19. kolo
14.01.2018 12:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Celta Vigo 0:1

Celta Vigo potvrdila, že na Levante se jí dlouhodobě daří, a porazila ho už pošesté za sebou od roku 2014. Domácí naopak potřetí v řadě nevstřelili jedinou branku, nacházejí se těsně nad sestupovým pásmem a za posledních sedm kol získali jen tři body. Hostům zařídil nejtěsnějším možné vítězství svou trefou z první půle Pione Sisto.

Galicijský celek měl v uplynulých týdnech poměrně složitý los, před týdnem se mu podařilo remizovat s Realem, ale v Copa del Rey padl vysoko s Barcelonou. Dokázal se ovšem z této porážky oklepat. Poprvé od konce listopadu udržel čisté konto a to byl klíč k úspěchu. V útoku neskórující Levante na jediný gól nenašlo žádnou odpověď.

Domácí začali poměrně zostra a už ve 2. minutě se mohli ujmout vedení. José Luis Morales rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Boatenga, jenž tlačil svou hlavičku pod břevno, avšak na poslední chvíli stačil zasáhnout brankář Rubén Blanco. Dlouho se pak na hřišti nic neudálo, až na řadu přišel onen rozhodující moment tohoto střetnutí.

Sisto si ve středu pole narazil s Iagem Aspasem, následně se objevil zcela sám v šestnáctce, a odtud pravačkou zamířil technicky po zemi ke vzdálenější tyčce. Zkraje druhé půle mohlo mužstvo z Valencie srovnat, Jenže poté, co se se svou tečí neprosadil Doukouré a následně ani Boateng, střílel Ivi López pouze slabě do rukavic Rubéna Blanca.

Levante bylo směrem dopředu i nadále aktivnějším týmem, avšak v koncovce se mu hrubě nedařilo. V 57. minutě propadl centr z levé strany od Luny k Boatengovi, jenž se ocitl sám před Rubénem Blancem, ten ale reflexivně zasáhl svou nohou. A v 67. minutě selhal v tutovce José Luis Morales, který zamířil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.

Celta se ve druhém dějství soustředila stále na bránění jednogólového náskoku, a i když tahle taktika nebyla, co se celkového pohledu na hřiště týče, zcela ideální, nakonec byla tou správnou pro vítězství. Nic na tom nezměnila ani další šance Boatenga z 86. minuty, který po pasu od Luny znovu neseřídil svá mířidla dle vlastních představ.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

výhra Celty

Reagovat
celeb

Fuu, za normalnych okolnost Celta, ale hrali vo stvrtok nc NC a v Nedelu zas vo Valencii ...

Neverim, ze to daju, po dvojzapase s Barcou s vlozenym zapasom s RM jednoducho nebudu vladat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele