19. kolo
14.01.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:1

Souboj dvou celků, které v uplynulých týdnech přece jenom vykazují zlepšení svých výsledků a které od sebe dělí v tabulce pouze jeden bod, skončil nakonec zřejmě spravedlivou remízou. Vše podstatné se událo v prvním poločase. Espanyol poslal do vedení po půlhodině hry Gerard Moreno, Bilbao však korigovalo poměrně záhy zásluhou Iňakiho Williamse.

Domácí v LaLize neprohráli už třikrát v řadě, navíc se jim podařilo postoupit do čtvrtfinále Copa del Rey, a chtěli na svou formu rozhodně navázat i proti soupeři, jenž by se také ještě chtěl poprat o pohárové příčky. Porazit hosty, to je ovšem v posledních dvou měsících velký problém. Naposledy totiž v lize nebodovali na začátku listopadu.

Jak už se očekávalo už před samotným začátkem tohoto utkání, byla to od začátku hodně vyrovnaná bitva. A v podstatě měly rozhodnout pouze maličkosti. Poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál rukou hostující stoper Laporte, ale sudí Daniel Trujillo na pokutovou značku neukázal, se nakonec barcelonský klub dočkal své odměny ve 29. minutě.

Nafackovat si musel určitě Mikel Rico, který řešil situaci na hranici vápna poměrně laxně, o balón ho tak snadno obral Gerard Moreno, jenž si po jednoduché kličce narovnal míč na levačku a propálil brankáře Iaga Herrerína. Baskičané srovnali o šest minut později, centr Saborita zužitkoval hlavou dobře postavený Iňaki Williams.

Zkraje druhého dějství mohl Athletic Club otočit vývoj skóre ve svůj prospěch, znovu se na střeleckou listinu mohl zapsat Iňaki Williams, jenže svou slabou hlavičku usměrnil pouze doprostřed brány, kde stál připravený gólman Pau López. Na opačné straně zahodil velkou možnost Gerard Moreno, který z blízkosti neprocedil míč do sítě.

Po hodině hry se osměloval Gerard Moreno ještě jednou, po přihrávce Aaróna Martína vyzkoušel svou mušku ze střední vzdálenosti, těsně však minul. Průběžný stav se nepodařilo změnit ani Raúlovi Garcíovi, jenž svým pasem hledal na bližší tyčce Adurize, a ačkoli ten se balónu nedotkl, měli domácí štěstí, že tenhle centr skončil nakonec těsně vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele