Trenér Allegri se ve středu připravil o práci, Juventus s ním ukončil smlouvu

17.05., 18:08
Aktuality
Massimiliano Allegri (© AFP)

Hodně draho vyšly Massimiliana Allegriho nezvládnuté emoce během a po finále Italského poháru proti Atalantě. 56letý trenér si proti sobě poštval vedení Juventusu, které na dnešní den svolalo schůzi a na ní rozhodlo o propuštění kormidelníka.

"Juventus oznamuje propuštění Massimiliana Allegriho z funkce trenéra prvního týmu. Rozhodnutí přichází v reakci na chování během a po finále Coppa Italia, které se neshoduje s hodnotami Juventusu," oznámila Stará dáma v oficiálním prohlášení.

"Končí spolupráce, která byla zahájena v roce 2014 a znovu započala před třemi roky. Massimilianu Allegrimu přejeme všechno nejlepší do budoucnosti," stojí dále v prohlášení.

Juventus ve středu porazil Atalantu 1:0 a Allegri dostal v nastavení po hádce se čtvrtým rozhodčím červenou kartu, naštvaně si strhl kravatu a odešel z lavičky. V útrobách stadionu poté sprostě vynadal šéfredaktorovi listu Tuttosport Guidu Vaciagovi a také mu vyhrožoval.

Vaciago o den později na webu deníku uvedl, že Allegri ho strčil a poté mu strčil prst pod nos a řekl: "Vím, kde tě najdu. Vím, kde si na tebe počkat. Přijdu a urvu ti obě uši. Přijdu a praštím tě do obličeje." Trenéra pak museli odvést mluvčí a další funkcionář. Tím ovšem běsnění lodivoda neskončilo a o několik minut později se jeho další "obětí" stal technický ředitel turínského celku Cristiano Giuntoli, jehož nepustil do kabiny na oslavy.

Allegri byl terčem kritiky již delší dobu a všeobecně se očekávalo, že mu po sezoně bude ukončena smlouva platná do června 2025. S Juventusem získal pět mistrovských titulů, k nimž přidal čtyři triumfy v poháru.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vězni Odvolávám vše špatné, co jsem kdy řekl o tomto klubu. Zachovali se tak, jak by se nezachoval nikdo Poprvé a naposled - Ať žije Juventus!

Reagovat
smazaný uživatel

A ten zmrd nech navštěvuje terapii na zvládání vzteku. Feťák.

Reagovat
Agnelli

Stal se z něj druhý Mourinho, ač Juventus miluje, tak prostě musel jít, ten člověk přestal úplně naslouchat.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to feťák.

Reagovat
IgorMičinec

Bylo první co mě napadlo, když jsem viděl to video, že je přejetej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Axelrose

Jak to víš, prodáváš mu drogy

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
zekq

udelaly chybu ze ho propustily…ted dopadnou jako United a Chelsea roky bez titulu a nekde uprostred tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

Vacíno.... jinak ty nadávky se mi hodně líbí, u nás by to byl samý cigán, čůrák, piča, držka... a tam mu chce jen urvat uši

Reagovat
10

Teď se ukaž, Giuntoli. Nemáš se na co vymlouvat.

Maxovi díky, neměl to jednoduché, bojoval často sám bez podpory, ale na hřišti ty 3 roky byly utrpení.

Reagovat
10

Ještě bych dodal, že podobně jsme v poslední době "slavili" odchod Allegriho 1.0, Sarriho, Pirla...a ten efekt se nedostavil, bylo to skoro pokaždé horší a skoro pokaždé jsme zpětně litovali. Bylo by dost chybné čekat, že se všechno otočí jen výměnou trenéra.

Tohle léto proběhne několikátý rok 0 v řadě, naše naděje se upíná k Giuntolimu, ale ani ten reálně bez výrazné podpory majitele a silnějšího prezidenta nedokáže vrátit Juventus tam, kam patří. Proto zároveň čekám i posílení managementu a snad i nového adekvátního prezidenta, místo toho současného účetního.

Reagovat
Eros Ramazzotti

To zalezi na ocekavani fanousku... Ja doufam, ze skonci v pristi sezone do 4.mista, postup ze skupiny LM, at se na to da alespon trochu divat. Posledni roky to bylo nekoukatelne a ani sem v tom nevidel zadnou nadeji na zlepseni

Reagovat
Raffaello

Skupiny už nebudou, bude nový formát LM.

Reagovat
Raffaello

Otázkou je, kdo z bývalých legend, které by byly kompetentní k výkonu té funkce, dostane prezidentskou roli. Vesměs potřebuješ nechat Guintolimu volné ruce, jako je měl Marotta. Ať dělá svoji práci na sportovním poli. Dokud Agnelliho nezblbli ti dva prodavači horký vody, co s ním kopali o nedělích fotbálek, a nepřivedli předraženou primadonu, tak to šlapalo. V tomhle propouštěcím prohlášení vykřikují cosi o hodnotách, ale ty hodnoty v klubu už dobrých 5 let nejsou.

A mimo jiné, Max si to byl v Tuttosportu vyříkat a "udobřit se". Vaciago přijal omluvu a jsou zase "za dobře".

Reagovat
10

Ty návraty nám sice historicky dost nejdou, ale za mě se Andrea může klidně vrátit. Věřím, že zrovna u něj ta reflexe proběhla...

(tyvole, jsem si zase naběhl )

Reagovat
Raffaello

A jen pro pořádek...

17. května 2019 - Juve propustilo Allegriho

17. května 2024 - Juve propustilo Allegriho

17. května 2029 - ... loading ...

Reagovat
10

fuck...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Largo

Reagovat
Panini Calciatore

Tam bude - Juve angazovalo Allegriho ktery byl 5 let bez prace

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Raffaello

Reagovat
M11

Reagovat
Hachim Mastour

Tuchel

Reagovat
vladino10

Hovorí nemecky ?

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
dantetomas

Nein

Reagovat
Salfovic

To je fuk, ten by vás taky poslal do hajzlu.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mönchengladbach

Tak a šup do Katalánska.

Reagovat
j_mrazik

Proč se Tuchelovi a Allegrimu nadává do feťáků?

Reagovat
veikko

Určitě si píchají marihuanu.

Reagovat
FC Porto FC

Tahle sranda určitě není pravý důvod k odchodu, tam to směřovalo dlouho mám pocit

Reagovat
10

myslím, že už to věděl dávno, to bude taky jeden z důvodů, proč to v něm takhle všechno bouchlo

Reagovat
Truffaldino

Ze strany klubu je to klasická záminka. Maxovo chování je určitě alespoň z části vyústěním kritiky, kterou dostával od médii a nedivil bych se, kdyby se v něm i hromadila nelibost k novodobému trendu pískání v zápasech Juve. Max i Mou byli v minulosti zvyklí být pod ochranou rozhodčích, v posledním období si vyzkoušeli rovinu nebo mírnou nevýhodu jejich týmů a ani jeden to neunesl.

Reagovat
10

třeba to finále se rovinou nebo mírnou nevýhodou nazvat nedá, to byla normální zakázka

Reagovat
JuventusFC1897

Klub ti stanoví na začiatku sezóny ciele, ktoré pravdepodobne naplniš a aj tak ťa vyjebu. Áno, chápem jeho rozčarovanie.

Na druhej strane sa ten tím nikam, ale vôbec nikam neposunul. Celú dobu úplný nepozeratelný hnus. Hráči stagnovali, pripadne ešte upadli, nevybavujem si hráča čo by napredoval, čo by sa zlepšil. Nikto! V tom prvom stinte keď mu horelo pod zadkom tak ukázal gule. Teraz? Asi bol po operacii. Gule nikde. Len hnus, odovzdaný výkon a nič viac.

Som rád, že končí.

Každopádne to nie je len o ňom. Viac než polovica hráčov je max squad player kaliber, tam je proste obrovská výzva pre Giuntoliho. Ja mu verím, že to zvladne.Prachy nie sú, je potreba vsadiť konečne na mladosť a dravosť.

Reagovat
Salfovic

To už ani Juve nemá v Itálii prachy ?

Reagovat
tr1p

Ten financny upadok zacal kupou Ronalda a vyhadzovom Marottu...dosiel Paratici a zacali sa kupovat hraci co nic nehrali a brali velke prachy... k tomu dosla korona... Allegri to muzstvo nikam neposunul...sice vysledky nejakym zazrakom mal, ale predvedena hra onicom... akcionari tam este mysli pocas korony naliali nejakych 400M a o cca 2 roky dalsich 200M... a vysledok stale ziadny... prvu polky sezony to este islo ale nakoniec sme sa bali o LM takmer do posledneho kola... aspon ze ten pohar sa podaril...

Reagovat
JuventusFC1897

Bohužiaľ nezmyselné nákupy Parablazna a hlavne tie zmluvy, ktoré im následne nasral nám určite nijak finančne neprospeli. K tomu nejaká ta neúčasť v LM a sme tam kde sme.

Reagovat
Raffaello

To se tam bilo navzájem. Giuntoli a Allegri měli odlišný náhled na to, jak má tým hrát. Giuntoli chce hrát na 4 vzadu, Allegri na 3 vzadu. Giuntoli si je vědom toho, že má v týmu několik ofenzivních hráčů na křídla, mladé hráče po hostovačkách na křídla. I proto podepíšou Mottu, protože hraje přesně ten fotbal, který Giuntoli tvořil v Neapoli se Spallettim. Hlavně brazilským gerontům pomalu zvoní hrana, zaplať pánbůh. Ti dva si nikdy pořádně nesedli, měli spolu údajně nějaké problémy a pak to vyústilo v tu rozmíšku Allegriho odmítavý přístup vůči Giuntolimu po vítězství v Coppě. A peníze byli, jsou a budou. Elkann ty peníze pustí, ale musí vidět koncepční práci, aby to nedopadlo jako před 5 lety. Ale jak říkáš, pro Giuntoliho obrovská výzva, nemá kam uhnout, dostane ideální podmínky, trenéra, kterého si de facto sám vybral a teď je ta architektura na něm.

Reagovat
10

Reagovat
Salfovic

Překvapilo mě, že Agnelliovci už mají jen cca 30 % akcií Fiatu.

Reagovat
JuventusFC1897

Max s Giuntolim údajne nekomunikuje od januára. Mne osobne to príde strašne neprofesionálne. Predsa len obaja sú zamestnanci a osobné antipatie musia ísť stranou. Ale to je v podstate jedno, hromada fanúšikov prahla po tomto okamžiku aj keď ultras sa opäť ukázali ako kvalitní vymleťáci a strašne začali podporovať Maxa v posledných týždňoch. Chvála bohu je preč.

Giuntoli chce hrať ofenzívny futbal, preferuje 433,případne 4231. Tam sa s Maxom rozchádzali. Ťažko povedať či len toto bol dôvod ich diskoneksie, ale určite to nikomu nepomohlo. Hlavne nie Juve.

Teraz keď je Max preč, je rada na Giuntolim. Motta ešte nie je istý, aj keď viaceré zdroje majú viac než jasno. Ak príde, som skutočne zvedavý ako sa bude prezentovať. Či ustojí ten tlak a očakávania. Giuntoli ho bude musieť podržať a dodať mu potrebných hráčov jak do kvality, tak do systému. Bude to zaujímavé.

Reagovat
Dubov

Trochu blbá otázka, ale proč vlastně tak vystartoval po zápase? Vždyť vyhráli... To je ten ČTVRTÝ rozhodčí tak řezal?

Reagovat
tr1p

bolo tam viacero spornych rozhodnuti pocas zapasu...ale povedal by som,ze na Allegriho dolahol ten tlak a frustracia z celej sezony...

Reagovat
Csaplárova past

Přitom o toho novináře vůbec nešlo, ale nepustit ředitele do kabiny na oslavu? Skandál ...

Reagovat
Salfovic

Fakt prdel

Reagovat
Zark

Díky za(skoro) vše mad Maxi. Hořkosladký konec hodně symbolický.

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
cr7sux

Jestli je to pokus jak nevyplatit odstupné, tak je to od juve pěkná zmrďárna vůči trenérovi, co tam byl 8 let

Reagovat
Savi

Gratuluju Juventusu

Reagovat
CHONG

Ty dva zápasy už mu mohli nechat...

Reagovat
Grupma

Propustili ho před koncem, aby si vychutnal aplaus fanoušků.

Reagovat
Mönchengladbach

Mad Max

Reagovat
Nuno čomes

Vypadá to s nima hůř než jsem čekal

Reagovat
Nuno čomes

No a teď si představ tu dominanci s pořádným majitelem

Takže chápu, že máš radost

Reagovat
inferno08

Juventus to finále dal s prstem v nose.

Reagovat
Aldeano

*Pod nosem

Reagovat
inferno08

Jsem tě chtěl pochválit, že nečteš články a teď koukám, žes to napsal dobře. Já předtím opravdu četl, že mu ho strčil do nosu

Reagovat
ACSMan

Chiesa bude svěží změna

Reagovat
srandamač

Takovej italskej Petr Rada

Reagovat
stuff

Som na toho Mottu zvedavy.

Dik, Maxi, tu druhu staci som si predstvoval inak, ale dik aspon za mladikov. A ryby.

Reagovat
Furia Ceca

Ufff, konečně... Allegri mi přišel poslední rok, dva nejen jako trenér, ale i jako sportovní ředitel a majitel v jednom. Už jsem se normálně bál, že tam bude navždycky

Reagovat
Bedik86

Jenom využitá situace, o odvolání Allegriho se uvažovalo od půlky sezóny, kdy došlo v Juve poklesu formy a tým nebyl schopný vyhrávat zápasy, začalo to porážkou od Interu a od té doby to šlo z kopce, tým, který se bil do té doby s Interem o první příčku, chyba byla jak na straně Allegriho tak ve složení a nekvalitě týmu (složení záložní řady to je katastrofa + Milik a Kean v útoku, Kean nedal dokonce už 2 roky gól, takového útočníka chcete ). Allegri je dinosaurus zamrzlý v čase a já jako fanoušek Juve jsem byl proti jeho návratu, 3 roky se prostě nic nedělo ten tým, se nikam neposunul, jak herně tak kvalitativně, Allegriho výmluvy na tiskovkách, plus žádná nová inovace co se týče taktiky nebo rozestavení nepřišla, ten tým prostě umíral, to vše šlo na Allegriho hruď společně se špatným rozhodováním co se týče, střídání a jeho složení týmu k jednotlivým zápasům, kdy nechával hráče ve formě sedět na lavičce a do zápasu dával své oblíbence bez formy to byla další chyba, tím vším si Allegri podkopl židli, v létě příjde buď Motta, který v Bologni odvádí neskutečnou práci, nebo někdo z trojice Conte, Gasperini, Politano, tato výměna trenéra, už byla žádoucí a věřím v lepší časy ...

Reagovat
Zark

Ten Politano je kdo?

Reagovat
Bedik86

Oprava měl jsem na mysli Palladino Raffaele trenéra Monzy, ale na 99% to vypadá na Mottu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele