Evropská liga - preview čtvrtých zápasů základních skupin

08.11.2012, 09:44, aktualizováno 08.11.2012, 09:44
Previews
Atlético, Lyon a Dněpropetrovsk ještě neztratily ani bod a už dnes mohou slavit postup do vyřazovací fáze, což ovšem při příznivých okolnostech platí i pro oba české zástupce Plzeň a Spartu, dále Inter s Rubinem, oba vedoucí celky ze skupiny K Leverkusen a Charkov a další týmy...
Skupina A
Anži Machačkala - Liverpool FC  (čtvrtek 18:00)
Fotbalisté Liverpoolu sice nejsou v nejlepším rozpoložení a v letošní sezóně se hodně trápí, ovšem v minulém kole ukázali, že rozhodně sílu mají. Dokázali totiž porazit hvězdami nabitý druhý tým ruské ligy Anži Machačkala a díky tomu se vyhoupli ve skupině na první místo. Machačkala se ale určitě nevzdává a v domácím prostředí chce anglickému soupeři porážku oplatit. Opačný scénář by však velkému favoritovi pořádně zkomplikoval cestu ze skupiny.

Anži se v tuto chvíli nachází po třech kolech na druhém místě dva body za Liverpoolem a je o skóre před italským Udinese, další ztrátu již určitě nechce připustit. V ruské lize domácí zaznamenali druhou porážku na půdě Kazaně, v minulém kole si však spravili chuť proti Těreku Groznyj a dokázali ho porazit 3:1. Naopak Liverpoolu se na domácí scéně zdaleka tolik nedaří a nachází se ve spodních patrech Premier League.

Po výhře nad Readingem zaznamenal dvě remízy, nejprve remizoval v derby s Evertonem a následně se podělil doma o body také s Newcastlem. Celkově v lize už pětkrát v řadě nepohrál, ovšem rozloučil se s Ligovým pohárem, když ve 4. kole doma podlehl Swansea poměrem 1:3. V tabulce má po deseti kolech jen jedenáct bodů, a proto mu patří až dvanácté místo, což je rozhodně pod úroveň tohoto věhlasného celku.

Manažer Brendan Rodgers ale i přes všechny problémy cítí velký pokrok. "Začalo se nám konečně dařit v ofenzívě a i když v proběhu duelu prohráváme, tak jsme schopní utkání ještě částečně zvládnout. Celý tým se postupně dostává do optimální formy a důkazem toho je hlavně výhra nad Machačkalou. Na stadionu Lokomotivu Moskva chceme udělat ještě další krůček kupředu. Machačkala nebude mít takovou podporu a bude hrát bez několika opor," ví Rodgers.

Jeho protějšek Guus Hiddink chce ukázat své dlouholeté zkušenosti a určitě a i nyní věří v úspěch. "Liverpool doma na Anfield Road ukázal, že i přes veškeré problémy je stále silný a je schopný konkurovat komukoliv. Překvapil nás svou ofenzívou a dokázal proměnit své šance, nám se směrem dopředu tolik nedařilo. Nyní jsme ale povzbuzení výhrou v lize a doufám, že přistoupíme k utkání zodpovědně. Chceme zvítězit, i když je soupeř stále mírným favoritem," řekl Hiddink.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - BSC Young Boys  (čtvrtek 19:00)
Pokud nebudou chtít fotbalisté Udinese odstavit Evropskou ligu na vedlejší kolej, tak jako je to v Itálii léta zvykem, neměli by se švýcarskými Young Boys Bern zaváhat stejně jako před dvěma týdny. Švýcarský celek si připsal vůbec své první body ve skupině a vrátil se díky nim do bojů o druhé postupové místo.

Byla by možná velká škoda zahodit zatím slušně rozjetou pouť ve skupině A, ve které venku Zebrette porazili třeba Liverpool 3:2. V tabulce jsou zatím třetí jen díky horšímu skóre než druhá Machačkala. Jenže jak to vypadá, ani letos nebude Evropská liga pro Udinese hlavní prioritou - do hry totiž určitě nezasáhne talisman Antonio Di Natale.

Kouč Francesco Guidolin přitom nespecifikoval, proč nejlepší útočník týmu, který letos skóroval už devětkrát, opravdu nenastoupí. "Je to pro nás velmi důležitý hráč, ale musí být o něj také postaráno a trochu se šetřit," prozradil. "Kdybych ho mohl použít alespoň v 60. nebo v 65. minutě v každém zápase, věřte mi, že to udělám."

Di Natale o víkendu hrál venku proti Boloni, ve které vyrovnával v 73. minutě na konečných 1:1, přitom už před samotným zápasem zpochybnil jeho start sám Guidolin - obrázek, proč tedy nenastoupí nyní do Evropské ligy, si udělejte sami. "Vážně, kdybych mohl, využiji Di Nataleho pro každý zápas," přesto stále opakoval.

Jeho mužstvo není v Serii A úplně tam, kde by chtělo být, po jedenácti kolech okupuje jen jedenáctou příčku. Je pravda, že se mužstvu příliš nevyhýbají zranění. "My ale musíme zajistit každého, kdo bude mimo hru," říkal Guidolin. "Počet hráčů, které mám, se výrazně snížil. Nemám možnost prostřídat hráče. V ideálním světě by bylo vše lepší bez zranění."

Hosté naposledy zaznamenali svou první vlaštovku v Evropské lize, přesto zůstávají ve skupině poslední. Ani jim se na domácí scéně moc nedaří, jsou až pátí s již šestnáctibodovou ztrátou na vedoucí Grasshopper. "Ve skupině je favoritem Liverpool. Chci, abychom se i na mezinárodní scéně pohnuli kupředu," sliboval na závěr Guidolin.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)32018:66
2.Anži Machačkala (RUS)31113:24
3.Udinese Calcio (ITA)31115:64
4.BSC Young Boys (SUI)31026:83
Skupina B
Académica Coimbra - Atlético Madrid  (čtvrtek 19:00)
Atlético si může jako jeden z prvních celků zajistit postup ze skupiny. Ve skvělé formě hrající Rojiblancos se představí na půdě portugalského celku Académica Coimbra, a pokud půjde vše podle plánu, budou Falcao a spol. moci slavit již dnes večer.

Sám Falcao však u toho nebude, ať už utkání dopadne jakkoliv; trenér Diego Simeone se totiž rozhodl svého elitního kanonýra opět šetřit. Nejlepší střelec Evropské ligy posledních dvou let (a také její dvojnásobný vítěz) se v letošním ročníku ještě na hřišti neobjevil, a nestane se tak ani v Coimbře.

Společně s kolumbijskou hvězdou zůstaly z nominace opomenuty i další opory Diego Godín, Arda Turan a Juanfran. Všichni dostali volno po víkendovém utkání ve Valencii, které trochu nabouralo impozantní start do sezony - Atlético totiž prohrálo 0:2. Šňůra třinácti výher v řadě tak byla utnuta, ale hosté i nadále zůstávají favority zápasu. V lize jsou koneckonců stále druzí za suverénní Barcelonou.

A Evropská liga? Tam jsou Rojiblancos hotovým postrachem. V pohárech drží rekordní, už šestnáctizápasovou vítěznou sérii, a další úspěch je automaticky posune do další fáze. Stačit by mohla dokonce i remíza, za předpokladu, že Hapoel Tel-Aviv nezvítězí v duelu s Viktorií Plzeň.

Obránce Filipe Luis nabádá své spoluhráče, aby si z utkání s Valencií vzali to pozitivní. "Dlouho se nám dařilo vítězit. Musíme myslet na to, jak tvrdě musela Valencia dřít, aby nás porazila," tvrdí. "Bylo to pro ně velmi těžké, a my musíme pokračovat v tom, co jsme dělali doposud. Z toho zápasu se ponaučíme a budeme pracovat dál."

Académica je naopak na pokraji vyřazení. Zachránit je může právě pouze výhra nad Atléticem, a její letošní forma takovému scénáři příliš nenapovídá - svěřenci Pedra Emanuela brali všechny tři body pouze dvakrát z posledních dvanácti pokusů. V tabulce skupiny B potom mají na kontě jediný bod.

Záložník Alphousseyni Keita se však odmítá vzdát. "Nic není nemožné," burcuje. "Věříme ve své schopnosti a pokusíme se vyhrát všechny tři zbývající zápasy. Naše motivace je obrovská," tvrdí šestinásobný malijský reprezentant.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Viktoria Plzeň - Hapoel Tel-Aviv  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Plzně mají šanci si už ve čtvrtek v předstihu zajistit postup ze základní skupiny Evropské ligy a slavit ho s fanoušky na domácí půdě. Potřebují k tomu porazit Hapoel Tel Aviv, na jehož hřišti před dvěma týdny vyhráli 2:1, a zároveň musí doufat, že lídr skupiny B Atlético Madrid neprohraje s Coimbrou.

"Všichni víme, jak se vyvíjí tabulka, a jak to může být důležité utkání, proto každopádně chceme doma uspět," prohlásil trenér Pavel Vrba. "Máme velkou šanci postoupit, což je náš cíl. Pokud by se nám podařilo uspět teď doma proti Hapoelu, tak šance postoupit už by byla obrovská," dodal.

K potřebnému vítězství se však hráči Plzně musejí vyvarovat podobného výpadku, který je postihl v úvodní půlhodině v Tel Avivu. Hapoel chodil do nebezpečných brejků a hosté přiznali, že měli velké štěstí, že neprohrávali rychle 0:3, ale jen 0:1 a mohli pak utkání otočit.

"Počítám, že Hapoel bude hrát podobně jako doma, ze zajištěné obrany a na brejky. Má na to vhodné hráče, na což si budeme muset dávat větší pozor než v Tel Avivu, kde jsme měli štěstí, že nás soupeř víc nepotrestal," řekl Vrba.

Také hráči jsou si vědomi, že se nesmějí pouštět do bezhlavého útočení. "Dáme si na ně pozor. Navíc teď budou muset hrát oni, protože potřebují vyhrát, takže se můžeme na brejky soustředit my, to bude naše výhoda. Poslední zápasy nám ukázaly, že umíme i dobře bránit," připomněl Vladimír Darida výhry 1:0 nad Českými Budějovicemi a Slavií.

Hapoel udrží ve hře o postup jen výhra, takže Plzeň rozhodně nečeká nic jednoduchého. "Už ten zápas u nich byl jedním z nejtěžších, které jsme na podzim odehráli. Nebude to určitě jednoduché. Pokud však chceme postoupit, tak si nemůžeme dovolit prohrát," řekl levý bek David Limberský.

Výhodou Plzně by mohlo být chladné počasí - v Tel Avivu je zhruba o 20 stupňů Celsia tepleji. "Škoda, že nepřiletěli ještě o týden dříve, když tu byl sníh. To by se asi zděsili. Asi to mírná výhoda bude, ale nemyslím si, že výrazná. Spíše mužstva mívají problém u nich, když ze zimy přiletí do tepla," míní kouč Vrba. "Já bych si přál, aby bylo chladno. I u nich nosili při rozcvičce dlouhé rukávy, takže asi budou zimomřiví," dodal Limberský.

Vrbu těší, že až na dlouhodobě zraněného záložníka Marka Hanouska má po delší době k dispozici kompletní kádr. Uzdravil se i stoper Václav Procházka, který chyběl v Tel Avivu. "Jestli přežiju poslední dva tréninky, tak budu připraven nastoupit. Všichni se na to utkání těšíme, já ale ještě více, protože jsem teď měl výpadek," řekl Procházka.

Hapoel bude stále postrádat tvůrce hry Gila Vermoutha. Disciplinární trest za vyloučení v minulém utkání s Plzní má levý bek Eiad Khotaba a nejistý je start u útočníka Tala Ben Haima. Hráč, který dělal v prvním souboji plzeňským obráncům největší problémy, musel kvůli zranění střídat už po 36 minutách posledního ligového utkání s Maccabi Netanja.

Utkání v Plzni začíná ve čtvrtek v 19:00, přímý přenos vysílá TV Fanda. Hlavním rozhodčím je zkušený Bulhar Stanislav Todorov.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Kolář, Ďuriš - Bakoš.
Hapoel Tel-Aviv - pravděpodobná sestava:
Apoula - Paintsil, Badir, Haimovič, Antebi - Djemba Djemba - Ben Heim, Gordana, Maman, Damari - Tamuz.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)33006:19
2.Viktoria Plzeň (CZE)32015:36
3.Académica Coimbra (POR)30123:61
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)30122:61
Skupina C
Olympique Marseille - Borussia Mönchengladbach  (čtvrtek 19:00)
Jeden z nejnapínavějších soubojů aktuální várky Evropské ligy uvidíme na Stade Vélodrome, kde domácí Olympique chce Borussii Mönchengladbach oplatit venkovní porážku. Vzájemné utkání může také hodně napovědět o dalším rozložení sil.

Jihofrancouzský celek byl po nemastné neslané letní přestávce, okořeněné příchodem přece jen ne tak profláknutého trenérského esa Elieho Baupa, považován za velký otazník, který se však záhy vybarvil až nečekaně pozitivně - OM vyhrálo šest úvodních vystoupení a rázem dalo všem konkurentům najevo, že se s ním musí opravdu vážně počítat! Poté sice následoval mírný pokles, ovšem naposledy přišlo velice důležité vítězství na hřišti Ajaccia.

Také pohárové boje začali domácí na výbornou: divokou remízu v Istanbulu doplnila snadná kanonáda s AEL Limassol, avšak kruté vystřízlivění dorazilo před dvěma týdny v Borussia-Parku, kde se hosté takřka na nic překvapivého nezmohli. "Chceme nadále působit na evropské scéně," potvrdil Steve Mandanda. "Čeká nás takticky vedený zápas. Borussia bude hrozit především z rychlých protiútoků. Musíme se především vyvarovat chyb," myslí si Baup.

Podobně rozporuplné pocity zatím prožívají i na druhé straně Hříbata. Velké změny v letní přestávce pochopitelně zanechaly na herním projevu porýnského týmu svoji daň a Favreho ovečky se stále ne a ne vymanit ze šedého průměru. Po vítězném utkání v AWD-Areně už to vypadalo z hostujícího pohledu na kýžený krok správným směrem, ovšem porážka s Fortunou v rámci DFB-Pokalu a remíza s SCF zrovna nedávají známky konzistence.

"Čeká nás obtížný úkol, ale jsme tady, abychom vyhráli," řekl středopolař Thorben Marx, jehož slova následně hostující kouč doplnil. "Musíme opět zopakovat velmi dobrý výkon. Marseille patří spolu s Paris Saint-Germain ke špičce francouzské ligy. V minulé sezóně odehráli dva zápasy proti Dortmundu a oba vyhráli - to mluví za vše," pochválil soupeře Lucien Favre. "Musíme opět najít správnou rovnováhu," uzavřel.

Zlomená noha stále nepustí do hry André-Pierre Gignaca, to je však z domácího tábora jediná významná absence. Druhá strana postrádá Luuka de Jonga (koleno) a kapitána Filipa Daemse (svalové problémy).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fenerbahçe SK - AEL Limassol  (čtvrtek 19:00)
Souboj prvního s posledním se odehraje v Istanbulu. Na hřiště lídra skupiny C, Fenerbahce, přijíždí kyperský mistr AEL Limassol, který po polovině odehraných zápasů kouká na záda všem třem protivníkům.

Turecký celek dokázal v prvním vzájemném utkání na Kypru zvítězit 1:0, a mezi jinými u toho chyběla i letní posila Raúl Meireles, kterou trenér Aykut Kocaman hodlá šetřit i dnes. Portugalského záložníka trápí už měsíc zranění stehna, které si přivodil při plnění reprezentačních povinností, a přestože se tento týden už navrátil do plného tréninku, Kocaman jej prozatím nejspíše ponechá na lavičce.

Důvod tohoto rozhodnutí je prozaický - zatímco v Evropské lize totiž Fenerbahce válí a už dnes si v případě výhry může zajistit postup do další fáze, na domácí scéně to ani zdaleka taková sláva není, a Meireles tudíž zřejmě bude šetřen pro víkendové utkání s Ordusporem.

"Chci ho nejprve vidět trénovat, pak se rozhodnu," řekl Kocaman pro klubové stránky. "Dává ale větší smysl počkat a ujistit se, že bude stoprocentně připraven na Orduspor." Kdo by ovšem utkání zmeškat neměl, je Joseph Yobo - velezkušený nigerijský stoper se vrací po zranění kolena. Kouč může zpět do sestavy zařadit i Mehmeta Topala, kterého ze zápasu na Kypru vyřadilo pro změnu lýtko. Otazníkem zůstává start Miloše Krasiće, ohledně kterého Kocaman podotkl: "Vše bude jasné po finálním tréninku."

Fenerbahce má na kontě sedm bodů a tříbodový náskok před dvojicí Marseille - Mönchengladbach. "Chceme se dostat na 10 bodů a vylepšit naši výchozí pozici," říká domácí lodivod. "Může nám to hodně pomoci. Pokud to dokážeme, budeme moci doufat v celkové zlepšení." AEL naopak doposud získalo pouze bod a jejich prozatím jediný výlet mimo vlastní půdu skončil debaklem 1:5 v Marseille.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Fenerbahçe SK (TUR)32107:47
2.Olympique Marseille (FRA)31117:54
3.Borussia Mönchengladbach (GER)31114:44
4.AEL Limassol (CYP)30121:61
Skupina D
Club Bruggy - Newcastle United  (čtvrtek 19:00)
Newcastle United naposledy stvrdil svou vedoucí pozici ve skupině D vítězstvím 1:0 nad belgickými Bruggami a rozhodně chce, aby tomu nebylo jinak i po čtvrtém kole. Teď si oba týmy změní pořadatelství, díky kterému belgické družstvo doufá v pozitivní výsledek. Zatím je ve vyrovnané skupině třetí.

V týmu domácího celku přitom došlo k jedné velké zásadní změně. Georges Leekens už totiž od pondělí není trenérem, klub ho po porážce 0:1 s Waregemem odvolal. Kromě odstupného ve výši tří miliónů euro musely Bruggy vyřešit i otázku nového lodivoda a během tak krátké chvíle nevymyslely nic originálního.

Dočasně mužstvo povede jinak kouč béčka Philippe Clement. A toho přitom po Newcastlu čeká v lize souboj s prvním celkem tabulky Anderlechtem. Budou to tedy dost těžké zkoušky. "Je to výzva. Je ale tak důležité zaplnit tuhle mezeru," bere svou práci něco jako nutnost. "Znám hráče a vím na čtvrtek i neděli sestavu."

Bruggy prohrály již pětkrát v řadě a právě díky těmto neúspěchům jsou v Jupiler League jen ve středu tabulky. Ještě před odletem do Newcastlu byli přitom na samotném čele. "Ano, jsme sice sedmí, ale propast mezi námi a ostatními není velká," ví Clement. "Jako hráč jsem naší situaci zažil. Je potřeba prostě tvrdě pracovat a vrátit se na vrchol."

Straky si jedou do Brugg upevnit svou první příčku, na kterou se dostali díky sedmi získaným bodům. Aktuálně desátý celek Premier League naposledy remizoval v Liverpoolu 1:1 a podle sestavení, které do Belgie odletělo, je vidět, že se potřebuje soustředit hlavně na vylepšení umístění v této soutěži.

Šanci zahrát si tak vůbec poprvé v sezóně možná dostane Španěl Xisco, který za juniorku o víkendu hattrickem skolil Stoke. Odcestovali rovněž Coloccini a Tioté, kteří jsou suspendovaní na následující zápas s West Hamem, tudíž se nepotřebují šetřit. Odcestoval nakonec i v ne úplně zdravém stavu Cabaye. Neodcestovali naopak Perch, Harper, Simpson, Gutíerrez, Ben Arfa ani Demba Ba.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - CS Marítimo  (čtvrtek 19:00)
Francouzská liga není dostatečně kvalitní soutěž. To si alespoň myslí, či až donedávna mysleli, brazilští hráči Marítima - pokud tedy věříme úsudku Romaina Salina, brankáře portugalského týmu, který své spoluhráče před utkáním na Stade Chaban Delmas důrazně varoval.

Salin, který sám z Francie pochází, se zřejmě vrátí mezi tři tyče poté, co kvůli disciplinárnímu trestu zmeškal víkendové utkání v Portu (0:5). "Oni (Brazilci) vidí, že žádný francouzský tým v Evropě zrovna nezáří, a tak předpokládají, že je to špatná liga," prohlásil brankář. Oči jim prý však otevřelo už první střetnutí před čtrnácti dny, v němž dokázalo Bordeaux uhrát v Portugalsku remízu 1:1.

"Mí spoluhráči nevěděli o Bordeaux nic, a tak byli trochu překvapení. Zjistili, že je to kvalitní tým s dobrými hráči, jako je Yoan Gouffran," tvrdí Salin. "Musíme držet při sobě, pokud ve Francii chceme uspět. Tohle je pro nás velmi důležitý zápas," dodává.

Marítimo má zatím ze tří odehraných zápasů dva body, Bordeaux čtyři a je tedy druhé. Tabulku vede Newcastle se sedmi, třetí Bruggy mají tři. Boj o postupové pozice je tedy velmi zamotaný a domácí obránce Benoit Trémoulinas doufá, že jeho tým dokáže výhrou nad portugalským soupeřem konkurentům odskočit. Les Girondins prý musí stavět na důležité a cenné výhře z ligového derby se silným Toulouse.

"Opravdu potřebujeme všechny tři body. Je to důležité pro to, abychom se kvalifikovali dál," má Trémoulinas jasno. "Očekávám otevřený zápas. Marítimo má v týmu hodně Jihoameričanů, což určitě zajistí dostatek gólových příležitostí na obou stranách," dodává.

Evropská liga je pro všechny týmy samozřejmě velkou zátěží, což hbitý bek nepopírá, ale zároveň dodává, že ho těší jeho forma a kondička. "V tuto chvíli jsem spokojený se svojí hrou," libuje si. "Cítím se dobře, hraje se mi dobře. Navíc jsem zdravý, a musím to zaklepat, aby to pokračovalo i nadále."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Newcastle United (ENG)32104:07
2.Girondins Bordeaux (FRA)31115:44
3.Club Bruggy (BEL)31022:53
4.CS Marítimo (POR)30211:32
Skupina E
Molde FK - Steaua Bukurešť  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Molde se snaží v hratelné skupině předvést co nejlepší výkony a chtějí postoupit do dalších bojů, rozhodně to ale jednoduché mít nebudou. Nyní totiž finišuje jejich domácí liga a soustředit se na obě soutěže určitě není jednoduché. Nyní na domácím stánku vyzvou na souboj zatím největší překvapení skupiny. Rumunská Steaua má na kontě sedm bodů a před druhou Kodaní vede o tři body, případná výhra na norské půdě ji pravděpodobně pošel dále.

Molde je silné hlavně před vlastními fanoušky a zatím zde zaznamenalo jediný zisk bodů. Nicméně z prvních tří zápasů se výhra právě nad Stuttgartem nečekala. Molde na úvod prohrálo 1:2 na půdě dánské Kodaně a v minulém kole nestačilo ani na rumunského protivníka, kterému podlehlo 0:2. Nyní by rádo vrátilo porážku i s úroky. Zatím se nachází na třetím místě, je o bod před Stuttgartem a jeden bod ztrácí na Kodaň.

V lize je v tuto je na vedoucí pozici o bod před Stromgodsetem a o čtyři body před Rosenborgem. Dvě kola před koncem má proto velkou šanci získat titul a navíc má vše ve svých rukách. Steaua po remíze ve Stuttgartu doma porazila Kodaň 1:0 a poté tedy Molde 2:0. V rumunské lize je též hodně suverénní, po čtrnácti kolech vede s pětatřiceti body o osm bodů před Astrou a navíc v sezóně jen jednou prohrála, forma je tak jasně na její straně.

Kouč rumunského překvapení Laurențiu Reghecampf věří, že jeho svěřenci udrží současnou formu a již nyní si zajití postup ze skupiny. "Bylo by to mimořádné a pro nás by to byl obrovský úspěch, rozhodně ale nemáme vyhráno. Na půdě Molde to bude hodně těžké, na druhou stranu ale na vítězství určitě máme. V současné situaci bychom brali i bod, ovšem rádi bychom se už plně soustředili na domácí soutěž a před podzimní části si vytvořili co možná největší náskok."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Kodaň - VfB Stuttgart  (čtvrtek 19:00)
Také druhá nejprestižnější evropská klubová soutěž začíná pomalu, ale jistě oddělovat zrna od plev a dost možná klíčový duel čeká na Stuttgart, který musí na Parken stadionu v Kodani bezpodmínečně bodovat.

Domácí mají před letošní sezónou jeden jediný cíl - po roční odmlce si opět zajistit titul v Supeligaen, který naposledy těsně opanoval Nordsjaelland (FCK zaostalo o dva body). Celek z hlavního města se předtím radoval třikrát v řadě (!) a nyní má, takřka po polovině soutěže, na čele čtyřbodový náskok (paradoxně na loňského přemožitele), čímž je na nejlepší cestě k návratu do úspěšných kolejí.

Hůře si však dánský velikán stojí na evropské scéně, konkrétně na půdě EL. Ostatně zde se Kodani nevedlo už loni (konkurence Standardu Lutych a Hannoveru byla nad domácí síly) a lépe to s Dány nevypadá ani v letošní sezóně. FCK sice na úvod zdolalo Molde, následně ovšem z venkovních zápasů v Bukurešti a Stuttgartu přivezlo pouhopouhý bod za bezbrankovou remízu ve Švábsku. Nyní navíc chybí Wiland.

Německý celek se dokázal konečně vzpamatovat z nepovedeného vstupu do nového ročníku a v posledních týdnech je doslova a do písmene k nepoznání! VfB uplynulých pět bundesligových duelů neprohrálo a dohromady z nich vytěžilo úctyhodných jedenáct bodů (!), což rázem posadilo ambiciózní klub na úplně jinou psychickou vlnu. Zlepšení je však nyní potřeba aplikovat i na evropskou scénu.

Jako stěžejní se pro hosty může stát právě nadcházející zápas v Kodani, jež má dva body k dobru a případným úspěchem by se zase o něco vzdálila. "Chceme využít sebevědomí, které jsme v posledních několika týdnech nasbírali. A věřím, že se nám to povede," prohlásil kouč Bruno Labbadia. "Možná jsme v tuto chvíli pod větším tlakem, ale to nemusí být vůbec na škodu," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Steaua Bukurešť (ROU)32105:27
2.FC Kodaň (DEN)31112:24
3.Molde FK (NOR)31023:43
4.VfB Stuttgart (GER)30212:42
Skupina F
AIK Solna - PSV Eindhoven  (čtvrtek 19:00)
Boj o všechno čeká švédský celek AIK Stockholm - pokud chce ještě pomýšlet na postup do vyřazovacích bojů, musí bezpodmínečně porazit PSV. AIK zatím naplňuje roli outsidera skupiny a krčí se na dně skupinové tabulky s jediným bodem.

Zatím se příliš nedařilo ani Martinu Mutumbovi, který přiznává, že stockholmští fanoušci ještě letos ani zdaleka neviděli vše, co se v něm skrývá. Sedmadvacetiletý křídelník byl do Skandinávie zapůjčen na hostování z maďarského Videotonu a celou sezonu nastupuje v základní sestavě, z níž vypadl až o víkendu v posledním ligovém zápase proti Malmö. "Je to moje nejhorší sezona v kariéře," neskrýval Mutumba své zklamání v rozhovoru pro švédský deník Aftonbladet. "AIK je top tým, je skvělé za takový celek nastupovat a hrát pro naše fanoušky, ale pro mě osobně je zatím všechno špatně," sype si popel na hlavu.

Švédskému týmu se v Evropě nedaří dlouhodobě, z posledních šesti domácích zápasů vyhrál jediný. Přesto však existuje naděje - před čtrnácti dny se totiž AIK utkalo s Eindhovenem v Nizozemsku, kde dokázalo uhrát nesmírně cennou a povzbuzující remízu 1:1.

PSV navíc trápí stále se zvětšující marodka, na kterou naposledy přibyl záložník Kevin Strootman, jejž zradila záda. Strootman byl přitom zastupujícím kapitánem týmu, když zaskakoval za Marka van Bommela - a hostující kouč Dick Advocaat tak má hned dvojitou starost.

Chybět budou i Ola Toivonen a střelec jediného gólu úvodního zápasu s AIK Jeremain Lens, tedy další důležití hráči. PSV má vše i nadále ve svých rukou, ale rozhodně není čas na nějaké litování či kalkulování - zisk čtyř bodů ze tří zápasů není bůhvíjak impozantní, a zezadu dotírá jediný bodík vzdálená Neapol.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.80 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Dněpr Dněpropetrovsk  (čtvrtek 19:00)
Patnáct zápasů bez porážky - to je aktuální série Dněpropetrovsku na domácím hřišti, která trvá, možná trochu překvapivě, už od roku 1994. Ukrajinský tým má letos v Evropské lize vše rozjeté skvěle a po třech kolech je stoprocentní. Pokud v Neapoli vyhraje stejně jako před dvěma týdny i nyní, zajistí si už s předstihem postup do další fáze.

Italské mužstvo je zatím v tabulce na třetím místě, bod ztrácí na PSV Eindhoven. Mohlo by přitom využít jeho minulého zaváhání s AIK, se kterým jen uhrálo remízu 1:1. Jenže jak už to v Itálii bývá a ani Neapol není výjimkou, zahrát si Evropskou ligu i na jaře není pro žádný klub tou hlavní prioritou. A proto třeba zase nenastoupí největší hvězda Edinson Cavani.

Uruguayský útočník nebyl k dispozici kvůli svalovému zranění dvě ligová kola, minulý víkend už ale zasáhl na celých devadesát minu proti Turínu a dokonce skóroval. Domácí trenér Walter Mazzari ale na tiskovce potvrdil, že Cavaniho údajně stále trápí zdravotní stav. Samozřejmě se bude potřeba dát dohromady před následujícím střetnutím v Janově.

"Nejsme na něm závislí. Sice jsme bez něj prohráli v Bergamu, ale bylo tam hodně hráčů, kteří mohli vsítit branku," říkal Mazzari. "Není lehké hrát prakticky každé tři dny, šance si však vytváříme. Jen je neproměňujeme. Hrát naopak určitě budou Aronica s Vargasem. Fanouškům vzkážu, aby za námi stáli, dokud zápas neskončí."

Porazit ovšem hosty nebude snadný úkol, vždyť v lize dokonce narušují dlouholetou harmonii Šachtaru a Dynama Kyjev. "Zlepšujeme se a chceme ukázat, že na Evropskou ligu stále máme," uvedl záložník Gökhan Inler. "Ještě není nic u konce. Naše mentalita je jasná - vběhnout na hřiště a vyhrát tak, jak to po nás šéf chce."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)33008:39
2.PSV Eindhoven (NED)31114:34
3.SSC Neapol (ITA)31025:63
4.AIK Solna (SWE)30123:81
Skupina G
FC Basilej - Videoton FC  (čtvrtek 21:05)
Basileji se start do tohoto ročníku Evropské ligy nepodařil úplně podle představ, ale trenér jejího dnešního soupeře, Videotonu, má o svém názoru jasno. Švýcarský celek podle něj prý nakonec skončí na samé špici skupiny G.

Paulo Sousa, o němž je řeč, má totiž s evropskými poháry bohaté zkušenosti, neboť Ligu mistrů jako hráč sám dvakrát vyhrál - s Juventusem a Borussií Dortmund. Jeho Videoton sice před čtrnácti dny na domácím hřišti překvapivě zvítězil 2:1, ale slavný Portugalec varuje před jakýmkoliv ohlížením se na tabulku.

Koneckonců, stále jde o tým, který loni v Lize mistrů postoupil do další fáze. Sousa proto před druhým vzájemným střetnutím varuje a zároveň dodává, že pro něj zůstává Basilej favoritem skupiny. A to i přesto, že z úvodních tří zápasů získala pouze dva body a patří ji aktuálně až třetí místo.

"Říkal jsem to už po losu," podotýká hostující kouč. "Mají spoustu zkušeností na této úrovni, což potvrdili minulý rok. Start sezony se jim příliš nepovedl, ale pořád je to silný tým," dodává Sousa, jehož Videoton je zatím jedním z největších evropských překvapení roku - se šesti body mu totiž patří postupová druhá příčka za vedoucím Genkem, a to s pohodlným čtyřbodovým náskokem.

Basilej zareagovala na špatný začátek sezony radikálním způsobem - trenéra Heiko Vogela na lavičce nahradil bývalý obránce Murat Yakin. Ten vedl červenomodré už v prvním utkání v Maďarsku, ale v lize se mu prozatím daří - suverénně zvítězil jak nad FC Zürich, tak bernskými Young Boys.

"Hrají mnohem motivovaněji, intenzivněji a odhodlaněji," zvedá Sousa varovný prst. Vše nasvědčuje tomu, že pokud Maďaři dokáží bodovat i ve Švýcarsku, zařadí se mezi jasné kandidáty na postup, a nad Basilejí se naopak začnou stahovat pořádná mračna..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - KRC Genk  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Sportingu letos nezažívají úspěšné období na evropské scéně a s jedním jediným bodem na kontě se nacházejí na poslední čtvrté pozici. To po rozlosování této skupiny byli považováni za hlavního favorita, jenže po polovině soutěže je vše jinak. Nyní v domácím prostředí přivítají naopak velké překvapení z Genku, který je se sedmi body suverénně první a nyní si už s předstihem může zajistit postup do dalších bojů.

Belgický celek nejprve doma porazil 3:0 maďarský Videoton a následně remizoval 2:2 na půdě švýcarské Basileje. V domácím prostředí minule porazil portugalského soka 2:1 a své dobré výkony přenáší i do ligy. Po čtrnácti kolech má na kontě pětadvacet bodů a v poslední době sbírá jedno vítězství za druhým, na vedoucí Anderlecht navíc ztrácí jen tři body. Sporting je na tom naopak mizerně i v portugalské lize.

V osmi koleh dokázal vyhrát pouze jednou a čtyřikrát remizoval, proto mu v tabulce patří až třinácté místo s velkou ztrátou na čelo a je jen kousek od sestupových vod. Rozloučil se také národním pohárem ve 3. kole a letos zažívá velkou krizi. V Evropské lize kromě prohry v Genku, kde vstřelil svou první a doposud jedinou branku ve skupině, nestačil jasně na maďarský Videton a podlehl mu 0:3, předtím doma bezbrankově remizoval s Basilejí.

Kouč portugalského výběru Frank Vercauteren doufá, že se sezóna ještě dá zachránit a nic není ztraceno. "Rádi bychom se z ligy opět dostali do evropských pohárů, a když nyní hrajeme spíše o záchranu, tak před námi jsou dvě třetiny sezóny. Pokud chceme postoupit ze skupiny, musíme opět najít chuť bojovat a hlavně potřebujeme tři body. Troufám si dokonce tvrdit, že k postupu bude třeba získat všech devět bodů, což určitě nebude jednoduché."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.KRC Genk (BEL)32107:37
2.Videoton FC (HUN)32015:46
3.FC Basilej (SUI)30213:42
4.Sporting CP (POR)30121:51
Skupina H
Neftçi Baku - Rubin Kazaň  (čtvrtek 18:00)
Ázerbájdžánský outsider Něftči Baku stále čeká na své první vítězsví v Evropské lize, což není příliš překvapivé - jeho trenér Boyukaga Hajiyev si však před utkáním s Kazaní rozhodně neklade nízké cíle a prohlašuje, že cílem jeho týmu je vyhrát.

Rubin byl společně s Interem Milán pasován do role jasného favorita skupiny, a předpoklady se zatím naplňují beze zbytku. Pokud hosté dnes zvítězí, mohou si s předstihem zajistit postup do vyřazovací fáze - totéž platí i v souběžně hraném utkání pro Inter. Oba vedoucí celky mají po sedmi bodech, zatímco Něftči se krčí společně s Partizanem u dna s jediným bodíkem.

První utkání dnešních soupeřů však bylo těsnější, než by leckdo očekával, a Rubin vyhrál pouze hubeným skóre 1:0 díky brance Alana Kasajeva. Tatarskému klubu se navíc v Evropě na cestách příliš nedaří - v tomto ohledu si ovšem může se svým soupeřem podat ruce, neboť Něftči z posledních 5 domácích utkání vyhrálo jediné, a to proti FC Zestafoni.

Hajiyev se ovšem nechce zatěžovat ani postavením klubu v tabulce, ani pozicí sebe sama coby trenéra. "V mém kontraktu s klubem není žádná položka o tom, že bych musel vyhrát všechny zápasy," sdělil reportérům. "Budeme bojovat, ať proti nám nastoupí kdokoliv. Děláme to vždycky, příkladem je třeba malý počet remíz v současné sezoně."

"Zítra zařadíme vyšší rychlostní stupeň. Budu hrát na dva útočníky," poodkryl domácí lodivod taktické plány. "Bohužel nemáme tak široký výběr hráčů jako Rubin. Fakt, že jednou porazili Barcelonu, nás neděsí. Zítra se pokusíme získat svoji první výhru," má jasno Hajiyev.

A bojovnou náladu v týmu potvrzuje i brazilský bek Flavin. "Bude to speciální zápas," říká. "Existuje pro to důvod: remíza nebo prohra by nám definitivně zavřela dveře k postupu. A my chceme v této soutěži zůstat i nadále. Doufám, že nás naši fanoušci podpoří."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Partizan - Inter Milán  (čtvrtek 21:05)
Tohle by mohla být pro Inter zrádná záležitost. Papírově jsou Nerazzurri samozřejmě jasnými favority, a to jak silou kádru, tak díky aktuální výborné formě - jenže v Bělehradu se nikomu nehraje lehce a domácí kouč Vladimir Vermezović navíc trvá na tom, že pro jeho tým není nic ztraceno.

Přiznává však, že proti Interu však bude potřeba i pořádná dávka štěstí. Srbové totiž potřebují minimálně šest bodů ze závěrečné trojice utkání, pokud chtějí pomýšlet na postup - a to si ještě musí pořádně vylepšit skóre. Zatím se na jejich kontě krčí jediný bod za remízu s dalším skupinovým outsiderem Něftči Baku.

Vermezovićovo sebevědomí však nemusí být pouhou fantasmagorií - koneckonců před čtrnácti dny byli jeho svěřenci pár desítek vteřin od přidání druhého bodu za další remízu. Vysoko favorizovaný Inter vysvobodila doma na San Siru až branka Rodriga Palacia ze samého závěru utkání.

Přestože domácí trenér uznává, že šance na odplatu je dnes nízká, dává svým hráčům jasný cíl - přistupujte k zápasu, jako by neexistovalo nic jiného než tři body. "Většina fanoušků si myslí, že nemáme co ztratit. Pokud však prohrajeme i teď ve čtvrtek, přijdeme i o poslední postupovou naději, takže naopak - můžeme ztratit vše," přemítá bývalý jugoslávský internacionál.

"V prvním zápase jsme hráli velmi dobře a i teď máme velká očekávání, musíme však ukázat, že se nebojíme. Doufejme, že štěstí bude stát na naší straně - pokud budeme uvolnění, ale stateční, můžeme udělat dobrý výsledek," je přesvědčen Vermezović. "Máme právo snít. Už jsme ukázali, že bychom neměli být bráni na lehkou váhu, stejně jako velké evropské kluby. Známe své možnosti. Chceme hrát krásný fotbal před zaplněným stadionem - a tenhle tým hraje mnohem lépe, když za ním stojí naši fanoušci," uzavírá kouč svůj předzápasový projev.

Jenže na druhé straně stojí Inter, který se pod vedením mladičkého Andrei Stramaccioniho dostal do vynikající formy a momentálně drží sérii devíti výher ve všech soutěžích. Zejména ten poslední korálek byl mimořádně cenný - Nerazzurri ho totiž navlékli v Turíně, kde překazili tamnímu Juventusu šňůru 49 utkání bez porážky. Pokud navíc ve druhém utkání skupiny Rubin porazí Něftči a Inter zároveň neprohraje, bude mít zajištěn postup do vyřazovací fáze dvě kola před koncem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.50 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán (ITA)32106:37
2.Rubin Kazaň (RUS)32105:27
3.Neftçi Baku (AZE)30121:41
4.FK Partizan (SRB)30120:31
Skupina I
Ironi Kiryat Shmona - Sparta Praha  (čtvrtek 21:05)
Co po úvodní porážce v Lyonu vypadalo jako čirá utopie, mají teď fotbalisté Sparty na dosah. Když Pražané ve čtvrtečním zápase základní skupiny Evropské ligy zvítězí na izraelské půdě nad Kirjatem Šmona a Athletic zároveň nezdolá Lyon, zajistí si Sparta už po čtyřech utkáních postup do vyřazovací fáze. Sparťané jsou ale pokorní. Jejich euforii brzdí i řada absencí, nad kterými ční sobotní vážné zranění hlavy útočníka Václava Kadlece.

I tak si ale před dnešní cestou na Blízký východ, kam klub vyrazil k pohárové bitvě poprvé, pohrávali s myšlenkami na postupovou matematiku. "Všichni víme, že tam jedeme za jasným cílem. Potvrdit to, co jsme dosud uhráli v Evropské lize a udělat malý krůček k tomu, abychom zaklepali na postupovou bránu," uvedl kouč Vítězslav Lavička.

Mužstvo do Izraele nevyrazilo v optimálním rozpoložení. Sparťané jsou dál v myšlenkách s dvacetiletým Kadlecem, který v Mladé Boleslavi utrpěl zlomeninu čelní kosti a od neděle se zotavuje z operace. "Mohu mluvit za celý klub, když řeknu, že mu přejeme, aby byla doba jeho uzdravování co nejkratší a že se všichni těšíme, až bude zpět mezi námi," řekl Lavička.

Kadlecova absence není pro Spartu, které chybí další dlouhodobě zraněný záložník David Pavelka, zdaleka jedinou. Stále nejistý je start kapitána Marka Matějovského, šrámy po utkání v Boleslavi mají obránci Manuel Pamič s Ondřejem Švejdíkem. Celé trio dnes k utkání odcestovalo, Lavička však přemýšlí i nad možnými alternativami. Není vyloučeno, že si pohárovou premiéru odbudou obránce Roman Polom a záložník Milan Jirásek, kteří v lize debutovali právě v Boleslavi.

Sparta si ve skupině I zajistila po polovině programu skvělou výchozí pozici díky posledním dvěma výhrám nad Athleticem a právě Šmonou v domácím prostředí. Před oběma celky má pětibodový náskok a zaostává jen za zcela suverénním Lyonem. Kdyby Sparta získala třetí výhru za sebou, měla by postup na dosah bez ohledu na výsledek duelu Athletic - Lyon.

"Nechci ale nijak předbíhat. Soupeř bude v domácím prostředí v jiném rozpoložení než v Praze, navíc nás čeká náročná a dlouhá cesta," uvedl Lavička. Jeho tým, který před dvěma týdny doma Šmonu zdolal 3:1 hlavně díky skvělému nástupu, dnes na pražské letiště dorazil už po šesté hodině ranní. Pak čekala výpravu téměř pětihodinová cesta do Izraele.

Sparťané zamířili do Haify, protože stadion v Kirjat Šmoně nesplňuje parametry pro pohárové zápasy. Úřadující izraelští mistři mají o motivaci postaráno: jenom výhra je udrží v postupové hře. Pro Spartu je varováním, že Šmona v sobotu v lize zabrala a po pěti zápasech se poprvé od 1. září dočkala vítězství.
Ironi Kiryat Shmona - pravděpodobná sestava:
Amos - Gabai, Cohen, Tzedek, Matovič - Rochet, Gerzicich, Eliša - Abuhazira, Lencse, Abed.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič (Polom) - Holek - Kadeřábek, Matějovský (Grajciar), Hušbauer, Krejčí - Kweuke.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Athletic Bilbao - Olympique Lyon  (čtvrtek 21:05)
Loni finále, letos bída. Athletic Club nevstoupil do sezony 2012/13 vůbec šťastnou nohou a v Evropské lize je na pokraji vyřazení, ale obránce Ánder Herrera se i přesto odmítá vzdát postupové naděje.

Propast mezi oběma dnešními soupeři je skutečně obrovská - zatímco Athletic má po třech zápasech jediný bodík, Lyon je s devíti body stoprocentní. Daleko je i průběžně druhý celek - pražská Sparta má bodů šest. Pokud dnes Les Gones útok zrádného soupeře odrazí a uspějí, postoupí s předstihem do další fáze. Vítězství by jim dalo absolutní jistotu, a nezvítězí-li Šmona nad Spartou, bude stačit i remíza.

Ani za těchto okolností však Herrera neztrácí víru. "Postup máme ve svých rukou. Pokud vyhrajeme všechny tři zbývající zápasy, jsme v dalším kole," vypočítává. "Utkání proti Lyonu bude těžké, ale to bylo i před čtrnácti dny, a přesto jsme hráli lépe." Athletic ve zmiňovaném zápase na Stade Gerland prohrál 1:2, když vítězný gól vstřelil až 4 minuty před koncem Jimmy Briand.

Lyonu se daří i v domácí soutěži, kde naposledy rozstřílel Bastii 5:2 a posunul se už na druhé místo, jediný bod za vedoucí PSG. Trenér Rémi Garde možná udělá v sestavě nějaké změny, ale je přesvědčen o tom, že ať už vyběhne na hřiště jakákoliv jedenáctka, bude mít šanci na vítězství.

"Náš současný cíl je vyhrát skupinu a vyhnout se některému z velkoklubů v dalším kole," prozradil Garde pro RMC Sport. "Najít rovnováhu mezi domácí ligou a evropskými poháry je vždy těžké, ale chceme uspět. I v případě, že změním vítěznou ligovou sestavu, budeme schopni získat všechny body."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon (FRA)33008:59
2.Sparta Praha (CZE)32017:46
3.Ironi Kiryat Shmona (ISR)30125:81
4.Athletic Bilbao (ESP)30123:61
Skupina J
SS Lazio - Panathinaikos FC  (čtvrtek 21:05)
Důležitý krok v cestě za postupem mohou udělat fotbalisté Lazia. Italský celek vévodí skupině J, která je však velmi vyrovnaná a postoupit mohou stále všechny čtyři týmy, včetně hostujícího Panathinaikosu.

Lazio má skupinovou fázi Evropské ligy rozehranou dobře, ovšem zdaleka nemá jistý postup. Italové už mají za sebou těžká venkovní utkání na Tottenhamu a Panathinaikosu a to bez připsané porážky. Nicméně aktuální forma Biancocelesti není vůbec dobrá. V Serii A nevyhráli svěřenci Vladimira Petkoviče už tři kola a příčky zaručující Ligu mistrů přepustili Interu, respektive Neapoli. Hlavním důvodem špatných výsledků byla poměrně rozsáhlá marodka, která už se ale značně zredukovala.

Co se týče formy, tak na tom nejsou dobře ani hosté. Panathinaikos zažívá pod Jesualdem Ferreirou těžké časy a to jak na domácí, tak i evropské scéně. O víkendu sice porazil v prestižním derby poslední AEK Atény brankou Tochého 1:0, ale v tabulce si příliš nepřilepšil. Panathinaikos je v lize až šestý a to s obrovskou jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Olympiakos Pireus, šest bodů ho pak dělí od druhého PAOKu Soluň.

Španělský útočník ve službách aténského týmu Toché, celým jménem José Verdú Nicolás, se stal hrdinou i prvního vzájemného utkání. Panathinaikos doma s Laziem dlouho prohrával, ale nakonec díky Tochého trefé v devadesáté minutě srovnal na konečných 1:1, čímž stále zůstal ve hře o postup.

Zápas na Olympijském stadionu v Římě je pro Panathinaikos nesmírně důležitý. Pokud totiž Ferreirovi svěřenci vyhrají, předčí Lazio v tabulce. Pokud však prohrají, výrazně si přivřou postupové dveře. Favoritem zůstává i přes bídnou formu Lazio. Zápas na Stadio Olimpico v Římě začne ve 21:05 SEČ a řídit jej bude rakouský arbitr Robert Schorgenhofer.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Scaloni, Ciani, Biava, Radu - Gonzalez, Ledesma, Onazi, Mauri - Floccari, Zarate
Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Seitaridis, Velazquez, Houhoumis, Spyropoulos - Fourlanos, Vitolo, Zeca - Mavrias, Fornaroli, Abeyie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - NK Maribor  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Tottenhamu neprožívají zrovna nejlepší období a nedaří se jim ani v jedné soutěži. V Evropské lize byli ve své skupině největšími papírovými favority, ovšem po polovině soutěže mají na kontě pouze tři body a ještě ani jednou nevyhráli, proto se v tabulce nacházejí až na třetím místě. Před nimi je i slovinský trpaslík z Mariboru, který má o bod více a je prozatím na druhém místě. Nyní ale anglický celek bude hrát v domácím prostředí.

Dobře ví, že pokud chce ze skupiny postoupit, tak by nyní měl získat všechny tři body. Kohouti na úvod remizovali bez branek s italským Laziem a následně uhráli bod na půdě Panathinaikosu. V minulém klání na slovinské půdě byli jasnými favority, jenže po remíze 1:1 opět prohloubili své trápení. To potvrdili také v posledním ligovém duelu, když doma prohráli s podceňovaným Wiganem v poměru 0:1 a po deseti kolech jsou v Premier League šestí.

Dosud získali sedmnáct bodů a na vedoucí místo ztrácejí sedm bodů. Maribor naopak už překvapil svým postupem do základní skupiny a nyní má šanci na další senzaci. V těžké skupině nejprve doma jasně porazil Panathinaikos v poměru 3:0, na půdě Lazia prohrál těsně 0:1 a minule uhrál již zmiňovaný bod se čtvrtečním soupeřem. Ve slovinské lize je po patnácti kolech první s pětatřiceti body a má náskok tří bodů na Lublaň, určitě chce obhájit další titul.

Bývalý manažer Chelsea a současný kormidelník Tottenhamu André Villas-Boas věří, že jeho svěřenci překonají krizi. "Bohužel se nám tolik nedaří v ofenzívě jako v minulých sezónách a na vstřelených gólech je to znát. Na porážku s Wiganem jsme už zapomněli a nyní nás nic jiného než výhra nezajímá. Musíme mít míč pod kontrolou a rychlou hrou chceme soupeře stále ohrožovat. Můžeme vyhrát o hodně branek, musíme však proměňovat své šance," řekl portugalský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio (ITA)31202:15
2.NK Maribor (SLO)31114:24
3.Tottenham Hotspur (ENG)30302:23
4.Panathinaikos FC (GRE)30212:52
Skupina K
Metalist Charkov - Rosenborg BK  (čtvrtek 21:05)
Rosenborg už má v norské nejvyšší soutěži pramalou šanci na mistrovský titul, a jeho naděje se tudíž mohou upnout na evropská klání. A pokud budou hráči následovat svého kapitána Mikaela Dorsina, má se Metalist na co těšit - zkušený obránce totiž požaduje jasnou odpověď na neuspokojivou domácí situaci.

Trondheimský klub bojoval o titul s celky Molde a Stromsgodset, avšak odpadl poté, co s oběma rivaly prohrál - během dvou víkendů po sobě. Poslední porážka 1:2 se Stromsgodsetem srazila tradiční klub dvě kola před koncem na třetí místo, se čtyřbodovou ztrátou na čelo.

Dorsin sice boj o titul jako správný kapitán nevzdává a odmítá se smířit s třetí příčkou, avšak zároveň velmi touží zajistit, aby evropské dobrodružství jeho týmu ještě nekončilo. Rosenborg před čtrnácti dny prohrál s Metalistem na domácí půdě, a přichází tedy čas na odvetu - další prohra může znamenat konečnou.

"Abychom udrželi naději, musíme zapnout na vyšší obrátky, táhnout za jeden provaz," vypočítává kapitán. "Musíme si mezi sebou vše ujasnit. Je načase začít na sebe klást vyšší nároky." Poraženeckou náladu odmítá i trenér Jan Jonsson, na kterého se po posledních výsledcích snášela kritika.

"Nikdy nebudeme zcela spokojení, tím si můžete být jisti," tvrdí. "Máme před sebou ještě dva zápasy, stále se soustředíme na zbytek sezony." Vše nabralo v Trondheimu špatný směr v prvním utkání s Metalistem: ještě 10 minut před koncem Norové vedli, ale branky Marlose a Cleitona Xaviera znamenaly otočení skóre. Následovaly obě už zmíněné ligové porážky.

Metalist momentálně vede tabulky se sedmi body, stejně jako Bayer Leverkusen. Pokud Ukrajinci vyhrají, postup už jim nikdo nevezme. Z charkovského celku se pomalu stává všemi obávaný evropský soupeř, minulý rok dosáhl v Evropské lize až na čtvrtfinále a cíl vytyčený pro další sezonu je jasný - Liga mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Rapid Vídeň  (čtvrtek 21:05)
Jedním z týmů, které si mohou již po čtvrtém hracím dnu s konečnou platností zjistit postup, je Leverkusen, který čeká odveta s vídeňským Rapidem. Werkslef však nepotřebuje pouze tři body, ale také pomoc Charkova.

Farmaceutický klub sbírá v posledních týdnech jeden úspěšný výsledek za druhým a upevňuje si tak pozici ve špice tabulky bundesligového pelotonu! Bayer naposledy poznal hořkost porážky v polovině září (!) na hřišti Dortmundu - od té doby drží svěřenci neobvyklé trenérské dvojice Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski sedmizápasovou bodovou šňůru, během níž si na konto zapsali patnáct bodů a ještě postup v DFB-Pokalu.

Optimismus může domácí stranu naplňovat po prvním vzájemném utkání ve Vídni, kde Bayer před dvěma týdny jednoznačně kraloval a nakonec si zapsal pohodlnou výhru 0:4. "Samozřejmě chceme vyhrát," potvrdil Hyypiä. "Je před námi ale nový zápas, ve kterém musíme znovu přesvědčit. Pokud dáme do utkání o pět nebo deset procent méně úsilí, budeme mít potíže," varuje finský lodivod.

Rekordman v počtu rakouských titulů (celkem jich má na kontě 32) se poslední roky spíše trápí a na poslední mistrovský primát čeká pět let, přičemž i letos hraje prim finančně rozhazovačný Salzburg a především městský rival Austria, která si pohodlně trůní na stupínku nejvyšším! Lépe si hosté nevedou ani v EL, kde po třech prohraných zápasech prakticky již ztratili naději na další účinkování v soutěži.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)32105:07
2.Metalist Charkov (UKR)32104:17
3.Rosenborg BK (NOR)31023:43
4.Rapid Vídeň (AUT)30031:80
Skupina L
Hannover 96 - Helsingborgs IF  (čtvrtek 21:05)
Také další německý tým si může zajistit postup do vyřazovací fáze již po čtyřech zápasech, Hannover k tomu potřebuje udolat švédský Helsingborg a navrch ještě malou výpomoc od Levante, které by nesmělo odjíždět s prázdnou z Twente.

Proslulý taktik Mirko Slomka měl se svými ovečkami v úvodu sezóny práce až nad hlavu - dolnosaský celek si již stihl projít menší krizí, kdy dlouhé čtyři zápasy čekal na plný bodový zisk, přičemž hned třikrát z tohoto výčtu odcházel s prázdnou (na hřišti Hamburku, Frankfurtu a proti Gladbachu), "čtvrtým do party" se pak stala vybojovaná remíza s BVB. Přesto přese všechno se však H96 drží na pohárových místech!

Brzká jistota postupu by měla mít pro domácí výhodu i z toho pohledu, že by se mohli plně koncentrovat na ligové starosti, kde by jistě rádi své aktuální postavení ještě vylepšili. "Jsme rádi, že máme při vítězství proti Helsingborgu šanci zajistit si postup do dalšího kola. Nakonec však celá situace není v našich rukou a musíme se soustředit jen na daný zápas," je si vědom Mirko Slomka.

Druhá strana barikády má již své ligové starosti pro letošní rok definitivně za sebou a rozhodně nemůže s uplynulou sezónou panovat ve Švédsku spokojenost - obhájce ligového prvenství nedokázal na vysokou metu navázat a zůstal hodně za očekáváním! Konečné šesté místo navíc pro HIF znamená, minimálně na rok, odsunutí pohárových starostí doslova na vedlejší kolej.

Leon Andreasen již absolvoval s poraněným zkříženým vazem v koleni operaci a mimo hru tak bude minimálně půl roku. Pro změnu potíže třísly nedovolí nastoupit Pintovi. Hrát už může Schulz.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Stindl, Schmiedebach, Schulz, Huszti - Ya Konan, Diouf
Helsingborgs IF - pravděpodobná sestava:
Hansson - Atta, Andersson, Larsson, Uronen - Mahlangu, Lindström, Gashi, Bedoya, Bouaouzan - Đurđić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Levante UD  (čtvrtek 21:05)
Levante nečeká na půdě Twente nic jednoduchého, ale jeho záložník Pedro Rios fanoušky ubezpečuje, že se valencijský celek bude snažit odevzdat vše v každém zápase.

Prioritou Levante je totiž domácí liga, což Rios nezastírá - jedním dechem však dodává, že tým chce postoupit i v Evropě. Skupinu L nemá vůbec rozehranou špatně - právě naopak, po třech zápasech nasbíralo velmi slušných šest bodů a na druhé postupové příčce má čtyřbodový náskok právě na Twente. To si před čtrnácti dny navíc vysloužilo ve Španělsku nadílku 0:3.

"V posledních třech utkáních se stále může stát cokoliv," říká zkušený křídelník. "Naším primárním cílem je La Liga, ale Evropu berem také nesmírně vážně. To je nám všem jasné. Klíčem k poslednímu úspěchu proti Twente bylo, že jsme vykročili štěstí naproti, a to se nám musí povést znovu."

Rios ve vzpomínaném utkání skóroval hned dvakrát a stal se tak hrdinou zápasu. "Jsem šťastný, pořád chci střílet góly. V posledních zápasech jsem měl nějaké šance, ale nedařilo se mi v koncovce," přiznává.

Twente má skupinu rozehranou hůře a na kontě má pouhé dva body za dvě remízy z úvodních zápasů. Je tedy nasnadě, že chce-li se udržet v boji o postup, musí začít vyhrávat. Obránce Roberto Rosales přiznává, že poslední prohra na Estadi Ciutat de Valencia dostala jeho tým do těžké pozice.

"Byl to náročný zápas a v odvetě musíme být silní, abychom dokázali zareagovat," tvrdí. "Situace ve skupině je trochu komplikovaná, ale musíme pokračovat v práci. Levante je skvělý tým, velmi silný na domácím hřišti, a má některé skutečně výborné hráče," vysekl Rosales soupeři poklonu. Doma však jsou šance Nizozemců mnohem vyšší - od prohry 1:3 s Villareallem na jaře 2011 zůstávají před vlastními fanoušky v Evropě neporaženi už 12 zápasů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hannover 96 (GER)32106:47
2.Levante UD (ESP)32015:26
3.FC Twente (NED)30214:72
4.Helsingborgs IF (SWE)30123:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (203)

Přidat komentář
tomasinho

Těším se dneska na mladíky, jsem zvědavý, jak se ukážou. Bohužel by měl hrát v základu Cole, doufám v remízu, ta by byla dost cenná.

Jones - Flangan (Wisdom), Coates, Carragher, Robinson - Henderson, Shelvey, Cole - Downnig, Morgan, Assaidi.

Připraveni by měli být Pacheco, Suso či Yesil, s týmem odjel i Coady například, také Wilson.

Reagovat
smazaný uživatel

Yesil neodcestoval. Zranil sa na treningu.

Reagovat
tomasinho

Aha, takže Morgan jasný základ, když Ngoo taky nejede.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to dneska vypadá s Neapolí?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Cavani? Vždyť pod preview se píše, že ještě hrát nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Všude čtu, že bdue přirpaven v útoku s Vargasem od první minuty, tak snad jó, tady to mají jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tirare fuori la rabbia per tornare a vincere. E con il valore aggiunto Cavani sarà più facile per il Napoli battere il Dnipro: Matador titolare anche in Europa League, con Vargas per la prima volta suo partner in attacco.

Reagovat
smazaný uživatel

a už dal i gól

Reagovat
kiwwi

Hamsik vravel, ze idu na to v plnej polnej a na jednoznacne vitazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Vidi aspon bod

Reagovat
Milan.B

Reagovat
C-M@ster

Plzeň, Molde a Sparta snad výhra.

Reagovat
Milan.B

no na MOlde by som asi nestavil, Steaua ma velku formu

Reagovat
C-M@ster

Ale Molde je doma silné.

Reagovat
Milan.B

vidis ze maju problemy

Reagovat
kiwwi

Molde hlavne hra o titul a maju pred sebou dve posledne a rozhodujuce kola...myslim, ze nejaka EL im je teraz ukradnuta

Reagovat
smazaný uživatel

snad Liverpool vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

s tou zostavou pochybujem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes už Neapol aj s Hamsykom, takže tutová 1ka

Reagovat
Milan.B

jj HamšYk

Reagovat
smazaný uživatel

Jen by mě zajímalo o jakých neproměněných šancích to André mluví, že bychom jimi nějak oplývali se říct nedá.

Dneska bych chtěl vidět něco jako:

Hugo; Naughton, Dawson, Caulker, Vergs; Townsend, Sandro, Carroll, Bale; Falque; Ade

Must win game.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze dnes vyhrajou vsichni tri anglicti zastupci

Reagovat
domingo

Jj, a francouzsti taky. Je nacase trochu vyzehlit ty prusery v LM..

Reagovat
kiwwi

nechci dokurvit tiket mne aj sebe

Reagovat
olis

neviem kto robi previewy ale takmer vzdy tu najdem dost podstatne chybi, vcera na tlacovke Mazzari potvrdil ze v zakaldnej zostave budu Vargas a Cavani takze to co je to pisane nieje pravda.

Pravdepodobná zostava:

Rosati - Fernandez,Aronica,Britos - Mesto, Donadel, Dzemaili, Inler, Dossena - Vargas, Cavani

myslim si ze trocha slusnejsia zostava ale stale je to dost onicom, ale hra sa v domacom prostredi a verim ze dnes by to tri body mohli byt, tipovat vysledok ale radsej nejdem.

Forza Napoli !

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
olis

Formazioni ufficiali:

NAPOLI(3-5-2): Rosati, Britos, Aronica, Fernandez, Donadel, Dossena, Mesto, Dzemaili, Inler, Cavani, Vargas. A disp. De Sanctis, Maggio, Campagnaro, Hamsik, Behrami, Pandev, Insigne all. Walter Mazzarri

DNIPRO(4-2-3-1): Lastuvka; Mandziuk, Mazuch, Odibe, Denisov; Rotan, Kankava; Fedetskiy, Aliyev, Konoplyanka; Zozulya. A disposizione: Shelikov, Kravchenko, Giuliano, Oliynyk, Cheberyachko, Seleznyov, Matheus all. Juande Ramos

Forza Napoli !

Reagovat
olis

Aronica kapitan, to si snad robia srandu

Reagovat
smazaný uživatel

ty si fanoušek, když hráče odepíšeš po jedné chybě

Reagovat
olis

tak ale tato chyba bola fakt dost extrem

Reagovat
smazaný uživatel

stát se to může každému ty extréme...

Reagovat
olis

daj mi radsej pokoj, nenecham si s tebou pokazit naladu

Reagovat
olis

EL Matadoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor

Dzemaili krasna prihravka, Hamsik by to lepsie nespravil

Forza Napoli !

Reagovat
Jajinek

Udinese v rámci možností v plné polní...tak jedéééém!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To Udinese si dělá srandu snad a eště penaltu nedaj, chjo tohle není vůbec dobré, Neapol taky už hraje nerozhodně, přitom tohle jsou aj jedny s klíčových zápasů.

Reagovat
Jajinek

Ze všech italských týmů dělá Calciu letos největší ostudu Neapol...a to o parník. A to by chtěli hrát LM...

Reagovat
olis

Reagovat
Jajinek

copak nemám pravdu?

Reagovat
olis

mas ale s tou LM si to pokazil

Reagovat
Jajinek

proč? jak chcete hrát 2 soutěže, když na to naprosto nemáte kádr. To co předvádí vaši náhradníci je k smíchu.

Reagovat
olis

tak minuly rok rok sme v LM hrali skvelo a ak by sme ju hrali tento rok urcite by letne posily vyzerali inak, ak ju budeme hrat o rok urcite pridu lepsie posily ako keby nie

Reagovat
Jajinek

nemáte absolutně na to hrát dlouhodobě vyrovnaně a ještě dvě soutěže.

Reagovat
olis

tvoj nazor, ale minuly rok to vypadalo trocha inak, a ak by sme presli cez Chelsea tak by sme aj v lige lepsie skoncili aj ked to je proti logike ale po vypadnuti s LM tam bolo zopar zapasov uplne pokazenych a ak by sme hrali LM dalej hraci by boli v ovela lepsej psychickej pohode a psychika je dnes podla mna polovica uspechu a ako vravim De Laurentiis nieje ziadny chudak a urcite by priviedol kvalitne posily

Reagovat
smazaný uživatel

Dněpr je výbornej...

Reagovat
Jajinek

to možná ano..ale PSV rozhodně ne

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli Neapol dneska prohraje tak je skoro už venku. Prostě jako nechápu to, tým mají dost kvalitní aby postoupily z takové skupiny.

Reagovat
Shevchenko

A na to si přišel jak že budou skoro venku?

Reagovat
Jajinek

navíc výbornej...já viděl, jak je větral Hadaščok...

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo soupeřem. Vždycky se na to vykašlali za stavu 2:0. To se jim proti Neapoli nebo PSV nikdy nemůže stát.

Reagovat
10

EL na ně...a předkolo už někdy v červnu v Uzbekistánu

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Jajinek

Cavani to zachránil...

Reagovat
M11

Reagovat
kiwwi

ale sak v pohode...aj Chelsea bola najvacsou hanbou z anglickych timov a to vyhrali LM

Reagovat
mastakillah

komediante

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

Partizan Belgrado: 30 Petrovic; 2 Miljkovic, 40 Ostojic, 15 Ivanov, 18 Lazevski; 4 Medo, 99 Smiljanic; 50 L. Markovic, 22 Ilic, 7 Tomic; 12 S. Scepovic

A disposizione: 33 R. Ilic, 3 Volkov, 11 Ninkovic, 17 Sretenovic, 39 Jojic, 44 M. Scepovic, 45 Mitrovic

Allenatore: Vladimir Vermezovic

Inter: 1 Handanovic; 42 Jonathan, 6 Silvestre, 40 Juan Jesus, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 14 Guarin, 16 Mudingayi, 19 Cambiasso, 31 Pereira; 88 Livaja

A disposizione: 12 Castellazzi, 28 Pasa, 21 Gargano, 52 Romanò, 8 Palacio, 22 Milito, 99 Cassano

Allenatore: Andrea Stramaccioni

Arbitro: Pereira Gomes (Por)

Reagovat
lnterista

nechapu proc nehraje nejakej dorostenec jasne vcera hrali s BVB ale i tak. Cuchu a Javier taky nemuseli hrat

Reagovat
cresposuper

Hodil by sa niekto dopredu ešte...

Reagovat
mastakillah

Cavani je neskutečnej

Reagovat
Pipo123

LAZIO (4-3-1-2): Marchetti; Scaloni, Cana, Ciani, Radu; Gonzalez, Ledesma, Onazi; Zarate; Floccari, Kozak. A disp.: (Bizzarri, Biava, Candreva, Lulic, Hernanes, Mauri, Klose) All. Petkovic

PANATHINAIKOS (4-3-3): Karnezis; Seitaridis, Velazquez, Vyntra, Spyropoulos; Zeca, Vitolo, Chouchoumis; Christodoulopoulos, Toché, Owusu-Abeyie. A disp.: (Kapino, Triantafyllopoulos, Fourlanos, Lagos, Mavrias, Fornaroli, Barbarouses) All. Ferreira

Reagovat
DelPiero137

Forza Lazio

Reagovat
olis

Cavani to kopol nadherne, zachranuje nas dnes, este jeden, ale skor prehrame

Reagovat
mastakillah

El matador

Reagovat
mastakillah

nádherná akce

Reagovat
olis

Matadoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol hezký, jen ať to udrží

Reagovat
Milan.B

ten Cavani je pan

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani

Reagovat
Milan.B

hraje ten Hamsik daco???

Reagovat
olis

pripavil gol

Reagovat
Milan.B

no este ze tak

Reagovat
lnterista

aspon tak

Reagovat
10

Udine to musí takhle posrat....zrovna když Liverpool prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

šak jo, teďka je jim ta výhra na Liverpoolu k ničemu , když prohrají s těmi švýcary. je to škoda takhle to zmastit.

Reagovat
DelPiero137

Doslova ma ten vysledok nasral, este doma s papierovo najslabsim muzstvom.

Reagovat
mastakillah

4 x El Matador

Reagovat
olis

Cavani je proste genius

Reagovat
10

dávám Cavanimu 7 posledních měsíců v Neapoli (olis nereagovat)

Reagovat
olis

nefetuj uz tolko

Reagovat
10

nebuď drzej, joudo

Reagovat
olis

hlavne ze ty a tvoji "kamarati" mozete byt drzi v kazdej diskusi

Reagovat
mastakillah

jde o to za kolik, levný to nebude

Reagovat
olis

ved klauzulu ma cca 65 mega takze menej to urcite nebude

Reagovat
olis

a plat ma slusny, pri postupe do LM by sa urcite vedel este dohodnut na dalej vylepsenej zmluve, navyse sam povedal ze sa mu paci mesto a aj preto sa rozhodol ostat ze to tam ma rad, sance na jeho odchod velke niesu, ale peniaze dokazu s ludmi urobit vela takze nikdy sa v takychto pripadoch na 100% nic povedat neda

Reagovat
10

tipnul bych tak 40-45

Reagovat
olis

aha, tak tu klauzulu tam ma na okrasu

Reagovat
10

ne, ta tam je jen pro fanoušky jako seš ty

Reagovat
olis

ok, na dnes uz vtipov stacilo

Reagovat
10

tjn, běž spát

Reagovat
olis

pojdem neskor ak dovolis

Reagovat
mastakillah

ja rozhodně přez 50. Jen jde o to jestli takovou sumu někdo vysází

Reagovat
10

v létě budou asi velký šachy u útočníků, třeba City bych teď viděl jako největšího favorita a ty zrovna problém s prachama mít nebudou

Reagovat
mastakillah

tam by myslím matador ani nechtěl. Jenže bohužel nikdy neříkej nikdy

Reagovat
DelPiero137

Myslis ze na to Beppe zareaguje? Aj ked si myslim ze ten tlak okolo TOP kanoniera v Juve je prehnany.

Reagovat
10

Ne, to jde úplně mimo nás.

Reagovat
smazaný uživatel

stejně zaragoval

Reagovat
olis

ved hej, naschval

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani E. (Cavani E.)

Reagovat
Milan.B

asi si prihral o tyčku

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani je král

Reagovat
lnterista

ten ruskej sopcast to je lahoda...kdyz clovek zpetne koukne cim vsim prosel a ted tohle..to se mi nikdy ani nesnilo

Reagovat
olis

a ty to napriklad nemas o 1-2 min pozadu oproti streamom ?

Reagovat
lnterista

mam ale tohle mi fakt nevadi

Reagovat
Lubinterista

55s. oproti TV. To je malina.

Reagovat
10

ono je to na tom postavený, že to nahrává do mezipaměti, aby se to nesekalo

Reagovat
Lubinterista

Ještě snad, že čím víc lidí kouká, tím líp nebo ne?

Reagovat
10

přesně tak, tam se potom ten tok dat dělí nějak mezi ty uživatele, ale to nevím přesně jak funguje

Reagovat
kiwwi

jj, P2P, tahas a zaroven uploadujes

Reagovat
DelPiero137

Zavisi kvalita tvojho obrazu od toho aky mas upload? Ci su zvyhodnovani uzivatelia co vedia viac dat zdielat ked maju lepsi upload?

Reagovat
kiwwi

nezavisi...kvalita obrazu stale zavisi len od download

Reagovat
DelPiero137

Distributed Cache? Ak to funguje na P2P ako to bolo spominane, tak jedina trhlina moze byt to ze uzivatelia maju zvycajne chaby upload oproti tomu ze download na kvalitnom SopCaste je okolo 2Mbps

Reagovat
olis

tak to je v poho, ale niekedy to je aj 2 min u mna

Reagovat
lnterista

pohodicka

Reagovat
10

Reagovat
M11

hod mi plis sopcast na vas

Reagovat
Lubinterista

sop://broker.sopcast.com:3912/137202

Reagovat
M11

dekuju

Reagovat
M11

opravdu fantazie kvalita

Reagovat
GEGE

to jo teda ja zacinal na tvu player to byl obraz

Reagovat
lnterista

jj pamatuji a predtim jeste radio a nebo webkamera na lavicku na Tardelliho

Reagovat
cresposuper

Toto rozostavenie je fakt nepoužiteľné a zbytočne sa budeme celý zápas trápiť.

Reagovat
Pipo123

Cana je borec, mohol by hrať stopéra aj proti AS

Reagovat
smazaný uživatel

KOZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁK

Reagovat
M11

KOZAK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň potvrzuje, že je černým koněm letošní Evropské ligy

...naopak letenští žebrácí plní roli tradičních otloukánků

Reagovat
Pipo123

Ale nádhera čakal by som od neho všetko, ale takýto gol tak to nie

Reagovat
smazaný uživatel

i motyka někdy vytřelí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

KWEUKE !!!

Reagovat
M11

banan

Reagovat
10

Reagovat
Pipo123

Veď toto mala byť redka

Reagovat
lnterista

Reagovat
lnterista

KWEUKE !!!

Reagovat
Shevchenko

Kozáák

Reagovat
smazaný uživatel

Au, brutálně tam sejmuli Kozáka teďka...

Reagovat
Pipo123

A len žltá wtf ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
M11

Handanovic famozne

Reagovat
M11

a zase ty vole

Reagovat
lnterista

Handa

Reagovat
Lubinterista

Handa čaroděj

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
M11

jeden z nejkrasnejsich golu jaky jsem kdy videl

Reagovat
Shevchenko

Ale zapierdolił

Reagovat
Pipo123

Koža, Kožááq, Kožák jeho meno vyslovujú perfektne

Reagovat
smazaný uživatel

KOZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁK

Reagovat
M11

KOZAAAAAAAAAK !!!

Reagovat
Pipo123

No tak Liborrrr krása veľká omluva

Reagovat
DelPiero137

Uz len ten Inter nech tam nieco supne a udrzi to.

Btw, Inter ma snahu uspiet tento rok v EL? Lazio za Reju sa snazilo, moc sa nesetrili na EL.

Reagovat
lnterista

no ja doufam ze jo...mohl by to byt takovej odrazovej mustek v evrope

Reagovat
smazaný uživatel

Aplaus od Kloseho pro Kozáka

Reagovat
Pipo123

Dúfam že v derby bude hrať Radu, Cana a Kozák základ

Reagovat
10

konzistence názorů jak víno

Reagovat
Pipo123

nj já som už raz taký ale Radu musí hrať, to je základ, neskutočne ako vypomáha stopérom a je vždy na správnom mieste, to je proste Chivu z top formy. BOREC !!! a Canu začínam mať rád, hraje krásne tvrdo a nebojí sa ísť do súbojov, páči sa mi jeho hra na stopérovi, hľadáme stopéra namiesto Biavu a pritom tam máme Canu a hraje tam perfektne zatiaľ. Já by som sa nebál do derby nasadiť zostavu Marchetti - Radu, Dias, Cana, Konko - Ledesma, Hernanes, Brocchi - Mauri - Kozák, Klose

Reagovat
Maritazzi

Jo, Raduovi by zas mohlo mrdnout.

Reagovat
Pipo123

Ako vidíš derby ? 50-50% ?

Reagovat
Maritazzi

Po minulém roce a Zemanovo bilanci s váma v derby? Nevím, jak moc velkou šílenost hrát budeme, ale věřím že Totti s DDR rozhodnou. Já vás letos viděl jen poločas s Chievem, takže nemůžu moc soudit.

Reagovat
Pipo123

Nj, bude taká o niečo lepšia obrana proti o niečo lepšiemu útoku já sa bojím že tam Lulič či Konko vymyslia zasa nejakú pičo*inu

Reagovat
Maritazzi

Konko by mohl nebo ten Cavanda. Těšil bych se hodně, ale po těch zkušenostech z loňska mám fakt obavy, navíc druhej den mám hodně debilní test z matiky... nebude to ideální.

Reagovat
Pipo123

Cavanda nesmie byť ani na lavičke,

Reagovat
One-Real

Pro Interisty, date gola? Podle onlajnu soude jste si prijeli pro bod.

Reagovat
Jajinek

přijeli...

Reagovat
One-Real

jsem si rikal ze toho gola urcite date a pak mi doslo ze to bude juniorka no aspon ze jen za 50

Reagovat
Shevchenko

Liboooooor

Reagovat
FCSL

Dočkal

Reagovat
Jajinek

Jako rozestavení celkem vtipný...opravdu hrajeme v bloku a čekáme. Ale co, tenhle zápas je fakt sumák a opravdu ho vyhrát nepotřebujeme a taky nevyhrajeme, pokud bude sám samotinký vpředu Livaja...

Jinak my ani nemůžeme nasadit nějaký pořádný nýhradníky. Takový Alvaréz by si nyní nejvíc zahrál...ale není na soupisce.

Tak nějak to doklepat bez zranění, zejména Cambiassa.

Jinak Handa je masér!

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

posledne roky mame len to najlepsie v brane ... Pagliuca, Toldo, Julio a teraz Handa

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to poloprázdné Olimpico...

Reagovat
M11

pocky na nedelu

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejně škoda, Kozák taková show a ono nikdo

Reagovat
M11

pome Inter.. nemusel by to byt spatny tyden pro Calcio

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
M11

ted ta sance Partizanu

Reagovat
One-Real

INTEEEEEEER

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
lnterista

Reagovat
M11

Palacio

Reagovat
cresposuper

Pekne, Palacio, môžeš si zas sadnúť.

Reagovat
Pipo123

Floccariiiii Zarate to pekne kopol

Reagovat
M11

Lazio s prehledem

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting ubrante to a porvete se jeste o postup

Reagovat
10

jak hraje Markovic? to je prej druhej Stevan

Reagovat
smazaný uživatel

Defoeeeeeeeeeeeee !!! hattrick hero !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Tomekcz

muze si taky neco nechat na City v nedeli

Reagovat
Nuno čomes

PALACIOOO!!

Reagovat
cresposuper

Skúsene

Reagovat
M11

Palacio

Reagovat
lnterista

je to frajer

Reagovat
M11

Inter

Reagovat
Nuno čomes

FREDY

Reagovat
Pipo123

Hernanes znova tragédia

Reagovat
lnterista

super...kazde vitezstvi je dobre

Reagovat
M11

Reagovat
Jajinek

Jen pár číšel.

10 zápasů venku v této sezóně...10 výher...a kóre 4.25!!!

To nemá ani Barcelona. To je tak neuvěřitelná bilance, že se až děsím, kdo skončí.

Dnes to vychytal Handa, který byl famózní a rozhodlo nazasení aspon nějakého útočníka do druhého poločasu, kde už to mělo aspoň nějaké měřítko.

Guarín je proti slabším soupeřům král a myslím, že pokud se Gaby zranil (což mě sakra sere) má při nutnosti Cuchua na stoperu jistý základ.

Škoda, že Padawan nedal hatrick. Jinak aspoň jedna chyba Jonathána přijít musela a zase gól.

Jinak postup ze skupiny po 4. zápase, v suchém triku a bez hvězd a s rozestavením alá Smoulouvé a Gargamel...proč ne.

FORZA INTER!!!

Reagovat
M11

vubec to neprijde.. ale klobouk dolu.. valec

Reagovat
lnterista
Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den,

Mé jméno je Binta jediná dívka, viděl jsem váš profil na www.eurofotbal.cz můžete mě prosím kontaktujte na můj e-mailovou adresu (missbintazaba@yahoo.com), musím něco důležitého říct

děkuji

Binta

.............................................................................................................................

Hello,

My name is binta a single girl,I saw your profile at www.eurofotbal.cz can you please contact me on my email address (missbintazaba@yahoo.com),I have something important to tell you

Thank you

binta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele