hlavně na bránění pohodlného náskoku, podcenili ovšem poslední minuty, a málem byli potrestáni. Korigovat se totiž podařilo v 88. minutě Andonemu, jenž využil snadno sklepnutí od Adriána. V nastavení pak selhal v tutovce sám Adrián, jenž z blízkosti nepropálil trestuhodně gólmana Neta.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Atlético Madrid 0:1

13.01.2018 18:30

Góly: 27. Kévin Gameiro

Eibar proti Atléticu Madrid vůbec nesehrál špatnou partii, ale ani soudržnost či několik málo šancí nebylo dostačujících. O třech bodech pro favorita z hlavního města totiž rozhodla jediná trefa a na svědomí ji měl hostující útočník Kévin Gameiro. Atlético je nadále druhé, Eibar dlí na místě sedmém.

Prvě Kévin Gameiro se stal největší hrozbou pro domácí a to již od začátku utkání. Velmi dobře totiž fungovala jeho souhra s Antoinem Griezmannem, který jej již ve třetí minutě vysunul do velmi zajímavé střelecké pozice. Naneštěstí pro hosty Gameiro ranou po zemi branku minul. Stejný hráč se následně propracoval do další střelecké příležitosti, ale zblokovaná rána skončila jen v rukavicích brankáře Dmitroviće.

V jedenácté minutě si domácí obránci opět nedali pozor a Griezmann dostal krásnou přihrávku do běhu přímo do zakončení. Jeho rána z voleje ale nepřekonala brankáře Dmitroviće, který byl u tyče včas. Eibar nevymýšlel nic složitého a když dostal šanci, snažil se být co nejjednodušší. Atlético mu ale mnoho šancí nenechávalo a neaopak kontrolovalo hru.

Atlético po pětadvaceti minutách přestávalo hrát, ale možná to byla taktika trenéra Simeoneho. Když se zdálo, že se Eibar dostane do hry, hosté udeřili. Francouzsou spolupráci načal Antoine Griezmann, který z pravé strany vyslal přihřávku na zcela osamoceného Kévina Gameira. Na toho domácí obránci trochu zapomněli a Gameiro se orientoval skvěle - 1:0 pro hosty.

Madridský favorit neustával a nadále útočil. Gameiro sváděl jeden osobní souboj za druhým a Eibar kontroval jen snahou Inuiho s Enrichem, proti níž si hostující defenziva věděla rady velmi dobře. Po změně stran bylo Atlético až přehnaně pasivní a jeho snahy opadly. Eibar toho ale nedokázal využít, i když veterán Charles byl poměrně blízko zajímavé střele.

Atlético působilo dojmem, že mu hubené vedení stačí, protože na útočení zcela rezignovalo a nechalo snahu domácímu týmu. Možná v naději, že mu opět vyjde nějaký protiútok, což nebylo s přítomností rychlíků jako Griezmann, Saúl nebo Yannick Carrasco vůbec nepravděpodobné. Hrálo se ale před vápnem hostí, takže brankář Oblak se musel mít neustále na pozoru.

Ramis hlavičkou mířil jen do náruče brankáře Oblaka, do stejných míst se trefoval také střídající Orellana. García následně pálil zpoza velkého vápna a nemířil špatně, ale brankář Jan Oblak se v pohodě natáhl, aby míč zneškodnil. Že by to byla atraktivní pasáž, to se rozhodně říct nedalo. Dvacet minut před koncem se do šance dostal také Antoine Griezmann, na něhož domácí opět zapomněli.

Mířil ale mimo, i když se k němu žádný z obránců nestačil vrátit. Do konce utkání se Eibar ještě snažil srovnat a nebyl příliš daleko, protože Enrich vypálil do středu brány a brankář Oblak měl co dělat, aby se po míči včas natáhl. García nakonec minul hlavou tyč, i kvůli tomu, že hlavičkoval zády k brance.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 0:1

13.01.2018 16:15

Góly: 87. Pablo Fornals

Za deštivého odpoledne se do sebe Bílý balet a Žlutá ponorka pustili hodně opatrně. Ve 14. minutě poslal Gareth Bale míč do branky po rohovém kopu. V moment zakončení hlavičkou však stál v ofsajdovém postavení a gól být pochopitelně uznán nemohl. Za čtyři minutky později opět zahrozili domácí. Marcelo se odhodlal z úctyhodné vzdálenosti ke střele, ale tu vyrazil bravurně Sergio Asenjo.

Hned v 23. minutě následovala další šance Realu. Cristiano Ronaldo si postavil přímý volný kop, po kterém musel opět zasahovat Asenjo. Ve 30. minutě se opět k velké šanci dostal Ronaldo. Ten si šikovně zaběhl za obranu, pokusil se přelobovat Asenja, ale jeho pokus skončil mimo vzdálenější tyč. Jednoznačně aktivnější domácí stále tlačili svého soupeře, ale bez gólového efektu.

Ve 43. minutě ještě střílel Bale, který stejně jako jeho spoluhráč minul i zadní tyč. V poslední minutě prvního poločasu ještě zahrozili madridští. Isco poslal Ronalda do tutovky. Portugalský reprezentant se ocitl sám před Asenjem, který neuvěřitelně zasáhl. Úvodní polovina byla jasně v režii domácích, kteří si vytvořili několik šancí, ale skvěle chytající Asenjo byl vždy proti a držel svůj tým nad vodou.

Hosté se druhé čtyřiceti pěti minutovky uvedli mnohem lépe a snažili se být o něco více aktivnější. V 53. minutě však Toni Kroos pálil z dobré pozice z voleje, ale bezchybný Asenjo opět střelu lapil. Pravdou nicméně je, že Villarreal se častěji hlásil ke slovu a domácí již nebyli tolik dominantní. A stalo se, co by jen čekal málokdo. V samém závěru utkání, konkrétně v 87. minutě se do rychlého protiútoku dostali hosté.

Nejprve Keylor Navas skvěle zasáhl proti pokusu Enese Ünala, ale k odraženému míči se dostal Pablo Fornals, který technicky přehodil kostarického brankáře a Žlutá ponorka šla do vedení 0:1. Před koncem se již nic dramatického nestalo a fanoušci na Santiagu Bernabéu mohli být svědky dalšího utrápeného zápasu, ze kterého nevybojovali ani bod.

Více informací k zápasu

Girona FC - UD Las Palmas 6:0

13.01.2018 13:00

Góly: 25. Cristhian Stuani (pen.), 57. Michael Olunga, 64. Borja García, 70. Michael Olunga, 74. Cristian Portu, 79. Michael Olunga

Po prvních deseti minutách hry byl aktivnějším týmem ten domácí, ale do žádné větší šance se nedostal. V dalším průběhu jsme mohli sledovat velice vyrovnanou podívanou. Konečně se fanoušci na stadionu mohli dočkat v 24. minutě oživení vývoje. Cristian Portu totiž unikl po pravé straně a zastavil ho až Javi Castellano v pokutovém území. Bohužel pro hosty nedovoleně, tudíž katalánský klub zahrával penaltu. Té se ujal Cristhian Stuani, míč poslal do protipohybu brankáře a domácí šli do vedení.

Ani v dalším pokračování první půle jsme neviděli další větší šanci, proto šly oba týmy do šaten za jednobrankového vedení Girony. To ze startu druhého poločasu se do sebe soupeři pustili o něco více, čehož jsme byli svědky v 47. minutě. Čerstvý Michael Olunga zatlačil na hostujícího obránce a zakončoval z těsné blízkosti na zadní tyč, ale branku minul. Svědky jsme však mohli být velkého množství faulů.

Až do 58. minuty, kdy se prosadil již zminovaný Olunga. Ten si naběhl na centr z levé strany a v malém vápně poslal míč do sítě bezmocného Raúla Lizoaina. O pár minut později se domácí ujali vedení o tři branky. Rychlý protiútok z levé strany gólově zakončil na zadní tyč Borja García. Od 71. minuty se na hřišti začaly dít věci.

Girona využila další své šance. Gólman hostů udělal nepochopitelnou chybu, kterou využil Olunga. Ten už měl lehkou práci dopravit míč do prázdné branky. Ihned o tři minuty na to bylo již 5:0. Portu si naběhl na přihrávku skvěle hrajícího Olungy a sám proti Lizoainovi v tváří v tvář možná i trochu se štěstím proměnil svou šanci.

Hned v 79. minutě si na konto připsal hattrick již několikrát zmiňovaný Olunga. Našel si totiž vyražený míč a lehce poslal míč do prázdné brány. Kdo by to byl býval řekl, že v druhé polovině padne dalších pět branek. Bezradné Las Palmas se nedostalo prakticky do žádné větší příležitosti a po zásluze si odváží domů šestibrankový příděl.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Málaga CF 1:0

12.01.2018 21:00

Góly: 74. Cala

Málaga opět nedokázala skórovat a tudíž ani bodovat. V páteční předehrávce 19. kola nejvyšší španělské Primera Division odjíždí domů zklamaná, o což se zasloužil jediným gólem zkušený obránce Cala. Jeho branka v 77. minutě rozjásala domácí ochozy a fanoušci Getafe se tak mohou těšit z průběžného osmého místa.

Že by nám páteční utkání španělské LaLigy nabídlo nějak ofenzivní utkání a nedejbože snad i přehršel fotbalových momentů, díky kterým diváci tak rádi sledují honbu za kulatým nesmyslem, to se rozhodně říct nedalo. Spíše se od prvních minut oba celky projevovaly jako nanejvýš defenzivně laděné a s hlavním důrazem na čisté konto.

Getafe bylo o trochu aktivnější a jeho první větší šanci měl na svědomí střelec Molina. Velmi rychlá akce tažená po straně měla za následek nahrávku do středu vápna, kterou zakončil střelou z pravé strany Jorge Molina. Jenže mířil jen do míst, kam by brankář Roberto v případě potřeby v pohodě skočil. Zasahovat nemusel, jelikož Molina neměl správně seřízená mířidla. V úvodu utkání se hodně žlutilo a sudí Juan Martínez musel mít trochu obavy, jestli nervy hráčů ukočíruje.

Pomáhaly mu v tom žluté karty. Tempo utkání se s půlhodinou odehraného času hodně loudalo a diváci nemohli být spokojení. Po rychlé kolmici přišel centr Choryho Castra z pravé strany, jenže neměl moc razance, takže brankář Damián Martínez si poradil bez větších potíží. Další šanci těsně před koncem z voleje napálil Roberto Rosales hodně nepřesně a míč zamířil vysoko nad bránu.

Ani po změně stran se nejednalo o nějak vysoké tempo, i když se snahy obou týmů po přestávce změnily k lepšímu. Francisco Portillo se snažil o zakončení z první, ale možná mohl volit raději nahrávku na lépe postaveného spoluhráče Molinu. Deset minut po změně stran musel zasahovat domácí brankář Damián Martínez, kterého vylekalo zakončení Federica Riccy!

Domácí mohl po hodině hry poslat do vedení Shibasaki, který se sympaticky probíjel až do zakončení. Brankáře Roberta nakonec překonal a sledoval, jak se míč pomalu loudá za čáru, jenže radost mu zkazil vracející se obránce Ignasi Miquel, který balon na poslední chvíli vyrazil! Do konce utkání zbývalo téměř dvacet minut, když se stav utkání konečně změnil.

Domácí hráči rozehráli volný kop a centr Fajra z pravé strany dolétl na vzdálenější tyč. Ángel Rodríguez jej pohotově vrátil před malé vápno a sledoval, jak Juan Cala v pohodě hlavičkuj balon do sítě - 1:0 pro lépe hrající Getafe!

Osm minut před koncem utkání hostující záložník Alberto Bueno vyslal pěknou střelu na branku Getafe, jenže brankář Martínez si s jeho střelou poradil. Víc už toho hráči hostí nevymysleli a tudíž kapitulovali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona19163052:951
2.Atlético Madrid19126128:842
3.Valencia CF19124340:1940
4.Real Madrid1895432:1732
5.Villarreal CF1994626:2131
6.Sevilla FC1992823:2829
7.Real Betis1983833:3627
8.SD Eibar1983824:3127
9.Getafe CF1975723:1826
10.Girona FC1975728:2826
11.Celta Vigo1974833:2725
12.Athletic Bilbao1967621:2025
13.CD Leganés1873815:1724
14.Espanyol Barcelona1966716:2224
15.Real Sociedad1965833:3423
16.Levante UD1939715:2618
17.Deportivo Alavés19601314:2718
18.Deportivo La Coruña19441121:3716
19.Málaga CF19321413:3311
20.UD Las Palmas19321414:4611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (950)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele