Bundesliga - souhrn 5. kola

25.09.2012, 21:54, aktualizováno 26.09.2012, 21:55
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov zaznamenal proti Wolfsburgu další hladkou výhru a osamostatnil se v čele, protože Frankfurt v zajímavé přestřelce remizoval s Dortmundem. Ve středu se dařilo hostům a tři body mají Werder, Leverkusen a Hoffenheim. Doma uspěl Hannover, který se posunul na třetí místo před Schalke...

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:3

26.09.2012 20:00

Góly: 51. Tobias Werner - 7. Stefan Kießling, 39. Philipp Wollscheid, 44. André Schürrle

Již po prvních pětačtyřiceti minutách mohl augsburský FC lamentovat nad ztraceným utkáním. Bayer Leverkusen stoprocentně využil své šance a před poločasovým odchodem do kabin si zajistil uklidňující tříbrankové vedení. Po změně stran vykřesal naději pro domácí celek Werner, více však svěřenci trenéra Weinzierla nestihli a zůstávají přikováni na samé dno bundesligové tabulky. Naopak pro Werkself by úspěšná augsburská mise mohla znamenat pomyslný odrazový můstek k dalším bodům.

Obě mužstva vstoupila do utkání s velkým respektem a opatrnou hrou. Jak domácí, tak hostující hráči se především hodlali vyvarovat zbytečných chyb. A byla to také první vážnější chyba, která měla stát na začátku první gólové situace utkání. Jako na podnose nabídl Schürrlemu balon Sankoh. Německý reprezentant pohotově našel Castra, jenž neotálel a vypálil na domácí svatyni. Míč se od spodní strany břevna odrazil zpět, načež se nejrychleji zorientoval Kießling a pohotově hlavičkoval. Brankář FCA Amsif se ještě snažil zastavit míč na čáře, dle verdiktu hlavního sudího však zasáhl pozdě a částečně sporný gól nastavil výhybku pro další směřování osudu tohoto utkání.

V následujících chvílích působili domácí fotbalisté poněkud otřeseně a Werkself bez problému kontrolovali dění na hřišti. Augsburští se pokoušeli překonat soupeřovu obranu vysokými balony z hlouby hřiště. Brankář Leno a jeho pomocníci v poli však byli v obraze a se všemi pokusy domácích si věděli rady. O co méně se Bayer04 nadřel, o to více byl na rozdíl od FCA efektivní při proměňování svých šancí. Nejprve zvýšil na 2:0 Wollscheid: Castro svým přímým kopem našel ve vápně stojícího Topraka, jenž mladého německého obránce vybídl ke skórování.

Do třetice se proti tápajícímu Augsburgu hosté gólově prosadili ve 44. minutě, kdy se ve středu hřiště na úkor dvou domácích borců prosadil Schürrle, jenž na hranici pokutového území nedal svou nechytatelnou střelou do levého dolního rohu augsburskému gólmanovi šanci. Schürrle se tak trenérovi Hyypiämu odvděčil za svěřenou důvěru. Do druhého poločasu pak vstoupili hosté s velmi línou hrou, za což byli hned po šesti minutách potrestáni: Baier poslal do šance Wernera, jenž z ostrého úhlu dokázal svým zdvihákem překonat brankáře Lena.

Úspěšný zásah pokropil domácí fotbalisty živou vodou - jejich počínání nyní bylo rychlejší, cílevědomější a razantnější. Navzdory zvýšenému úsilí se však Bavoři neprokousali do žádné další slibné šance. Hosté se zaměřili na hájení dvougólového vedení, směrem dopředu však působili impotentně a brankář Amsif by si snad i mohl z brány odskočit pro něco na občerstvení. Až po 75. minutě bylo před jeho svatyní zase o něco rušněji. O vzrušení se svou střelou do břevna postaral Kießling a Kadlec pak v následné dorážce na Amsifa nevyzrál. Jednalo se o poslední zajímavou událost v zápase.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 1:2

26.09.2012 20:00

Góly: 36. Jonathan Schmid - 48. Joseph Akpala, 59. Aaron Hunt

Porážka v rámci derby v AWD-Areně budiž zapomenuta, Brémy dokázaly navázat na úspěšnou bilanci na MAGE SOLAR Stadionu a po těsném výsledku 1:2 mohou slavit druhé vítězství v sezóně. SCF tak do třetice neboduje.

Celek z hansovního města se v Bádensku představil poprvé v základní sestavě s Josephem Akpalou, pouze na lavičce tak zůstal Nils Petersen a doplnil tak Theodora Gebre Selassieho, jehož místo zaujal Lukas Schmitz. Slibný začátek v podání Huntovy standardky, kterou musel Baumann likvidovat pouze za cenu rohového kopu, vystřídala v dalších minutách nekončící přetahovaná o střed hřiště, dění na hrací ploše přitom nejvíce ze všeho dominovaly důrazné obrany obou týmů. Po dvaceti minutách se ujali kormidla domácí, avšak výsledkem byly pouze dvě dalekonosné rány Caligiuriho, obě nepřesné.

Ve 36. minutě se však SCF dočkal zaslouženého otevření skóre: Fritz naprosto zbytečně ztratil balón, následoval nedovolený zákrok na Kruseho a Schmid parádní střelou z volného přímého kopu poslal míč na místo určení - 1:0. O čtyři minuty později se Caligiuri dožadoval, po souboji s Fritzem ve vápně, odpískání penalty, rozhodčí Kinhöfer ale nechal hru nadále plynout.

Po obrátce podržel akcie Werderu Mielitz, jenž musel zneškodnit tutovku Kruseho, jenž pálil z bezprostřední blízkosti. Hned o pár chvil později už bylo srovnáno: Elia našel Arnautoviče, jenž vrátil do středu, kde stál volný Akpala, jenž si tak mohl odškrtnout úvodní zásah v kolonce bundesligových gólů - 1:1. Brémy nato jasně ovládly hru. Eliova rána byla v 57. minutě ještě zablokovaná, avšak záhy de Bruyne oslovil Hunta a ten zaznamenal již třetí (!) branku v sezóně - 1:2. Domácí se potom opět dostali do hry v závěru, ale Caligiuri pět minut před koncem na Mielitze tváří v tvář nevyzrál.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Norimberk 4:1

26.09.2012 20:00

Góly: 21. Lars Stindl, 29. Szabolcs Huszti, 52. Didier Ya Konan, 64. Didier Ya Konan - 73. Timothy Chandler

Mizerné představení na půdě Hoffenheimu v předešlém kole mělo na hráče Hannoveru 96 pozitivní vliv. Na výbornou totiž Slomkův výběr zvládl reparát ve své domácí AWD-Aréně - již dlouho nedobyté pevnosti. Odnesl to 1. FC Norimberk, jenž se nedokázal vyrovnat s dravým pressingem domácího mužstva a odjíždí z dolnosaské metropole s prázdnou. Hned čtyřikrát museli hosté lovit míč ze své brány a o jejich čestný gólový zásah se po své hrubce postaral brankář Zieler.

Hned od úvodního hvizdu se hrál fotbal s výborným nasazením, nad ofenzivními snahami (a to zejména domácího celku) však prozatím měly navrch obrany obou mužstev. První za zmínku stojící událostí tak bylo vynucené střídání v řadách Šestadevadesátek: Zraněného Andreasena musel v desáté minutě nahradit Schmiedebach. První velkou šanci si Hannover vytvořil po centru z levé strany, avšak před Ya Konanem odvracel ve vápně Pinola. Pár chvil nato mohl na druhé straně hned dvakrát gólově udeřit Tomáš Pekhart - nejprve jej o možnost zakončit připravil po prvním rohovém kopu utkání Eggimann, vzápětí již český útočník po své hlavičce protáhl brankáře Zielera.

Hosté se postupně osmělili a rozhodli se napadat rozehrávku Rudých. To se však projevilo na oknech v zadních řadách Franků a v 21. minutě tu najednou bylo přečíslení Heckingova výběru. Situaci 4 na 3 dokázali Dolnosasové gólově využít a po sympatické týmové spolupráci ve vápně zakončoval ranou do horního rohu brány Stindl -1:0. Asistoval mu přitom vyhlášený nahrávač Hannoveru Huszti a za svou nesobeckost byl odměněn svým vlastním úspěšným zásahem: Maďar se nezdráhal svým aktivním přístupem napadnout rozehrávku Nilssona. Norimberský zadák zaváhal a Huszti jej oloupil o balon, který následně dopravil do brány. Pastvou pro oči bylo Maďarovo chladnokrevné obstřelení brankáře Schäfera a přesné zacílení ke vzdálenější tyči.

Norimberští se proti svému soupeři nemohli nijak kombinačně prosadit a po pár minutách druhého dějství inkasovali potřetí. A opět byl pod brankou podepsán nešťastník Per Nilsson, jenž špatně vyhodnotil mizernou Chandlerovu přihrávku dozadu. U balonu byl tentokrát jako první Ya Konan, jenž odolal všem snahám hostujících hráčů o odebrání míče a zavěsil přesnou střelou k tyči - 3:0. V následujících minutách byla k vidění hra kočky s myší. Domácí se fotbalem bavili a nijak neslevili ze svého vytrvalého boření rozehrávky velmi nejistých norimberských obránců.

Z toho také resultovala čtvrtá branka, která byla stejně jako ta předešlá trestem za pokaženou zpětnou přihrávku. Huszti se znovu prezentoval ve funkci dvorního nahrávače a vybídl k zakončení Ya Konana. Borec z Pobřeží slonoviny se stejně jako u třetího gólu nemýlil a vnější šajtlí přichystal Frankům další hořký moment. V té chvíli bylo nad slunce jasné, že Šestadevadesátky setrvají na svém skvělém třetím místě ligové tabulky - o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. O mírné zdramatizování se svou zcela nenápadnou střelou zpoza hannoverskou šestnáctku postaral Chandler, jenž nachytal v nedbalkách gólmana Zielera. Do závěrečného hvizdu se již nic významnějšího nepřihodilo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 0:3

26.09.2012 20:00

Góly: 5. Takashi Usami, 47. Joselu, 58. Fabian Johnson

Fotbalisté Hoffenheimu potvrdili zlepšený výkon po výhře 3:1 nad Hannoverem a nyní dostali do ještě těžší situace Stuttgart. Ten totiž nedokázal zvítězit ani v pátém utkání Bundesligy a se dvěma body na kontě je stále na dně tabulky. A nyní měl k bodům opravdu hodně daleko. Hoffenheim naopak zvítězil podruhé za sebou a nyní má na kontě šest bodů, proto se tabulkou propracoval na jedenácté místo a určitě se mu dýchá lépe.

Stuttgart má naopak na kontě pouze dva body a určitě potřebuje nějakou vzpruhu. Hosté se dostali do vedení již v 5. minutě a v prvním poločase následně udrželi těsné vedení. Stejně začali také v druhém dějství, když dokázali zvýšit a definitivně rozhodli po necelé hodině hry. Stuttgart už neměl poté sílu na zvrat a duel se v závěrečné půlhodině již pouze dohrával.

O první branku se postaral Usami, který zužitkoval hned první vážnější akci zápasu. Po rychlém protiútoku se dostal do vápna a krásnou střelou kolem gólmana otevřel skóre. Ve 20. minutě mohlo TSG svůj náskok ještě zvýšit, po nádherné kolmici Usamiho šel Fabian Johnson sám na gólmana Ulreicha, ten ho ale skvělým zákrokem vychytal. Pět minut před přestávkou zahrozil dalekonosnou střelou Williams, nicméně Ulreich byl připraven.

Zajímavá byla závěrečná pětiminutovka a opět v režii hostů. Opět byl u toho aktivní Usami, jeho střelu ale domácí odvrátili z brankové čáry. V poslední minutě opět zahrozili hosté, poprvé se ukázal Joselu. Jeho střela z hranice vápna letěla těsně vedle levé šibenice. Po změně stran hosté pokračovali v nastoleném tempu. Hned dvě minuty po přestávce zvýšil po chybě domácí defenzívy Joselu.

Ten se dostal k míči jako slepý k houslím a krásnou přízemní střelou pokořil Ulreicha podruhé. Domácí si první vážnější šanci vytvořili až v 55. minutě, kdy Cacau poslal míč na Gentnera, ten ale mířil tvrdou střelou jen doprostřed branky. O tři minuty později se na druhé zrodila definitivní tečka. Ulreich nejprve vyrazil ránu Usamiho, jenže na střelu Johnsona už neměl. Domácí ještě mohli snížit a vrátit se do zápasu v 70. minutě, jenže rána Gentnera orazítkovala pouze břevno a další šance již k vidění nebyly.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 2:2

26.09.2012 20:00

Góly: 39. Martin Stranzl, 90+1. Álvaro Domínguez - 23. Rafael van der Vaart, 45. Artjoms Rudņevs

Na senzační výhru nad Dortmundem navázalo HSV cennou, i když po konečném hvizdu trochu "prodělečnou" remízu v Borussia-Parku a po nepřesvědčivém úvodu sezóny tak boduje podruhé v řadě! Hříbata odehrála takřka poločas bez vyloučeného Stranzla, přesto dokázal v nastaveném čase srovnat na 2:2 Domínguez.

Oproti nemastnému neslanému výkonu v Commerzbank Areně udělal domácí lodivod Lucien Favre dvě změny: Roela Brouwerse a Tolgu Cigerciho nahradil podle očekávání Álvaro Domínguez a Mike Hanke. Rothosen naposledy přehráli mistrovskou Borussii Dortmund, a tak pochopitelně nebyla jakákoliv korekce základní sestavy nutná, načež se ani nekonala.

Hned od úvodního hvizdu se hrál oboustranně svižný fotbal se zajímavými okamžiky před oběma brankami. Přece jen mírnější převahu však měli hráči přístavního celku, jehož hru opětovně dirigoval zkušený režisér Rafael van der Vaart. Jako první zahrozila Hříbata, avšak pokusy Herrmanna, Hankeho a de Jonga byly ze všeho nejvíce nesmělé a mezi tři tyče si cestu nenašly. Na opačné straně pak v jedenácté minutě pálil Rudņevs, jenž využil zaváhání Domíngueze, ter Stegen však jeho ránu z úhlu pohodlně kryl. To samé platilo v podání Adlera při dalekonosném pokusu Aranga.

Kombinačně jistější HSV se nakonec zasloužené odměny dočkalo ve dvacáté třetí minutě: Adler dalekonosným pasem našel hlavu Westermanna, jenž kulatý nesmysl prodloužil za sebe na rozběhnutého van der Vaarta, který následně parádní křižnou ranou na zadní tyč nedal ter Stegenovi sebemenší možnost zasáhnout - 0:1. Odpovědět mohl vzápětí Hanke, ale mířil jen do připraveného Adlera.

Po půlhodině hry se otěže utkání definitivně chopili hosté a během krátké chvíle si vytvořili hned několik velmi nadějných příležitostí. Tu největší vybojoval Rudņevs pro Iličeviče, který si hravě poradil se Stranzlem, aby následně pouze vytloukl bloky obětavého Jantschkeho! Ten samý hráč pak ze standardky napálil připravenou zeď. Se závěrem prvního dějství začalo ještě více přituhovat...

...před Xhakou sice ještě balón odklidil za minutu dvanáct Mancienne, ovšem následný rohový kop Nordtveita přistál na hlavě Stranzla, jenž z malého vápna nechytatelně zavěsil - 1:1. Už v nastaveném čase však Borussia nedůrazně odvrátila míč, jehož se chopil Badelj a přesným centrem na zadní tyči našel hlavu Rudņevse, který se už z bezprostřední blízkosti nemohl zmýlit - 1:2.

Další krutý direkt pak musela die Fohlen přijmout krátce po změně stran: Jantschke ztratil mičudu, čehož využil Iličević a Stranzlův následný zákrok se nepotkal s načasováním, ani přesností - verdikt sudího Aytekina tím pádem nemohl znít jinak - pokutový kop a navrch ještě červená karta pro zkušeného obránce! Kulatý nesmysl si nemohl postavit nikdo jiný, než van der Vaart, avšak holandský šutér svoji přízemní střelu k pravé tyči nasměroval pouze do připravených rukavic ter Stegena!

Tento moment pochopitelně domácí straně dodal potřebné odhodlání a především psychické síly, jež budou v početním oslabení logicky (vyjma těch fyzických) nejvíce potřeba. Naproti tomu svěřenci Thorstena Finka se zatáhli do obrané ulity a nechali aktivitu na Mönchengladbachu, jenž nabízené šance s díky využil. Ozkoušena však byla pozornost ter Stegena, pod což se podepsal aktivní Iličević. Podobně jako na jedné straně od van der Vaarta, hrozila na druhé nebezpečí výhradně z kopaček Ananga. Venezuelský reprezentant rozehrál v 77. minutě volný přímý kop takřka ideálně - balón ale skončil pouze na boční síti Adlerovy branky!

Závěrečné minuty se dlouho odehrávaly výhradně pod hamburskou taktovkou a všechno nasvědčovalo tomu, že přístavní celek bude podruhé za sebou slavit těsné vítězství. Až přílišná bohorovnost se však HSV nevyplatila: Arango již v nastaveném čase rozehrál volný přímý kop a Domínguez svým premiérovým bundesligovým zásahem vyrovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 3:3

25.09.2012 20:00

Góly: 49. Stefan Aigner, 51. Takashi Inui, 73. Anderson - 24. Łukasz Piszczek, 28. Marco Reus, 54. Mario Götze

Očekávané ofenzivní šachy se v Commerzbank Areně přece jen konaly, diváci viděli rovnou šest branek, neuvěřitelné emoce na obou stranách a výsledkem zůstává remíza 3:3. Borussia hned dvakrát promarnila vedení, dokonce dvoubrankové a ani ve třetím venkovním utkání si tak nepřipisuje výhru.

Kapitán a jeden ze stěžejních hráčů Eintrachtu Pirmin Schwegler nakonec dokázal vyléčit zranění obličeje natolik, aby mohl proti úřadujícímu mistrovi, nastoupit od první minuty. Takové štěstí však již neměl Olivier Occéan, jehož místo zaujal podle očekávání Erwin Hoffer. Dortmund rovněž uvedl jednu změnu: Kuba nahradil Götzeho, jinak se však představil tradičně napravo a ze středu začal pro změnu Reus.

Diváci od tohoto utkání očekávali mimořádně zajímavou podívanou a tato skutečnost se začala na trávníku vyplňovat hned záhy po začátku, kdy byl z obou stran k vidění pohledný kombinační fotbal, avšak mírně navrch měli přesto domácí hráči. Udeřit však mohlo po osmi minutách na opačné straně: Piszczek předvedl skvělou individuální akci po pravé straně, při které naprosto zesměšnil Oczipku, jeho následný centr sice zablokoval Schwegler, ale pouze k Leitnerovi, jehož pohotovou ránu mířící pod břevno musel likvidovat bezchybný Trapp!

Odpověď, už tradiční, si přichystal nezastavitelný a nesmírně hbitý Inui, tentokráte však mířil pro změnu na přední tyč a vymezený prostor nenašel. Borussia však dokázala vytěžit z minima maximum. Kehl sice ještě prodlužoval rohový kop Reuse do "země nikoho", Piszczek však následně ve 25. minutě i za lehké pomoci dvojice Anderson - Oczipka nešťastného Tpappa úřekonal - 0:1.

Ještě než se hesenský celek stačil nadechnout, znovu inkasoval. Do jedné z hlavních rolí se opětovně postavil Piszczek, jenž pro změnu našel přesným pasem na středu volného Reuse, který se do míče parádně opřel a neuvěřitelnou ranou za pomoci tyče zvýšil na 0:2! Frankfurt se během tří minut dostal do takřka neřešitelné situace, přesto mohl hned dvakrát reagovat Meier, ani jednou ovšem prostor tří tyčí nenašel.

Nepohodu dortmundské defenzivy ve 43. minutě naplno odkryl Weidenfeller, kterému nepochopitelně vypadl z rukou Oczipkův centr, naštěstí pro hosty však stál kousek od inkriminovaného místa Subotić a celou situaci vyřešil. Těsně před odchodem do kabin Reus posadil centr od rohového praporku na hlavu Perišiče, ten však branku nenašel a Lewandowski i za cenu přidržení na balón taktéž nedosáhl.

Ze hřiště kulhající Marco Reus se již podle očekávání po obrátce na trávníku neukázal, jeho pozici zaujal Mario Götze. Hosté však evidentně zůstali myšlenkami ještě v kabině, a to pochopitelně nemohlo zůstat bez odezvy: rychlý protiútok Eintrachtu zakončil pas Inuie na Aignera, jenž neváhal a parádní dělovkou poslal balón na zadní tyč - 1:2. Rozháraná obrana BVB musela skousnout další hořkou pilulku sotva o dvě minuty později, kdy si oba hráči role vyměnili - Aigner posadil kulatý nesmysl na hlavu japonského štírka, a ten pohotově vyrovnal na 2:2.

Obránci obou týmů, jakoby si vybrali "den volna" a nechtělo se jim do práce. To ostatně snad nejlépe dokumentoval v 53. minutě Anderson, který tak dlouho váhal s odkopem, až ho o míč obral střídající Götze a tváří v tvář proti Trappovi zachoval chladnou hlavu - 2:3. Ten samý hráč mohl vzápětí přidat další zářez na pažbu, znovu se do záporné role obsadil Anderson, avšak tentokráte byl pohotový strážce frankfurtské svatyně připravený na svém místě!

Aktivita Orlů ani s přibývajícím časem neochabovala. Hodně cítit byla především křídla Inui a Aigner a právě prvně jmenovaný měl po hodině hry další nadějnou příležitost, ovšem z úhlu na Weidenfellera tvrdou ranou nevyzrál. Domácí se však nakonec přece jen dočkali: Inui rozehrál roh nakrátko s Oczipkou, jenž posadil mičudu na hlavu zcela volného Andersona a brazilský stoper tak své předchozí zaváhání napravil tím nejlepším možným způsobem - 3:3. Závěrečná čtvrthodina přinesla oboustranně neuvěřitelné drama, které mimo jiné odnesl Jürgen Klopp vykázáním od lavičky, přesto už se na konečné dělbě bodů nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - Fortuna Düsseldorf 0:2

25.09.2012 20:00

Góly: 26. Oliver Fink, 33. Ken Ilsø

Povedený vstup do nové sezóny Düsseldorf potvrdil na hřišti Fürthu, který tak na svého dřívějšího parťáka z druhé nejvyšší soutěže ztrácí již pět bodů. F95 po svém nástupu do bundesligy ještě nedostala ani gól!

Ani nováčkovský souboj Fortunu nerozparádil, neboť ta se opět soustředila výhradně na zavřená zadní vrátka a klidně nechala dirigentskou taktovku v domácích rukou. SpVgg mělo více ze hry, avšak paradoxně mohlo udeřit na druhé straně Ilsö však neuspěl a o nic lépe si nevedl ve čtrnácté minutě ani Schahin. Větší zápal jevící hosté se nakonec ve dvacáté šesté minutě dočkali zasloužené branky: Sararerovu ztrátu využil ve svůj prospěch van den Bergh, jenž přesným centrem našel hlavu Finka, jenž si poradil naprosto bezchybně - 0:1.

Fürth působil chvílemi až odevzdaným dojmem a hrozil výhradně jen střelami ze střední a delší vzdálenosti - jednu takovou si nachystal Edu - branku však vysoko přestřelil. Po půlhodině hry navíc přišel další trest: Kruseho pobídku skvělým čtením hry dopravil za brankovou čáru, do této chvíle, takřka nenastupující Ilsö - 0:2.

Michael Büskens reagoval hned dvěma změnami - Edgar Prib a Baba Rahman nahradili Thanose Petsose a Heinricha Schmidtgala. Tyto rošády zpočátku přinášely své ovoce, přesto musel Greuther orodovat za to, aby "přežil" šanci Kruseho. Jedinou pořádnou možností Bavorů se tak stala v 56. minutě hlavička dezorientovaného Malezase, Giefer však byl na místě. Hostům přidělával potíže hlavně a především nesmírně aktivní Prib, který měl sám hned několik nadějných možností, přesto podobně jako o chvíli později Azemi neuspěl.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 3:0

25.09.2012 20:00

Góly: 21. Jefferson Farfán (pen.), 81. Lewis Holtby, 89. Teemu Pukki

Fotbalisté Schalke znovu ukázali, že jsou ve velice dobré formě a na minulou domácí porážku s Bayernem už zapomněli. Nyní v domácím prostředí bez větších problémů zdolali soupeře z Mainzu o tři branky a s deseti body na kontě se prozatím vyhoupli na třetí místo tabulky. Mainz naopak klesl se čtyřmi body na třinácté místo, porážku mu však nikdo moc zazlívat nemůže. Hosté se totiž drželi téměř až do závěrečného hvizdu.

Schalke se dostalo do vedení v polovině úvodního dějství, když pokutový kop proměnil Jefferson Farfán. Poté se skóre dlouho neměnilo, hosté se však nemohli gólově prosadit a v závěrečné desetiminutovce museli otevřít obranu. To se jim ovšem hrubě nevyplatilo a ještě dvakrát inkasovali. Schalke zužitkovalo hned svou první vážnější akci ve 20. minutě, předtím se hrálo poměrně vlažně a bez větších příležitostí.

Jenže po neohrabaném faulu v šestnáctce sudí nekompromisně zapískal a penalta byla na světě. Tu bez větších problémů proměnil Farfán, který zakončoval na opačnou stranu, než skákal gólman Wetklo. První půle už nic výrazného nepřinesla a Schalke nemohlo být ze svým výkonem příliš spokojeno. Po změně stran se nic výrazného nezměnilo, Mainz se však začal tlačit do ofenzívy.

Jenže vše končilo buď nepovedenou finální přihrávkou nebo naopak nepřesnými centry do vápna, domácí obrana se vždy dokázala s přehledem ubránit. Schalke si počkalo se svým tlakem na posledních deset minut a jakmile se mu naskytla šance, tak jí využilo. Nejprve v 79. minutě po krásném přízemním centru do pokutového území dokázal zpracovat balón Klaas-Jan Huntelaar, avšak na poslední chvíli si odkopl míč z kopačky a míč skončil v zámezí.

Nicméně jeho zaváhání napravil o dvě minuty později Lewis Holtby. Po dlouhém pasu za obranu se dostal k jednoduché hlavičce a do protipohybu gólmana zvýšil stav. Mainz poté přestal vyvíjet velkou aktivitu a již věděl, že je po nadějích. Minutu před vypršením normální hrací doby navíc inkasoval potřetí. V protiútoku tři na dva to domácí udělali kombinačně naprosto skvěle a pohlednou akci do prázdné branky zakončil Teemu Pukki - 3:0.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 3:0

25.09.2012 20:00

Góly: 24. Bastian Schweinsteiger, 57. Mario Mandžukić, 65. Mario Mandžukić

V jednostranné partii suverénně zvítězil Bayern nad Wolfsburgem. Diváci v Allianz-Aréně viděli hru na jednu bránu a jenom zásluhou skvěle chytajícího gólmana hostů Benaglia se odcházelo do kabin za hubeného vedení domácích. Rozdíl ve skóre se však výrazně navýšil v druhém dějství. Konečný stav 3:0 pak dobře dokumentoval dění na hřišti a spolehlivě odrážel kvalitativní rozdíl mezi oběma mužstvy.

One-team-show odstartovala stoprocentní šancí Schweinsteigera, jenž zcela nebráněn orazítkoval ze tří metrů tyč. Magathem avizovaná nátlaková hra Vlků se vůbec nekonala - balon putoval na hřišti pouze v jednom směru. Domácí svého rivala zasypaly přívalem rohových kopů, z nichž však nedokázali gólově udeřit. Variabilnější Bayern, jenž zcela uzurpoval míč, svého soupeře do ničeho nepouštěl a pro wolfsburskou defenzívu představoval neutichající hrozbu. V minutě 18. Schweinsteiger znovu orazítkoval tyč - tentokrát již z uctivé vzdálenosti. Následně Benaglio odolal šancím Robbena a Ribéryho.

Avšak z vytrvalého tlaku musel FCB dřív nebo později gólově udeřit: Stalo se tak ve 24. minutě, kdy Ribéry přihrávkou z pravé stany našel ve vápně Schweinsteigera. Ten využil mírného zaváhání Nalda a na rozdíl od svých předešlých pokusů rozvlnil síť VfL. Hosté se zaměřili na defenzívu, ale přesto se nevyvarovaly mnoha chyb, z nichž resultovaly slibné momenty pro Shaqiriho, Manžukiče a Robbena. Benaglio však držel svůj tým nad vodou a tak skončil poločas pro hosty milosrdným výsledkem 1:0.

Tam, kde Bayern skončil v prvé půli, tam také navázal hned od zahájení druhého poločasu. Jelikož měl Wolfsburg ve své obraně nadále díry, musela švýcarská reprezentační jednička mezi tyčemi VfL nadále prokazovat své mistrovství a skvělou aktuální formu. V 57. minutě se na levé straně prosadil proti Naldovi Shaqiri. Načechraný vzdušný balon Švýcara potom našel na vzdálenější tyči Mandžukiče, jenž odolal bránícímu Rodriquezovi a hlavou zvýšil na 2:0. Zápas pak nabyl tréninkového charakteru a Manžukič po více než hodině hry přidal svou další branku - tentokrát hlavičkou zužitkoval pas kapitána Lahma.

V 78. minutě následně chorvatskému ostrostřelci zabránil v hattricku obránce Pogatetz. Na hřiště se pak podíval i další skvělý útočník domácích Pizarro, avšak peruánskému reprezentantovi nebylo tolik přáno jako Mandžukičovi. Jeho příležitost zastavil nejlepší wolfsburský hráč Benaglio. Jelikož se tak stalo v nastaveném čase, nedostalo se tak již na žádné další zajímavé události, jež by euforicky hrající FCB jistě nabídl. Suverénní Bayern se tak dostává do čela ligové soutěže, naopak VfL nadále přešlapuje uprostřed tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov550017:215
2.Eintracht Frankfurt541014:713
3.Hannover 96531114:810
4.Schalke 04531110:510
5.Fortuna Düsseldorf52304:09
6.Borussia Dortmund522111:88
7.Werder Brémy52129:87
8.Bayer Leverkusen52127:77
9.1. FC Norimberk52127:97
10.Borussia Mönchengladbach51317:76
11.TSG Hoffenheim520310:126
12.SC Freiburg51227:85
13.VfL Wolfsburg51222:85
14.Hamburger SV51137:104
15.1. FSV Mainz 0551134:84
16.Greuther Fürth51132:84
17.VfB Stuttgart50233:122
18.FC Augsburg50142:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund plichta, Bayern výhra, no krása, kráááása!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

a Firtuna vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

:)

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Reagovat
JozkokozleJ

Frankfurt-Dortmund vyborny zapas Cez to vsetko, minulorocny Dortmund-Stuttgart neprekonal. Tam, okrem poctu golov, hral Dortmund vyborne smerom dopredu. Dnes to ono nebolo.

A pride mi, ze Perišić proste nema na taky vyborny klub, akym Dortmund chce byt. Ten keby nestrielal goly...

Reagovat
jv

Bohu(žel)dík je střílí. Přednost asi bude dlouhodobě dostávat pořád Kevin, akorát se mu ty úvodní zápasy taky nepovedly, tak chtěl udělat Kloppo změnu, která se prostě vydařila. Dneska mě třeba Ivan překvapil těma sprintama přes půlku hřiště, tohle jsem od něj snad ještě v Dortmundu neviděl, i když třeba na Euru se prezentoval hodně slušně - třeba jenom neumíme využít jeho potenciál.

Taky bych ten Stuttgart stavěl výš. Tehdy jsme byli v naprostý top formě, dneska bohužel ne, viz. jak jsem psal pod preview - obrana a defenziva celkově hapruje (dneska tam měl jeden kiks i Roman) a úplně to nesedí ani vepředu, chce to prostě čas, loni to pomohlo, tak to snad vyjde i letos.

Reagovat
JozkokozleJ

Perisic maka, to ano. Cez polcas som pozeral statistiky a mal najviac odbehanych km, i najviac sprintov. Pride mi ale, ze nie je do kombinacie az na takej urovni, aku si Dortmund a ich kombinacny futbal vyzaduje. Mozno to chce cas, ale ja mu prilis neverim. Grosskreutz je i pre mna pred Perišićom (hoc ani Kevin nie je nejaky kombinacny mag, ale ma hlboko zakorenene dortmundske navyky).

Reagovat
jv

To je "prašť jako uhoď", ale Kevin se do základu vrátí, toho jen tak něco nevystrnadí.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda jen, že se pak do zápasu pořádně nedostali Kroos s Pizzou (snad až na jednu akci), jinak to byla paráda (+ by to chtělo ten zápas rozhodnout dřív, naštěstí Magath nedokázal vlky probudit)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Po krásné fotbalové sobotě přichází krásné fotbalové úterý ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Frankfurtu to muselo být slušný peklo .

Reagovat
REPLIKATOR

Giefer ještě nedostal gól, pátý zápas za sebou udržel nulu

Reagovat
božský John

Krása. Reklama na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska moc kvalitní výkon, škoda jen, že jsme nedali víc gólů, šance jsme na to měli. Super hrál Shaqiri, třesničkou na dortu byla nahrávka Mandžukičovi na třetí gól. To jak si vyškolil Nalda... Mandžukič hraje taky skvěle, obrana bezchybná. Pokud to takhle bude pokračovat dál, budeme neporazitelní.

Reagovat
smazaný uživatel

A Schweini už je opět starý Schweini!

Reagovat
smazaný uživatel

:) Akorát Martínez vyfasoval úloha toho def. štítu, kterej nevylízá :D Není tak vidět tím pádem. Ale Bastimu to svědčí tak proč ne. :D

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak. Basti dal za tuhle sezónu tolik gólů, jak za sezónu loňskou a třeba v sezóně 9/10 dal za 47 zápasů 3 góly, teď dal za 7 zápasů 4 góly. Takže mu to i docela střílí.

Reagovat
smazaný uživatel

byl to druhej gól

Reagovat
stas87

ako sa dnes prezentoval eintracht?a hlavne ma zaujima vykon rodeho ten je zatial fantasticky,pobezi teraz na ES2 zostrihy?som az teraz prisel z roboty

Reagovat
jv

Rode byl první půlku hodně vidět, rozděloval míče, čistil to tam a určitě patřil k nejlepším z hráčů Eintrachtu, po změně stran ho logicky zastínili ofenzivní hráči, nebyl už tolik vidět. Sestřihy asi až zítra, jestli teda vůbec.

Reagovat
stas87

diky z rodeho mi raste novy oblubenec po marinovi,uz v prvom zapase proti bayeru ma nadchol,myslim si ze je to presne ten typ CM ci DM k aaronovi,v tej stredovej dvojicke by im to podla mna klapalo

pozrem footytube ci nieco podobne ale tam budu len goly vy ste teda skor stratili?

Reagovat
jv

Nz. Tak před sezónou se něco v souvislosti s Werderem dokonce oťukávalo (nevím přesně, jestli to už nebylo rok předtím), ale nakonec zůstal v Eintrachtu a je dost dobře možný, že už na něj za současný konstelace hvězd mít Brémy nebudou, nedivil bych se, kdyby skončil úplně někde jinde...

Bohužel. Prostě se to podělalo, vedli jsme už 0:2 a potom ještě 2:3, ale obrana prostě nefunguje a možná bych místo Nevena zkusil Felipeho, který je přeci jen výrazně defenzivnější typ (Mats taky zatím nehraje zdaleka ideálně, ale toho bych tam nechal, i tak má dobrý momenty a navíc je v základu repre). Obsáhlejší hodnocení možná někdy později, nebyl (ani není) vůbec čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, Neven OUT, Felipe IN. A Kloppo s tou obranou taky musí něco dělat, druhá věc je, že záložníci moc nepomůžou, je to spojené se vším.

Reagovat
jv

Zase, není to tak snadný... Když Nevena vyhodí, bude chtít stoprocentně odejít a nemáme náhradu, navíc s Matsem jsou jinak sehraní skvěle. Prostě bych tomu ještě nechal čas (defenziva se musí i tak zvednout, to je jasný) a nedělal žádná unáhlená rozhodnutí, mohli bychom postupem času litovat.

Ten střed zálohy moc neobstál i díky tomu, že nehrál Ilkay, kterej se pro nás stává klíčovým hráčem a udělá spousty práce nejen dopředu, ale i směrem dozadu. Moritz ho zatím nenahradil, i když nehrál zase tak zle a měl tam hodně světlých momentů... Seb si odehrál svoje (jako letos pokaždý, akorát na HSV trochu víc chyboval, ale zase nic extra), akorát k sobě potřebuje někoho jako Ilkay/Nuri - prostě hráče, kterej nebude hrát jenom do ofenzivy.

Reagovat
Pospovič

Parádní výkon. Kdyby Benaglio dnes nechytal tak výborně tak to bude solidní debakl a krásná závěrečná tečka v podobě BVB

Reagovat
pospech11

dnes jsem po dlouhé době vynechal BL, přišel jsem o něco ??? Byl v TV dobrý fotbal ?

Reagovat
Pospovič

oba dva luxusní zápasy

Reagovat
pospech11

kur*a jednou to člověk vynechá a přijde o dobré zápasy

Reagovat
Pospovič
Reagovat
pospech11

dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

Magath

Reagovat
penepi

Super zápas, ale stred poľa mal u oboch tímov asi deň otvorených dverí. Človek by čakal, že za vyrovnaného stavu budú hrať tímy už opatrne a len my sme tam mali asi 4 protiútoky do totálne rozháranej obrany Eintrachtu. Škoda, že aspoň raz to tam po tej ľavej strane neprešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Arníku, škoda že tu nejsi a nevidíš to. Nuri gól asi z 35 metrů

(Who cares že bych to asi chytil i já )

Reagovat
smazaný uživatel

Máš gif, video?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám, http://www.youtube.com/watch?v=kVUiqL0uWHc rychle, než to smažou.

Reagovat
blaugrana

satan!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Nevadí, dva góly jsou dva góly... Jen tak dál, Nuri!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo až z 35?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nadsázka je v celym tom příspěvku. Ale bylo to dost daleko, 30 minimálně.

Reagovat
blaugrana

Zasrané Brémy.

Reagovat
stas87

bazmeg!! ja ti dam zasrane bremy!!!!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Snad pre Stuttgart bude tato facka prebudenim a nie este hlbsim utlmenim. A hlavne, snad si to neodnesie Labbadia. Zatial sa teda sazka na uzsi kader nevyplaca (do toho este EL).

Reagovat
jv

Taky doufám. Kvalitou bych je řadil do top 5, ale bohužel si to zatím nesedlo, resp. pravidelně na podzim to nešlape, důvody jsou záhadou asi pro leckoho. Odvolat Bruna by však byla osudová chyba, chce to hledat příčiny jinde...

Reagovat
djwenca

proč nehrál Gebre?

Reagovat
REPLIKATOR

Minule se mu nepovedl zápas? Nic jinýho mě nenapadá

Reagovat
jv

Protože mu utkání se Stuttgartem totálně nevyšlo a jinak to byl vesměs "průměr", tak dostal šanci Schmitz a Fritz šel zpátky napravo.

Reagovat
JacoBee

Takže teď bude gebre sedět protože se mu nepovedl jeden match?

Reagovat
jv

Ta druhá část věty byla vypuštěná schválně? Šanci určitě pod Schaafem dostane, možná už proti Bayernu, i když možná nebude chtít do vítězný skvadry sahat, netušim.

Reagovat
stas87

no ja by som ho proti bayernu nepostavil,schmitz predstavuje dozadu vacsiu istotu...necakam teda ze proti bayernu si nasi krajny obrancovia aj zautoci postavil by som ho do zakladu v augsburgu kde my budeme timom co bude tvorit hru a utocit

Reagovat
jv

Budiž.

Reagovat
HSV1887

HSV nechal dva body na Gladbachu. Hříbata totálně neschopný, ze hry si nevypracovali vůbec nic. Nj, ty standardky, to je hrůza..po nich dostává HSV tolik gólů. Nicméně, konečně se dá na hru HSV koukat. Rafa to dost pozvedl. NUR DER HSV <3

Reagovat
DieFohlenBMG

jak to bude s tim jirasem?vsichni rikaji jk jim to bez nej de a uz si nekopne ale ja si myslim, ze zas normalne bude hrat...co ty nato jak hral ten arslan?

Reagovat
HSV1887

Šanci určitě ještě dostane, ale proti H96 podle mě nenastoupí. Dvojice Badelj-Arslan se ukázala v dobrém světle. Jak jsem psal níže, leda ho dát na kraj za nevýrazného Jansena. Popřípadě na kraj dát Arslana a Jiráčka do středu.

Reagovat
jv

Arslan právě není DM, resp. CM a na tom postu hraje víceméně z nouze, díky zranění Kačara a Rincóna, jinak by nehrál. Podle mě mu to tak zkrátka nesedí, viděl jsem oba zápasy a dělá na můj vkus až příliš mnoho chyb, často zbytečně ztrácí snadný míče a hlavně riskuje, což tady prostě nemůže - Jiráček má celkově pro hru HSV daleko větší přínos a dřív nebo později bude určitě zase v základu.

Reagovat
DieFohlenBMG

no verim ze mu da kouc prednost pred arslanem, ale kazdopadne jeho blbost ten zakrok byl uplne zbytecnej, navíc do toho vylouceni byl jeden z nejlepsich hracu hsb

Reagovat
DieFohlenBMG

hsv

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, 2x vest a nakonec prijit o vitezstvi v 90. minute, to strasne zamrzi

Reagovat
JacoBee

Proč byl Theo na lávce a Jiráček ani tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Jiracek mel jeste stopku, priste by mel uz hrat, teda takhle, priste uz nestoji, ale jestli bude hrat, tot otazka

Reagovat
HSV1887

No Arslan i Badelj hráli dobře..takže s jeho nasazením to nevidim nejlíp. Snad jedině místo Jansena na kraj. Marcell šel hrozně dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze bude hrat misto Arslana, na levej kraj obrany je Jiracka skoda.. Marcell se chyti, doufam, co je s Aogem?

Reagovat
HSV1887

Myslel jsem na kraj zálohy. Jansen hraje v záloze, v obraně jen zaskakuje. Aogo měl chřipku, o víkendu už možná nastoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale na kraji hraje celkem slusne Ilicevic..

Reagovat
JacoBee

Na druhou stranu zápas předtím byl Arslan kulovej

Reagovat
Arne

Spíš místo Iličeviće, ne? Nebo už bude vzadu Aogo/Lam?

Reagovat
Paddy

po navratu RVV je Bundesliga hned zajimavejsi, ten kluk je pro tu soutez jako stvoreny

Reagovat
Arne

Přemítám, jestli je Gladbach na tom tak blbě nebo se HSV tolik zvedlo... Určitě od obou možností část, ale ta první asi větší... Není možný, že proti jejich útokům vypadal i Mancienne jako schopnej stoper. Když si vezmu, že dva góly jen ze standardky (a první ani neměla být nařízena kvůli faulu, natož pak gól kvůli dalšímu faulu platit), tak fakt Favre s těmi černými prognózami má recht.

Reagovat
jv

To si trefil. Zrovna dneska jsem si říkal, že Mancienne nic "nepokazil", akorát že on prostě ani neměl co pokazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim je to velká bída

Reagovat
smazaný uživatel

zrušil bych podzim a hrál jen jarní část sezony..

Reagovat
stas87

schmidov gol paradny som rad ze 3 body,do zapasu s bayernom mozme ist s cistou hlavou,bod by bol uspech,treba uz v dalsom zapase zacne akpala v zaklade namiesto petersena..

Reagovat
stas87

kukam ze schmid sa trafil aj na jar v zapase ktory skoncil vo freiburgu 2:2

Reagovat
Arbiter

obligátní otázka- co Kevin?

Reagovat
stas87

netusim bol som v robote ale podla livescore ma asistenciu na gol hunta

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, stačí s někým žít, moc nesledovat zápasy a už seš úplně v prdeli, jak se ti liga rozjede a ty nevíš, kdo co se tady o čem baví A to sem dřív aspoň sledovat své tradiční pátky

Reagovat
stas87

akurat ze ja to mam uz opacne,menej casu travim s nou a viac sledujem BL teraz ale budem na vikend prec,idem do trencina pozriet sutaz silakov,vola sa to mec matusa caka

Reagovat
smazaný uživatel

a tak, já si nestěžuju, že víc času trávím se ženou. Každopádně, jak sám píšeš, zítra by měla jít někam degustovat, na víkend asi do práce, tak si snad bude hrát v té době SGD či BVB.

Reagovat
stas87

SGD doma s aue v nedelu o 13.30,BVB doma gladbachom v sobotu o 18:30,perfektne casy ja zasa neuvidim nas s bayernom...je treba si od nich obcas odpocinut

Reagovat
smazaný uživatel

děkuju za ty časy Aue bych mohl vidět, když to bude na streamu, BVB aspoň poločas. Naprostý souhlas, lepší koukat na nezáživný fotbal než poslouchat, že je tlustá ale psssst

Reagovat
Arne

Už se nemůžu derbíčka dočkat.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik vás jede nakonec?

Reagovat
Arne

Tři, čtvrtej lístek stále volnej, asi ho střelím před stadionem.

Reagovat
stas87

potom hod foto aj video na FB snad vam vyjde aj pocasie na sk ma byt cez vikend 25 stupnov

Reagovat
Arne

Leda Kily, jestli bude něco zaznamenávat... Já ne, já si jen užívám fotbal a atmosféru.

Reagovat
smazaný uživatel

a jdete do K-Blocku?

Reagovat
Arne

Hned vedle, tu atmošku si lepší užiješ.

Reagovat
jv

Koukal jsem, že už tu skoro nejsi... BVB hraje v sobotu večer s druhou Borussií.

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuze si čtu ale jak už to moc nesleduju, tak tu nechci psát a střílet do prázdna, když de facto nevím, co se děje Ale v tu sobotu se mrknu, už jen kvůli tomu, jak tu píšete, že se rotuje záloha BVB.

Reagovat
jv

Chápu. Snad to bude stát za to.

Reagovat
Arbiter

no a FB sis taky zrušil, hm?

Reagovat
JozkokozleJ

Aby nemohol cumiet po inych (holkach).

Reagovat
smazaný uživatel

Svého času ano

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Allianz rozsirovali kapacitu ? Že tam chodí už 71 a nie 69 :) ?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

yow

Reagovat
blaugrana

Stačil kompresor.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro to, aby HSV skoncilo pred Wolfsburgem a Werderem

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele