Komentáře a souhrny

Manchester City využil přesilovku a slaví zisk Community Shieldu

Úřadující anglický mistr Manchester City zahájil novou sezonu ziskem Community Shieldu, když porazil vítěze poháru Chelsea 3:2. Blues sice vedli, jenže po vyloučení Ivanovče Citizens skóre otočili a Chelsea už dokázala jen snížit.

Mexiko překonalo i Brazílii a dokonalo svůj olympijský triumf

Favorizovaní Brazilci nestačili ve finále mužského olympijského fotbalového turnaje na jedno z největších překvapení Mexiko a znovu tak zůstávají pod stupínkem nejvyšším. Kanárci berou pouze stříbro, zatímco před čtyřmi lety se na jejich hlavách vyjímaly bronzové medaile.

Juventus získává první trofej nové sezony

Finálové klání italské Supercoppy svedlo dohromady dva ofenzivně laděné celky - SSC Neapol a turínský Juventus. Nervózní utkání přineslo dvě červené karty a hned šest branek. Z celkového vítězství se nakonec radují hráči Bianconeri.

Asijskou bitvu o olympijský bronz zvládli lépe Korejci

Při své deváté účasti na fotbalovém turnaji Olympijských her reprezentanti Jižní Koreji odvážejí do vlasti cenný kov. Bronzové medaile urvali v přímé konfrontaci s jediným dosud ověnčeným asijským zástupcem z Japonska. O góly se postarali Park Chu-Young a kapitán Koo Ja-Cheol.

Američanky vyhrály potřetí v řadě olympijský turnaj

Američanky porazily ve finále olympijského turnaje Japonsko 2:1 a potřetí v řadě dokázaly vybojovat zlaté medaile. Soupeřkám oplatily porážku z loňského finále mistrovství světa díky dvěma brankám Carli Lloydové, která rozhodla v prodloužení i finále v Pekingu.

Sparta postoupila přes Admiru, znovu ji spasil Kweuke

Sparta si zahraje ve 4. předkole Evropské ligy. Dnes Letenským stačila domácí remíza 2:2 s Admirou Mödling v odvetě 3. předkola, neboť před týdnem Pražané na rakouské půdě vyhráli 2:0. Letenské dnes dvěma brankami zachránil útočník Léonard Kweuke.

Plzeň potvrdila postup přes Chorzów pěti góly

Plzně postoupila do závěrečného předkola Evropské ligy. Ve 3. předkole vyřadila polský Ruch Chorzów, když po úvodní výhře 2:0 na půdě soupeře dnes doma excelovala a vyhrála 5:0. O tři góly se zasloužil Michal Ďuriš, skóre završili Markové Bakoš a Hanousek.

Mladá Boleslav prohrála s Twente i doma a v EL skončila

Mladá Boleslav si ve skupině Evropské ligy nezahraje. V odvetě 3. předkola na svém hřišti podlehla favorizovanému Twente stejně jako v prvním utkání 0:2 a v soutěži letos končí. Za hosty se už v prvním poločase prosadili Nacer Chadli a Leroy Fer, kteří skórovali i před týdnem v Nizozemsku.

Liberec prohrál s Kluží 1:2 a v předkole Ligy mistrů skončil

Liberečtí do základní skupiny Ligy mistrů nepostoupí. V odvetě 3. předkola prohráli doma s rumunskou Kluží 1:2 a po prohře 0:1 v úvodním utkání jsou vyřazeni. Hosty dnes poslal v nastaveném čase první půle do vedení Kapetanos, v 58. minutě srovnal Šural, ale v závěru se trefil Sougou.

Olympijský turnaj mužů - souhrn semifinále

Brazilci mohou dál snít o vytouženém zlatu z olympiády. V dnešním semifinále přehráli Jižní Koreu i díky dvěma brankám Damiaa, který je nejlepším střelcem turnaje. Druhým finalistou je po výhře nad Japonskem Mexiko, o olympijský triumf bude hrát poprvé v historii.

Ruská Premier Liga - souhrn 3. kola

Kazaň v dohrávce otočila skóre na hřišti Volgy. Dinamo zůstává bez bodu poslední, včera inkasovalo čtyřgólový úder od Spartaku. Společně s ním zůstává stoprocentní mistrovský Zenit po výhře na hřišti CSKA, jinak už se dařilo domácím - Saransku, Vladikavkazu, Krasnodaru, Samaře a Anži...

PSV přehrálo Ajax a raduje se ze zisku Johan Cruijff Schaal

Eindhoven dal zapomenout na poslední neúspěšné výsledky v Amsterdam Areně a po přesvědčivém průběhu, vyjádřeném hned čtyřmi brankami, získává na úvod sezóny prestižní trofej! Obhájce ligového titulu tak na nizozemský superpohár znovu nedosáhl.

Gambrinus liga - souhrn 2. kola

Jihlava i napodruhé remizovala, tentokrát bere bod z utkání proti Plzni. Liberec je v tuto chvíli jediným klubem, který má na svém kontě šest bodů - po Příbrami porazil i Duklu. Velký obrat předvedla Mladá Boleslav, když vyhrála nad Českými Budějovicemi, ztrátu úspěšně smazala i Sparta...

Corgoň liga - souhrn 4. kola

Slovan zvládl šlágr kola a veze jednogólovou výhru z Trnavy. Nitra se dokázala oklepat po debaklu z Trenčína a v posledních třech zápasech získala sedm bodů, ty poslední tři uhrála včera v Myjavě. Jinak se dařilo domácím, před vlastními fanoušky vyhrály Prešov, Žilina a Košice...

Olympijský turnaj mužů - souhrn čtvrtfinále

Na olympiádě se dnes rozhodovalo o semifinalistech mužského fotbalového turnaje. Velmi dobře si zatím vedou Japonci, kteří ani dnes neinkasovali a vyhráli nad Egyptem 3:0. Jejich soupeřem v semifinále pak budou Mexičané. Podle očekávání jde dál i Brazílie, i když se znovu řádně natrápila, naopak končí Velká Británie, po anglicku se jí osudným stal penaltový rozstřel...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele