19. kolo
12.01.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Málaga CF 1:0

Málaga opět nedokázala skórovat a tudíž ani bodovat. V páteční předehrávce 19. kola nejvyšší španělské Primera Division odjíždí domů zklamaná, o což se zasloužil jediným gólem zkušený obránce Cala. Jeho branka v 77. minutě rozjásala domácí ochozy a fanoušci Getafe se tak mohou těšit z průběžného osmého místa.

Že by nám páteční utkání španělské LaLigy nabídlo nějak ofenzivní utkání a nedejbože snad i přehršel fotbalových momentů, díky kterým diváci tak rádi sledují honbu za kulatým nesmyslem, to se rozhodně říct nedalo. Spíše se od prvních minut oba celky projevovaly jako nanejvýš defenzivně laděné a s hlavním důrazem na čisté konto.

Getafe bylo o trochu aktivnější a jeho první větší šanci měl na svědomí střelec Molina. Velmi rychlá akce tažená po straně měla za následek nahrávku do středu vápna, kterou zakončil střelou z pravé strany Jorge Molina. Jenže mířil jen do míst, kam by brankář Roberto v případě potřeby v pohodě skočil. Zasahovat nemusel, jelikož Molina neměl správně seřízená mířidla. V úvodu utkání se hodně žlutilo a sudí Juan Martínez musel mít trochu obavy, jestli nervy hráčů ukočíruje.

Pomáhaly mu v tom žluté karty. Tempo utkání se s půlhodinou odehraného času hodně loudalo a diváci nemohli být spokojení. Po rychlé kolmici přišel centr Choryho Castra z pravé strany, jenže neměl moc razance, takže brankář Damián Martínez si poradil bez větších potíží. Další šanci těsně před koncem z voleje napálil Roberto Rosales hodně nepřesně a míč zamířil vysoko nad bránu.

Ani po změně stran se nejednalo o nějak vysoké tempo, i když se snahy obou týmů po přestávce změnily k lepšímu. Francisco Portillo se snažil o zakončení z první, ale možná mohl volit raději nahrávku na lépe postaveného spoluhráče Molinu. Deset minut po změně stran musel zasahovat domácí brankář Damián Martínez, kterého vylekalo zakončení Federica Riccy!

Domácí mohl po hodině hry poslat do vedení Shibasaki, který se sympaticky probíjel až do zakončení. Brankáře Roberta nakonec překonal a sledoval, jak se míč pomalu loudá za čáru, jenže radost mu zkazil vracející se obránce Ignasi Miquel, který balon na poslední chvíli vyrazil! Do konce utkání zbývalo téměř dvacet minut, když se stav utkání konečně změnil.

Domácí hráči rozehráli volný kop a centr Fajra z pravé strany dolétl na vzdálenější tyč. Ángel Rodríguez jej pohotově vrátil před malé vápno a sledoval, jak Juan Cala v pohodě hlavičkuj balon do sítě - 1:0 pro lépe hrající Getafe!

Osm minut před koncem utkání hostující záložník Alberto Bueno vyslal pěknou střelu na branku Getafe, jenže brankář Martínez si s jeho střelou poradil. Víc už toho hráči hostí nevymysleli a tudíž kapitulovali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele