FORTUNA:LIGA - souhrn 3. kola

03.08.2018, 20:26, aktualizováno 06.08.2018, 19:55
Komentáře a souhrny
Bohemians 1905 v pondělní dohrávce zdolali pražskou Duklu. Sparta nejtěsnějším rozdílem zdolala Slovácko a zůstává bez ztráty bodu. Gólovou přestřelku v Karviné nakonec vyhrála Mladá Boleslav a poprvé bodovala. Slavia si už v pátek poradila s Opavou a zůstává stoprocentní podobně jako Plzeň, která v závěru utrhla výhru v Olomouci. Ostrava zásluhou hattricku Baroše porazila Příbram. Utkání Liberce s Teplicemi a Zlína s Jabloncem vítěze nepoznala...

Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1

06.08.2018 18:00

Góly: 25. Lukáš Juliš

Dukla ani ve třetím zápase v sezóně nevybojovala body a nadále zůstává ve spodních patrech tabulky. To Bohemians se po druhém vítězství posunuli do horní poloviny. Jedinou brankou rozhodl zápas Juliš, který se dočkal první branky za Klokany.

Na dosavadní nezdary zareagoval kouč domácích Drsek změnami v sestavě. Střed obrany vyztužil Bezpalec, zálohu posílil Bílovský a útok osvěžila nová dvojice Štursa se Schranzem. Klokanům chyběli v minulém kole vyloučení Fryšták se Šmídem. Do brány se tak postavil Valeš a šanci dostal také obránce Krch.

Na Dukle bylo vidět, že chce brzy skórovat. V 11. minutě se po Schranzově střele dostal k míči Štursa, ale po povedené kličce již neohrozil Valeše. Za šest minut se středem hřiště probíjel Tetour, balón se dostal ke Schranzovi, jehož pokus srazil na roh Bartek. Hned první akce Bohemians skončila brankou. Mašek pláchl po levé straně, přihrál před bránu Julišovi, který svým premiérovým zásahem v zelenobílém dresu poslal host do vedení.

Dvě minuty po klokaní radosti chtěl vyrovnat Štursa, avšak svoji hlavičku po Miloševićově centru nenasměroval mezi tři tyče. V nastavení vyzval Podaný ke skórování Schranze, útočník domácích ale napálil pouze brankovou konstrukci. Jedenáct minut po změně stran se ukázal nový muž v sestavě Bohemians Helal. Střelu bahrajnského fotbalisty na zadní tyč vyrazil brankář Rada konečky prstů.

V 59. minutě vyslal Holík kolmicí Štursu, který těsně minul svatyni, kterou hájil Valeš. Na druhé straně se za deset minut znovu blýskl Helal, který napodobil Holíka a vyzval spoluhráče Maška ke skórování, Rada ale včas vyběhl a šanci Klokanů zmařil.

Hosté si mohli výhru pojistit osm minut před koncem, Vodháněl však nedokázal zakončit akci Vaníčka. Za čtyři minuty se opět připomněl Vodháněl, ale ránu zpoza pokutového území poslal těsně vedle brány. V nastavení se při tlaku Dukly dostal k zakončení střídající Holenda, jeho zakončení přes hlavu však letělo nad břevno.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0

05.08.2018 18:00

Góly: 32. Benjamin Tetteh

Sparta po třetím vítězství nenechává odskočit Slavii s Plzní a má na svém kontě plný počet devíti bodů. Proti Slovácku jí výhru vystřelil jediným gólem Tetteh. Hosté se osmělili až po přestávce, ale žádnou branku nevstřelili.

Kouč Pražanů Ščasný byl spokojený s hrou svého mužstva ve čtvrtek proti Subotici a proti Slovácku vyběhla totožná jedenáctka mužů. I lodivod Moravanů Kordula ponechal sestavu beze změny, alespoň na lavičku již ale usedla čerstvá posila z Karviné Kalabiška.

V úvodu klání se oba mančafty spíše oťukávaly. Za zmínku stojí především to, že hostům se brzo zranil útočník Kuchta, jehož v 18. minutě vystřídal Kubala. Do první vyložené šance se dostala Sparta. Plavšić zleva vyzval ke skórování Šurala, proti kterému skvěle zasáhl brankář Daněk. Za pět minut zkusil z dálky štěstí Stanciu, ale jeho slabý pokus opět lapil gólman Slovácka.

Po půlhodině hry zavřeli letenští svého soupeře, Chipciův centr přeletěl k Plavšićovi, ten se po zblokované střele opět dostal k míči, posunul jej na Tetteha, který překonal Daňka a poslal domácí do vedení. Hned za minutu přešel Chipciu přes Reinberka, ale střela levou nohou mu sjela a bránu Moravanů neohrozila. Ve 35. minutě napřáhl z dálky Stanciu a Daněk jeho ránu vyrazil na břevno. Brankář hostí si poradil i s následnou dorážkou Šurala.

Sparta pokračovala v aktivitě také zkraje druhé půle. Na Stanciovu nabídku těsně nedosáhl Šural. Za Slovácko odpověděl v 57. minutě Havlík, který po přihrávce od Reinberka vystřelil přesně do míst, kde mu pokus lapil gólman Nița. Za osm minut si na druhé straně obhodil Šural Krejčího, avšak střelu po zemi poslal vedle. Za minutu se po rohovém kopu letenských dostalo Slovácko do brejku, na jehož konci nacentroval Havlík na Kubalu, mladého útočníka ale zaskočilo Kayovo podskočení a hlavičku nestihl umístit.

V 67. minutě zkusil štěstí Reinberk, ale mezi tyče nezamířil. O šest minut později vyvolal vzrušení domácí Radaković, který zahrál rukou ve vlastním pokutovém území. Sudí Proske ale usoudil, že srbský obránce neporušil pravidla, neboť měl horní končetinu u těla. Ve zbytku času se Slovácko do vážnější šance nedostalo, a tak všechny body zůstaly na Letné.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 3:4

05.08.2018 15:00

Góly: 45+3. Lukáš Budínský (pen.), 58. Tomáš Wágner, 87. Eric Ramírez - 23. Nikolaj Komličenko, 56. Tiémoko Konaté, 62. Marek Janečka (vl.), 83. Tomáš Ladra

Až nečekaně mnoho gólů nabídl duel v Karviné. V souboji o první ligové body byla úspěšnější hostující Mladá Boleslav, která v zápase vždy vedla. Slezané skóre dvakrát vyrovnali, potřetí již ale nedokázali odpovědět.

Domácím se nepovedl minulý zápas na hřišti Slavie, na což trenér Nádvorník zareagoval několika změnami. Na pravý kraj obrany se vrátil Čolić, střed defenzivní řady vyztužila nová posila Kocsis a do zálohy se vrátil Moravec. Středočeši taktéž nezvládli minulé kolo, i proto trenér Weber postavil odlišnou jedenáctku. Svatyni hostů hlídal gólman Šeda, na post stopera se postavil Chaluš, do středu zálohy se posunul Takács a na křídle dostal prostor Přikryl.

V Karviné bylo živo již po šesti minutách, kdy se do sklepnutého míče opřel hostující Takács a ránou z první minul bránu. Na druhé straně se ve 22. minutě tlačil do zakončení Panák, ale na nabídku od Wágnera těsně nedosáhl. Vzápětí zakončoval sám Wágner těsně vedle. Hned o minutu později se první branky dočkala Boleslav. Centr Přikryla vrátil před bránu Konaté, kde byl Komličenko u míče dříve než brankář Berkovec a hlavou skóroval.

Za Karvinou chtěl odpovědět Budínský, ale jeho ránu z 28. minuty pokryl Šeda. Za sedm minut se situace opakovala, brankář hostů opět pokryl střelu k tyči od slovenského záložníka. A i do třetice byl úspěšnější Šeda, byť tentokrát jeho nejistý zákrok dal šanci k dorážce, tu však obrana Boleslavi pohlídala. Ve 39. minutě se v dobré šanci ocitl Wágner, ale hlavičkou mířil vedle. Domácí se přeci jen do přestávky dočkali vyrovnání. Král v nastavení nezachytil náběh Moravce, ten se po lehkém kontaktu skácel k zemi, za což rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez potíží proměnil Budínský.

Po změně stran se nejprve musel činit Berkovec, když v 55. minutě vychytal Ladru, který si naběhl na centr od Konatého. O minutu později se k zakončení probíjel Ladra, míč se nakonec odrazil ke Konatému, který přesnou střelou k tyči vrátil Boleslavi jednobrankový náskok. Domácí ale za dvě minuty odpověděli. Tusjakův centr našel Wágnera, proti jehož razantní lavičce nestihl Šeda zasáhnout.

Jenže Středočeši se za další čtyři minuty dostali potřetí v zápase do vedení. Do Přikrylova pasu dopředu zasáhl karvinský Janečka tak nešťastně, že hlavičkou přeloboval vyběhnuvšího Berkovce a zamířil přesně do sítě. Další branku Boleslavi mohl v 77. minutě přidat Komličenko, jenže Konatého centr nenasměroval mezi tři tyče. Za šest minut již ale hosté vstřelili čtvrtou branku. Hůlka v brejku přenechal balón Ladrovi, který si jej navedl do středu a ránou k tyči zvýšil náskok svého týmu.

Slezané nesložili zbraně a v 86. minutě nebyli daleko od branky, avšak Moravcův pokus po nabídce od střídajícího Ramireze vyrazil Šeda. Za minutu vznikl po centru z levé strany závěr v pokutovém území Boleslavi, kde se nejlépe zorientoval Ramirez a gólem ještě vykřesal naději pro Karvinou. Boleslav si však závěr pohlídala a uhájila první výhru v sezóně.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:1

04.08.2018 19:00

Góly: 88. Roman Procházka

Šlágr kola mezí Sigmou Olomouc a Viktorkou Plzeň vyzněl nakonec lépe pro Západočechy. Po vyrovnaném průběhu utkání se pár minut před koncem dokázal prosadit Roman Procházka.

Hned v úvodu se k zajímavé střele dostal Plšek, Kozáčik míč však dokázal s námahou vyrazit. V 7. minutě se do obrovské šance řítil domácí Falta, jenže Řezník proti němu na poslední chvíli dokázal zakročit. Hosté se po nevýrazném úvodu z jejich strany dokázali postupem času rozehrát. Jejich útoky ale většinou ztroskotaly na pevné obraně Sigmy. Po půlhodině hry ovšem vyrobil obrovskou hrubku Jemelka. Krmenčík však jeho zaváhání nedokázal využít.

Ve 35. minutě Hořava vysunul Krmenčíka, jenž se řítil sám na Buchtu, jenže olomoucký brankář fantastickým zákrokem Krmenčíkovo sólo zlikvidoval. O dvě minuty později vypálil těsně vedle Limberský. Na druhé straně zahrozili Plšek a Houska. Obrana Viktorky ale dokázala obě rány zablokovat. Ve 43. minutě se k zakončení dostal opět Plšek, z těžké pozice ale plzeňskou svatyni vysoko přestřelil. Ke střele se dostal také Kalvach, ani on se ovšem mezi tři tyče netrefil.

Pár minut po začátku druhé půle se dostal do velké šance Krmenčík, jeho hlavička ovšem byla hodně nepřesná. V průběhu druhé půle začalo nad Androvým stadiónem silně pršet. Déšť zpočátku vyhovoval spíše hostům. Krmenčík s Pernicou však nedokázali své hlavičky usměrnit mezi tři tyče. V 66. minutě měla obrovskou příležitost také Sigma. Po Sladkého centru Vepřek vysoko přestřelil. O pět minut později dopadl podobně na druhé straně Hořava.

Deset minut před koncem se dostal do dobré palebné pozice Houska, jenomže svým projektilem trefil pouze Kozáčika. V 85. minutě si domácí vypracovali obrovský závar, ale ani přesto nedokázali míč dotlačit do sítě. Zápas už pomalu spěl ke konci, když se Zemanovi podařilo odcentrovat na volného Procházku, jenž prudkou střelou zajistil Plzni nejdříve vedení a po posledních pár minutách i výhru nejmenším možným rozdílem.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 3:0

04.08.2018 17:00

Góly: 5. Milan Baroš, 22. Milan Baroš, 51. Milan Baroš

Baník Ostrava si hladce dokázal poradit s Příbramí. Hrdinou zápasu se bezesporu stala domácí ikona Milan Baroš. Tomu se v utkání podařilo hned třikrát překonat Švengera, a stal se tak prvním hráčem v sezóně, jenž vstřelil hattrick.

Domácím se vstup do utkání povedl na jedničku. Už v 5. minutě se totiž dostali do vedení po krásné brance Baroše, ten si totiž Pazderův centr nejdříve zpracoval a pak nůžkami překonal Švengera. Baník vstřelená branka povzbudila a byl aktivnějším týmem. Fillova hlavička skončila přímo v rukavicích hostujícího brankáře. Po pěkné akci se do nebezpečné pozice dostal Holzer, jemu se ale rána vůbec nepovedla.

Ve 21. minutě se připomněla také Příbram. Roman Květ však z dálky vypálil pouze do Laštůvky. Hned z následující akce hlavičkoval Milan Baroš a opět byl v souboji se Švengerem úspěšný. Ostrava se tak dostala do vedení 2:0. Za hosty mohl odpovědět Fantiš, ten ovšem Laštůvkovu svatyni o kousek minul. Po půlhodině hry prudce vypálil Holzer, jenomže jeho střela našla pouze dobře postaveného Švengera.

V 51. minutě se po přihrávce Diopa dostal do úniku Baroš, jenž přesnou střelou dokázal zkompletovat hattrick. Domácí byli nadále nebezpečnějším týmem. Jiráskova střela ovšem skončila nad. Po hodině hry mohl přidat čtvrtý gól Baroš, tentokrát byl ale Švenger úspěšnější. Na 4:0 se nepovedlo zvýšit ani Diopovi, jenž z nadějné pozice hlavičkoval mimo.

Hosté se připomněli Skácelem, ten ve skluzu vysoko přestřelil. Patnáct minut před koncem opět střílel velmi dobře hrající Baroš, se střelou zpoza vápna si Švenger poradil. V 84. minutě mohli hosté snížit. Po centru Květa ale mířil Průcha pouze do boční sítě. Závěr zápasu už se pouze dohrával.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1

04.08.2018 17:00

Góly: 90. Jean-David Beauguel - 70. Jakub Považanec

Vyrovnaný zápas mezi Zlínem a Jabloncem skončil zaslouženou remízou. Za hosty se ve druhé půli prosadil Považanec. Ševci vyrovnali až v úplném závěru, když se prosadil Beauguel.

Hosté do zápasu vstoupili aktivněji, Považancova hlavička však mířila mimo Dostálovu bránu. To Jovovič ve 12. minutě zahrozil domácím podstatně víc. Jeho technický pokus skončil na břevně. Ten samý hráč to zkoušel i o chvíli později, tentokrát však byla jeho střela zablokována. Na druhé straně po centru Hnaníčka hlavičkoval nad branku Poznar.

Ve 34. minutě se k velmi nebezpečné hlavičce dostal Beauguel, Hrubý však zasahovat nemusel, protože míč skončil nad bránou. Celý první poločas provázely oba týmy nepřesnosti v předfinální fázi. Jinak tomu ale bylo v poslední minutě úvodní půle, to domácí Jiráček poslal krásnou střelu, jenže ještě lepší zákrok předvedl Hrubý, který míč vytáhl na rohový kop, z něhož už se Zlínu nic vytěžit nepodařilo.

Úvod druhého poločasu nic zajímavého nepřinesl a diváci si tak po přestávce na první zajímavou šanci museli počkat až do 62. minuty, to se do míče prudce opřel Jiráček, jenže přestřelil. To jako by hosty probudilo. Začali se více dostávat dopředu a byli brzo odměněni. Na centr z pravé strany si naskočil Považanec, který umístěnou hlavičkou překonal Dostála.

A byl to Zlín, kdo se rázem musel hnát dopředu. V 78. minutě pálil těsně vedle Traoré. Na druhé straně z brejku zahrozil Holeš, jeho střelu zastavila až tyč domácí brány. Když už se zdálo, že si hosté odvezou všechny tři body, tak se stalo to, na co všichni domácí fanoušci čekali. Jakubovova rána se odrazila k Beauguelovi, jemuž se zblízka podařilo míč dorazit za Hrubého a vyrovnat tak na 1:1.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Teplice 2:2

04.08.2018 17:00

Góly: 35. Petr Ševčík, 68. Jan Pázler - 33. David Vaněček, 61. David Vaněček

Atraktivní duel mezi Libercem a Teplicemi skončil zaslouženou remízou. Diváci viděli dohromady čtyři branky. Teplice byly sice dvakrát ve vedení, ale ani jednou se jim ho nepodařilo udržet.

Na první šanci si diváci U Nisy museli počkat až do 14. minuty, to ze střední vzdálenosti střílel kousek vedle pravé tyče domácí Pešek. O deset minut později výborně vystřelil ze standardky Potočný. Diviš však ještě lepším zákrokem míč vyrazil. Vzápětí zahrozil Mashike, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop. Ve 33. minutě se po centru Kučery prosadil ve vápně Vaněček. Domácí si sice stěžovali, že si počínal nedovoleně, nicméně rozhodčí branku uznal.

Uběhla sotva jedna minuta a domácím se podařilo odpovědět. Potočného centr si v pádu našel Ševčík a Diviš byl bezmocný. I hosté si stěžovali na neodpískaný faul, sudí Pechanec však byl i v tomto případě nekompromisní. Ve 38. minutě mohl otočit vývoj zápasu Pešek, jeho krásná rána ale skončila na tyči. Na druhé straně byl v nebezpečném prostoru opět Vaněček, míč tentokrát netrefil.

O první zakončení ve druhém poločase se postaral Ševčík, jenž vysoko přestřelil. To Moulis na druhé straně byl o dost úspěšnější, Hladký ovšem jeho ránu dokázal vyrazit. Po hodině hry se po autovém vhazování dokázal ve vápně prosadit Vaněček a zakončením přes hlavu překvapil Hladkého. Vedení Teplicím ale stejně jako v prvním poločase dlouho nevydrželo.

Nejdříve sice pokus o odpověď střídajícího Malinského skončil nad břevnem. Ten samý hráč ale v 68. minutě dlouhým nákopem oslovil Mashikeho, jenž přiťuknul do úniku Pázlerovi, jemuž se chladnokrevným zakončením podařilo opět srovnat stav. V 75. minutě mohl jít Liberec do vedení. Ševčík, Mashike, ale ani Potočný však míč do sítě nedokázali dopravit. Liberec byl aktivnějším týmem a hnal se za rozhodující brankou, ale byly to nakonec Teplice, jenž mohly zvítězit. V samotném závěru se před Hladkým zjevil Červenka, střela se mu ale nepovedla a vysoko přestřelil.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - SFC Opava 3:1

03.08.2018 18:30

Góly: 20. Josef Hušbauer, 51. Josef Hušbauer (pen.), 90+3. Peter Olayinka - 80. Nemanja Kuzmanović

Slavia má po třech ligových zápasech tři vítězství a drží se na první příčce v tabulce. Utkání s Opavou ale nebylo snadnou záležitostí. Domácí sice poslal do dvougólového vedení Hušbauer, avšak Slezané se nevzdali a po snižující brance sahali po vyrovnání. Pojistku na výhru Slávistu přidal až v nastavení nový muž v sestavě Olayinka.

Sešívaní minulé dva zápasy vyhráli, tudíž jejich kouč Jindřich Trpišovský neměl důvod ke změnám v sestavě. Až ve druhém poločase se tak do hry dostaly drahé letní posily Baluta s Olayinkou. Hostům chyběl v minulém kole vyloučený Svozil, kterého v obraně nahradil Radić. V předchozích utkáních nepřesvědčil ani brankář Šrom, a tak se mezi tři tyče postavil Fendrich. Od první minuty na trávník vyběhli také záložníci Jursa s Janetzkým a útočník Smola.

Domácí mohli udeřit již v první minutě. Kolářův odkop přeletěl obranu soupeře, kde si naběhl Sýkora, včasným výběhem ale situaci pro Opavu zachránil Fendrich. Za tři minuty si na Coufalův centr naběhl Tecl a hlavičkoval těsně nad břevno. Ve třinácté minutě si další míč vzduchem našel Zmrhal, avšak i jeho velkou šanci lapil Fendrich, který v začátku zápasu držel Slezany nad vodou.

Snaha Slavie o gól vygradovala ve 20. minutě. Bořilův dlouhý aut odvrátila obrana hostů jen k Hušbauerovi, který nádherným volejem překonal Fendricha a rozjásal Eden poprvé. Téměř ihned po rozehře mohli sešívaní přidat druhou branku, Sýkora však v úniku trefil jen tyč. Slávisté v tomto úseku zápasu pevně diktovali tempo. Po půlhodině hry se při další akci odrazil balón před šestnáctku, který z pomocí teče clonících hráčů i zákroku Fendricha znovu rozezvučil brankovou konstrukci.

Závěr poločasu přinesl ještě jednu šanci vedoucího týmu tabulky. Ke střele z první se dostal Deli, rána mu ale nesedla. Vstup do druhé půle vyšel Slavii na jedničku. Stochovu střelu z dálky Fendrich neudržel, k dorážce se sápal Tecl, jenže po něm nedovoleně sáhl Simerský. Sudí Houdek nařídil pokutový kop, který bez problémů proměnil Hušbauer - 2:0.

Poté se ale Opava začala vracet do hry. Nejprve v 64. minutě pronikl po levém křídle střídající Jurečka a přestřelil bránu domácích. Za tři minuty pálil z dálky Helebrand a gólman Kolář měl co dělat, aby pumlíč zkrotil před znovu aktivním Jurečkou. Stejný muž byl u obrovské šance Slezanů v 70. minutě, kdy jeho přihrávku přenechal Puškáč Kuzmanovićovi, opavský kapitán ale bránu přestřelil.

Čtvrthodinu před koncem mohl uklidnit domácí příznivce Stoch, jeho únik však zastavil odvážným výběhem Fendrich. Ani Opava nelenila, za dvě minuty se při přečíslení dostal ke střele Puškáč a Kolář musel míč vyrazit. Hosté se branky konečně dočkali v 80. minutě. Po závaru u pokutového území si prostor ke střele udělal Kuzmanović a přesnou ránou odčinil své předchozí zaváhání.

Houževnatá Opava byla blízko vyrovnání v 86. minutě po další skrumáži před bránou, ke střele se ale žádný hráč ve žlutomodrém dresu nedostal. Následně se v tutovce ocitl Helebrand, ale svoji ránu ke smůle Slezanů poslal nad břevno. Slavia se o výhru strachovala až do konce. Definitivní pojistku na její vítězství dal až ve třetí minutě nastavení střídající Olayinka. Ten se dostal ke zblokované ráně Hušbauera a zblízka přidal třetí gól sešívaných a poslední branku zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha330010:19
2.Viktoria Plzeň33005:19
 Sparta Praha33005:19
4.Fastav Zlín32106:47
5.Baník Ostrava32015:26
6.Bohemians Praha 190532015:56
7.FK Teplice31208:55
8.Slovan Liberec31113:34
9.1. FK Příbram31115:64
10.Sigma Olomouc31024:43
11.1. FC Slovácko31023:43
12.FK Mladá Boleslav31026:103
13.FK Jablonec30122:41
14.SFC Opava30032:70
15.Dukla Praha30033:90
 MFK Karviná30033:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (638)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele