Komentáře a souhrny

Nizozemská Eredivisie - souhrn 7. kola

Situace na čele Eredivisie je po sobotě díky prohře Twente na Ajaxu mnohem dramatičtější. Za týmem z Enschede následuje Vitesse, které uspělo v Utrechtu, třetí je po drtivé nedělní výhře ve Venlu PSV, čtvrtý je Ajax. Patý je po jasné výhře Feyenoord, Heerenveen porazil Bredu, Heracles a Haag si napůl rozdělily šestigólové skóre stejně jako Alkmaar s Waalwijkem.

Serie A - souhrn 5. kola

Siena v dohrávce porazila Bolognu a je v kladných číslech. Neapol doma díky Cavanimu smetla Lazio a na čele tabulky se vyrovnala Juventusu. Doma konečně vyhrálo milánské AC a dařilo se i Interu. První výhru zaznamenala Pescara, Sampdoria remizovala v Římě a je stále bez porážky...

Bundesliga - souhrn 5. kola

Bayern Mnichov zaznamenal proti Wolfsburgu další hladkou výhru a osamostatnil se v čele, protože Frankfurt v zajímavé přestřelce remizoval s Dortmundem. Ve středu se dařilo hostům a tři body mají Werder, Leverkusen a Hoffenheim. Doma uspěl Hannover, který se posunul na třetí místo před Schalke...

Primera División - souhrn 5. kola

Real si poradil na půdě Raya a domů si odnáší výhru 2:0. Barcelona po dvou gólech v závěru zápasu zdolala Granadu a zůstává bez ztráty kytičky. Deportivo doma nestačilo na Sevillu, Celta Vigo udolala Getafe a doma slavil také Betis, který díky jediné brance porazil Espanyol. Mallorca si k nedělnímu obědu dala Valencii.

Gambrinus liga - souhrn 8. kola

Sparta doma zaváhala, podlehla Olomouci. Plzeň jen remizovala v Teplicích a na čele je tak nyní srovnaná s Jabloncem, který nejtěsnějším rozdílem zvítězil na Slovácku. Mladá Boleslav poradila Hradec, Dukla remizovala se Slavií. Příbram remizovala s Českými Budějovicemi a také v pátek se zrodila dělba bodů, které si rozdělila mužstva Liberce a Baníku Ostrava.

Ligue 1 - souhrn 6. kola

Marseille je i po utkání proti Evianu stoprocentní, Lille remizovalo s Lorientem. PSG začíná ukazovat svojí sílu a po čtyřgólovém vítězství v Bastii se posunulo na třetí příčku. Jen o skóre za ním je Lorient, který vydoloval bod proti Nice, body si rozdělily také Bordeaux s Ajacciem, Toulouse s Rennes a už v pátek Montpellier se Saint-Étienne.

Serie A - souhrn 4. kola

Juventus ani napočtvrté neztratil, díky Quagliarellovi porazil Chievo a pojistil si první místo. Stoprocentní bilanci ztratily díky remízám Sampdoria a Neapol, Lazio doma padlo s Janovem. I nadále pak pokračuje tápání AC Milán, Rossoneri prohráli v Udinese. Nepříjemné překvapení v podobě porážky od Sieny svým fanouškům přichystal Inter.

Bundesliga - souhrn 4. kola

Leverkusen si díky trefě Michala Kadlece rozdělil body s Gladbachem, stejně si počínaly Brémy se Stuttgartem. Bayern pokračuje v suverénní jízdě, nezaváhal ani na Schalke a bodově konkurovat mu dokáže už jen Frankfurt, který vyhrál v Norimberku. Hamburk se chytil proti Dortmundu, první výhru slaví Hoffenheim.

Anglická Premier League - souhrn 5. kola

Chelsea v závěru vydřela výhru nad Stoke a je v čele, o bod za ní je po výhře v Liverpoolu Manchester United. Následují desetibodové týmy Everton a West Bromwiche. Manchester City si rozdělil body s Arsenalem, Tottenham zdolal QPR, první výhru slaví Southampton, Aston Ville nadělil dokonce čtyři góly.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 6. kola

Twente porazilo i Heerenveen a v šesti zápasech ještě neztratilo ani bod. Ajax nezvládl roli favorita a z Haagu si veze jenom bod, Eindhoven se díky výhře nad Feyenoordem posunul na třetí místo, s prázdnou cestuje z Bredy AZ Alkmaar. V sobotu se ne zrovna podle představ dařilo Vitesse.

Extrémně vypjaté derby pro ManUtd. Liverpool zůstává na dvou bodech

Mimořádně emotivní podívaná se odehrála na Anfield Road - a to i na poměry tohoto pikantního derby. Liverpoolští cítí křivdu, neboť Mark Halsey údajně tlačil po většinu času výrazně slabší United. A vskutku: oba rozhodující okamžiky, červenou kartu pro Shelveyho i vítěznou penaltu, provázely spekulace, nadávky či jiné výlevy...

Corgoň liga - souhrn 10. kola

Slovan podle očekávání porazil oslabenou Nitru a pojistil si vedení v tabulce. Druhá je po výhře nad Prešovem Žilina, která odskočila Trenčínu, jenž hrál bez branek s Ružomberokem. Druhé vítězství v řadě si proti Bánské Bystrici zajistila Trnava, tři body doma získala také Myjava a Senica...

Sparta odjíždí z Lyonu se zaslouženou prohrou

Pražská Sparta započala toulku Evropskou ligou porážkou na půdě Olympique Lyon a v přetěžké skupině je po prvním hracím kole na poslední příčce. Z hlediska postupových ambicí letenských fotbalistů se ovšem příznivý výsledek urodil na San Mamés, kde místní Athletic Club pouze remizoval s izraelským mistrem Ironi Kiryat Shmona.

Evropská liga - souhrn prvních zápasů základních skupin

Obhájce prvenství Atlético uspělo na půdě Hapoelu Tel-Aviv a vede svojí skupinu. Liverpool vykročil do bojů v základních skupinách vítěznou přestřelkou v Bernu, Neapol doma rozdrtila AIK a Bordeaux nemělo problém s Bruggami. Plzeň doma porazla Coimbru, Sparta jede s prázdnou z Lyonu. Hned v polovině dnešních zápasů se zrodila dělba bodů...

Plzeň dokázala otočit duel s Coimbrou a slaví zasloužené vítězství

Plzeň vstoupila do základní skupiny Evropské ligy nejlepším možným způsobem a ač dlouhé minuty nezaslouženě prohrávala, díky excelentnímu druhému dějství dokázala nepřízeň zvrátit a zvítězit. Společně s Atléticem de Madrid, jež je bezkonkurenčně největším favoritem skupiny, se tak hřeje na postupové příčce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele