Evropská liga - souhrn čtvrtých zápasů základních skupin

08.11.2012, 20:09, aktualizováno 08.11.2012, 23:06
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid prohrálo v Coimbře 0:2 a na stvrzení postupu si tak stejně jako Plzeň bude muset minimálně počkat. Dál jde po výhře v Bilbau Lyon, na vyřazovací fázi se pak mohou těšit i Kazaň, Inter, Hannover, Leverkusen a Metalist...
Skupina A

Udinese Calcio - BSC Young Boys 2:3

08.11.2012 19:00

Góly: 47. Antonio Di Natale, 83. Diego Fabbrini - 27. Raúl Bobadilla, 65. Alexander Farnerud, 73. Raphaël Nuzzolo

Udinese na svém stánku Friuli šokovalo. V domácím prostředí se nechalo přestřílet Young Boys a přišlo tak o sedmizápasovou evropskou šňůru bez porážky. Přitom se ocitlo na dně tabulky s tříbodovým odstupem na první příčku.

Trenér Guidolin nicméně z takového jen na pohled katastrofálního postavení nehodlá dělat žádnou vědu, o čemž svědčí i jeho vtipný pozápasový komentář: "Jsme na dně tabulky? To jsme se pak ocitli v dobré společnosti. Zdá se, že kluby, které můžou za hráče utratit 40 milionů eur jako Zenit Luciana Spallettiho nebo Manchester City Roberta Manciniho, si nevedou o nic lépe." Pro Udinese je nicméně tak jako tak tato domácí prohra velkou fackou, o tom nemůže být sporu; vždyť byl do základu povolán i obvykle šetřený Antonio Di Natale.

Právě zkušený forvard jako první donutil brankáře Wölfliho k akci, zatímco na druhé straně zpackal koncovku Bobadilla, při posledním setkání obou týmů rovnou třígólový. Ačkoliv dnes už Bobadilla tolik vidět nebyl, střeleckou listinu přinejmenším otevřel, když coby exekutor přímého kopu našel škvíru ve zdi. Chvíli předtím Di Natale jednou orazítkoval břevno a podruhé minul.

Právě kolem Di Nataleho se jako obvykle točilo takřka veškeré nebezpečenství, které si pro soupeře Friulani připravili. Chvíli před pauzou veterán senzačně selhal na penaltovém puntíku, aby okamžitě po restartu duchapřítomně využil zaváhání golmana Wölfliho, jenž Armerův centr pouze vyrazil na Italovy kopačky.

Teprve tato změna skóre odstartovala pravou kanonádu. Po sérii spálených šancí na obou stranách vrátil Švýcary do vedení Švéd Farnerud střelou z 20 metrů. Vzápětí Fabbrini selhal v klíčovém okamžiku, neboť Young Boys osvědčili pravidlo "nedáš-dostaneš". Nuzzolo totiž 17 minut před koncem dorazil Zarateho střelu z těžkého úhlu. Na to už zvládl odpovědět akorát Fabbrini rázným utnutím zmatku v protivníkově pokutovém území, mezitímco Ranegie v koncovce jenom dál potvrzoval svou dnešní mizérii.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Liverpool FC 1:0

08.11.2012 18:00

Góly: 45+2. Lacina Traoré

Doma padesátiprocentní, venku nyní také. Liverpool je po čtyřech zápasech skupinové fáze Evropské ligy výsledkově nečitelný a ještě může mít solidní problémy s proplutím do dalšího kola. Aktuálně se nachází na druhé příčce jen o skóre před Young Boys. Anži s bodovým náskokem skupině A vévodí.

Brendan Rodgers v Rusku věřil neobyčejně mladé a nezkušené skvadře, na což patrně doplatil. Sestava s Coadym, Morganem a Flanaganem přirozeně dovolila soupeři mnohem více než před 14 dny na Anfieldu z velké části "áčková" jedenáctka. Přesto i tahle improvizovaná sestava byla Machačkale vyrovnaným soupeřem, ba dokonce měla častěji míč na kopačkách.

Jako už tradičně ovšem Reds převahu v držení balonu nezvládali promítat na ukazatel skóre. Takhle tedy po 23 minutách v sólovém nájezdu po parádním prostrčení Morgana na celé čáře selhal Henderson, jenž místo zakončení váhal a pak přihrával obsazenému Coleovi. Ruská strana se naproti tomu do první výrazné šance dostala s úderem 35. minuty; tehdy si Jones musel poradit s ranou Eto’a.

Projev obou mužstev byl dnes velmi silového rázu, týmová spolupráce poněkud pokulhávala, a tak bylo nasnadě předpokládat, že případné rozhodnutí přijde skrze projev báječné individuality. A toho se toto utkání dočkalo těsně před koncem úvodního dějství. Lacina Traoré si v tu chvíli přehodil stopera Coatese a pak podobným obloučkem zaskočil také Brada Jonese v brance Liverpoolu.

Do druhého poločasu nastoupilo o něco dynamičtější a účelnější Anži, které už nepřipustilo příliš komplikací. Teprve 18letý útočník Morgan rozvlnil akorát boční síť a oslavenec Joe Cole se marně pokoušel o dorážku Susovi střely. Naopak Machačkala mohla ještě několikrát rozhodnout, když kupříkladu tandem Eto’o-Traoré dvakrát pálil mimo a Jones fantasticky vyrážel jiný Traorého projektil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anži Machačkala (RUS)42114:27
2.Liverpool FC (ENG)42028:76
3.BSC Young Boys (SUI)42029:106
4.Udinese Calcio (ITA)41127:94
Skupina B

Académica Coimbra - Atlético Madrid 2:0

08.11.2012 19:00

Góly: 28. Wilson Eduardo, 70. Wilson Eduardo (pen.)

Atlético Madrid nevěnuje Evropské lize maximální pozornost a bude si ještě muset minimálně počkat na stvrzení svého postupu do vyřazovací fáze. Klub z hlavního města Španělska nesplnil roli favorita v Coimbře a podlehl 0:2. Académica tak živí naděje na postup.

Trenér Atlética Diego Simeone nechal opět odpočívat řadu hráčů základní sestavy a prostor dostali náhradníci. Ti si vypracovali největší šanci úvodní pasáže zápasu, po akci Kokeho s Adriánem zakončoval Raúl García a jeho dost možná gólovou střelu dokázal srazit nad obránce João Real.

Domácí dokázali držet krok, ve 28. minutě pak dokonce šli do vedení. Na zadní tyči zaspal Sílvio a i díky tomu nakonec mohl slavit Eduardo, jemuž gólový pas poslal Marinho - 1:0.

Atlético mělo lepší vstup i do druhého poločasu a Ricardo měl co dělat, aby vyrazil pokus Kokeho. Neuspěl ani střídající mladíček Pedro Martín, ten se pro změnu marně dožadoval odpískání penalty.

Atlético stupňovalo svou snahu, Emremu a Garcíovi ovšem chyběla přesnost. Penalta se nakonec přece jenom kopala a v 70. minutě jí zahrávali domácí. Vše zapříčinil Pulidův zákrok na Cissého, který druhou brankou ztrestal Eduardo - 2:0.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Hapoel Tel-Aviv 4:0

08.11.2012 19:00

Góly: 23. Daniel Kolář, 40. David Štípek, 76. Daniel Kolář, 84. Marek Bakoš

Plzeňští mají na dosah postup do jarních bojů v Evropské lize. Ve 4. kole základních skupin doma porazili Hapoel Tel Aviv 4:0 a na kontě mají devět bodů, o pět více než třetí Coimbra, na jejímž hřišti mohou v příštím kole slavit. Stačí jim k tomu i remíza. O postup nyní mohou přijít jen když prohrají oba zbývající zápasy a naopak Coimbra oba vyhraje.

Viktoria dnes měla nad Hapoelem od začátku výraznou převahu, kterou v góly přetavili hned dvakrát Daniel Kolář a jednou David Štípek i Marek Bakoš. Izraelský celek dohrával od 41. minuty bez vyloučeného Erika Djemby Djemby.

Plzeň nastoupila bez své opory Rajtorala, který kvůli zranění chyběl i na lavičce. Jeho místo na pravém kraji zálohy zaujal teprve dvacetiletý odchovanec Štípek a vedl si velmi dobře. Už ve druhé minutě se dostal do zakončení, brankáře Apoulu však nepřekonal. Pak zahrozili z přímého kopu hosté, jenže Toama střílel těsně vedle. To však bylo na dlouho dobu od Hapoelu vše a zápas se nesl v duchu plzeňských kombinací.

Pěknou akci předvedl Kolář, který přešel přes tři obránce, našel Ďuriše, jehož střelu z úhlu vytáhl z pod břevna Apoula. O chvíli později už se však Kolář prosadil. Bakoš roztáhl hru do křídla na Řezníka, který poslal centr na bližší tyč a reprezentant Kolář hlavou otevřel skóre. Byl to pro něj první gól od začátku srpna, když od té doby stačil vinou zranění odehrát jen devět zápasů.

Po půlhodině hry byl v další šanci Štípek, který po závaru nebezpečně vystřelil, jeden z obránců však na poslední chvíli míč vykopával téměř z brankové čáry. Míč by však zřejmě i tak skončil o centimetry vedle. Z následného rohu hlavičkoval Ďuriš těsně nad.

Plzeň si vytvářela rohy jak na běžícím páse a z jubilejního desátého udeřila. Horváth zahrával míč až na velké vápno, kde číhal Limberský. Pod tlakem vybíhajících obránců však místo střely z voleje nečekaně zvolil hlavičku zpět na Horvátha. To obranu Hapoelu natolik zaskočilo, že při následném centru propadla, míč se dostal až k Štípkovi a plzeňský mladík střelou po zemi potvrdil vedení.

V tu chvíli by musel Hapoel vstřelit tři góly, což se při rozložení sil a absenci několika důležitých hráčů Hapoelu zdálo jako hodně těžký úkol. Zřejmě si to uvědomili i hostující hráči a ze zklamání hodně přitvrdili v osobních soubojích. Čtyři minuty před poločasem na půlce zajel bývalý záložníka Manchesteru United Djemba Djemba do Daridy šlapákem a rozhodčí mu ukázal rovnou červenou kartu. Po dalším ostrém souboji se pak Limberský málem vrhnul na Cohena.

Po změně stran už Plzeň hru s přehledem kontrolovala a nepouštěla hosty k míči. Když se pak postupnou kombinací dostala až k vápnu soupeře, vyzkoušela střelu z dálky, ovšem většinou nepřesnou. Až čtvrthodiny před koncem našel Horváth Koláře a reprezentační záložník znovu hlavou vstřelil třetí gól. Plzni to však nestačilo a zdecimovaného soupeře ještě dorazil Bakoš rovněž hlavou. Slovenský útočník tak protrhl své střelecké trápení trvající dva měsíce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Viktoria Plzeň (CZE)43019:39
2.Atlético Madrid (ESP)43016:39
3.Académica Coimbra (POR)41125:64
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)40132:101
Skupina C

Olympique Marseille - Borussia Mönchengladbach 2:2

08.11.2012 19:00

Góly: 54. Joey Barton, 67. Jordan Ayew - 20. Mike Hanke, 90+3. Juan Arango

Borussia Mönchengladbach dokázala potvrdit domácí úspěch s Marseille i na jihu Francie, kde byla svěřencům Elie Baupa minimálně vyrovnaným protivníkem, a nakonec si díky pozdní brance Aranga odváží cenný bod.

Od první minuty byl na hrací ploše k vidění očekávaný obraz hry: Olympique se snažil přebrat dirigentskou taktovku a co nejdříve se dostat k ohrožení soupeřovy branky, naproti tomu die Fohlen se utábořili na vlastní polovině a využívali každičkou příležitost k rychlým kontrům. Po čtvrthodině hry z ničeho nic hlavičkoval na malém vápně osamocený Rémy, jeho pokus ale Wendt stojící na brankové čáře i za pomoci tyče a břevna vytěsnil!

Naprosté selhání předvedl ve dvacáté minutě Cheyrou, který hluboko na vlastní polovině ztratil balón, jehož se následně zmocnil Arango a okamžitě našel Hankeho, jenž neměl se zakončením sebemenší potíže - 0:1. Hned vzápětí mohl reagovat André Ayew, prostor ohraničený třemi tyčemi však nenašel! Poté se hra na hezkých pár minut uklidnila a na další zajímavé momenty jsme si museli počkat... Byl to opět starší z ghanských bratrů v domácím dresu, kdo mohl srovnat krok, ale hlavou z bezprostřední blízkosti neuspěl! Ve 40. minutě pálil Hanke pro změnu do boční sítě.

Také po krátkém oddechu se pokračovalo ve vysokém tempu, avšak OM se přece jen důrazněji chopilo kormidla a tlačilo se stůj co stůj kupředu. Vyrovnávací trefa pak byla za okamžik na světě: od rohového praporku rozehrával Barton a parádně zatočil kulatý nesmysl do pravé šibenice ter Stegenovy svatyně - 1:1. Zakrátko hlavičkoval nepřesně Jordan Ayew.

Borussia se postupem dalších minut oklepala a začala se konečně osmělovat i směrem dopředu. Rupp nejdříve hledal ve vápně Hankeho, před ním ale za minutu dvanáct odvrátil míč Diawara. Další chyba - tentokráte v podání Brouwerse ale v 67. minutě přinesla šanci pro Jordana Ayewa, který si nejdříve poradil s Álvaro Domínguezem, aby následně napálil svůj projektil pod břevno - 2:1.

Lucien Favre reagoval bleskově a během tří minut poslal na trávník čerstvé síly v podání Mlapy, de Camarga a Xhaky. Ani to ovšem nepřineslo kýžený zvrat - francouzský velikán táhl rychlý protiútok, ale přesilu nedokázal využít a Rémyho následná střela byla ještě zablokovaná. Fanni branku nenašel, a když už Arango vyslal ke zteči Mlapu, tak mladý útočník nezachoval chladnou hlavu a prostor branky nenašel! Hříbata se však nakonec dočkala! Už v nastaveném čase potáhl rychlý kontr Rupp, předal míč Arangovi, který již žádné další překvapivé řešení nehledal a přesně umístěnou střelou srovnal na 2:2.

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - AEL Limassol 2:0

08.11.2012 19:00

Góly: 11. Dirk Kuijt, 41. Moussa Sow

Bez komplikací a s naprostým přehledem získalo Fenerbahce povinné tři body nad AEL Limassolem. Na čele tabulky má nyní deset bodů, před druhou Marseille a třetím Mönchengladbachem drží pohodlný náskok pěti bodů a již nyní téměř jistě postupuje. O vítězství 2:0 se postarali Kuijt se Sowem.

Portugalský záložník Raul Meireles se vrátil na hřiště zhruba po třech týdnech a domácí kouč Aykut Kocaman mu dal nyní šanci hned od základu, aby se rozehrál, než byl nakonec vystřídán v 83. minutě. A podal celkem slušný výkon, byť neměl prsty téměř v ničem důležitém, co zápas mohl nabídnout.

Fenerbahce se ujalo vedení bleskově už po jedenácti minutách hry, což mu dodalo pochopitelně hodně na klidu. Baroniho rohový kop sice netrefil naskakující Gönül, míč se ovšem nakonec dostal ke Kuijtovi, jenž si ho stačil velice dobře zpracovat, postrčit kolem brankáře Degry a pohodlně zavěsit za jeho záda.

Dalších třicet minut domácí hru bez větších problémů drželi pod svou taktovkou, a to mohl skórovat třeba i Baroni, jehož přímý kop jen tak prosvištěl kolem branky, nebo Sow, který ovšem nepřekonal Degru. AEL si vytvořil v prvním dějství jedinou vážnější možnost, nicméně Konstantinouova hlavička nebyla přesná.

Čtyři minuty před přestávkou si pak Sari Kanaryalar upevnili svou pozici v utkání. Centr Gönüla z pravé strany Baroni elegantní patičkou prodloužil na Sowa, ten si narovnal balón na pravačku a střelou k tyči rozjásal domácí publikum. Po přestávce se už vše jenom dohrávalo - nebylo vůbec pochyb o vítězi.

Kyperský celek neměl v Turecku na to, aby soupeřova brankáře Demirela nějakým způsobem ohrozil, natož ho dostal pod nějaký dlouhodobější tlak. A to mohl inkasovat ještě několikrát, třeba když se nedokázal prosadit proti Degrovy slovenský záložník Stoch. V závěru se navíc za svůj zbytečný zákrok na Sowa, který stačil napálit tyčku, nechal vyloučit ještě Ouon.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Fenerbahçe SK (TUR)43109:410
2.Olympique Marseille (FRA)41219:75
3.Borussia Mönchengladbach (GER)41216:65
4.AEL Limassol (CYP)40131:81
Skupina D

Club Bruggy - Newcastle United 2:2

08.11.2012 19:00

Góly: 14. Ivan Tričkovski, 19. Jesper Jørgensen - 41. Vurnon Anita, 43. Shola Ameobi

Newcastle si jel do Belgie pro stvrzenku na vedoucí pozici ve skupině D a té se mu také za vydatné, asi pětitisícové podpory vlastních fanoušků dostalo. Straky přitom musely stahovat hned dvoubrankové manko, což se jim povedlo i za pomoci soužití jedinečné bratrské dvojice na hrotu.

Sammy a Shola Ameobi utvořili první sourozenecký tandem v zahajovací jedenáctce Newcastlu pro soutěžní zápas od roku 1952, kdy vedle sebe startovali Ted a George Robledovi. A právě starší Shola měl na svědomí první významnou šanci zápasu, když chytrou patičkou vyslal do vyložené příležitosti váhavého Obertana. Byli to však raději domácí, jdoucí do utkání s pěti slepenými porážkami v zádech, kdo se ujal vedení.

Bruggy od počátku vypadaly být nebezpečné v brejcích a z jednoho rychle založeného útoku také udeřily již ve 14. minutě. Tehdy si dlouhý míč od obrany zpracoval Trickovski, přešel přes Colocciniho a pak vyzrál na Krula, který chybně předpovídal střelu do druhého směru. Tehdy šlo o první "evropský" gól inkasovaný Strakami v tomto ročníku; aby hned záhy přišel zásah druhý. V 19. minutě se zpoza šestnáctky nevýraznou, avšak dobře umístěnou střelou prosadil Jorgensen.

Ještě do přestávky nicméně bylo vyrovnáno; v podobně hubeném rozmezí, v jakém Bruggy nabyly vedení. Nejprve se premiérově střelecky uchytil Vurnon Anita skrze parádní volej ze 41. minuty, posléze Shola Ameobi zužitkoval přihrávku svého bratra Sammyho, jenž v dresu Newcastlu debutoval o celých 11 let později než on sám.

Magpies vzápětí poměrně logicky načali druhé dějství sebevědoměji než protivník, Shola Ameobi nicméně dvakrát svůj cíl pouze přehlavičkoval. Na druhé straně musel pro změnu Tim Krul jen jednou zasahovat proti dvěma pokusům Kolumbijce Baccy. Následovala divoká pasáž plná hry nahoru-dolů a jedné šance Tchitého, aby koncovku duelu naopak symbolizoval líný, uspokojený projev obou stran.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - CS Marítimo 1:0

08.11.2012 19:00

Góly: 16. David Bellion

V tabulce skupiny D si výrazně přilepšilo Bordeaux, francouzský klub doma dokázal porazit Marítimo a vypracoval si tříbodový náskok na třetí Bruggy. Šance portugalského klubu na postup jsou naopak už hodně malé.

Domácí začali zápas lépe a dostali se do tlaku, na první výraznější šanci ale i tak čekali do 16. minuty. A fanoušci mohli hned oslavovat gól. Z pravé strany poslal míč do vápna Maurice-Belay, na jeho centr si naběhl Bellion a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0.

Marítimo mohlo okamžitě odpovědět, hlavičku Rosaria ovšem zablokoval Henrique. Jinak se hrálo především podle domácích not a hned dvakrát zahrozil Diabate, ani jeden jeho pokus si cestu do sítě nenašel.

Ve 41. minutě byl hodně blízko ke vstřelení pojistky Henrique, jeho hlavičku ovšem zastavila tyč.

Marítimo prohrávalo a potřebovalo zatopit pod ofenzivním kotlem, veškerá jeho snaha ovšem dlouho rezultovala v nepřesné pokusy. Jejich autory byli Serra Olberdam, Joao Luiz a Marcio Rosario a ani jeden z nich nenadělal práci nudícímu se Carassovi.

Další minuty se nesly v podobném duchu a gól nedali ani Heldon a Simao. Branku vstřelil až pět minut před koncem Roberge, radost mu ovšem pokazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Poslední naděje hostů na bodový zisk pak zhasla v nastavení, kdy Sertić odvrátil nebezpečí po trestném kopu Heldona.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Newcastle United (ENG)42206:28
2.Girondins Bordeaux (FRA)42116:47
3.Club Bruggy (BEL)41124:74
4.CS Marítimo (POR)40221:42
Skupina E

Molde FK - Steaua Bukurešť 1:2

08.11.2012 19:00

Góly: 56. Daniel Chima Chukwu - 21. Alexandru Chipciu, 37. Iasmin Latovlevici

Fotbalisté Steauy potvrdili velice dobrou formu v letošní sezóně a dokázali znovu zvítězit, tím si připsali už svou třetí výhru ve skupině a jako jediný celek skupiny E ještě neprohráli. Tentokráte po skvělém prvním poločase udrželi vedení až do závěrečného hvizdu a tím si na 99% zajistili postup ze skupiny, jen řada nepříjemných okolností by je o tento cíl mohla připravit. Molde se propadlo se třemi body na poslední místo, stále má ale šanci postoupit.

V tuto chvíli totiž ztrácí dva body na druhý Stuttgart a ve dvou zbývajících duelech ještě může zabojovat, nicméně už si nemůže dovolit prohrát. Hosté zvládli skvěle úvodní dějství a dokázali dát dva góly. V tom druhém sice Molde ještě duel zdramatizovalo, na srovnání se už však nezmohlo. V první větší možnosti se ocitl norský celek, Chima Chukwu byl ale v jasné pozici na poslední chvíli zablokován a střela skončila hodně mimo.

Ihned na to byl Chukwu v další šanci, kdy po nedorozumění v obraně hostů využil situace a dobře vystřelil, jenže míč skončil těsně vedle. Ve 21. minutě zničehonic zahrozila Steaua a potvrdila svou produktivitu, když ihned vsítila vedoucí trefu. Po centru do vápna se míč odrazil k Alexandru Chipciuovi a ten střelou k tyči nedal gólmanovi Söderbergovi žádnou šanci - 0:1. Ve 26. minutě mohl zvýšit po krásném průniku Adi Rocha, střela mu ale nesedla.

Po půlhodině hry pálil těsně nad Costea, ve 37. minutě se však skóre měnilo podruhé. Po krásné kombinaci hostujících borců dostal kolmici za obranu Iasmin Latovlevici a tvrdou ranou rozvlnil síť. První poločas už nic zajímavého nepřinesl, v tom druhém se Molde vrátilo do zápasu. V 56. minutě předvedl krásnou individuální akci Chukwu, lobem obhodil spoluhráče a nádhernou ranou trefil vzdálenější dolní roh branky gólmana Tătăruşana - 1:2.

Brankář rumunského celku následně skvěle zlikvidoval dělovku střídajícího Moströma, na druhé straně ale zasáhl brilantně i gólman Söderberg proti pokusu Costey a vyrazil ho na roh. Po jeho zahrání se na zadní tyči ocitl Szukala, jenže hlavou mířil též těsně mimo. V dalším průběhu domácí neměli příliš velký tlak a naopak Costea čtvrthodiny před koncem spálil obrovskou šanci, Molde mohlo vyrovnat v 90. minutě. Po centru do vápna se Linnes ocitl sám před Tătăruşanem, jenže ho zblízka nepřekonal a norský celek tak zůstal doma bez bodů.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - VfB Stuttgart 0:2

08.11.2012 19:00

Góly: 76. Vedad Ibišević, 90+2. Martin Harnik

Po bundesligovém vzepětí se dokázali Švábi zvednout také na evropském kolbišti, a po výhře na Parken stadionu v Kodani si zapisují veledůležité tři body, které svěřence Bruna Labbadii katapultují o bod před FCK.

Duch prvního vzájemného utkání (skončilo bez branek), jakoby stále oba celky nedokázaly odvrátit a diváci se tak dlouho žádných zajímavých akcí nedočkali. To se změnilo až po čtvrthodině hry, kdy po akci zkušeného Jacobsena a zaváhání dvojice Gentner - Tasci pálil Claudemir, jeho pokus ovšem strážce hostující svatyně zneškodnil! Odpověď ji hned záhy nachystal Traoré, jeho ráně však chyběla přesnost.

Švábský celek získával postupem času na jistotě a tím si vytvářel mírnou územní převahu, avšak přes pozorný defenzivní hrad Dánů se dostával jen velmi sporadicky. Když už se to Ibiševičovi přece jen podařilo, tak z otočky na Christensena nevyzrál. Ve 35. minutě měl po rychlé akci velkou šanci Harnik, prostor branky ale nenašel! Fanoušci VfB následně začali pouštět pyrotechniku, čímž donutili sudí hned několikrát utkání přerušit - uklidňovat rozvášněné příznivce Stuttgartu dokonce přispěchali Bruno Labbadia a Fredi Bobic. Okazakiho snaha pak byla spíše symbolická.

Po obrátce se tempo hry konečně dostalo do vyšších otáček a hned to bylo znát. Ibišević jen těsně minul Harnikovu nabídku, načež na opačné straně donutil Ulreicha k zásahu střídající Jørgensen. Bylo se na co dívat - Gentner po hodině hry z dálky branku nenašel, což jen o chvíli později zopakoval hlavičkující Delaney. Šedesátá pátá minuta už však přinesla změnu kursu: Boka našel hlavu Ibiševiče, jenž konečně vysvobodil VfB - 0:1.

Závěrečná čtvrthodina konečně přiměla k výrazně zvýšené aktivitě i domácí mužstvo - Stuttgart reagoval zatažením do obranné ulity, ze které rád vyrážel k rychlým protiakcím. Jednu takovou táhl Okazaki, rozhodnout se mu však nepodařilo, Christensen skvělým reflexem zasáhl! Pojistku tak přidal až v nastaveném čase Harnik, jenž parádní ranou zpoza vápna nedal kodaňskému brankáři šanci - 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Steaua Bukurešť (ROU)43107:310
2.VfB Stuttgart (GER)41214:45
3.FC Kodaň (DEN)41122:44
4.Molde FK (NOR)41034:63
Skupina F

AIK Solna - PSV Eindhoven 1:0

08.11.2012 19:00

Góly: 12. Mohamed Bangura

Eindhoven nebude vzpomínat na dvouzápas se švédským AIK Stockholm v dobrém. Po remíze 1:1 na domácí půdě s papírově nejslabším celkem tabulky dokonce venku ztratil všechny body. A domácí mužstvo je rázem ve hře o postup, byť je v tabulce stále poslední. O jeho vítězství rozhodla jediná trefa Mohameda Bangury z 12. minuty.

První střelu na branku sice vyprodukoval hostující Mertens, jenže gólman Turina byl mužem na svém místě. Domácí naopak otevřeli skóre již o minutu později. Borges hezky zakombinoval s Bangurou, jehož dělovka skončila přesně a krásně v levém horním rohu Watermanovy svatyně.

AIK přitom mohl navýšit náskok chvilku poté, když Borges tentokráte z rohového kopu našel hlavu Lorentzsona, Waterman ovšem předvedl úspěšný zákrok. Hosté se samozřejmě snažili alespoň o vyrovnání, jenže hlavičku Wijnalduma polapil Turina, další pokus hlavou od Derijcka zamířil těsně vedle levé tyčky.

Borges i nadále hodně trápil eindhovenskou defenzívu, po půlhodině hry našel svým centrem Johanssonovu hlavičku, ten byl sice v dobré střelecké pozici, ale selhal v koncovce. Do konce poločasu ani čtvrthodiny po obrátce se na hřišti nic zvláštního neudálo, až v 64. minutě diváky nadzvihla Danielssonova rána, která skončila na břevně.

Domácí se poté již do útoku příliš nehnali a čím více se blížil konec utkání, tím tenhle styl hry více praktikovali. PSV se hnalo za vstřelenou brankou, avšak dalekonosná střela Mertense ani ta od Manoleva mezi tři tyče nezamířila stejně jako hlavička Matavže. Poslední možnost měl Willems, ovšem míč poslal jen nad branku.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Dněpr Dněpropetrovsk 4:2

08.11.2012 19:00

Góly: 7. Edinson Cavani, 77. Edinson Cavani, 88. Edinson Cavani, 90+3. Edinson Cavani - 34. Artem Fedeckyj, 52. Roman Zozulja

Neapol přece jen dokázala navázat na úvodní kanonádu proti AIK Solna a rovněž Dněpropetrovsku přibalila na cestu rovnou čtyři kousky! Největší a rozhodující podíl má na vítězství Cavani, který zatížil ukrajinské konto čtyřmi brankami!

Édinson Cavani dostal od Waltera Mazzarriho na půdě Evropské ligy nečekanou pozici v základní sestavě, a to se pro domácí ukázalo jako trefa do černého! Hned po sedmi minutách hry narýsoval Džemaili uruguayskému kanonýrovi parádní pas, jenž se stal pro spolehlivého kanonýra vděčnou nabídkou - 1:0. Cavani následně nechal vyniknout i Laštůvku, poté hned dvakrát pro změnu netrefil branku Dossena!

Hosté premiérově zahrozili v osmnácté minutě, ale dalekonosný pokus Kankavy se mezi tři tyče nevešel. Neuspěl ani hlavičkující Zozulja, kterého na opačné straně napodobil zpoza vápna pálící Inler. Srovnáno však bylo po půlhodině hry: Odibe vyhrál hlavičkový souboj pro Fedeckyje, který už se z bezprostřední blízkosti snad ani nemohl zmýlit - 1:1. Fedeckyj tak jen potvrdil, že má na Neapol výhradně spadeno (skóroval i v prvním duelu).

Kdo se začátkem druhé půle čekal bláznivý nápor jihoitalského mužstva, musel být pochopitelně zklamaný - Vargas naopak naivní ztrátou míče nabídl možnost pro Rosatiho, který okamžitě předal míč na Zozulju, který nekompromisně zakončil - 1:2. San Paolo rázem utichlo! Na to reagoval domácí lodivod hned třemi změnami: Hamšík a Insigne nahradili dvojici Donadel - Vargas.

Otevřený fotbal nahoru dolu pokračoval... Odibe mohl přidat další hřebíček do rakve, ale z dobré pozice nepochopitelně neuspěl! Tým zpod Vesuvu musel zachránit opět Cavani, který se v sedmdesáté sedmé minutě postavil ke standardce a střelou k bližší tyči nekompromisně zavěsil - 2:2. Otočit skóre mohl zanedlouho Insigne, jeho rána však z vnější strany zamířila do tyče! Hamšík ale dvě minuty před koncem našel od rohového praporku hlavu Cavaniho, který opět nezaváhal a hattrickem otočil na 3:2. Už v nastavení pak bývalý hráč Palerma výsledek zpečetil - 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)430110:79
2.SSC Neapol (ITA)42029:86
3.PSV Eindhoven (NED)41124:44
4.AIK Solna (SWE)41124:84
Skupina G

FC Basilej - Videoton FC 1:0

08.11.2012 21:05

Góly: 80. Marco Streller

Fotbalisté maďarského Videotonu byli velice blízko velkému náskoku a pokud by udrželi nerozhodný výsledek na půdě švýcarské Basileje, tak by měli před posledními dvěma duely náskok čtyř bodů. Jenže v jednoznačném zápase, kde domácí pálili jednu šanci za druhou, se nakonec deset minut před koncem dočkali branky a tím s dotáhli na svého protivníka na rozdíl jednoho bodu. Videoton zůstává druhý se šesti body, Basilej je třetí s pěti body.

Vzhledem k losu by měla být mírným favoritem na postup Basilej, nicméně stále se musí počítat i s portugalským Sportingem, který však ještě ve skupině nevyhrál. Basilej byla po většinu utkání mnohem lepší a vytvořila si několik slibných příležitostí, spasit jí ovšem dokázal až v 80. minutě tradiční střelec Marco Streller. Hosty po celou dobu držel gólman Božovič, který hned v 9. minutě musel předvést famózní zákrok.

Po centru do vápna se k hlavičce dostal Alex Frei, nicméně brankář maďarského celku skvěle vyrazil do bezpečí. V polovině úvodního dějství přišel další brilantní Božovičův zákrok, který po centru Steinhöfera na zadní tyč na poslední chvíli vyrazil míč na roh. Po půlhodině hry střílel zblízka Alex Frei, avšak Božovič na brankové čáře znovu famózně zasáhl a domácí celek byl hodně frustrovaný. Domácí tlačili i nadále, nicméně do konce úvodního dějství si už žádnou další příležitost nedokázali vytvořit a skóre se proto nezměnilo.

Po přestávce byl obrázek hry stejný a švýcarský celek zatlačil soupeře na jeho polovině, do první vážnější šance se ale dostal až po dvaceti minutách hry. Do středu vápna se probojoval Streller, jenže následnou střelu poslal asi metr vedle pravé tyče. Basilej se nakonec dočkala v 80. minutě. Střídající Salah poslal přihrávku na hranici vápna Strellerovi, ten obešel Viniciuse a trefil se přesně k levé tyči. Videoton se do konce zápasu na žádný nápor již nezmohl.

Více informací k zápasu

Sporting CP - KRC Genk 1:1

08.11.2012 21:05

Góly: 64. Ricky van Wolfswinkel - 90+1. Glynor Plet

Fotbalisté Sportingu prohloubili své trápení v skupině a se dvěma body se jasně nacházejí na posledním místě tabulky. Jejich šance na postup sice stále žije, nicméně po remíze s Genkem už není příliš velká. Portugalský celek nyní předvedl velice slušný výkon a dlouho držel vedení i v početní nevýhodě, jenže velký nápor hostů nakonec neustál a v první nastavené minutě inkasoval. Genk si nakonec udržel první místo s osmi body a je jediný bez porážky.

První poločas jasně patřil portugalskému celku. Po hodině hry hrál po vyloučení v deseti, i tak ale dokázal vsítit branku Ricky van Wolfswinkel. Druhá polovina druhého dějství ale jasně patřila hostům, ti si vytvořili nespočet šancí, ujala se ale až ta z nastavení od Pleta. Sporting se do první zajímavé akce dostal už ve 2. minutě, jenže střelu Roja dokázal zlikvidovat gólman Kristof van Hout.

V polovině úvodního dějství zahrozili též hosté, ránu Buffela ale dokázal zlikvidovat hrdina dnešního klání Rui Patrício. Poté to na druhé straně zkusil z přímého volného kopu Labyad, van Hout byl však pozorný. V dalším průběhu byly k vidění spíše ostré zákroky a mnoho žlutých karet, další důležitý moment se zrodil až deset minut po přestávce. Z dvaceti metrů dobře vypálil Elis, brankář van Hout fantasticky vyrazil na rohový kop.

V 59. minutě se zrodila velká pohroma pro Sporting, Stijn Schaars uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. O šest minut později vychytal Patrício Josepha-Monrose, na druhé straně pak domácí z protiútoku překvapivě vsítili vedoucí branku. Capel přesným pasem uvolnil van Wolfswinkela a ten ranou k tyči nedal van Houtovi šanci. V dalším průběhu se musel činit domácí gólman, který předvedl až neuvěřitelný výkon.

Během několika minut likvidoval pokusy ze stoprocentních šancí, nevyzrál na něho Vossen, Joseph-Monrose, Ngongca ani Plet. Nicméně Plet nakonec zužitkoval tlak v první nastavené minutě. Buffel mu poslal lahůdku do vápna a holandský útočník nekompromisně prostřelil Patrícia, který byl tentokrát bez šance - 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.KRC Genk (BEL)42208:48
2.Videoton FC (HUN)42025:56
3.FC Basilej (SUI)41214:45
4.Sporting CP (POR)40222:62
Skupina H

FK Partizan - Inter Milán 1:3

08.11.2012 21:05

Góly: 90+1. Nemanja Tomić - 51. Rodrigo Palacio, 75. Rodrigo Palacio, 87. Fredy Guarín

Zatímco třeba Atlético Madrid v cizím prostředí svůj postup do další fáze nestvrdilo, Inter v Bělehradě nikterak neváhal. Dvojitý zásah střídajícího Palacia a spolehlivý výkon záložníka Guarína zajistily milánským pohodlné vedení 3:0, které v závěru akorát zmírnil Tomić.

Inter cestoval do Srbska značně oslaben a jeho situaci těsně před výkopem zhoršilo ještě Mudingayiovo zranění, proto tu ve finále nepředvedl nikterak suverénní výkon - jakkoliv skóre nasvědčuje jinému vývoji.

Guarín každopádně okamžitě po rozehrávce pálil mimo a další propagační pokusy na partizanského brankáře vyslali hned zkraje také Livaja s Pereirou. Nicméně první těžký zákrok musel paradoxně předvést Handanović, když po své pravé ruce brilantně zlikvidoval Ivanovićovu hlavičku.

Bělehradští už tehdy hráli bez kapitána Iliće, tak jako tak ale měli na svědomí i příští velkou příležitost zápasu. Milánští již hráli v rozestavení 4-1-4-1 bez vystřídavšího Nagatoma, když Miljković v sólovém úniku nesmyslně přihrával namísto střelby. Teprve v tu chvíli se Inter vzpamatoval a nechal svého rozhazovačného soupeře ihned pykat. Guarín od postranní čáry přihrával pod sebe Palaciovi a ten velmi pohotově navázal na svůj zásah z prvního utkání s týmž soupeřem.

A přitom rozhodně nekončil. Brzy prolomil ofsajdovou past, doběhl si pro Guarínovu kolmici a perfektně zakončil - 2:0. Vzápětí Palacio dokonce klidně mohl završit hattrick, kdyby se proti němu tentokrát nevytáhl Petrović, a tak třetí pojistku přidal dosud jenom nahrávající Guarín. Kolumbijský záložník zužitkoval fantastickou asistenci Cassana až v 88. minutě, přesto ještě Partizan stihl snížit. Tomić se v nastavení prosadil po Miljkovićově centru.

Více informací k zápasu

Neftçi Baku - Rubin Kazaň 0:1

08.11.2012 18:00

Góly: 16. Vladimir Ďaďun

Fotbalisté ruské Kazaně dokázali zvládnout i odvetný duel na půdě ázerbájdžánského soupeře a díky tomu se prozatím dostali s deseti body na první místo ve skupině, k tomu jsou velice blízko k postupu do jarní části a jejich šance je téměř stoprocentní. Baku se naopak prozatím propadlo na čtvrté místo s jedním bodem a pokud chce mít alespoň malou naději na postup, tak musí doufat, že ve večerním duelu dokáže srbský Partizan porazit italský Inter Milán.

V celém zápase nebylo k vidění příliš mnoho vážnějších šancí, avšak hosté měli po většinu času míč na kopačkách a byli v utkání jasně lepší. Kazaň si vytvořila první šanci už ve 4. minutě, avšak střela Rondóna mířila těsně vedle. Následně po zblokované střele Natcha se k míči dostal Kasajev, jeho střelu dokázal zlikvidovat gólman Stamenkovič. V úvodní čtvrthodině pálil ještě do Stamenkoviče útočník Vladimir Ďaďun, gólman Baku zlikvidoval i střelu Karedineze.

V 17. minutě ale hosté vsítili první a jedinou branku utkání. Ďaďun si po rohovém kopu našel místo v pokutovém území a přesnou hlavičkou překonal Stamenkoviče. Domácí se k první střele dostali až po dvaceti minutách hry, jenže rána Bertucciho byla hodně nepřesná. V polovině prvního poločasu mohl zvýšit vedení hostů Ďaďun, ale gólman Baku vytáhl opět brilantní zákrok. Do konce poločasu ještě pálili nepřesně Natcho a Karadeniz.

Těsně po pauze mohl srovnat Bertucci, ale poprvé nechal vyniknout brankáře Ryžikova, o pár minut později si oba svůj souboj zopakovali a znovu se stejným výsledkem. Po hodině hry se znovu ukázal aktivní Ďaďun, Stamenkovič však brilantně odvrátil na rohový kop. Ihned na to vychytal domácí strážce hned dvakrát během jedné minuty Karadenize. Do konce zápasu zahrozil už pouze domácí Abdullajev, větší tlak si však Baku nevytvořilo a po zásluze prohrálo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán (ITA)43109:410
2.Rubin Kazaň (RUS)43106:210
3.Neftçi Baku (AZE)40131:51
4.FK Partizan (SRB)40131:61
Skupina I

Ironi Kiryat Shmona - Sparta Praha 1:1

08.11.2012 21:05

Góly: 3. Darko Tasevski - 24. Leonard Kweuke

Remízu 1:1 si odvážejí z Izraele fotbalisté Sparty po souboji s Kirjatem Šmona v Evropské lize. Pražané museli v Haifě dotahovat manko, protože od třetí minuty prohrávali po brance Tasevského. Smír ve 24. minutě zařídil útočník Léonard Kweuke.

Nerozhodný výsledek Spartě udržel slušné vyhlídky na postup ze základní skupiny, protože čeští vicemistři drží dva zápasy před koncem druhé místo a mají stále pětibodový náskok na Šmonu. Spartě k jistotě účasti v jarních bojích bude stačit výhra nad Lyonem či v Bilbau. Teoreticky ale může slavit i při další remíze s Lyonem, který hostí za dva týdny. Lyon si dnes už zajistil postup svým čtvrtým vítězstvím v Bilbau.

Pokud Sparta na izraelského soupeře chtěla udeřit drtivým nástupem jako před dvěma týdny na Letné, museli Pražané v Haifě řešit úplně opačný problém. Její záložník Holek totiž už ve třetí minutě osudově chyboval při rozehrávce ve středu hřiště a Tasevski křížnou střelou poslal úřadující izraelské šampiony do laciného vedení.

Zatímco v prvním vzájemném utkání Šmona většinou působila neškodně, dnes Spartě její aktivní hra činila mnohem větší potíže. Na domácích vůbec nebylo znát, že pouze na lavičce sedí tři stabilní opory v čele s nejlepším střelcem Abuhazirou. Pražané se do hry dostávali pomalu, byť se už znovu mohli spolehnout na uzdraveného kapitána Matějovského. Ani on však ve středu zálohy nezářil a Sparta, hrající vůbec první zápas na izraelské půdě, začala hrozit až po 20 minutách.

Útočník Kweuke nejprve poslal hlavičku nad bránu a vzápětí už udeřil: ze 30 metrů poslal skákající míč přes vyběhnutého brankáře Amose a poprvé od poloviny srpna a desetizápasovém půstu zažil gólovou euforii. Vyrovnáním udělal radost i sparťanským příznivcům, kteří měli na poloprázdném stadionu Eliezer mírnou převahu.

Kweukeho branka Spartu, v jejím dresu si dnes odbyl pohárovou premiéru obránce Hybš, zvedla. Tři minuty před přestávkou ranou do tyče zahrozil i pravý bek Zápotočný. Svěřencům kouče Vítězslava Lavičky i po přestávce patřilo dění na trávníku, byť se do lepší šance dlouho nemohli propracovat.

Zůstalo jen u náznaků: Kweuke nedotáhl několik dobře rozehraných akcí a ani střídající Přikryl se po pasu Hušbauera už nedostal do zakončení. A trestný kop Matějovského deset minut před koncem se jen otřel o boční síť. Spartě už závěrečná aktivita nestačila k vysněné výhře, i remízový výsledek ale její hráči se svými příznivci oslavili.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Olympique Lyon 2:3

08.11.2012 21:05

Góly: 48. Ander Herrera, 55. Aritz Aduriz (pen.) - 22. Bafétimbi Gomis, 45+1. Yoann Gourcuff, 63. Alexandre Lacazette

Katedrála prožila nešťastný večer. Baskičtí Lvi předvedli velmi dobrý výkon, ovšem několikero hrubých chyb v obraně a malá produktivita před brankou soupeře zhatili šance na vítězství a zvýšení nadějí na obhajobu stříbrné příčky z loňského ročníku. Olympique Lyon těžil zejména z tisíců chyb domácí defenzívy, dokázal trestat a v nejtěžších chvílích se mohl spolehnout na fantasticky chytajícího Rémyho Vercoutreho.

Zkušený gólman OL v minulých ročnících kryl záda Hugovi Llorisovi, v letošní sezóně se pevně chytil své šance a konkrétně v tomto zápase hned několikrát překazil radost domácích hráčů. Ti postrádali v zakončení více klidu a přesnosti, s nimiž by si Olympique dozajista odvezl pár branek navíc.

Přesto do zápasu vstoupili lépe hostující hráči, Ander Herrera sice na brankáře Vercoutreho vyslal vůbec první nebezpečnější ránu utkání, avšak první vážnější příležitost obstaral Anthony Reveillere, jehož hlavička z těžkého úhlu olízla boční síť. Lyon se tlačil kupředu a ve dvaadvacáté minutě šel po zásluze do vedení, když Bafetimbi Gomis využil vynikajícího centru Lacazetteho a z bezprostřední blízkosti nedal Iraizozovi šanci. Při brance zaspali zejména oba stopeři, vytáhlejšího útočníka hlídal maličký Andoni Iraola...

Inkasovaná branka domácí nakopla, do konce poločasu se prezentovali zlepšenou hrou a kupou střeleckých šancí, které i vzhledem k výše uváděným nedostatkům zůstaly nevyužity. Zkoušel to Iturraspe, velkou šanci měl Óscar de Marcos, Aduriz, anebo Iraola, proti němuž vytáhl Vercoutre vynikající zákrok. Brankář Lyonu pak nezasáhl proti Gurpegiho hlavičce, na brankové čáře mu ovšem pomohl Anthony Reveillere.

Když už se zdálo, že by Athletic mohl vyrovnat, přišel v první nastavené minutě další nešťastný moment pro defenzívu, která nechala hned nadvakrát vyniknout Iraizoze, jenž nakonec vyrazil Gomisem vyslaný míč hned dvakrát před sebe a dezorientovaná obrana ponechala Gorcuffa při třetí dorážce propálit neodmyslitelnou jedničku Athleticu.

Do šaten šel Athletic s dvoubrankovým mankem, ovšem již osmačtyřicáté minutě snížil Ander Herrera a o šest minut později proměnil pokutový kop, jehož proměňování bylo v loňských sezónách velkým a vleklým problémem Basků, Aritz Aduriz. Athletic hrál výborně, ale namísto vstřelení vedoucí branky nedokázal svou aktivitu přetavit ve vítězství, ba naopak mu došly síly a notně polevil v útočných snahách. Výsledkem nakonec byl návrat Lyonu k otěžím zápasu a rozhodující trefa, kterou obstaral po Fofanově vynikajícím průniku Lacazette.

Olympique Lyon díky vítězství potvrdil svou dominanci ve skupině, z první příčky jej patrně již nikdo nesesadí. Athletic má ještě teoretickou naději na postup, hnedle dvakrát musí zvítězit, přičemž vítězství nad Spartou Praha musí být v součtu lepší, nežli výsledek 3:1, a doufat, že Sparta prohraje doma s Lyonem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon (FRA)440011:712
2.Sparta Praha (CZE)42118:57
3.Ironi Kiryat Shmona (ISR)40226:92
4.Athletic Bilbao (ESP)40135:91
Skupina J

SS Lazio - Panathinaikos FC 3:0

08.11.2012 21:05

Góly: 23. Libor Kozák, 40. Libor Kozák, 59. Sergio Floccari

Jestliže o výhru na řecké půdě Římané přišli až těsně před závěrečným hvizdem, tak před vlastními fanoušky už žádné další drama nepřipustili a vyprovodili Panathinaikos rozdílem třídy. Dvěma zásahy se na výhře podílel Libor Kozák!

Biancocelesti už se mohli opět spolehnout na defenzivní opory - zpátky do základní sestavy se vrátili Federico Marchetti a Ştefan Radu, ale další stálice v čele s Hernanesem, Klosem a Maurim se usadili pouze na lavičku. Ani to však Římanům nevadilo a hned od úvodního zadutí do píšťalky si vytvářeli znatelnou územní převahu, kterou mohl zužitkovat Floccari, avšak tomu ještě dokázal Karnezis vystavit stopku!

Dlouhotrvajícímu náporu však hostující družina odolávat nedokázala. Kozák se na hranici vápna šikovně otočil, aby následně mičudu fantastickým zakončením pravou nohou poslal ke vzdálenější tyči - 1:0. Čerstvý reprezentant musel být následně po ostrém souboji se Seitaridisem s tržnou ranou na hlavě ošetřován, ani to mu však na pohodě neubralo. Po půlhodině hry se Kozák užuž chystal ke střele, na poslední chvíli se mu ovšem vrhnul pod nohy Chouchoumis a nebezpečí zamezil. Pět minut před odchodem do kabin však bývalý hráč Opavy složil reparát - dělovka skončila až v síti - 2:0.

Po změně stran se pokračovalo dle římských not a hosté se tak ani ve druhých pětačtyřiceti minutách prakticky nedostali do hry, ba dokonce nedokázali výrazněji zaměstnat domácího brankáře. Naopak Lazio si počínalo suverénně - nezastavitelný byl zejména Zárate, jež se chtěl odvděčit za vloženou důvěru - volný přímý kop však opřel jen do boční sítě Karnezisovy branky. Další standardku už rozehrál argentinský šikula bezchybně a Floccari dostal balón jako na zlatém podnosu - 3:0. Nakonec se dočkal i Marchetti, který musel likvidovat ránu Seitaridise.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - NK Maribor 3:1

08.11.2012 21:05

Góly: 22. Jermain Defoe, 49. Jermain Defoe, 77. Jermain Defoe - 40. Robert Berić

Jermain Defoe se dnes neobjevil v nominaci anglické reprezentace na nadcházející přípravný duel a i to se možná promítlo do jeho dnešního výkonu - se zvýšenou motivací hattrickem do sítě Mariboru jasně ukázal, kdo je momentálně jedničkou mezi anglickými hrotovými útočníky. A Tottenham jedním tahem vystřelil na postupovou pozici právě před Slovince.

Mančaft manažera Villase-Boase šel do utkání za nepříznivé situace, s průměrem bodu na zápas, a tedy i s povinností zvítězit. Pro tento účel portugalský stratég zanevřel na svůj oblíbený systém 4-5-1 a rozhodl se pro ofenzivně laděné 4-4-2 s Balem a Lennonem na stranách záložní řady. Což se Boasovi jednoznačně vyplatilo, právě posílená ofenzivní složka Maribor smetla s pořádnou vervou. Zejména trio Bale-Defoe-Adebayor od počátku drtivě útočilo, přičemž časný projektil prvně jmenovaného musel jeden ze soupeřů vykopávat až na brankové čáře.

Právě od velšského křídelníka pak také vzešla úvodní branka střetnutí. Pravý bek Mariboru Mejać poskytl Baleovi až příliš prostoru k odcentrování, takže pak Defoe neměl problém se zdárným zakončením z voleje. O toto vedení nicméně Spurs ještě přišli, jakmile se Maribor srovnal vzadu a začal přeci jen vyrážet i kupředu. Cvijanović ještě hlavičkoval nad břevno a Tavares si vylámal zuby na Llorisovi; avšak právě francouzský brankář pak naivní kličkou těsně před brankovou čárou připustil Berićovo srovnání.

O přestávce vystoupil s dojemným proslovem Fabrice Muamba, jenž se na White Hart Lane vrátil poprvé od svého kolapsu během pohárového utkání, a jeho řeč evidentně domácí hráče umně namotivovala. Nejprve mladík Tom Carroll nastartoval Defoea, jehož levačka úřadovala zcela neomylně, a pak po dobré příležitosti Beriće odmítl další komplikace znovu londýnský rodák, když zakončil parádní akci trojlístku Adebayor-Huddlestone-Bale.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio (ITA)42205:18
2.Tottenham Hotspur (ENG)41305:36
3.NK Maribor (SLO)41125:54
4.Panathinaikos FC (GRE)40222:82
Skupina K

Metalist Charkov - Rosenborg BK 3:1

08.11.2012 21:05

Góly: 4. Taison, 70. Cleiton Xavier, 90+3. Juan Manuel Torres - 42. Bořek Dočkal

Podobný zápas stejně jako před dvěma týdny sehráli fotbalisté Rosenborgu. Ačkoli proti favoritovi z Metalistu sahali po úspěchu, nakonec jim nezbylo vůbec nic. Ukrajinský celek i v tomhle případě vyhrál, zajistil si již s předstihem přímý postup a ve zbývajících kolech bude jen bojovat s Leverkusenem o konečné první místo.

Domácí se dostali hned po čtyřech minutách hry do vedení. Fininhův pas z levé strany našel Taisona, který se se zpracováním nijak moc nezaobíral a z první ho pravačkou poslal do levého horního rohu. Následně gólman Hansen musel řešit pokus Villagry, na druhé straně střílel mimo tři tyče Iversen.

Rosenborg se dostal zpátky do zápasu vyrovnáním, které zařídil český záložník Bořek Dočkal ve 42. minutě. Pro trenéra české reprezentace Michala Bílka je to dobrá zpráva, že možný debutant proti Slovensku má stále dobrou formu, jelikož jeho celkem patnáctá branka v sezóně stvrdila roli nejlepšího střelce týmu.

Holm zprava našel právě svého spoluhráče ve vápně, který se z vyložené pozice v koncovce nemýlil. Do přestávky ještě mohl skórovat Metalist a navrátit si zároveň vedení, nicméně Cristaldovu ránu pravou nohou z blízkosti vychytal Hansen. Dále norského brankáře vyzkoušel levačkou Marlos, ale ani on neuspěl.

Následně si vytvořil dobrou možnost opět Dočkal, jeho střela však byla tentokráte zablokována, hlavička domácího Edmara zase byla zastavena obráncem Reginiussenem. Dočkal trápil charkovskou defenzívu i nadále, brankář Horjajinov, který po obrátce nahradil Dišljenkoviče, ovšem jeho střelu zastavil.

Vše podstatné se událo v posledních dvaceti minutách hry, ve kterých domácí díky dvěma brankám rozhodli o svém konečném vítězství. Nejprve v 70. minutě Taisonův pas zleva vyhlédl Cleitona Xaviera a ten navrátil svému týmu vedení. V závěru pak pečetil tři body Torres, jenž v nastaveném čase zamířil přesně levačkou.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Rapid Vídeň 3:0

08.11.2012 21:05

Góly: 4. Jens Hegeler, 53. André Schürrle, 66. Manuel Friedrich

Po ztraceném zápase na půdě Bayeru 04 se s jarní fází Evropské ligy najisto loučí vídeňský Rapid. Rakušané i napodruhé pocítili jednoznačnou převahu německého favorita, jenž si i tentokrát od svého soupeře nenechal vstřelit ani jednu branku, byť k tomu byla nutná velká porce štěstí. Němci díky současnému triumfu Charkova nad Trondheimem slaví postup do další fáze soutěže.

Domácí mužstvo, ač značně oslabené, vzalo hned od úvodu otěže utkání pevně do svých rukou. Po čtyřech odehraných minutách již svítil na světelném ukazateli BayArény stav 1:0, o nějž se postaral jeden z náhradníků B04 Jens Hegeler. Akce začala na levé straně u Sama, jenž svým vzdušným balonem našel hlavu čilského útočníka Fernandese, který svým hlavičkovým pokusem trefil břevno. Od něj se kulatý nesmysl odrazil přímo k mladému Němci, jenž lehce trkl míč do sítě Vídeňanů.

Byl to vskutku snový vstup Werkself do utkání, nicméně hned v zápětí mohlo být srovnáno - po prvním rohovém kopu hostů totiž Trimmel hlavičkoval jen pár centimetrů vedle Rensingovy svatyně. Rapid působil dlouho zadrženě a jeho borce musel definitivně probudit Carvajalův centr z pravého křídla, po němž mohl chybující gólman Königshofer děkovat štěstěně, že míč trefil jen břevno jeho brány. Poté se Rakušané konečně dostali do hry, avšak svou první vyloženou gólovou příležitost si vypracovali až v 35. minutě, kdy se po Boydově pasu zjevil před Rensingem zcela osamocený Kulovits. Kapitán však z ostřejšího úhlu nezamířil přesně a jeho pokus proletěl kolem vzdálenější tyče.

Ještě než se završila první půle, mohlo rakouské mužstvo vyrovnat po zaváhání Carvajala. Španělský zadák nechal na levém křídle osamoceného Friedricha a právě odtud poslal Schrammel balon na hlavu Trimmelovi, jenž orazítkoval tyč. První půle tak přinesla větší počet šancí hostů, mírnou herní převahu domácích, kteří nadto prokázali větší efektivitu v koncovce.

Do druhého poločasu pak Werkself vstoupili tak, jak do poločasu prvého - po ospalých osmi minutách oslavila BayAréna druhý gól. Nově příchozí Castro zahrál přímý kop, ze šestnáctky odklízel balon Boyd, našel však číhajícího Schürrleho, jenž si povedenou ránou z voleje do levého rohu vylepšil střeleckou statistiku. Rapidu se tak první možné body v Evropské lize opět o něco více vzdálily. Třetí zásah pak na sebe nenechal dlouho čekat: Castro zahrál rohový kop, balon doplachtil až k Friedrichovi, jenž na malém vápně neomylně poslal hlavou míč do sítě.

Vše tak nasvědčovalo tomu, že zbývající doba zápasu bude už jen rekviem za postupové naděje vídeňského klubu. Tak tomu také bylo. Stůj co stůj pak chtěl vstřelit svůj gól Fernandes, avšak hned dvakrát nezachoval tolik potřebný klid. Právě jeho pokusy byly však také tím jediným, co ze zbývajících minut utkání stálo za řeč. Konfrontace Rapidu s Bayerem dopadla pro rakouský tým hrozivě - skóre 0:7 dokumentuje kvalitativní rozdíl obou celků a stvrzuje vyřazení Vídeňanů ze soutěže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)43108:010
2.Metalist Charkov (UKR)43107:210
3.Rosenborg BK (NOR)41034:73
4.Rapid Vídeň (AUT)40041:110
Skupina L

Hannover 96 - Helsingborgs IF 3:2

08.11.2012 21:05

Góly: 3. Mame Diouf, 50. Mame Diouf, 90+1. Szabolcs Huszti (pen.) - 59. Nikola Đurđić, 67. Alejandro Bedoya

Švédský Helsingborg se statečně bil v dolnosaském Hannoveru, nakonec se však museli hosté před německým favoritem sklonit. Šestadevadesátky se musely co ohánět, aby si vybojovaly postup do další fáze Evropské ligy. Švédové totiž dokázali dorovnat dvougólové manko. O všem nakonec musel rozhodnout sporně nařízený pokutový kop. Helsingborg, jenž v turbulentním závěru hrál o devíti, se tak může cítit ošizen. Takto švédský klub zůstává na jediném bodu.

Dolnosasům se náramně povedl vstup do utkání, již ve třetí minutě šli do vedení. To se precizním vzdušným balonem z levé strany blýskl Maďar Huszti a nikým nebráněný Diouf bez problémů zavěsil ze šesti metrů hlavou. Na jedenáctce Helsingborgu byla po obdržené brance patrná úzkost, směrem dopředu byli hosté bezzubí a hannoverští tak kontrolovali hru. Pokud se tak už v prvním dějství něco přihodilo, měli v tom pokaždé prsty jen Slomkovi svěřenci - pokusům Ya Konana, Dioufa a Stindla však vždy něco chybělo ke zdárnému zakončení.

Domácí tak mohli o osudu utkání rozhodnout již v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Nestalo se tak a o to zajímavější tak mohla být druhá půle. Přitom úvod druhého dějství se začátku zápasu podobal jako vejce vejci a nic nenasvědčovalo tomu, že by z utkání mohla ještě být pětigólová zápletka. Stindl se totiž skvěle probil na pravém křídle a svou zpětnou přihrávkou oslovil na pětce stojícího Dioufa. Stejně jako v prvém případě zakončil Senegalec hlavou a ještě více přiblížil Nullfüfer postupu.

Helsingborgu tak nezbývalo nic jiného, než vše vsadit na ofenzivní kartu. A tah to byl povedený. Po varovných náznacích Djurdjiče a Lindströma přišel první švédský gól. Postarali se o něj právě oba zmínění hráči - Lidström posadil míč na hlavu Djurdjičovi a ten se nemýlil. A první "ne-hlavičkový" gól pak vedl k nečekanému vyrovnání skóre: Po přímém kopu náhodně přistál míč až k Bedoyovi, jenž svou pravačkou střílel přesně. A v AWD-Aréně mohla zavládnout ještě chmurnější nálada - to by se však nesměl vytáhnout skvělým zákrokem gólman Zieler, jenž zneškodnil Alvarův pokus.

Na krizi svého výběru zareagoval trenér Slomka, když na hřiště vyslal Schlaudraffa s Panderem. Změna přinesla své ovoce a hra domácích se stabilizovala. Vyvrcholení celého dramatu přišlo až v závěrečných minutách. V 88. minutě vyhodnotil francouzský hlavní sudí Larssonův zákrok proti Sobiechovi jako nedovolený, což vedlo k pokutovému kopu. Trvalo to však ještě nějakou chvíli, než mohl Huszti svou šťastnou ranou propálit gólmana Hanssona. Mezitím totiž naplno propukly vášně na straně švédského výběru, což vyústilo hned ke dvěma červeným kartám. Tak trochu nedůstojný konec jinak velmi atraktivního duelu.

Více informací k zápasu

FC Twente - Levante UD 0:0

08.11.2012 21:05

Góly: -

Twente ani napočtvrté nedokázalo zvítězit, tentokráte nedokázalo propasírovat balón do sítě odhodlaně a nesmírně dobře bránícího Levante a značně si zkomplikovalo cestu do vyřazovací fáze soutěže. Levante podalo velmi dobrý výkon směrem dozadu, v ofenzívě se výrazněji neprosazovalo a moc velkých střeleckých příležitostí nenastřádalo.

O úvodní šanci se postaral již po sedmi minutách domácí hroťák Castaignos, jenž se po rohovém kopu dostal do střelecké příležitosti, kterou lapil pohotovým zákrokem Keylor Navas. Na druhé straně hlavička Pedra Riose mezi tři tyče nezamířila, ačkoliv to měla k pravé tyči blízko. Twente po čtvrthodině hry převzalo iniciativu, snažilo se útočit, ovšem v závěrečné fázi doplácelo na nedostatečnou kreativitu, v neposlední řadě také výbornou obranu Los Granotes.

Krátce po půlhodině hry se pořádně odvázalo i na brejky hrající Levante - Papakouli Diop napřáhl zpoza šestnáctky a bulharský brankář Mihajlov svou robinsonádou pobavil domácí diváky. Ti se museli bavit pouze podobnými dílčími okamžiky, zápas sám o sobě toho moc nenabídl, pěkných akcí bylo poskrovnu a ryzích gólovek jakmysmet.

Deset minut po obrátce mohl dostat do vedení domácí Dougles, ale ve velké příležitosti nedokázal svůj pokus po rohovém koupu umístit mezi tři tyče. V prostřední pasáži druhého dějství ovšem hra skomírala, novináři ani filmové štáby se nemohli o co opřít a oba mančafty vypadaly, jako by šetřily boje na ligové boje. Výjimku tvoří poslední minuty, v nichž mohla strhnout vítězství na svou stranu obě mužstva.

Ponejprv Edson Braafheid ztroskotal na vynikajícím zákroku Navase, zatímco na druhém konci trávníku Angel přestřelil branku ve chvíli, kdy čelil jen vyběhnuvšímu Mihajlovovi. Bulharský brankář uchránil své družstvo i v závěru, když byl blízko vedoucí brance po rychlém kontru Javi Barkero, ale ani on nedokázal hnout se skóre utkání, které skončilo zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hannover 96 (GER)43109:610
2.Levante UD (ESP)42115:27
3.FC Twente (NED)40314:73
4.Helsingborgs IF (SWE)40135:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (145)

Přidat komentář
Milan.B

Anzi

Reagovat
Neuro

Baník

Reagovat
Milan.B

Ostrava? alebo Doneck?

Reagovat
Neuro

Sokolov

Reagovat
Milan.B

nice

Reagovat
Hai

Reagovat
smazaný uživatel

stejne bychom měli postoupit, stačí doma porazit YBB

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda...

Reagovat
kubys

Perfektně Anži s Rubinem.

Reagovat
kubys

Jinak konečně se snad probudili útočníci. Jen tak dál.

Reagovat
Trand

Reagovat
tomasinho

Anži teda perfektně akorát výsledek možná, jinak byli slaboučcí, hlavně 1. pločas.

Reagovat
Pinturicchio

Anži

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Pinturicchio

Nemám rád LFC, navíc jsem měl vsazenou jedničku.

Reagovat
Il Architetto

Já vím. Ale za tip.

Reagovat
M11

CAVANI

Reagovat
Pinturicchio

Cavani je frajer - 90+2' Cavani E. (Cavani E.)

Reagovat
madridcan

Cavani styri goly

Reagovat
madridcan

BTW Barton gol z rohoveho kopu

Reagovat
minoLFC

Nevadi, beztak som moc neveril, ze daju bez Suareza gol. Aspon si zahrali mladici, Suso hned ako naskocil ukazal prehlad v hre.

Reagovat
Godwinson

Bordeaux

Reagovat
vodka

jak na tom prosim tě vlastně je Barton ve francii?

Reagovat
smazaný uživatel

Hiddink stylový brýle.

Reagovat
smazaný uživatel

AIK Stockholm dneska solidně pomohlo

Reagovat
The Krupy

Udine

Reagovat
smazaný uživatel

krásně se dívá na tabulku když je Plzeň na 1.místě

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň lidi Plzeň doma se bude zohodovat o prvním místě ve skupině !!!! a do 1/16 na juventus xD

Reagovat
smazaný uživatel

Bakos

Reagovat
tomasinho

Paráda pro LFC. Vyhrát doma s YB, Anži porazí Udine a postup je doma.

Reagovat
olis

Cavani

este ta akcia pri 3 gole Insigneho a Hamsika

ale inak otras

Reagovat
osobnostx

No jo, Kozák chce ukázat že si tu repre zaslouží....no tak na hattrick..

Reagovat
REPLIKATOR

Dočkal, Kozák

Reagovat
smazaný uživatel

pokud ziskame 4 body, tak postoupime pravdepodobne z prvniho mista, ze?

Reagovat
Shevchenko

Pokud Atlético vyhraje nad Hapoelem (což vyhraje), tak jim bude stačit s vámi remíza k prvnímu místu.

Reagovat
smazaný uživatel

takze rozhoduje vzajemnej zapas, diky

Reagovat
Shevchenko

Jo ve všech soutěžích UEFA rozhodujou vzájemné zápasy.

Reagovat
jester Radka Bejbla

Libor Kozák nastoupil v základní sestavě Lazia pro dnešní zápas s Panathinaikosem a zatím je klíčovou postavou zápasu, český útočník dal dvě branky a římský tým vede 2:0.

Reagovat
db18

Atletico wtf?

Reagovat
Didier Drogba

dobře Kozák a Dočkal, snad se objeví v základu proti Slovákům

Reagovat
herbage

Bundesliga další výborné kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

jen je zajímavý, že jednou skoro každý klub z BL nedá penaltu a teď půlka uhraje výsledek 2:2

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Jajinek

Jen pár číšel.

10 zápasů venku v této sezóně...10 výher...a kóre 4.25!!!

To nemá ani Barcelona. To je tak neuvěřitelná bilance, že se až děsím, kdo skončí.

Dnes to vychytal Handa, který byl famózní a rozhodlo nazasení aspon nějakého útočníka do druhého poločasu, kde už to mělo aspoň nějaké měřítko.

Guarín je proti slabším soupeřům král a myslím, že pokud se Gaby zranil (což mě sakra sere) má při nutnosti Cuchua na stoperu jistý základ.

Škoda, že Padawan nedal hatrick. Jinak aspoň jedna chyba Jonathána přijít musela a zase gól.

Jinak postup ze skupiny po 4. zápase, v suchém triku a bez hvězd a s rozestavením alá Smoulouvé a Gargamel...proč ne.

FORZA INTER!!!

Reagovat
Jajinek

a ještě bych doplnil...Calcio bilance toto kolo 4-1-1. To je hodně výborné. Po nepovedeném kole panca, Interista a jim podobní, kteří velice rádi bez romyaslu soudí, dlouho plačou, jak je to v prdeli. Po povedeném kole, které už je letos takto druhé, se nic neříká...to je škoda.

Reagovat
herbage

jsem rád, že italské kluby se konečně v EL snaží, hned to má větší náboj

Reagovat
Jajinek

nesnaží...ale mají takovou kvalitu, že to uhrají i na 1/3 plynu...

Reagovat
herbage

no, jsem zvědav na vyřazovací boje

Reagovat
Jajinek

daleko nikdo nedojde...tam už ta 1/3 plynu stačit nebude a více benzínu nikdo nenatankuje.

Reagovat
Pipo123

Nene musia tankovať, musia

Reagovat
herbage

hlavně v LM, kde se prokazuje kvalita, tak momentálně Juve jede na třetí místo a AC bude rádo, když skončí druhé a pak nejspíš končí hned v osmifinále, záleží na losu, kdežto všechny tři bundesligové celky jedou na jasný postup z prvního místa a minimálně BVB a Bayern vypadají, že SF je v jejich silách

Reagovat
Jajinek

a) O Německu se tu nikdo nebaví a nechápu proč si o tom chceš pořád povídat

b) Dortmund nepřejde osmifinále, Schalke už vůbec ne

c) Juve i AC mohou postoupit

Reagovat
herbage

a) jsou to přímí konkurenti v boji o třetí místo a v minulosti se tu právě řešilo, že Serie A má větší kvalitu a Bundesliga nemá krom Bayernu nikoho silného v LM, což se ukazuje jako nesprávné

b) jen dál BVB a Schalke podceňuj, měl bys je občas i sledovat

c) to jsem nikde nevyvrátil, ale hlavně Juve to má dost nahnuté a AC má štěstí na skupinu, kde Anderlecht je vyloženě slabý a Zenit bojuje sám se sebou. Hlavně výsledky ze Serie A napovídají, že z AC zkrátka nejde momentálně strach

Reagovat
Jajinek

a) tahat do každé diskuze o Calciu Bundesligu je právě vlastnost fandů Německé ligy, kteří mají z Calcia viditelný komplex a ty mězi ně patříš. Nám je to srovnání dost u zadku. My máme svoji ligu, o které víme, že má chyby i klady a to nám stačí.

b) Právě že sleduju. Dortmund hraje jedním stylem, který celé skupina podcenila, zejména takticky. Takový José před oběma zápasy řekl týmu ať si jdou zahrát. Dělá to tak ve skupině už 5 let...potkat se v PO, nemají Němci šanci. Sice hrají jen to jedno, ale musí se uznat že sympaticky. Co se týče Schalke, s tím osmifinále jsem přesvědčen bez ohledu na los.

c) Z AC nejde strach, jiné to může být v únoru.

Reagovat
herbage

a) jaký komplex? Dříve mě prohry italských celků těšily, nyní jim naopak přeji a občas se divám i na zápasy Serie A, protože má své kouzlo. Já jen reaguji na ty řeči, že bundesligové týmy nemají v LM kvalitu, což letos zatím úspěšně vyvrací a to mě moc těší. Ale jestli ti to přijde samoúčelné, tak ok

b) Klopp je ale výborný trenér a právě dokáže tým výborně na soupeře připravit. Fakt jsi jeden z posledních, kdo nedokázal jejich kvalitu docenit a s tímhle stylem mohou dojít hodně daleko, stejně jako vypadnout v osmifinále. A takový Manchester City opravdu nic nevypustil.

c) to je možné, ale vzhledem k tomu, že Galliani vyhlásil cestu BVB, tak nějaké větších úspěchy v bližším horizontu nečekám

Reagovat
Jajinek

Machester City koučuje Mancini...

komplex se projevuje tak, že tyhle hádky mezi ligama vždy začínají fanoušci Bundesligy, protože mají touhu sorvnávat.

Reagovat
herbage

zrovna od tebe bych čekal větší respekt k Mancinimu. A jestli je tohle pro tebe hádka, tak fakt nevím. Nikde jsem italské celky neshazoval, naopak je pochválil

Reagovat
Jajinek

k Mancinimu jsem nikdy neměl sebemenší respekt. Znám ho jak málokdo a zatím vždy těžil jen z absolutní kvality hráčského materiálu, který měl.

Jinak tohle není hádka, to máš pravdu. Sorry

Reagovat
herbage

no já právě Manciniho taky nemusím, ale zase to není takový ňouma, jak z něj všichni dělaj. A já se zase omlouvám, že jsem cpal Bundesligu do tohodle vlákna, jen jsem zatím letošními výkony příjemně překvapen a chtěl jsem je pochválit jako ty Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Rišan

Nadšeným přívržencem italské ligy může jen zaslepený blbec. V pořadí zemí se sice IT drží na 4. místě, ale s velkým odstupem za vedoucí trojkou, do níž se letos jasně kvalifikují Němci. Budou-li Francouzi letos úspěšnější, mohli by IT předstihnout. Portugalci mají letos v pohárech slabší rok, kdyby si vedli jako předloni (tři semifinalisté EL) trhli by je taky.

Reagovat
Rišan

Nadšeným přívržencem italské ligy může jen zaslepený blbec. V pořadí zemí se sice IT drží na 4. místě, ale s velkým odstupem za vedoucí trojkou, do níž se letos jasně kvalifikují Němci. Budou-li Francouzi letos úspěšnější, mohli by IT předstihnout. Portugalci mají letos v pohárech slabší rok, kdyby si vedli jako předloni (tři semifinalisté EL) trhli by je taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já třebas Reusovému BVB fandím

Reagovat
10

já taky, ale zrovna on mi moc sympatickej není, je každopádně vynikající...

Reagovat
Arne

Reagovat
herbage

i když to hodně předbíhám, los bude určující a i sitauce ve skupinách může být za týden jinak

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
herbage

vidíš, zrovna vám přeji z celého srdce postup a klidně i třeba SF. Herně na to máte. A pokud postoupíte na úkor Chelsea, tak vám budu vroucně děkovat

Reagovat
Pinturicchio

Chtělo by to toho střelce, pak by naše šance ještě stouply. Jinak podpora je vzájemná, pořád doufám, že ještě zamícháte kartama v boji o titul ( a Giroud dá 23 ligových gólů )

Reagovat
herbage

o titulu ani nemluv, já budu rád i za 4. místo. A střelce by to chtělo, zrovna nedávno jsem si říkal jaká je škoda, že jste nešli po tom Mandžukićovi

Reagovat
db18

Reagovat
Pinturicchio

Tak ztrácejí všichni, CFC, City taky nevypadají tak suveréně ( i když oba mají zprdelekliku ), čtvrté místo si myslím uhrajete v pohodě.

Mandžukic mohl být trefa do černého, je škoda, že to nevyšlo. Pořád doufám v toho Llorenteho, ale ten nám zase nepomůže v lize mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vam nepomuze vubec nikdo, jelikoz tam koncite..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pomůže.

Reagovat
10

hrát by mohl...co bys na něj říkal vlastně?

Reagovat
Pinturicchio

Já myslel, že ne, když už nastoupil za Athletic v EL. Tím líp, tak snad to v lednu vyjde.

Reagovat
M11

skoda Udine ale i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taliani maju stastie ze ich top muzstva hraju europsku ligu,a konecne nazbieraju niake bodiky...,keby hrali bayenr dortmund a schalke EL tak maju teraz na konte kazdy po dvanast bodou,Hold taliani nemaju penize tak kvalita ide dolu

u

Reagovat
Jajinek

proč by Bayern a Dortmund měli hrát EL...de by se vzali v Německu 4 lepší týmy, aby k tomu došlo?

Z top italských týmů hraje EL jen béčko Interu...

Reagovat
panca

Bez rozmyslu? Se podivej na vysledky a predvadenou hru za posledni leta az tohle budou predvadet pravidelne, rad napisu, jak calcio jede. Po jednom kole bych nedelal zavery

Reagovat
lnterista

Co mas za problem? To je snad povinost porazit takovy "plpany" navic vetsina hrala doma. Jedno povedeny kolo (za ktery jsem rad) a budem se hned bouchat do prsou?

Reagovat
DelPiero137

Ja som tiez taky skeptik, podarili sa 2 slusne kola zo 4. Je to lepsie ako v minulosti ale dolezite bude ci nakoniec postupia a co bude dalej. Sice teraz v EL sa zbiera viac bodov ale naopak v LM je to najslabsie za posledne roky. Nam sa v LM nedari, AC ma najhorsiu formu za 10-rocie a chyba 3-4 muzstvo.

Ak to takto bude pokracovat, progres tu je a za ten som vdacny. Este keby sa nato tie muzstva nevykaslali v play off.

Reagovat
Pipo123

A ideme, finále Lazo - Inter

Reagovat
niflheim

Tak Áčko bude ještě pěkně napínavé.

Reagovat
GEGE

Kozak,Lazio a Neapol

Reagovat
mastakillah

+ Cavani

Reagovat
fantomas

Lloris clipped possession to Naughton on the left but the 23-year-old played it straight back and put his goalkeeper under pressure.

Instead of opting for a first-time clearance the Frenchman attempted to evade Beric but was tacked and the ball trickled over the line.

Hugo Hugo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Reagovat
mastakillah

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No on to byl ale i špek od Kyla jako prase...jeli v tom fifty-fifty.

Reagovat
fantomas

Však je to i v tom textu, ale když golman dělá kličku...tak ji prostě musí zvládnout. 50 na 50 bych to uplně neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak když dostne takovou přihrávku, že jí přebírá půl metru před dorážejícím hráčem, tak mu nic jiného než zkusit kličku moc nezbylo. Ale mohl to udělat líp o tom žádná.

Reagovat
fantomas

Jak nezbylo? Vždycky, fakt uplně vždycky to de z první zakopnout někam do píči. Neviděl sem kličku, do který by golman doopravdy nutně musel jít.

Reagovat
smazaný uživatel

Jó no máš recht.

Reagovat
Tomekcz

mohl to napalit treba k rohovymu praporku, sice roh, ale mozna ne gol

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofální výkon Sparty

Reagovat
JacoBee
Reagovat
JacoBee

a Dočkalův(a typek furt bude psát že je pomalej jak dědek.)

http://www.youtube.com/watch?v=YZk3ZTSIY3s

Reagovat
smazaný uživatel

dobre tam prolitnul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

co na to marty ?

Reagovat
JacoBee

Co o něm říkal?

Reagovat
SaianSupaCrew

Že je to jen loktař bez techniky, kterých běhají mraky

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Calcioooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro El Matadora!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liborrr konečně zas po dlouhý době v základu a hned ukázal že je to Pan hráč! snad naskočí alespon na chvíli i v neděli do derby!!! dajee Lazio!

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák a Dočkal + Plzeň

Reagovat
Zofka

Jak Kokzák? Já tady nejsem pro srandu Kozákům!

Super, že se trefil.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cristiano.K.

nemá někdo gif Steda? proti Billbau kolem 80.minuty, zpracování alá Berba

Reagovat
smazaný uživatel

Retardovaný syn Lucie Bílé.

Reagovat
fantomas

Reagovat
havrys99
Reagovat
tomasinho

Reagovat
kiwwi

hned som si musel spomenut na toto

http://www.youtube.com/watch?v=E25A1HyZyg0

Reagovat
havrys99

Když už jsme teda u toho

http://www.youtube.com/watch?v=yMIFWM2yJW8

ale Baleovka u mě ze všech tří vede

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
niflheim

Reagovat
olis

14 minutovy zostrih vcerajsieho zapasu Napoli - Dnipro

http://www.facebook.com/photo.php?v=326199450820948

Reagovat
REPLIKATOR

Viděli jste jak rozhodčí zařízli Helsingborg?

http://www.goalsarena.org/video/uefa-europa-league/08-11-2012-hannover-helsingborg-group-l_en.html

v 88. minutě čistý zákrok před vápnem! Zapískal penaltu a rozdal dvě červený!

Reagovat
smazaný uživatel

ja som vzdy vravel ze francuzsky arbitrovia stoja na hovno( predpokladam ze to bol frantik)

Reagovat
eder

Obvykle se rozhodčích spíše zastávám, protože to nemají vůbec jednoduché, ale Fredy Fautrel je opravdu arogantní blb, kterému chybí špetka soudnosti. Pokud minutu před koncem za nerozhodného stavu nařídím penaltu, je téměř jisté, že to pro postižený tým znamená prohru. A to nemluvím o tom, že tu penaltu podle mne nařídil nesprávně. Ale on ještě musí rozdat dvě červené karty... Zasluhoval by trest na pár zápasů, ale obávám se, že se za něho UEFA postaví, jak bývá bohužel obvyklé.

Reagovat
Arne

Faul to byl, z toho pohledu ta jedna červená pro faulujícího právem... Bylo to ale před vápnem, to je fakt. K tomu přijde, jakým způsobem pak Huszti pentli proměnil, takže pro Hannover neskutečná haluz.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyl faul ani nahodou..

Reagovat
DelPiero137

Byt tento suboj niekde v poli mozno ani zlta by nebolo, mozno by sa to ani ako faul nepiskalo. Nato ze bezala 90min mal rozhodca poriadnu guraz taky verdikt vydat.

Reagovat
Godwinson

Fautrel je kokot, kéž by si už nezapískal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele