Nizozemská Eredivisie - souhrn 7. kola

29.09.2012, 21:44, aktualizováno 30.09.2012, 18:21
Komentáře a souhrny
Situace na čele Eredivisie je po sobotě díky prohře Twente na Ajaxu mnohem dramatičtější. Za týmem z Enschede následuje Vitesse, které uspělo v Utrechtu, třetí je po drtivé nedělní výhře ve Venlu PSV, čtvrtý je pak Ajax. Patý je po jasné výhře Feyenoord, Heerenveen porazil Bredu, Heracles a Haag si napůl rozdělily šestigólové skóre stejně jako Alkmaar s Waalwijkem. Groningen v nastavení urval tři body, Tilburg opět nebodoval...

VVV Venlo - PSV Eindhoven 0:6

30.09.2012 16:30

Góly: 23. Dries Mertens, 35. Dries Mertens, 75. Jürgen Locadia, 79. Dries Mertens, 82. Jürgen Locadia, 86. Jürgen Locadia

Fotbalisté Eindhovenu předvedli naprosto úchvatný výkon a na hřišti Venla a potvrdili velice dobrou formu z minulého kola, kdy dokázali porazit silný Feyenoord. Díky tomu se v tabulce dostali na třetí místo tabulky s patnácti body a stále jsou velice blízko prvnímu místu. Venlo se naopak kvůli tomuto debaklu propadlo na poslední místo Eredivisie se třemi body. Toto utkání se mu v žádném případě nepovedlo.

O všechny branky hostů se postarali dva hráči, kteří se podělili o tři branky a zaznamenali proto svůj hattrick. O jediné dvě branky v prvním poločase se postaral Dries Mertens. Další branky byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině, kde hosté skórovali hned čtyřikrát. PSV se dostalo do vedení v polovině úvodního dějství. Krásnou individuální akci zakončil Mertens, který se uvolnil ve středu hřiště a pronikl na pravou stranu vápna, kde přesně vystřelil - 0:1.

Stejný hráč zakončil přesně také deset minut před přestávkou. Opět se dostal až na hranici vápna a krásnou technickou střelou obstřelil všechny včetně gólmana Mäenpääy. V 65. minutě se zrodil další důležitý moment, po kterém hostům definitivně zhasla naděje. Nigerijský forvard Uche Nwofor totiž vsítil branku rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen. PSV proto v závěru předvedlo nádherný gólový koncert.

Nejprve v 75. minutě vstřelil svou první branku Jürgen Locadia, který po přihrávce Strootmana a Toivonena zužitkoval možnost před hostujícím gólmanem a nekompromisně ho propálil. Za další čtyři minuty dokončil hattrick Mertens, který se dostal přes tři protihráče a zakončil přesně pod břevno. Pak už řádil jen Locadia, který zužitkoval přízemního centru Boumy a z první zavěsil pod břevno. Svůj hattrick zkompletoval v 86. minutě poté, co po střídání strávil na hřišti jen dvacet minut. Po centru Winalduma zakončil krásně pod břevno - 0:6.

Více informací k zápasu

Willem II - PEC Zwolle 0:1

30.09.2012 14:30

Góly: 46. Bart van Hintum

Zwolle se na hřišti v Tilburgu proti tamnímu Willem II vytáhlo a díky trefě Van Hintuma oslavilo první vítězství v sezoně.

Hosté začali v Tilburgu lépe a již od prvních minut se hnali do zakončení. Ve 12. minutě o sobě dal výborně vědět Plum. Ten se postavil k volnému přímému kopu a tvrdou ranou vyzkoušel domácího brankáře. Meul byl však připraven a včas zasáhl. O pouhé tři minuty později navíc domácí obrana dokonale zaspala. Mokhtar našel centrem Bensona. Ten však přestřelil.

První poločas toho poté moc nenabídl. Za zmínku stojí jen aktivní Pluim a jeho střela ze 42. minuty. V té si Plum postrčil míč na střed a zpoza pokutového území trefil tyč.

Šlo se tedy do druhého poločasu. V tom začali hosté opět aktivněji a jejich chuť hrát přinesla ovoce. Ve 47. minutě se k přímému kopu postavil Van Hintum a parádní ranou poslal PEC do vedení. Domácí šli do kolen a zdálo se, že je rozhodnuto. V 70. minutě hostující brankář chyboval a při rohovém kopu neudržel míč, který nakonec skončil na tyči. Branka z toho však nebyla a do konce zápasu se již nic zajímavého nestalo.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Roda JC 3:2

30.09.2012 14:30

Góly: 17. Michael de Leeuw, 53. Michael de Leeuw, 90+3. Michael de Leeuw - 45. Mark-Jan Fledderus, 78. Amin Affane

Neskutečný zápas byl k vidění v Groningenu. Pět branek, červená karta a totální nasazení udělalo z tohoto duelu jeden z nejpřitažlivějších zápasů letošního ročníku.

Utkání začal lépe domácí celek. Ten se již od prvních minut hnal k brance a chtěl vstřelit co nejrychleji vedoucí branku. To se povedlo v 17. minutě, když si na přetažený centr skvěle naběhl de Leeuw a tvrdou hlavičkou poslal Groningen do vedení.

O pouhou minutu později domácím navíc začala hrát do karet další skutečnost. Bránící hráč Rody Kádár neunesl tíhu a vyšlápl si na útočícího hráče domácích. Za svůj zákrok viděl okamžitou červenou kartu a zdálo se, že dnes Groningen bude brát tři body.

Blížil se však konec prvního poločasu a s ním přišel i menší nátlak hostí. V nastavené čase získala Roda výhodu přímého kopu těsně za pokutovým územím. K tomu se postavil Fledderus a přesnou střelou překvapil všechny na stadionu. Jeho pokusu nechybělo nic a snadno zapadla za záda domácího brankáře.

Domácí tak museli ve druhém poločase zabrat. V 53. minutě však bylo Groningenu mnohem více k úsměvu. Na centrovaný míč si skvěle vyskočil de Leeuw a svou druhou brankou strhl vedení na stranu domácích.

Hra se poté uklidnila a zdálo se, že se tak i dohraje. Přišla však 78. minuta a s ní únik nového muže na hřišti. Střídající Affane totiž neměl s brankářem domácích slitování a přesnou ranou srovnal na 2:2.

Blížil se však konec utkání a domácím ubýval čas. Tlak sílil, avšak žádná šance nepřicházela. V 89. minutě se naskytla možnost zlomit utkání, avšak ke vší smůle skončil přímý kop pouze na břevně. Fanoušci si trhali vlasy, Groningen byl celý zápas jednoznačně lepší, avšak ne a ne strhnout utkání na svou stranu. Přišla však 93. minuta a v ní opět úřadoval dnes již potřetí de Leeuw. Jeho střela znamenala vedení 3:2 a oslavy mohly propuknout.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 3:3

30.09.2012 12:30

Góly: 5. Viktor Elm, 24. Jozy Altidore, 86. Adam Maher - 16. Teddy Chevalier, 28. Frank van Mosselveld, 48. Henrico Drost

Alkmaar v letošní sezóně stále marně hledá ideální formu, což potvrdil také dnes, kdy s vypětím všech sil vydoloval ze souboje s Waalwijkem pouze bod za remízu 3:3.

Zápas přitom začal pro domácí fotbalisty přívětivě. Už v páté minutě se ujali vedení, když po centru Mahera zakončil zdárně hlavou záložník Viktor Elm. Jenže uběhlo jen něco málo přes deset minut a obrana Alkmaaru si vybrala slabší chvilku, čehož Waalwijk využil k brzkému vyrovnání. Střelecky se prosadil útočník Teddy Chevalier.

Gólová přestřelka pokračovala i nadále. V průběhu čtyřiadvacáté minuty poslal Alkmaar znovu do vedení kanonýr Jozy Altidore, který prošel mezi třemi obránci a tvrdou střelou z hranice vápna zvýšil na 2:1. Příznivý stav vydržel Verbeekovým svěřencům jen tři minuty. Poté se Waalwijku podařilo srovnat krok zásluhou Franka van Mosselvelda. Závěr první půle se už následně odehrál bez výraznějších momentů.

Brzy po změně stran se dostali hosté poprvé v zápase do vedení. Po Sneijderově rohovém kopu se prosadil hlavou stoper Drost, čímž hráče favorizovaného Alkmaaru nepříjemně zaskočil.

Parta okolo kanonýra Altidora pochopitelně dělala vše pro to, aby utkání otočila na svou stranu, jenže proti výborně bránícímu soupeři neměla příliš nároků na úspěch. Gólu se nakonec dočkala až čtyři minuty před koncem, kdy Altidore sklepnul míč pro Mahera, jenž z pěti metrů zakončil nechytatelně ke vzdálenější tyčce. V samotném závěru mohly oba celky vybojovat vítězství, ovšem své šance nevyužily, a proto si po zásluze rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Twente 1:0

29.09.2012 20:45

Góly: 68. Christian Eriksen

Ajax ukázal svou vnitřní sílu a jako první celek si připsal na seznam skalp Twente. To poprvé v sezoně ztrácí body a díky porážce 0:1 hned všechny tři.

Domácí Ajax začal utkání lépe. Již od prvních minut se tlačil do zakončení a zdálo se, že Amsterodamští jsou více odhodlaní zvítězit. Nebáli se riskovat a zkoušet různé akce. První velká šance však přišla až v závěru prvního poločasu, a to z kopaček Moisandera. Ten si naběhl na centr ze strany a tvrdou ranou pouze přestřelil.

Do druhého poločasu se šlo opatrně. Oba celky se chvilku okopávaly a čekalo se na chybu. Tu jak první vyprodukoval Ajax a hosté mohli jít do vedení. Do vzduchu se výborně zavěsil Douglas a tvrdou hlavičkou vyzkoušel domácího brankáře naostro. Vermeer byl však připraven a podržel svůj celek.

O dvě minuty později se však do svého soupeře opřel Ajax. Babel se uvolnil a skvělou přihrávkou našel Eriksena. Ten neváhal a přesnou ranou k pravé tyči poslal domácí do vedení. Ajax byl na koni a zdálo se, že dneska už si vítězství vzít nenechá. Očekával se tlak Twente, který měl vyústit ve vyrovnání, avšak žádný nepřicházel. Ajax tak uhájil těsné vedení a jako první dokázal obrat o body Twente, které již není stoprocentní.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3:3

29.09.2012 19:45

Góly: 20. Willie Overtoom, 29. Willie Overtoom, 32. Ninos Gouriye - 11. Lerin Duarte (vl.), 24. Danny Holla, 73. Danny Holla

Fotbalisté Hearcles sice neprohráli ani ve třetím zápase v řadě, ovšem druhou výhru v sezóně si zapsat nedokázali. V naprosto bláznivém utkání, které se muselo divákům líbit, totiž pouze remizovali s konkurenčním Den Haagem 3:3 a nakonec se tak musejí spokojit s jedním bodem. Díky tomu se bodově dotáhli na Groningen, ovšem na lepší než jedenácté místo to prozatím nestačí. Den Haag získal desátý bod a v tabulce zůstává na sedmé místo.

Velice zajímavý byl první poločas, kdy rozhodčí odpískal tři penalty. Navíc diváci viděli v úvodní půlhodině hned pět branek a domácí šli do vedení. Hosté ovšem čtvrthodiny před koncem srovnali a stav se až do závěrečného hvizdu nezměnil. Do vedení se dostali hosté, když se po dlouhém centru z levé strany dostal k míči Kenneth Omeruo a ten střelou z deseti metrů pálil přesně k tyči. Nicméně domácí rychle srovnali.

Po neohrabanosti jednoho z hostujících obránců sudí odpískal pokutový kop a ten s přehledem do protipohybu gólmana proměnil Willy Overtoom. Nicméně sudí s pokutovými kopy nešetřil a o pět minut později na druhé straně srovnal tento stav. Po správně odpískaném zákroku se k penaltovému puntíku postavil Danny Holla a nekompromisní ranou opět vrátil vedení Den Haagu. Po necelé půl hodině hry ale přišel obrat během tří minut.

Nejprve rozhodčí nařídil třetí pokutový kop v utkání a Overtoom opět s obrovským přehledem proměnil i tentokráte, proto bylo srovnáno. Ve 32. minutě dalo Heracles první branku ze hry, když po nádherné kombinaci ve středu vápna dokázal dobře míč zpracovat Ninos Gouriye a střelou do horního růžku rozjásal domácí fanoušky. V dalším průběhu už tolik zajímavých šancí vidět nebylo a hosté měli blízko vyrovnání, jenže se jim to povedlo až v 73. minutě.

Svou druhou branku v zápase vsítil Holla, který se postavil k přímému volnému kopu a díky teči jednoho z hráčů stojícího ve zdi stanovil konečné skóre utkání na 3:3. Tři minuty před koncem mohl Alemlu vrátit vedení Te Wierik, jenže z hranice vápna mířil těsně nad a oba celky si tak rozdělily za svůj výkon spravedlivý bod.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Vitesse 1:2

29.09.2012 19:45

Góly: 71. Jacob Mulenga - 55. Marco van Ginkel, 60. Wilfried Bony

Zajímavé utkání bylo k vidění v Utrechtu. Tam zamířilo příjemné překvapení soutěže z Arnhemu. Vitesse se vyhřívá v předních příčkách a ani po dnešku nepůjde níže. SBV v Utrechtu dokázalo zvítězit těsně 2:1.

První poločas toho po fotbalové stránce moc nenabídl, a tak se v klidu šlo do druhého poločasu, který nabídl vše, co bylo potřeba. V 56. minutě se k míči dostal Wilfried. Potáhl míč a přesnou přihrávkou našel Van Ginkela, který s přehledem překonal padajícího brankáře domácích.

Netrvalo dlouho a o pouhé čtyři minuty později bylo v táboře fanoušků Vitesse mnohem veseleji. Krásná souhra Wilfirieda s Reisem nejprve neuspěla, avšak míč se náhle dostat opět na kopačky Wilfrieda a ten šikovnou střelou poslal hostující celek již do dvoubrankového vedení.

O deset minut později však domácí kontrovali. Gerndt našel ve vápně osamoceného Mulengu, který tvrdou ranou pod břevno snížil a vykřesal naději. A byl to právě Mulenga, kdo mohl i srovnat. V 92. minutě si naběhl na centr a parádní hlavičkou mohl stanovit remízový stav. Hostující brankář byl však proti a skvělým zákrokem zajistil vítězství Vitesse 1:2.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 5:1

29.09.2012 19:45

Góly: 16. Graziano Pellè, 44. Graziano Pellè, 47. Lex Immers, 63. Lex Immers, 85. Lex Immers - 49. Søren Rieks

Fotbalisté Feyenoordu předvedli naprosto úchvatný výkon v utkání s Nijmegenem a díky tomu se prozatím dostali na třetí místo tabulky. Na kontě mají třináct bodů a v tuto chvíli jsou psychicky nahoře. Nijmegen naopak inkasoval celkem pětkrát a rozhodně nebude s tímto duelem spokojen, v tabulce prozatím zůstal na desáté pozici s osmi body. Hvězdami utkání se stali Gaziano Pellé se dvěma trefami a především Lex Immers, který zaznamenal hattrick.

Domácí se dostali rychle do vedení a v závěru první půle a na začátku té druhé svému protivníkovi odskočili. Nicméně poté NEC snížilo a chtělo utkání zdramatizovat, avšak po hodině hry utnul definitivně jeho naděje Immers. Ten zakončil svůj hattrick pět minut před závěrečným hvizdem. Sebevědomý Feyenoord se dostal do vedení už po čtvrthodině hry díky skvělému výkonu Leklého, který vsítil jediné dva góly úvodního dějství.

Po nádherném průniku Janmaata po levé straně přišel měkoučký centr do vápna a rychlý Pellé si naběhl za obranou, kde hlavou s pomocí břevna dopravil míč do sítě. Minutu před přestávkou se radoval podruhé. Po nádherné kolmici dokázal skvěle naběhnout před vápno a následně se jen podíval, kde stojí gólman Babos. Pak už ho jen dokázal přehodit a diváci mohli zatleskat. Ihned dvě minuty po přestávce přidal třetí trefu Immers. \

Ten byl nejprve faulován v pokutovém území a sám nařízenou penaltu proměnil. Za další dvě minuty hosté snížili, Po dlouhém centru do vápna trefil míč perfektně z voleje Soren Rieks a ještě dal hostům naději. Nicméně v 63. minutě se ocitl stejný hráč na zadní tyči a hlavou bez problémů pokořil Babose podruhé. Immers disponoval velkou střeleckou chutí až do samého závěru a v 85. minutě dokončil zkázu Nijmegenu opět povedenou hlavičkou - 5:1.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - NAC Breda 2:0

29.09.2012 18:45

Góly: 9. Alfred Finnbogason, 40. Daniël de Ridder

Fotbalisté Heerenvenu slaví. V dnešním nelehkém souboji přehráli Bredu v poměru 2:0 a poprvé v sezóně se tak radují z vítězství.

Utkání sice začalo poměrně opatrně, přesto úvodní gól přišel už po pouhých devíti minutách hry: Filip Djuričić perfektní přihrávkou mezi obránci našel Alfreda Finnbogasona, který zblízka neomylně zakončil - 1:0.

Breda pochopitelně toužila po vyrovnání, ovšem v prvním poločase si vypracovala jedinou výraznější příležitost. Ta přišla v devatenácté minutě, kdy se Gudelj dostal ke střele z úhlu a míč poslal pár centimetrů okolo vzdálenější tyčky.

Následně naopak mohl navýšit vedení Heerenveenu český záložník Lukáš Mareček, jenže v rozhodující moment si příliš předkopnul míč, který se tak stal snadnou kořistí brankáře ten Rouwelaara. Vytoužené druhé branky se svěřenci kouče van Bastena dočkali až pět minut před přestávkou. To Sven Kums perfektní přihrávkou našel volného Daniëla de Riddera, jenž zakončil nechytatelně k tyčce - 2:0.

Po změně stran měla Breda hned dvě příležitosti, jak minimálně snížit, jenže v obou případech narazila na výborného brankáře Nordfeldta, který si poradil jak se střelou Luijckxe, tak i s hlavičkou Gudelje.

Kristoffer Nordfeldt se ve druhém poločase rozhodně nenudil. Další pohotový zákrok musel vytáhnout v sedmdesáté minutě, kdy jej nepříjemnou střelou zaměstnal Alex Schalk. Závěr utkání si už ale Heerenveen dokázal pohlídat a bez větších potíží dokráčel k zaslouženým třem bodům, díky kterým opustil pásmo sestupu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente760116:518
2.SBV Vitesse752012:417
3.PSV Eindhoven750224:615
4.AFC Ajax743019:615
5.Feyenoord Rotterdam741211:713
6.FC Utrecht73228:611
7.ADO Den Haag724115:1210
8.RKC Waalwijk724111:1110
9.FC Groningen73139:1410
10.AZ Alkmaar723214:139
11.NEC Nijmegen722311:168
12.Heracles Almelo714210:127
13.SC Heerenveen71336:96
14.PEC Zwolle71244:115
15.NAC Breda71245:135
16.Roda JC71156:154
17.Willem II70344:143
18.VVV Venlo70347:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bony zatím válí Přál bych Vitesse Ligu mistrů, ale bude to pořádnej boj...

Reagovat
bruchy

vitess letos mělo na tu EL ale blbej los přiřkl Anži...kdyby to byl někdo jinej tak bych věřil ve skupinu zatím to vypadá že po dnešku bude na první místo jen jeden bod ztráta, to by byla paráda

Reagovat
Elliasson

Feyenooooord!

Reagovat
smazaný uživatel

AFCA pěkně!! Twente mě teda překvapilo, čekal jsem víc. Parádní 3 body

Reagovat
AjaxFans

Tak jak jste hráli despoto

Reagovat
smazaný uživatel

Dpc

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten vykon v druhom polcase by som vsetkych poslal na galeje

Reagovat
AjaxFans

Ale jinak nudný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

My sme boli aktivnejsi asi prvych 15 minut , potom sa to vyrovnalo, prvy polcas som prakticky prespal

Reagovat
afc ajax

výsledok odpovedá výkonu mužstiev : ajax bol o ten 1 gól lepší .

Reagovat
smazaný uživatel

No my sme az na ten uvod nevymysleli absolutne nic. Zasluzena prehra, presne o ten jeden gol. Cakal som divacky atraktivny zapas, ale divak pri tomto musel trpiet. Neva, stale sme v cele.

Reagovat
afc ajax

stále sme neprehrali

Reagovat
smazaný uživatel

sportovní sázení, kvalitní informace

info zde:

http://bone.bloger.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Já se snad na to Vittese někdy podívám...

Reagovat
fantomas

Groningen to rozjíždí konečně.

Reagovat
AjaxFans

Roda je taky tápající

Reagovat
smazaný uživatel

PSV 6x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele