19. kolo
13.01.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gameirova trefa v Eibaru zachránila Atlético

Eibar proti Atléticu Madrid vůbec nesehrál špatnou partii, ale ani soudržnost či několik málo šancí nebylo dostačujících. O třech bodech pro favorita z hlavního města totiž rozhodla jediná trefa a na svědomí ji měl hostující útočník Kévin Gameiro. Atlético je nadále druhé, Eibar dlí na místě sedmém.

Prvě Kévin Gameiro se stal největší hrozbou pro domácí a to již od začátku utkání. Velmi dobře totiž fungovala jeho souhra s Antoinem Griezmannem, který jej již ve třetí minutě vysunul do velmi zajímavé střelecké pozice. Naneštěstí pro hosty Gameiro ranou po zemi branku minul. Stejný hráč se následně propracoval do další střelecké příležitosti, ale zblokovaná rána skončila jen v rukavicích brankáře Dmitroviće.

V jedenácté minutě si domácí obránci opět nedali pozor a Griezmann dostal krásnou přihrávku do běhu přímo do zakončení. Jeho rána z voleje ale nepřekonala brankáře Dmitroviće, který byl u tyče včas. Eibar nevymýšlel nic složitého a když dostal šanci, snažil se být co nejjednodušší. Atlético mu ale mnoho šancí nenechávalo a neaopak kontrolovalo hru.

Atlético po pětadvaceti minutách přestávalo hrát, ale možná to byla taktika trenéra Simeoneho. Když se zdálo, že se Eibar dostane do hry, hosté udeřili. Francouzsou spolupráci načal Antoine Griezmann, který z pravé strany vyslal přihřávku na zcela osamoceného Kévina Gameira. Na toho domácí obránci trochu zapomněli a Gameiro se orientoval skvěle - 1:0 pro hosty.

Madridský favorit neustával a nadále útočil. Gameiro sváděl jeden osobní souboj za druhým a Eibar kontroval jen snahou Inuiho s Enrichem, proti níž si hostující defenziva věděla rady velmi dobře. Po změně stran bylo Atlético až přehnaně pasivní a jeho snahy opadly. Eibar toho ale nedokázal využít, i když veterán Charles byl poměrně blízko zajímavé střele.

Atlético působilo dojmem, že mu hubené vedení stačí, protože na útočení zcela rezignovalo a nechalo snahu domácímu týmu. Možná v naději, že mu opět vyjde nějaký protiútok, což nebylo s přítomností rychlíků jako Griezmann, Saúl nebo Yannick Carrasco vůbec nepravděpodobné. Hrálo se ale před vápnem hostí, takže brankář Oblak se musel mít neustále na pozoru.

Ramis hlavičkou mířil jen do náruče brankáře Oblaka, do stejných míst se trefoval také střídající Orellana. García následně pálil zpoza velkého vápna a nemířil špatně, ale brankář Jan Oblak se v pohodě natáhl, aby míč zneškodnil. Že by to byla atraktivní pasáž, to se rozhodně říct nedalo. Dvacet minut před koncem se do šance dostal také Antoine Griezmann, na něhož domácí opět zapomněli.

Mířil ale mimo, i když se k němu žádný z obránců nestačil vrátit. Do konce utkání se Eibar ještě snažil srovnat a nebyl příliš daleko, protože Enrich vypálil do středu brány a brankář Oblak měl co dělat, aby se po míči včas natáhl. García nakonec minul hlavou tyč, i kvůli tomu, že hlavičkoval zády k brance.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tezky zapas 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele