19. kolo
13.01.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Valencia CF 1:2

Po nevalných prosincových výsledcích se Valencia zřejmě dostává do optimální pohody. Poté, co se v Copa del Rey prokousala přes Las Palmas, uspěla také na půdě La Coruni, a i nadále se drží v boji o druhou příčku. Deportivo naopak během uplynulých čtyř ligových kol získalo jen jeden bod a pořád se nedokáže vymanit od sestupové pásma.

Už třikrát v řadě domácí se svým soupeřem před vlastními fanoušky neprohráli, naposledy tomu bylo v roce 2013. Hosté však prožívají jednu z nejlepších sezón za poslední léta a potvrdili, že aktuálně patří k tomu nejlepšímu, co La Liga může nabídnout. Do vedení je poslal Goncalo Guedes, skóroval i Rodrigo, v závěru pak jen snižoval Florin Andone.

Galicijský celek se mohl ujmout vedení po třinácti minutách hry, po rohovém kopu se opřel hlavou do míče Borges, nicméně smolně pro něj trefil pouze břevno hostující brány. Na druhé straně vypálil z levé strany Goncalo Guedes, a s jeho plachtícím pokusem měl brankář Rubén velké potíže, nicméně u své vzdálenější tyčky stačil zasáhnout.

O pár chvil později se zase střelecky osmělovali Borges spolu s Goncalem Guedesem. Ovšem prvně jmenovaný tentokráte svou hlavičkou pálil nad a druhý jmenovaný ze střední vzdálenosti také přestřelil. Netopýři nakonec dokázali díky Portugalcovi udeřit ve 37. minutě, po krásné kombinaci nachytal chybujícího Rubéna na švestkách.

Branquiazuis se však po přestávce nevzdávali a klidně mohli po obrátce srovnat. Guilherme hlavičkoval nebezpečně z hranice brankového území, ale balón netrefil ideálně a minul. V 64. minutě naopak Valencia navýšila svoje vedení. Goncalo Guedes zleva přihrál do středu Rodrigovi, jehož technický pokus zaplul parádně do sítě.

Od té doby se Los Che soustředili hlavně na bránění pohodlného náskoku, podcenili ovšem poslední minuty, a málem byli potrestáni. Korigovat se totiž podařilo v 88. minutě Andonemu, jenž využil snadno sklepnutí od Adriána. V nastavení pak selhal v tutovce sám Adrián, jenž z blízkosti nepropálil trestuhodně gólmana Neta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele