HET liga - souhrn 7. kola

15.09.2017, 19:53, aktualizováno 18.09.2017, 19:50
Komentáře a souhrny
Plzeň i přes problémy v druhé půli proti Zlínu uhájil stoprocentní bilanci. Slavia zvládla derby se Spartou a posunula se za vedoucí Plzeň. Jablonec rozprášil Jihlavu. Olomouc pokračuje ve vynikajícím startu a totéž platí o Liberci, oba celky zapisují další tři body. Třetí zápas v řadě zvládla na domácím trávníku Dukla. Jen bod naopak mají Teplice, které remizovaly 0:0 s Bohemians 1905...

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:1

18.09.2017 18:00

Góly: 12. Daniel Kolář, 15. Michael Krmenčík - 43. Tomáš Hájek (vl.)

Bez ztráty kytičky nadále kraluje Viktoria Plzeň. V souboji dvou pohárových zástupců porazila Fastav Zlín 2:1. Všechny branky padly už v prvním poločase, když katastrofálního vstupu Ševců do utkání využili Kolář s Krmenčíkem. Zlín sice do šaten snížil, ale vyrovnat už nedokázal.

Souboj Viktorie s Fastavem sliboval ofenzivní podívanou a diváci v Doosan Aréně se rozhodně nenudili. První šanci měli domácí, stoper Hejda se objevil za obranou Zlína, ovšem vylámal si zuby na výtečném zákroku Dostála. Vzápětí na druhé straně poslal do vápna milimetrově přesný centr Matějov a Vukadinovič rovnou z první netrefil ideálně. Za další dvě minuty už se měnilo skóre, Petržela poslal balón do šestnáctky a Daniel Kolář s přispěním teče zajistil vedení Plzně.

Hra Zlína byla v úvodní fázi zápasu plná nepřesností a laxních přihrávek a Viktoria to bez lítosti trestala. V 15. minutě domácí rozehráli rohový kop a absolutně nehlídaný Krmenčík hlavou k tyči zvýšil. Zlínu se dál nedařilo a trenér Bohuslav Páník se nestačil divit. Po Petrželově pasu střílel na zadní tyči Kopic a kdyby dal, nejspíše by bylo hotovo.

Fastav začal zlobit až před přestávkou, nejprve se dobře uvolnil Vukadinovič, který vystřelil vedle a ve 43. minutě odcentroval Holzer a Tomáš Hájek si v souboji s Ekpaiem vstřelil vlastní gól. Ševci se vrátili do zápasu a druhý poločas ještě sliboval zajímavou podívanou.

Viktoria byla i ve druhém poločase aktivnější, ale vstřelit třetí gól se jí nedařilo. V 52. minutě propadl ve vápně Zlína balón a Řezník ho poslal mimo branku. Na druhé straně měl zase velkou tutovku Traoré a nebýt výtečného zákroku Kozáčika, bylo by srovnáno. Hned o minutu později měl Zlín další obrovskou příležitost, Vukadinovič dokonce dloubl balón přes Kozáčika, jenže míč si cestu do branky těsně nenašel.

V 71. minutě zase nebezpečně střílel Kolář, ale i jemu scházela přesnost. Fanoušci Viktorie si výrazně oddechli čtyři minuty před koncem, kdy z dálky vypálil Džafič a opět jen těsně minul Kozáčikovu branku. Fastavu se vyrovnat nepodařilo, takže Plzeň je po sedmi kolech nadále stoprocentní.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sparta Praha 2:0

17.09.2017 18:00

Góly: 71. Milan Škoda, 90+2. Josef Hušbauer

288. derby pražských S ovládla Slavia. V domácím Edenu byla po celý zápas lepším týmem a tři body získala zaslouženě. Skóre otevřel až v 71.minutě Milan Škoda a v nastavení pojistil výsledek Josef Hušbauer.

V Edenu vládla skvělá atmosféra a domácí fanoušci několikrát ukázali pohledné choreo. První zajímavou šanci měla Slavia, Stoch vůbec nic nevymýšlel a vypálil na přední tyč, kde byl připravený Dúbravka. Oba celky zkoušely střílet, na druhé straně napřáhl Mandjeck, bránu ale vůbec netrefil. Sešívaní byli aktivnější a také nebezpečnější. Ve 29.minutě se na trávníku v Edenu děly věci, Slavia si vytvořila obrovský tlak a hned několikrát vytáhl fantastické zákroky Martín Dúbravka. Sparťanská defenzíva nedokázala odkopnout balón do bezpečí a Stoch jej ještě udržel na hrací ploše, přihrál Škodovi a ten napálil balón na branku, kde je odkopával Costa. Slavisté už se radovali, Škoda moc dobře věděl, že balón už přešel brankovou čáru, avšak sudí společně s pomezními i čárovými nic takového neviděli. Škodův gól opět hlasitě volá po rychlém zavedení videa.

Slavii tedy nebyl uznán regulérní gól, nicméně domácí zůstávali u balónu a nadále obléhali sparťanskou šestnáctku. Před koncem poločasu se "konečně" ozvali i sparťanští příznivci s obávanou pyrotechnikou. Směrem dopředu jejich tým nebezpečný nebyl, snad jen Ben Chaimův pas na Biabianyho sliboval něco víc, ovšem francouzský křídelník na něj nedosáhl. Na začátku druhého poločasu odpálil hostující kotel další dělobuchy a pořadatelé měli o zábavu postaráno. Slavia byla nadále lepší, Škoda hlavičkoval vedle a na druhé straně musel rychle zasáhnout před Kadlecem Laštůvka. O chvíli později vlétl do vápna Biabiany a po jeho centru balon padal před prázdnou branku, ze Sparťanů ho ale nikdo nezasáhl.

Velká chvíle Slavie přišla v 71.minutě. Stoch rozehrál dlouhý přímý kop na Milana Škodu, který hlavou překonal Martina Dúbravku. Slavii vedoucí branka neuspokojila a ta se dál tlačila dopředu. Stoch rozehrál další nebezpečný přímák, ovšem těsně přestřelil. Sparta musela před koncem dohrávat bez vyloučeného Costy, který uviděl druhou žlutou kartu a Slavia definitivně rozhodla o svém vítězství v nastaveném čase. Rychlý brejk potáhl Hušbauer, mohl ještě přihrávat, ale rozhodl se zakončit na přední tyč a jeho úmysl mu dokonale vyšel. Slavia ovládla derby a Spartu porazila 2:0.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Vysočina Jihlava 5:0

17.09.2017 15:00

Góly: 13. Stanislav Tecl (pen.), 33. Stanislav Tecl, 56. Vladimir Jovović, 71. Michal Trávník, 88. Ondřej Mihálik

Nepříjemným debaklem skončilo utkání 7.kola mezi Jabloncem a Jihlavou. Domácí nastříleli Ježkům rovnou pět branek! Zápas ale výrazně ovlivnilo brzké vyloučení Petra Tlustého.

To samozřejmě výkon Ježků nijak neomlouvá. Úvodní minuty sice ukázaly, že by mohla být Vysočina minimálně vyrovnaným soupeřem, ovšem vše z pohledu hostí zhatila 13.minuta a penaltový průšvih Petra Tlustýho. Ten naprosto nezodpovědně zatáhl za dres Doležala a protože byl útočník Jablonce před Rakovanem sám, následovala červená karta a pokutový kop. Toho se zhostil Stanislav Tecl a proměněnou penaltou nasměroval Jablonec k vítězství.

Jihlava byla v nesmírně těžké pozici a navíc Jablonec byl jako utržený ze řetězu. Velkou šanci spálil Jankovič a ve 33.minutě zvýšil na 2:0 opět Stanislav Tecl. Rychlou rozehrávku Trávníka využil Hanousek centrem na Tecla, který hlavou vsítil druhý gól. Ježci se sice statečně bili, ale zápas byl pevně v rukou domácích. V 55. minutě se uvedl fantastickou ranou Jovović a tím bylo definitivně rozhodnuto.

Nenasytný Jablonec však dál odstřeloval branku soupeře a Rakovan nevěděl, kde mu hlava stojí. Střelu Tecla vyrazil, Masopust balón vrátil před branku a Trávník zvyšoval už na 4:0. Jablonec si populárního bůra nenechal ujít a zlomeného soupeře ještě dorazil potupným gólem. Rakovan ve snaze rozehrát napálil Ondřeje Mihálika a od něj skončil balón v síti. Ostudý debakl byl završen.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:1

16.09.2017 19:00

Góly: 65. Matěj Chaluš

Mladá Boleslav se dere nahoru. Svěřenci Dušana Uhrina mladšího zvítězili na Slovácku 1:0 a podruhé v řadě berou tři body. Středočeši vyhráli zcela zaslouženě, měli spoustu šancí, ale chytila se jen jediná v podání Matěje Chaluše.

Hosté v minulém kole konečně vyhráli a všichni příznivci doufali, že nastává doba zvratu. To se nakonec skutečně potvrdilo. Herně i výsledkově byla Boleslav lepším týmem.

Její šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Přikryl postupoval z úhlu na Heču, ten však jeho střelu kryl. Na druhé straně se odhodlal ke střele Reinberk a ke gólu scházely centimetry. Nepřesnost v zakončení zdobila oba celky. Chramosta rovněž střílel vedle a totéž platilo i o dalším pokusu Reinberka. A pokud se konečně podařilo zamířit, úřadovali brankáři. Chramostu na přední tyči vychytal Heča. Chramosta byl vůbec smolařem zápasu a před koncem poločasu spálil další tutovku.

Mladá Boleslav se ujala zaslouženého vedení v 65. minutě. Obrana Slovácka nedokázala ubránit rohový kop a balón, který se snesl na malé vápno, zasáhl nohou Matěj Chaluš a Heča neměl nárok. Za Slovácko se pokusil o rychlou odpověď aktivní Reinberk a Vejmola s problémy zasahoval. Slovácko spěchalo za vyrovnáním, ale obrana Mladé Boleslavi byla pozorná. V 90. minutě uviděl Chramosta druhou žlutou kartu, takže hosté dohrávali o jednoho méně. Nicméně času mělo Slovácko velmi málo, přesto bylo v nastavení blízko vyrovnání. V jeho páté minutě hlavičkoval Zajíc a Vejmola schoval balón do rukavic. Boleslav si oddechla a podruhé v řadě získala plný počet bodů.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Sigma Olomouc 3:5

16.09.2017 17:00

Góly: 45. Lukáš Budínský, 51. Filip Panák, 81. Lukáš Budínský (pen.) - 2. Tomáš Zahradníček, 10. Jakub Plšek, 68. Šimon Falta, 74. David Houska, 89. Tomáš Zahradníček

Sigma si pojistila druhé místo, když zvítězila po divokém průběhu nad Karvinou 5:3. Domácí vstoupili do zápasu naprosto šíleně a brzy prohrávali o dvě branky, ale nevzdávali se a několikrát se dokázali vrátit zpět do utkání. Bohužel je však srážela děravá obrana. Dostat pět branek v domácím prostředí je zkrátka příliš.

Trenér domácího týmu Jozef Weber doufal, že se jeho svěřenci v utkání s Olomoucí chytnou, ovšem podle začátku to bylo marné přání. Karviná v začátku zápasu v podstatě neexistovala a Sigma toho využila dvěma brankami. Rychlou akci ze druhé minuty zakončil v šestnáctce Tomáš Zahradníček. O osm minut později vyrobil hrubku Košťál a nabídl Hanákům druhý gól. Jakub Plšek v jasné šanci nezaváhal a kouč Weber mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Sigma po dvou trefách trochu polevila, ale Karviná byla naprosto paralyzována. Až ve 31. minutě se odhodlal ke střele Letič, ale velké nebezpečí z toho nebylo. Před koncem poločasu se Karviná přeci jenom usadila na polovině Sigmy a těsně před odchodem do kabin vstřelila kontaktní gól. Eismann poslal do vápna dlouhý balón, který propadl a Košťal přihrávkou namazal Lukáši Budinskému - 1:2 z pohledu Karviné.

Byl to důležitý moment, kterého také domácí celek dokázal na začátku druhého poločasu využít. V 51. minutě totiž Letić rozehrál rohový kop a hlavičkující Filip Panák srovnal na 2:2. A to nebylo všechno, za chvíli byl Budinský v další velké šanci a mnoho nechybělo a byl dokonán obrat.

Velkou slabinou domácího celku byla v tomto utkání defenzíva. Ta vlastně skoro neexistovala, protože když se Hanáci dostali dopředu, byl z toho gól. Po Obročníkově přihrávce uklidil balón do sítě Šimon Falta a Sigma zase vedla. Navíc čtvrthodinu před koncem vedení navýšila, David Houska prošel obranou Karviné jako nůž máslem a dělovkou propálil Berkovce.

Karviná se kupodivu ještě vrátila do utkání, když nařízenou penaltu za faul na Ramíreze proměnil Lukáš Budinský. Jenže vzápětí se zase předvedla obrana a Sigma zvyšovala na divokých 5:3. Berkovec ještě dokázal vyrazit střelu Plška, ale proti dorážce Tomáše Zahradníčka nic nezmohl.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:2

16.09.2017 17:00

Góly: 65. Alvin Fortes - 8. Tadas Kijanskas (vl.), 71. Roman Potočný

Liberec dokázal potřetí v řadě vyhrát venku a Zbrojovku Brno tím přikoval ke dnu tabulky. Hosté z pod Ještědu vstřelili rychlý gól a když po hodině hry srovnal Fortes, za dalších šest minut vrátil Slovanu vedení Potočný.

Slovan si lepší začátek nemohl přát. Už v 8. minutě poslal do vápna ostrý centr Ševčík a Tadas Kijanskas si vstřelil vlastní gól. Zbrojovka mohla okamžitě vyrovnat, ale Vraštil ve stoprocentní šanci přestřelil branku. Utkání nabídlo spoustu šancí a pološancí, Folprecht například přízemní střelou donutil Melichárka k zákroku a Kijanskas div, že si opět nedal vlastní gól.

Svojí příležitost promarnil i Pulkrab a stejně si vedl i Pilík. Poměrně hektické utkání pokračovalo i po změně stran.

Polák těsně minul a Jablonského zpacifikoval Hladký. Brno se dočkalo vyrovnání v 65. minutě, kdy vybojoval balón Lutonský, Škoda pak přihrávku přenechal Alvinu Fortesovi, který povedenou ranou k tyči srovnal na 1:1. Vzápětí měl na kopačce druhý gól Škoda, ovšem domácí útočník brejkovou akci zhatil tím, že trefil kopačku brankáře Hladkého. A tak přišel trest.

Roman Potočný se nerozpakoval a na hranici pokutového území tvrdě vypálil pod břevno, kam Melichárek nedosáhl. Autor druhé liberecké branky měl na kopačce ještě třetí gól, ovšem domácí zachránila tyčka. Liberec už další srovnání nedopustil a venku zvítězil potřetí v řadě.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0

15.09.2017 18:00

Góly: 3. Jan Holenda, 71. Jan Holenda

Baník bez Milana Baroše v sestavě nedokázal čelit pražské Dukle a z Julisky odjíždí s nepořízenou. Výhru domácího celku režíroval dvougólový Jan Holenda.

Hosté před zápasem řešili absenci Milana Baroše a ten skutečně do zápasu nenastoupil. Místo něj se v útoku objevil Jakub Šašinka. Nicméně Baníku se vstup do utkání opět nepovedl. Centr Holíka uklidil hlavou do sítě Jan Holenda a Dukla velice brzy vedla 1:0. Hosté sice mohli okamžitě odpovědět, ale De Azevedo ani nadvakrát nedokázal poslat balón za záda brankáře Rady. To byly obrovské příležitosti, které později Ostravu hodně mrzely.

Dukla byla lepším týmem, hned dvakrát se dostal do koncovky Mustedanagič, z toho v jednom případě orazítkoval tyč. Po půlhodině hry se znovu přihlásil o slovo Baník a ránu Hrubého schoval do náruče pozorný Rada. Totéž platilo i po střele De Azeveda. Ve 41. minutě se zničehonic objevil za obranou Stáňa, dlouhý balón si šikovně zpracoval a okamžitě vypálil, bohužel pro Baník hodně nad.

Baník měl první velkou šanci i po změně stran, ale Šašinka prokletí nezlomil, balón napálil jen do připraveného Rady. Na druhé straně se neujal Kušnírův volný přímý kop. Baník byl ve hře o body až do 74. minuty, kdy podruhé inkasoval a znovu to bylo od Jana Holendy. Centr mu tentokrát adresoval Kušnír a Holenda z voleje propálil Vaška. Baníku nakonec nebylo souzeno ani snížení, neboť Šašinka v další solidní šanci selhal.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 0:0

15.09.2017 18:00

Góly: -

Bezbrankovou podívanou nabídl zápas v Teplicích, kam zavítala Bohemka. Oba celky si dokázaly vytvořit velkou šanci, žádná však neskončila gólem. Z konečného výsledku budou mít radost spíše hostující fotbalisté.

Na Stínadlech se nehrála žádná ofenzivní partie. Teplice sice byly o něco aktivnějším týmem, ale Bohemka dokázala velice pečlivě bránit. Zkraje zápasu se blýskl zajímavou individuální akcí Alois Hyčka, nicméně střelu obrana Klokanů zablokovala. O několik minut později dobře centroval Krob a branku těsně minul Vaněček. Poločas pak uzavřela nepříliš razantní střela Hyčky, kterou Fryšták bezpečně lapil.

Největší šance utkání přišla těsně po změně stran. Kučerův volný přímý kop poslal do břevna a nad hlavičkující David Vaněček! Větší šanci už si Teplice za celý zápas vypracovat nedokázaly. Obrovskou příležitost měli i Klokani. Nečasův centr zasáhl hlavou Reiter a nebýt fantastického zákroku Grigara, šla by Bohemka do vedení. Bohužel další vývoj utkání nic zásadního nepřinesl a za zmínku stojí snad jen nepřesná střela Vošahlíka.

Závěrečný hvizd rozhodčího Pechance pak zpečetil bezgólový stav 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň770016:221
2.Slavia Praha743010:115
3.Sigma Olomouc742113:714
4.Slovan Liberec74129:713
5.Sparta Praha73226:611
6.FK Jablonec724113:710
7.Bohemians Praha 190572414:410
8.Dukla Praha731310:1210
9.FK Teplice723210:99
10.Fastav Zlín73046:79
11.FK Mladá Boleslav72146:117
12.1. FC Slovácko71336:66
13.Baník Ostrava713310:166
14.MFK Karviná71157:124
15.Zbrojovka Brno71155:134
16.Vysočina Jihlava71155:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (863)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele